-
m
Artiklar i kategorin / Vackert
44.6°
+
Bobby Green
0

Ge varandra en komplimang

Något vi nog alla gör för sällan

Idag är det måndag och då kanske en del av er känner er lite nere eller deppiga. Därför kan det ju vara lite trevligt att bli uppmuntrad och det tror jag att ni kommer att bli efter att ha sett den här videon. Det handlar om att ge varandra komplimanger, något vi nog alla skulle behöva göra lite oftare. Så dagens uppdrag lyder alltså: ge någon du
Läs mer om Vackert, Soul Pancake, komplimanger, vackert
40.7°
+
Roger Åberg
0

Du underbart vackra värld!

Du är skön på så många sätt

Den här filmen är filmade och klippt av Reid Gower som säger så här om den: x22Humans are part of the natural order. Wex27re risen apes that acquired language and learned to use tools. Skyscrapers and spacecraft may seem unnatural, but theyx27re just as much a part of the natural order as beaver dams and bird nests. Boring electrical lines hint a…
Läs hela artikeln
Läs mer om Vackert, timelapse, vackert, världen
42.5°
+
Bobby Green
0

"Winged Planet" - ny serie om fåglar på Discovery

Vackert

Igår började en ny serie på Discovery som heter x22Winged Planetx22. Där får man följa med mängder med olika fågelarter runt om i världen och får en bättre inblick i hur de lever. Bildmaterialet skiljer sig lite från andra fågelprogram då en del fåglar har fått kameror monterade på sig, vilket är ett riktigt lyft. Det gör att man får ett helt anna…
Läs hela artikeln
Läs mer om Vackert, Discovery, Winged Planet, fåglar, vackert
39.8°
+
Bobby Green
0

En rundtur i Berlin - i hyper-mode

Istället för time-lapse

Time-lapse börjar bli ganska så uttjatat nu så det kanske är dags att gå över till hyper-lapse istället? Massa panoreringar och in- och utzoomningar, i riktigt schysst kvalitet. Allt är filmat med en Nikon D7000 under sex dagar.
Läs mer om Vackert, Berlin, hyper-lapse, video, rundtur, stad, vackert, tysk, surkål
41.0°
+
Bobby Green
0

Hawaii verkar vara ett trevligt ställe att resa till

Här ser vi bilder från ön Kaua'i

Hösten ligger runt hörnet och att det börjar bli svinkallt utomhus här i Sverige är väl ingen överdrift direkt. Kanske har många av er redan bokat resan till värmen över vintern, vilket gör att depressionen kanske inte riktigt har slagit till än. För er som inte ska iväg och resa kan jag rekommendera att titta på den här videon inspelad på Kauax2…
Läs hela artikeln
Läs mer om Vackert, Hawaii, Kaua'i, GoPro Hero2, vackert, bada
41.9°
+
Bobby Green
0

En flygtur över Bangkok

Med ett litet radiostyrt plan

Ett litet radiostyrt flygplan med en kamera som kan filma i HD är allt man behöver för att göra en snygg video. Och kanske en stad, som Bangkok till exempel.
Läs mer om Vackert, Bangkok, flyga, vackert, flygtur
49.5°
+
Bobby Green
0

Utsikten från Empire State Building ritad för hand

Vackert!

Illustratören Patrick Vale ritar här upp Manhattan sett från Empire State Building på frihand. Snyggt som fanken och jag skulle lätt kunna tänka mig att smacka upp det här som en tavla på väggen hemma. Roligare än alla förtryckta IKEA-tavlor i alla fall.
Läs mer om Vackert, Patrick Vale, illustratör, konst, rita, Manhattan, Empire State Building, snyggt, vackert
41.9°
+
Bobby Green
0

Rio De Janeiro ser ju rätt trevligt ut faktiskt

Kanske en plats man borde besöka?

