-
m
Artiklar i kategorin / Detaljer
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Virkade klassiker

Handarbete som heter duga

Ja, detta kallar jag handarbete, virkade kopior på gamla vinylklassiker. Finfint arbete där alla detaljer finns med men i virkad eller broderad form. Fyll soffan med mjuk och skön vinyl.
Läs mer om Detaljer, vinyl, musik, lp, handarbete, klassiker
37.6°
+
Lotta Madetoja
0

Håll ordning på köksredskapen

Swissarmius

Om man fyller behållaren med köksredskap ser den verkligen ut som en Swiss Army Knife med alla finesserna utfällda. Yegor Zhgun står bakom designen och jag tycker genast att det är en snygg idé då Swiss Army Knife bara får mig att tänka gott om deras produkter. Jag kan inte låta bli att undra hur hjärntvättad jag har blivit under årens lopp då dera…
Läs hela artikeln
Läs mer om Detaljer, kök, detaljer, design, swiss army
38.2°
+
Lotta Madetoja
0

Börja veckan med en snygg klocka

Riki Desk Clock

Riki Desk Clock är designad av Riki Watanabe och släpptes första gången 1970 som ett alternativ till den krussidulliga bordspendylen. Den är tillverkad i stål och det medföljer detaljer som gör att du kan ha den ståendes på en hylla eller hängandes på väggen.
Läs mer om Detaljer, klocka, inredning, design moma, riki watanabe
37.7°
+
Lotta Madetoja
0

Better Views

av Elina Aalto

Better Views av Elina Aalto är en rullgardin som släpper genom ljus i form av olika stadssiluetter. Välj bland Tokyo, Paris, Helsingfors och Stockholm. Det är kanske inte rullgardinen för den som vill ha det bäcksvart när gardinen är nere.
Läs mer om Detaljer, rullgardin, elina aalto, design, detaljer, design
36.8°
+
Lotta Madetoja
0

Roliga prylar till hemmet

Fred & Friends

Fred & Friends är nätbutiken för den som gillar att ha prylar med lite skruv. Inga vanliga fyrkantiga isbitar utan det ska vara Ice Invadors eller röda damskor som kyler drycken. Här hittar man presenten till personen som har allt.
Läs mer om Detaljer, detaljer,
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Essem Gloria Design

av Joel Karlsson.

Hängaren Gloria är en genialisk hängare då man kan hänga kläder utan hank på den utan att få fula krokmärken på dem. Det är Joel Karlsson som har formgivit hängaren som finns i vitt, svart, rött och silver. Gloria finns bland annat på DesignTorget där de säljer hängaren i svart och vitt för 225 kronor stycket.
Läs mer om Detaljer, detaljer, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Brita Sweden

nostalgiska mönster

Det är gammelfarmor som gav namn till familjeföretaget Brita Sweden som har funnits i flera generationer. Brita Sweden producerar ekologiskt tyg som metervara, kuddar, sänglinne, sittpuffar, väskor, ull- och plastmattor, brickbord, barnartiklar och andra inredningsdetaljer. Alla deras tyger och produkter tillverkas i Sverige och de uppfyller de kra
Läs mer om Detaljer, inredning, textil, design, miljö
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Otippad kombo av form och material

Kristalljustake från Gaia & Gino

Det är turkiska Gaia & Gino som står bakom designen på denna ljusstake. För mig känns kombinationen av formen och materialet otippat då saker i kristall oftast brukar bära form av isberg eller vara fulla med slipade facetter.
Läs mer om Detaljer, detaljer, design
38.2°
+
Lotta Madetoja
0

Makool Loves You

Lite fint till köket

Jag skulle verkligen behöva en kökshandduk som säger x22DO THE DISHESx22. Däremot vet jag inte om det hjälper. Handduken finns i alla fall att köpa på Makool Loves You där man även kan köpa mugg med motivet av en flicka som kräks eller pratar träd.
Läs mer om Detaljer, detaljer, design
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Vad gör man av gamla telefonlurar?

