m

STCC AB ansöker om konkurs

Nytt samarbete har skapats för att kunna fortsätta

Bil / Nyheter

STCC AB har tvingats ansöka om konkurs efter många turbulenta år i spåren av finanskrisen. Man satsade stort efter denna men det räckte tyvärr inte. Bolaget grundades 1996 och har sedan dess drivit en av Europas största racingmästerskap. Ett nytt samarbete mellan Svenska Bilsportförbundet (SBF), TCR Scandinavian Series AB och arrangörer har skapats för att kunna säkra årets säsong när det kommer till SM i standardvagnsracing.

Anna Nordkvist som är vd för SBF säger följande:

"För oss gäller det nu att fokusera framåt. Svensk racing håller världsklass och ska så fortsätta. Därför kommer Svenska Bilsportförbundet, TCR Scandinavian Series AB och racingbanorna att agera tillsammans. Tillsammans ska vi säkerställa att vi har en mästerskapssäsong under 2019 samt fortsätta utveckla svensk racing under kommande år. Det finns så mycket kraft, kunskap och kärlek till sporten från team, sponsorer, banor, funktionärer, fans och det vill fortsätta stärka."

Som tidigare planerat hålls säsongspremiären på Ring Knutstorp den 3-4 maj.

Visa
Pressmeddelande
STCC AB i konkurs – ny konstellation driver mästerskapet vidare

Aktiebolaget STCC har tvingats ansöka om konkurs och ett nytt samarbete har skapats mellan Svenska Bilsportförbundet (SBF), TCR Scandinavian Series AB och arrangörer för att säkra säsongen 2019 vad gäller SM i standardvagnsracing.

Bolaget lider fortfarande av de turbulenta åren efter finanskrisen. De stora satsningarna som gjordes där efter för att återuppbygga mästerskapet inbringade för lite. Trots en positiv trend finansiellt sett under 2018 har bolaget nått en punkt där det inte längre finns förutsättningar att driva verksamheten vidare, konstaterar bolagets styrelse.

Inför säsongen 2017 införde STCC det framgångsrika reglementet TCR och var under fjolåret det fjärde största TCR-mästerskapet i världen.

– För oss gäller det nu att fokusera framåt. Svensk racing håller världsklass och ska så fortsätta. Därför kommer Svenska Bilsportförbundet, TCR Scandinavian Series AB och racingbanorna att agera tillsammans, säger Anna Nordkvist, vd för SBF.

– Tillsammans ska vi säkerställa att vi har en mästerskapssäsong under 2019 samt fortsätta utveckla svensk racing under kommande år. Det finns så mycket kraft, kunskap och kärlek till sporten från team, sponsorer, banor, funktionärer, fans och det vill fortsätta stärka.

STCC AB grundades 1996 och har sedan dess drivit en av Europas största racingmästerskap där förartalanger som Mattias Ekström, Thed Björk, Fredrik Ekblom och Johan Kristoffersson växt fram i framgångsrika team som Kristoffersson Motorsport, Flash Engineering, WestCoast Racing och Cyan Racing.

Säsongspremiären i mästerskapet hålls som planerat på Ring Knutstorp den 3-4 maj och arrangörerna står väl förberedda.

– STCC har under en lång tid varit ett bra event för banorna. Med det nya TCR-reglementet och teamen, plus alla andra klasser som vuxit sig starka finns det definitivt en ljus framtid, säger Fredrik Sjöqvist, talesman för racingbanorna och vd för banan Mantorp Park.

– Rent praktiskt innebär detta inga större förändringar för oss arrangörer. Att det blir ett samarbete med en ny stark konstellation innebär också att det finns möjligheter att utveckla tävlingshelgerna ytterligare.

Fram till premiären väntar ett hårt arbete för den nya konstellationen mellan SBF, racingbanorna och TCR Scandinavian Series AB som tillsammans ska driva mästerskapet.

– Med det nya samarbetet för mästerskapet så tar vi tillsammans ett omtag för svensk racing och jag är övertygad om att vi kommer lyckas i år 2019, men framförallt att vi ska säkerställa och fortsätta utveckla svensk racing under kommande år, säger Greger Petersson, vd för TCR Scandinavian Series AB.

– Svensk banracing står sig bra i världen, vi har extremt duktiga team och arrangörer runt om i landet. SM i standardvagnsracing är svensk bilsports starkaste mästerskap och ska så förbli.

Om STCC

STCC AB äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC. Bolaget bildades 1996 och har sitt säte i Stockholm. STCC AB driver och arrangerar en av Sveriges största arena- och TV-sporter. I STCC:s evenemang avgörs, i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, de svenska mästerskapen i klasserna STCC och JTCC, som har JSM-status.
Bruno Ganz är död
Mannen som spelade Hitler 
22.1°
+
Roger Åberg
0
Ninja börjar sälja merch
Känd spelstreamer släpper samlarfigurer och annat 
17.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Star Wars IX är färdigfilmad
Dags för kramkalas! 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
En första teaser för Lord of the Rings-tvserien
"I wisely started with a map" 
46.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Apple skämtar om Bokeh-effekter i sin senaste reklamfilm
"Why do you hate Jakob?" 
41.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Satellit har fångat rymdskrot med en harpun
Här kan ni kolla in hur det gick till 
43.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Trailer till Long Shot
Seth Rogen ska hjälpa Charlize Theron att bli president 
41.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ny trailer för Triple Frontier
Action med Ben Affleck 
42.5°
+
André Stray
0
Drönare stängde ner världens tredje största flygplats
Även flygplatsen i Dubai drabbad av okynnesflygningar 
30.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Uppgifter säger att Koenigseggs instegsmodell får 1 050 hästar
Och FreeValve-teknik 
47.0°
+
Bobby Green
0
Deadpool-skribenter hoppar av Pirates-reboot
Framtiden oklar för piratserien 
42.9°
+
André Stray
0
Breaking Bad-filmen ryktas dyka upp på Netflix
Det skulle ju vara trevligt 
52.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook övervakar hotfulla personer
Har lista med ett hundratal personer som kan utgöra ett hot mot företaget 
30.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nvidias intäkter dippade 24 procent under fjärde kvartalet
Cryptohetsen verkar vara över 
43.1°
+
André Stray
0
Tidigare toppchefer på Telia friade från mutanklagelser
Efter uppmärksammad härva i Uzbekistan 
26.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Lurade fartkameror - får nu fängelse
Och 18.000 kronor i böter 
51.1°
+
Bobby Green
0
EU förbjuder el-fiske
2021 slipper fiskarna i EU el-chocker 
63.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu kommer tv-serien Das Boot
Fortsättningen på filmen från 1981 
55.9°
+
Roger Åberg
0
Neill Blomkamps Anthem-reklam är här
Conviction 
42.4°
+
André Stray
0
Löpare attackerades av puma - kvävde den till döds
Här berättar han om händelsen 
49.3°
+
Bobby Green
0
Varför släcker man lyset vid start och landning?
För att du ska kunna se bättre! 
45.2°
+
Roger Åberg
0