Joe Simon tog med sig sin Canon 5D Mark III och plåtade de här bilderna som visar Rio De Janeiro. Efter att ha sett vad han time-lapsade ihop blir jag mer och mer sugen på att åka dit faktiskt.
Läs mer om Vackert, Rio De Janeiro, time-lapse, Joe Simon, foto, vackert
46.4°
+
Bobby Green
0

Fiskare fångar nyfikna delfiner på video

Säkert intresserade av den hembyggda GoPro-riggen

Ett gäng fiskare som skulle fiska tonfisk hade med sig en hembyggd kamera-rigg så att kameran, en GoPro Hero 2, skulle kunna filma under vattnet. Helt plötsligt dök ett gäng med delfiner upp, som verkade nyfikna på vad det var som pågick i deras hav. Vackra djur det där.
Läs mer om Vackert, delfiner, GoPro Hero 2, kamera, vatten, filma, vackert, djur
42.1°
+
Bobby Green
0

Tennis i slow-motion - med eld

Eld gör allting så mycket bättre

48.3°
+
Bobby Green
0

Den här vackra installationen finns på flygplatsen Changi i Singapore

Perfekt att glo på när planet är försenat

Tyska ART+COM ligger bakom den här installationen som finns att beskåda på Terminal 1 på flygplatsen Changi i Singapore. Installationen är inspirerad av vädret och består av 608 stycken guldiga regndroppar tillverkade av aluminium som rör sig tillsammans i en programmerad dans, styrd av en dator som sitter i taket.
Läs mer om Vackert, Changi, Singapore, ART+COM, installation, regn, snyggt, vackert
43.2°
+
Bobby Green
0

Borrning i metall i slow-motion

Blir inte mycket bättre än såhär

Här har vi en japansk OSG Mega Muscle Drill som borrar i lite metall i slow-motion. Borren roterar med över 3 000 varv i minuten vilket är supersnabbt och när man drar ned farten som i klippet här ser man hur den gör när den jobbar. Ett till klipp finns under x22Läs merx22.
Läs mer om Vackert, borra, borr, metall, vackert
37.9°
+
Bobby Green
0

Timglas med bubblor

Trollar med ögat

Om man ersätter sanden i ett timglas med någon slags tvålaktig vätska ser det alltså ut så här. Bubblorna som bildas är vackra att se på och vätskan ser ut att rinna uppåt istället för nedåt. Snyggt att ha på skrivbordet. Awaglass är handblåst och blir din för 66 dollar.
Läs mer om Vackert, timglas, bubblor, vackert, Awaglass
40.1°
+
Bobby Green
0

Super Mario i papper och stop-motion

Vackert!

YouTube-användaren ConnorRWilson har troligtvis lagt en massa tid på att återskapa World 1-1 av Super Mario i enbart papper. Tack vare stop-motion har han sedan fått liv i sina skapelser och det hela ser riktigt trevligt ut. Inte precis som det hade varit om man hade spelat det på ett Nintendo dock. Kan ni upptäcka de små x22felenx22 som skaparen
Läs mer om Vackert, vackert, Super Mario, papper, TV-spel, stop-motion
44.2°
+
Bobby Green
0

873 stillbilder blir till vacker liten saga

Snyggt!

Getty Images har gjort en smart och gullig liten reklamfilm där de har sammanfogat hela 873 stycken stillbilder till en liten saga om livet. Varje bild visar olika människor på olika platser i världen, men alla bilder tillsammans gör det hela sammanhängande. Sex månader och en genomgång av över 5 000 foton senare så ser resultatet ut så här. Rätt
Läs mer om Vackert, stillbilder, foton, bilder, sammanfogade, story, saga, Getty Images, From Love to Bingo
42.9°
+
Bobby Green
0