En vas såklart

Fler och fler säger upp sina fasta telefonabonnemang och de gamla telefonerna är väl ett minne blott. På Art Gallery 18 säljer de gamla återvunna lurar som vaser och idéen är väl inte helt fel kanske. Kanske kommer kidsen som växer upp idag se luren endast som en vas och aldrig fundera på vad de var till för från början.
Läs mer om Detaljer, detaljer, design
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Design Glut

Mycket roligt på samma ställe

Design Glut består av Kegan Fisher och Liz Kinnmark som träffades på Pratt Institute, där de pluggade industridesign. De gör en hel del sköna saker som man kan shoppa på sidan. Tyvärr så är det ju inte alla som kan installera Cubic Switchplate då det krävs de där smalare strömknapparna. Hos mig passar de inte, vilket är trist.
Läs mer om Detaljer, detaljer, design
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Gun Rack Organizer

Något för den pacifistiska vapenromantikern

Stuart Fingerhut har designat denna x22organisatörx22 att hänga på väggen. På k-pisten kan du hänga nycklar, fästa papper - så den är ju som gjord för hallen. Jag som är en pacifistisk vapenromantiker vill genast ha ett vitt maskingevär i hallen. För mig passar det ypperligt att det på gevärspipan gungar en liten flicka och att ett gäng fåglar floc
Läs mer om Detaljer, detaljer, design
37.4°
+
Emma Rost
0

Glansig lyx och broderier

Wedding är en exklusivare gardin

En sväng förbi Indiska häromdagen väckte min shoppinglusta till liv. Både vad gäller ny höstgarderob och inredningsdetaljer till hemmet. Vackra gardinen Wedding i glansigt material med sirliga broderier skulle passa väldigt bra i vårt nya sovrum. Känslan är lyxig och det avspeglar sig i priset. Gardinen kostar 695 kronor per längd, lite mer än vad
Läs mer om Detaljer, Textil, Gardin
37.1°
+
Emma Rost
0

Nina Campbell gör inte bara tapeter

Lite väldoft till hemmet?

Vi tittar på tapeter från Nina Campbell till matrummet. En ljusblå historia med blomrankor i guld. Men från Nina Campbell kommer inte bara tapter. De har även en kollektion med heminredningsdetaljer och rumsdofter. Jag är lite sugen på en uppsättning Topaz-ljus till hösten, med en blandning av tobak och ädelträ med citrus, bergamott och lime parat
Läs mer om Detaljer, Rumsdoft,
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Snygg sittplanering

Miniräknarstolar

Den perfekta sittanordningen för den fanatiska matematikern? Jag blir som vanligt glad när detaljer från vår vardag dyker upp i en helt annan storlek och har ett helt annat användningsområde.
Läs mer om Detaljer, ,
37.1°
+
Emma Rost
0

Klassisk dammsugare med USB-port

Smular du också ner tangentbordet?

Min förra laptop fick vara med om mycket. Det syntes i tangentbordet. Jag hade definitivt behövt den här dammsugaren från Urban Outfitters. En klassisk form á la femtiotal, men i liten version, med USB-port. Perfekt om man behöver suga upp smulor ur tangentbordet.
Läs mer om Detaljer, Prylar, Detaljer, Kul
37.0°
+
Emma Rost
0

Kall lemonad i trädgården

Vacker burk med tappkran

Mmm... Visst kan man nästan känna smaken av citronlemonad, tappad direkt ur den härliga rejäla glasbruken med mässingskran. Tillverkad i 100% återvunnet glas är den miljövänlig.
Läs mer om Detaljer, Uteliv, trädgård, detaljer, Lemonad
37.0°
+
Emma Rost
0

