23 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Subaru presenterar STI E-RA
Subaru presenterar STI E-RA Eldriven superbil med över 1000 hästar

I november förra året presenterade Subaru deras allra första elbil Solterra. Nu är det dags för ännu en, fast som väntat är detta bara ett koncept. Bilen som just nu står utställd i Tokyo heter STI E-RA och det är en superbil som är framtagen som ett motorsport-projekt. Det största målet med ekipaget är att det ska klara Ringens Nordslinga på under 6:40. Detta ska man testa skarpt nästa år, men först blir det mängder av tester i Japan under året.

Under skalet finns fyra stycken elmotorer utvecklade av Yamaha och tillsammans genererar dessa 1088 hästar. Kraften dit kommer från ett batteripack på 60 kWh vilket låter lite snålt men de vet nog vad de pysslar med.

På tal på om Solterra visade tillverkaren även upp Solterra STI Concept som fått sig en takvinge, en vinge till på bakluckan, en annan diffusor och ett fräsigare kjolpaket runt om med röda inslag. Andra modeller som ställs ut på mässan är Levorg STI Performance Concept, WRX S4 STI Performance Concept, BRZ STI Performance och racerbilen BRZ GT300.

Bil, Subaru, Subaru STI E-RA, Tokyo Auto Show, koncept, elbil, superbil, eldrift
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Subaru presenterar STI E-RA
Subaru presenterar sin första elbil - Solterra En Toyota bZ4X i andra kläder I slutet av oktober fick vi se Toyotas första "riktiga" elbil i form av den konstigt namngivna bZ4X. Toyota är som bekant kompisar med Subaru och nu presenterar även de en elbil. Den heter Solterra och det är samma bil som Toyotan fast i lite andra kläder. Räckvidden ligger på runt 45 mil, batteripacket är på 71,4 kWh och man ska kunna snabbladda med upp till 150 kW. AC-laddning hemma är begränsad till 6,6 kW. Solterra kommer med både framhjulsdrift (204 hästar och fyrhjulsdrift (218 hästar). Andra Subaru-modeller har tekniken X Mode AWD och det får även Solterra. Systemet är som namnet antyder anpassat för körning i terräng och hjälper dig när du är utanför asfalten och härjar. Lansering blir i mitten av nästa år. Vad den kommer att kosta är fortfarande oklart. Tumnagel
39.6°
0
41.7° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 14 jan 2022, 14:30
Subaru presenterar STI E-RA Eldriven superbil med över 1000 hästar
41.7°
0