En tur i Red Bulls stuntflygplan

Med piloten Kirby Chambliss

Kirby Chambliss är en riktig hejare på att ratta flygplan och här får vi följa med honom på en tur med ett Red Bull-plan. Planet är fyllt med GoPro-kameror för att ge en så bra känsla som möjligt, och visst ser det härligt ut. Flygturen går över ökendelen i Arizona.
Läs mer om Vackert, Red Bull, GoPro, flygplan, åktur, vackert, Kirby Chambliss
52.4°
+
Bobby Green
0

Symfoniorkester spelar klassisk musik i Köpenhamns tunnelbana

Härlig flashmob

Själlands symfoniorkester spelar här det klassiska stycket Grieg - Morning ur x22Peer Gyntx22 för resenärerna på Köpehamns tunnelbana. Lite annat än de fiolmisshandlarna jag brukar råka ut för i tuben.
Läs mer om Vackert, Peer Gynt, Köpehamn, flashmob, tunnelbana, vackert, symfoniorkester, Morning
44.4°
+
Bobby Green
0

Människor glider ned för Mont Blanc

Ser härligt ut

Tio minuter video på människor som med en fallskärm på ryggen och ett par skidor på fötterna tar sig ned utefter berget Mont Blanc. Vackert så det förslår. Får mig dock att tänka på Lemmings.
Läs mer om Vackert, snö, vackert, fallskärm, Mont Blanc, frihet
44.1°
+
Bobby Green
0

Saker som exploderar i slow motion

Det tröttnar man väl aldrig på?

Här ser vi massa saker som exploderar och mycket mer än så behöver man ju faktiskt inte.
Läs mer om Vackert, explosioner, slow motion, vackert
57.1°
+
Daniel Oden
0

130 000 dollar donerade till Caines Collegefond

Grattis Caine och arkadhallen!

Som en del kanske såg, skrev vi om en fantastisk 9-årig grabb som heter Caine. Han är verkligen inte som alla andra. Han hjälper sin pappa i hans reservdelsbutik och har byggt en spelhall alldeles själv av kartong. Det är kanske veckans, till och med månadens, finaste historia och den har fått veckans bästa fortsättning. Sedan filmen dök upp på i…
Läs hela artikeln
Läs mer om Vackert, Caine, arkadhall, vackert, donationer, utbildning
64.1°
+
Daniel Oden
0

En pojke och hans egenbygda arkadhall

En vacker liten film

Det finns en 9-åring som heter Caine, han är inte som andra 9-åringar. Han har byggt en spelhall av kartonger där gäster kan spela enkla spel som bollkastning eller försöka vinna något ur en klo-maskin. Det är en fantastisk berättelse om en pojke som är otroligt kreativ, driven och har en unik entreprenörsanda. Filmen är ungefär 10 minuter lång, …
Läs hela artikeln
Läs mer om Vackert, video, arkadhall, 9-åring, kartong, spel, entreprenör, imponerande
39.9°
+
Bobby Green
0

Tillbaka till framtiden stumfilms-style

Vackert!

Vem behöver HD och 3D? Stumfilm is the shit! Här fantastiskt vackert visat hur det skulle kunna se ut om Tillbaka till framtiden kom under den tiden.
Läs mer om Vackert, stumfilm, Tillbaka till framtiden, win, coolt, snyggt
41.8°
+
Bobby Green
0

En bok föds

Ni vet, en sån med papper i

E-böcker blir allt mer populära men vi ska inte glömma av pappersversionerna, än. Här är en liten film om hur en x22riktigx22 bok föds. Något att visa för barnbarnen alltså.
Läs mer om Vackert, bok, födelse, papper, vackert, bokbinderi
51.2°
+
Bobby Green
0

Lavhav

Bada?

