m
Peugeot presenterar 508 med 400 hästar

Peugeot presenterar 508 med 400 hästar

Ett laddhybridskoncept

Bil / Peugeot

När såg du en Peugeot med 400 hästar senast? Nu har du en framför dig i form av 508 Peugeot Sport Engineered. Det här en rapp laddhybrid med fokus på prestanda och låga utsläpp men tyvärr bara ett koncept än så länge. Peugeot säger dock att det är en försmak på vad som komma i framtiden men i mina ögon känns den ju rätt så färdig.

Bilen är utvecklad av Peugeot Sport och under skalet finns tre stycken motorer. Under huven sitter en PureTech-bensinmotor på 200 hästar och på framaxeln en elmotor som ger 110 hästar. Sen finns det ytterligare en elmotor på bakaxeln som ger 200 hästar. Då vill man ju nästan säga att det här finns 510 hästar att leka med men riktigt så kul ska vi inte ha utan den kombinerade effekten anges istället till 400 hästar. Vridmomentet ska ligga på 500 newtonmeter. 0-100 km/h ska kunna klaras av på 4,3 sekunder och toppfarten ligger på 250 km/h. Batteripacket som matar elmotorerna är på 11,8 kWh och man ska kunna köra fem mil på bara el. Enligt WLTP-cykeln ska CO2-utsläppet ligga på 49 gram per kilometer men vad förbrukningen hamnar på får vi inte reda på just nu.

Bilen kommer att visas upp i Genève.

Visa
Pressmeddelande
508 Peugeot Sport Engineered – Neo-prestanda

Konceptbilen 508 Peugeot Sport Engineered.

Med Peugeot är framtiden allt annat än tråkig. Med elektrifiering skapas en ny typ av körglädje. Idag presenteras konceptbilen 508 Peugeot Sport Engineered – som kombinerar hög prestanda med låga utsläpp.

- Elektrifieringen skapar en fantastisk möjlighet att utveckla nya körsensationer. Det vi skapar nu är "neo-prestanda" med nya energikällor, nya funktioner, nya utvecklingsområden och nya möjligheter, säger Jean-Philippe Imparato, VD för Peugeot.

Den 18 oktober 2018 meddelade Peugeot Sport att man skulle rikta sitt fokus på att utveckla elektriska produktionsbilar med topprestanda.

I dag presenterar Peugeot, som en försmak av dessa produktionsbilar, konceptbilen 508 Peugeot Sport Engineered. Uppdraget för Peugeot Sports ingenjörer har varit tydligt - konceptbilen ska leverera hög prestanda samtidigt som utsläppen ska hållas låga.

Med avstamp i nya Peugeot 508 har ingenjörerna därför tagit fram en konceptbil som presterar 0-100 km/h på 4.3 sekunder, med en maximal hastighet på 250 km/h och med ett CO2-utsläpp på endast 49 g/km enligt WLTP-cykeln.

Peugeot Sports ingenjörer har kombinerat tre stycken motorer, i form av en PureTech-bensinmotor på 200 hk, en 110 hk elektrisk motor på framaxeln och en 200 hk elektrisk motor på bakaxeln, för att maximera kraft och acceleration. Tillsammans skapar motorerna ett vridmoment på 500 Nm och 508 Peugeot Sport Engineered når med detta en nivå som motsvarar en bil med en traditionell förbränningsmotor på 400 hk.

Det bästa av två världar
Med konceptbilen 508 Peugeot Sport Engineered möter Peugeot önskemålen om högklassiga elbilar som levererar hög prestanda. Batteriet (på 11,8kWh) levererar 100% elektrisk körning i upp till 50 km enligt WLTP och i sportläget kan PureTech-motorn och de elektriska motorerna tillsammans skapa en aggregerad kraft i upp till 190 km/h.

- Elektrifieringen har gett Peugeot möjligheten att utveckla den sportigaste modellen någonsin. Vi har drömt om att göra detta och nu har vi förverkligat vår dröm, säger Bruno Famin, VD för Peugeot Sport.

För att skapa optimal precision och körglädje har Peugeot Sports ingenjörer modifierat chassit på nya Peugeot 508, bland annat för att minska höjden ytterligare på redan låga modellen. Dessutom har spårvidden ökat med 24 mm fram och 12 mm bak.