Kruka som växer med växten

Rolig idé från Schweiz

Är du också dålig på att plantera om växter när de vuxit ur sin kruka? Jag är helt värdelös på det. Krukan Torre från schweiziska Postfossil är förmodligen lösningen på mina problem. Den växer tillsammans med växten genom att man klämmer dit ytterligare ett segment, fyllt med fräsch jord. Briljant.
Läs mer om Detaljer, Odla, Detaljer, Kruka
37.0°
+
Emma Rost
0

Snart dags för iste

Läckert koncept för sommarens coola dryck

Kyl ner isteet både snabbt och snyggt i smmar. Tea-Over-Ice från Tea Forté är en vacker tillbringare i handblåst glas i två delar. En för att brygga själva teet, en för isen som snabbt kyler av den varma drycken. Jag vill definitivt ha en, inte minst om det blir en varm och lång sommar (vilket jag har beställt).
Läs mer om Detaljer, Sommar, Detaljer, På bordet, Iste
37.0°
+
Emma Rost
0

Snygga MagBag håller koll på magasinen

Tidningsställen börjar hitta formen

Jag vet att jag gnällt om att det är ont om formsäker tidningsförvaring. Men det kommer fler och fler varianter som faktiskt är riktigt snygga. Som MagBag, i form av en stiliserad väska. Enkel och ren form som ger snygg inramning till dina magasin, på golvet, i hyllan eller i fönsternischen. MagBag är gjord i ett stycke svensk stål och ytbehandla
Läs mer om Detaljer, Detaljer, Förvaring, Tidningsförvaring, Tidningshållare
37.2°
+
Emma Rost
0

Första hjälpen-box i emaljerad plåt

Enkelt och snyggt

Mmmm... En sån här vill jag ha och förvara mina huvudvärkstabletter i. Passar perfekt i nya badrummet. Den emaljerade plåtburken för första hjälpen-prylar är kanske inte direkt unik, men ändå fin. Liknande finns hos exempelvis Bruka här i Sverige.
Läs mer om Detaljer, Första hjälpen, Detaljer, Emaljerad, Plåtlåda
37.0°
+
Emma Rost
0

Humor på dörren

Rolig skylt från danska La Finesse

Hos danska webbshopen La Finesse finns den charmiga emaljskylten. Roligast om man bor ihop med någon förstås. Shopen har även ett helt enormt utbud av fina dörrmattor, från romantiskt blommiga till humoristiska och mer stilrena enkla varianter.
Läs mer om Detaljer, Inredning, Shoppingtips, Detaljer, Skyltar
36.8°
+
essoell reklambyrå
0

Designnördiga muggar!

Sprang på dessa helt fantastiska muggar på Illum Bolighus i Köpenhamn. Perfekt för oss som jobbar med grafisk form och reklam. Eller, de gör faktiskt vilket köksskåp eller mugghylla som helst rättvisa egentligen. Tror de finns att köpa online också...
Läs mer om Detaljer, Detaljer, Muggar, Designnörderi
37.1°
+
Emma Rost
0

I stället för påskägg

Söt skål för godis eller ägg

Söta söta skålen från Cosas är i glas och i form av en höna. En klassisk form, tycker jag som minns mormors ägghöna - fast den var i porslin. Jag tar gärna en sån här fylld med godis i stället för det traditionella påskägget! Finns i vårigt grönt eller crème-färgat glas.
Läs mer om Detaljer, På bordet, Detaljer, Skål, Påsk, Höna, Glas
37.0°
+
Emma Rost
0

Roliga accessoarer till hemmet

Allt du kan tänka dig

Har du en riktigt tjock plånbok och något extravagant smak? Då är Plantation Home Accessories en webbutik för dig. Här finns faktiskt nästan allt man kan tänka sig för att dekorera ett hem, gärna i lite vräkig stil. Eller vad sägs om en fruktskål tillverkad av älghorn? Jag är förtjust i buddhastatyer och hittade ett fint huvud i silver, men priset
Läs mer om Detaljer, Inredning, Detaljer, Vräkigt
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Släng skräpet i något snyggt