Lite lava från vulkanen Pu`u O`o rinner omkring och ser nästan ut att bjuda in till ett litet dopp. Men det rekommenderas inte då huden antagligen skulle förvandlas till chips ganska omgående och det är ju inte särskilt behagligt kan jag tänka mig. Men det är vackert att se lavan när den dundrar fram som en fors.
Läs mer om Vackert, lavhav, lava, vackert, varmt, helvete, Pu`u O`o
45.1°
+
Daniel Oden
0

Tre minuter i rymden

Storslaget

Vad mer kan man begära en vanlig onsdag än tre minuter av världens bästa utsikt. Ibland önskar jag att jag fick ta en tripp till ISS, bara för utsikten, men de här bilderna får duga. Jag är väldigt nöjd, i väntan på att få bli rymdkorrespondent. Men allvarligt talat, det här kan vara dagens bäst spenderade tre minuter. Se och njut.
Läs mer om Vackert, Rymdfeber, utsikt, vackert, video, jorden, vintergatan
37.4°
+
Bobby Green
0

Wave of Matter - ett bord och massa små kulor

Konstinstallation som inte alls är konstig

Tommi Grönlund och Petteri Nisunen är hjärnorna bakom x22Wave of Matterx22. Det är ett bord som vickar fram och tillbaks, fyllt med små kullagerkulor. Kulorna bildar nästan vågor när de åker runt på bordet och det blir ganska läckert att titta på. Dessutom ger kulorna ifrån sig ett ljud som nästan påminner om vågor som slår mot en sandstrand. Hade
Läs mer om Vackert, bord, kulor, vackert, konst, installation, Wave of Matter, kullager
44.5°
+
Bobby Green
0

Kiev i miniformat

Filmat med tilt-shift-objektiv

En dag i Kiev filmat med en Canon 550D med tilt-shift-objektiv. Fem dagar och två nätter tog det att spela in klippet som från början var 25 000 bildrutor som sedan skalades ner till runt 4 500. Sen några månader för att få till allt. Men visst ser det vackert ut?
Läs mer om Vackert, tilt-shift, Kiev, stad, coolt, miniatyrer
36.9°
+
Bobby Green
0

Häng med och åk mini-järnväg

Replika av Mine Train Thru Nature's Wonderland

Järnvägs- och Disneyland-fantasten STNautilus har återskapat en åkattraktion som för finns på Disneyland, Mine Train Thru Naturex27s Wonderland. Fast allt är i en yttepytte version. Järnvägsattraktionen stängde sina portar redan 1977 och då var inte ens byggherren bakom denna född. Trots detta har rälsen återskapats med en stor känsla för detaljer
Läs mer om Vackert, järnväg, mini, Disneyland, vackert, Mine Train Thru Nature's Wonderland, Stig Helmer
35.1°
+
Daniel Oden
0

Vacker timelapse över en myrkoloni

I en scanner

En kille vid namn François Vautier fick en dag för sig att låta myror flytta in i hans scanner. En gång i veckan under fem års tid scannade han av vad som hände i maskinen. Det lilla experimentet resulterade en otroligt suggestiv timelapse i takt med att naturen tog över tekniken.
Läs mer om Vackert, Vackert, myrfarm, teknikförfall, video
49.9°
+
Bobby Green
0

Wingsuitande i Sydafrika, Kina och Norge

Vackra vyer

Halvor Angvik och Jeff Nebelkopf gillar att hoppa med wingsuits och här är några höjdpunkter från deras hopp i Syafrika, Kina och Norge.
Läs mer om Vackert, wingsuit, Norge, härligt, flyga, vackert, klipp
45.8°
+
Bobby Green
0

Frihet i luften

Titta på folk som ramlar

Filmen x22Experience Freedomx22 handlar om folk som antingen kastar sig ut från plan eller från klippavsatser. Vackert filmat och kanske blir den som exempelvis inte har testat på fallskärmshoppning lite sugen. Eller fruktansvärt avskräckt.
Läs mer om Vackert, ramla, vackert, frihet, Experience Freedom
48.4°
+
Bobby Green
0