Med inslag av kryptonit
508 Peugeot Sport Engineered har den speciellt framtagna färgen "Selenium Grey" som byter färgton beroende på vilket ljus den befinner sig i. För att understryka den sportiga och moderna karaktären har Peugeot Sports designers även arbetat med kontrastfärgen "Kryptonite".

Interiören speglar de exteriöra färgvalen, genom designdetaljer av "Kryptonite" på genomtänkta platser. Givetvis har 508 Peugeot Sport Engineered den välkända Peugeot i-Cockpit, med den karakteristiska kompakta ratten, en stor kapacitiv HD-pekskärm och den senaste generationens digitala head up-display.

508 Peugeot Sport Engineered kommer att visas upp för allmänheten i samband med bilsalongen i Genève. Mer information, inklusive ett längre pressmeddelande med fler detaljer, och bilder finns på https://int-media.peugeot.com/en.
Svenska Heart Aerospace ska bygga elflygplan
Siktar på att ha det i luften 2025 
42.3°
+
Wille Wilhelmsson
Här är första högtalaren från IKEA / Sonos
En högtalare för bokhyllan 
51.5°
+
Roger Åberg
Oslo fixar trådlösa laddningsstationer för eldrivna taxibilar
Blir först i världen med det 
49.5°
+
Wille Wilhelmsson
Kina anklagas för industrispionage i Sverige
I en ny rapport från FOI 
24.4°
+
Wille Wilhelmsson
Indiska städer förbjuder PlayerUnknown’s Battlegrounds
Oroliga för att spelet ska göra deras barn till "psykopater" 
26.2°
+
Wille Wilhelmsson
Nintendo ryktas ha två nya Switch-versioner på ingång
Vassare version kan komma i år 
42.6°
+
André Stray
Kina censurerar Bohemian Rhapsody rätt kraftigt
Sex HBTQ-scener bortklippta från Queen-filmen 
13.5°
+
Wille Wilhelmsson
Är det här den nya, moderna cykelhjälmen?
Nytt material ska skydda huvudet bättre 
44.7°
+
Roger Åberg
Den eldrivna Minin får 23 mils räckvidd
Börjar tillverkas i november 
41.5°
+
Bobby Green
Dyson släpper den smarta lampan Lightcycle
Sägs kunna simulera naturligt dagsljus 
27.2°
+
Wille Wilhelmsson
Enkelt att lyssna på andra Tele2-kunders mobilsvar
Säkerhetslucka ska ha funnits i flera år 
15.7°
+
Wille Wilhelmsson
Windows Defender kommer till macOS, Chrome och Firefox
Fast macOS-versionen får givetvis ett nytt namn 
43.5°
+
Wille Wilhelmsson
Försvaret vill inte att staten säljer av sin andel i Telia
Anser att det kan leda till allvarliga konsekvenser för rikets säkerhet 
70.1°
+
Wille Wilhelmsson
Remedy spikar släppdatum till Control
Spelet släpps 27 augusti 
41.0°
+
André Stray
Tut i luren! Flat Beat med Mr. Oizo fyller 20 år idag!
Perfekt att dansa till 
57.9°
+
Bobby Green
GDC 2019 Troll är ännu ett fett demo för Unreal Engine
Med Alicia Vikander 
47.2°
+
Wille Wilhelmsson
Valve visar upp ny design av Steam-biblioteket
Uppdateringsinfo och snabbare interaktion med vänner 
52.3°
+
André Stray
Så agerar Ian McKellen med sina ögon
Nu kommer ni aldrig kunna sluta tänka på det 
51.1°
+
Bobby Green
Ska Walmart också starta tjänst för att streama spel?
Rykten påstår det 
31.9°
+
Wille Wilhelmsson
Spelbolag får böter för att inte ha respekterat Spelpaus
Två företag bötfälls med 4,1 miljoner kronor 
76.6°
+
Wille Wilhelmsson
Sex stycken personer polisanmälda för filmning av trafikolycka
Oacceptabelt beteende 
99.1°
+
Bobby Green