Brädåkning på natten med LED-dräkt

Vackert

Klippet kommer från Rhône-Alpes regionen i sydöstra Frankrike och det vi får se är en man klädd i en LED-dräkt som skyfflar lite puder med sin bräda. På natten. Det ser lite ut som att han är i en gigantisk sandlåda eller liknande. Vackert är det hur som helst.
Läs mer om Vackert, snowboard, natten, LED, snyggt
49.1°
+
Bobby Green
0

Så här ser det ut under en våg

Enorma krafter

För en gångs skull får vi se hur det ser ut under ytan när en våg dundrar förbi. Istället för att se en surfare segla på den får vi se människor som surfar under den. Och det är ganska mäktigt. Fotografen Mark Tipple vill i projektet x22Underwater Projectx22 dokumentera hur det ser ut när dessa enorma krafter rör sig och låter oss människor följa
Läs mer om Vackert, vatten, våg, vackert
45.0°
+
Bobby Green
0

Drift med pansarvagn

Ser kul ut

Här har vi några svenskar som tycker det är roligare att drifta med en pansarvagn än med en gammal Volvo 240, vilket man väl kan förstå.
Läs mer om Vackert, drift, pansarvagn, snö, is, halt, vackert, kul, armén
40.5°
+
Bobby Green
0

Olika ämnen som brinner upp

Kemi är kul!

Gänget på Periodic Table of Videos har under året lekt med massa olika ämnen och fått dem att explodera eller brinna upp. Här samlat i ett klipp som är nästa fyra minuter långt. Så här kul hade aldrig jag i kemin.
Läs mer om Vackert, ämne, ämnen, kemi, eld, vackert, brinna, kul
45.7°
+
Bobby Green
0

Var snäll mot varandra

Det lönar sig

Idag är det jul och precis som alla andra dagar bör man vara snäll mot varandra. Den här videon visar människor som är snälla mot andra och det lönar sig i längden. Alltid. God Jul på er!
Läs mer om Vackert, God Jul, snäll, kindness, vackert
38.6°
+
Bobby Green
0

Snyggt ritat

Handritat är fortfarande coolt

Nu för tiden ser vi mest animationer gjorda av människor som suttit framför en dator och skapat saker i olika program. Därför kan det ibland vara lite skönt att spana in lite gammalt hederligt handritande. Det är nämligen lika vackert, om inte vackrare. x22Keep Drawingx22 är skapad av sydkoreanska animationsstudion Studio Shelter och mycket snyggt
Läs mer om Vackert, rita, sketcha, Keep Drawing, animation, cool
40.7°
+
Roger Åberg
0

Fiji Vignette

Sjukt snyggt filmad surfning

Den här filmen är del tre i en serie som heter Fiji Vignette som är fotad, regisserad och klippt av Riley Blakeway och den är hysteriskt snygg, nästan poetisk. I filmen ser vi Taj och Jay surfa. Någon annan än jag som vill åka till (hajfritt) vatten och plaska lite?
Läs mer om Vackert, surf, vackert
47.7°
+
Bobby Green
0

Fågelformationer ser overkliga ut

Men riktigt balla

Två tjejer är ute och paddlar och får syn på massvis med starar. Fåglarna dansar på himlen och skapar formationer som nästan ser datoranimerade ut. De flyger precis ovanför tjejerna och allt fångades på film.
Läs mer om Vackert, fåglar, formation, vackert, starar
41.3°
+
Bobby Green
0

Vatten filmat med en Phantom HD Gold

Då blir det så här fint

Vågor är vackert och det blir faktiskt lite vackrare om man filmar det hela med en Phantom HD Gold-kamera. Och det är precis vad den här filmen är filmad med. Slowmotion gör att vattnet nästan ser ut som gelé när det sakta men säkert rullar över sig självt. Chris Bryan är det som har filmat och för att inte kameran skulle gå åt fanders stoppade ha
Läs mer om Vackert, vatten, slowmotion, Phantom HD Gold