Tubelor Trashcan

Tubelor Trashcan är en snygg skräpkorg i flera färger så att du lätt kan matcha resten av din inredning. Den funkar så att du sätter den färgglada cylindern över skräpbehållaren och slipper alltså på så sätt se den sladdriga plastpåsen. Ja, alla detaljer i hemmet är värda att tänka på.
Läs mer om Detaljer, skräp, papperskorg, tubelor trashcan, design, Ideaco Design
36.9°
+
Emma Rost
0

Fina kuddar från Oromono

Vackra detaljer gör helheten

Holländska företaget Oromono gör kuddar, överkast, tofflor och mycket annat i en avskalad form och ren färgskala. Det som gör dem unika är de otroligt vackra detaljerna, ofta inspirerade av företeelser i naturen. Jag gillar verkligen deras golvkuddar och skulle lätt kunna ha en Peony hemma på golvet. Levererar till Sverige
Läs mer om Detaljer, Textil, Design, Kuddar, Oromono
37.0°
+
Emma Rost
0

Formex: Romantiskt med rosor

Rosen är het våren 2008

Rosen är het, vilket kanske inte är så konstigt när det är romantisk inredning som är på tapeten och rosen mer än någon annan blomma symboliserar romantik. Rosor dök upp lite här och var och i olika former. Hos Key Ex hittade jag det fina trädgårdsförklädet med rosmotiv, de söta gummistövlarna och förstås kuddar, krukor och liknande med rosmotiv. …
Läs hela artikeln
Läs mer om Detaljer, Inredning, Detaljer, Trädgård, Rosor
37.0°
+
Emma Rost
0

Vårkänslor med HAPPYsthlm

Svenskt designkollektiv på Söder

Designkollektivet HAPPYsthlm grundades av Katarina Andersson – produktformgivare, Kajsa Aronsson – textilformgivare och Caroline Lindholm – silversmed, alla med lång erfarenhet från respektive område. x22I ett gårdshus på Söder har vi delat ateljé i många år och följt varandras arbetsprocesser på nära håll. Genom våra regelbundna utvecklingssamt…
Läs hela artikeln
Läs mer om Detaljer, Design, Svenskt, Inredning
37.0°
+
Emma Rost
0

Djurvänlig trofé

Trenden med djurhuvuden fortsätter

Trenden med hjorthuvuden både här och där verkar hålla i sig. Hos Modern Dose hittar vi det här välgjorda, detaljerade och nästan obehagligt naturtrogna hjorthuvudet i alabaster. Fast utan de dött stirrande ögonen som kommer med äkta vara. Och Bambis mamma behövde inte sätta livet till för att ta fram det. Huvudet kostar 95 dollar.
Läs mer om Detaljer, Väggdekoration, Trofé, Djurhuvud
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Jarl Fernaeus

Designar möbler, smycken och mycket annat

Jarl Fernaeus är en 35-årig formgivare och art director från Stockholm. Jag har promerat runt på hans sida och är mäkta imponerad. Allt är snyggt, avskalat med intressanta detaljer. Han designar för sina egna märken JF Stockholm och Paperhead men gör även jobb hos andra. Hemsidan är inte så faktamättad men vill man veta mer angående Jarl, hans pro
Läs mer om Detaljer, design, jarl fernaeus
37.1°
+
Emma Rost
0

Designade strömbrytare inspirerade av naturen

Blir fin detalj

Strömbrytare är generellt sett inte så ögonbrynshöjande, men väljer man lite exklusivare strömbrytare kan de i alla fall bli fina detaljer i hemmet. De nya strömbrytarna från ELKO, Plus Option, har designade ramar i naturmaterial i skiffer, borstat stål och glas. Kombinera ramen med strömbrytare i vitt, svart eller aluminium. Designen bakom står no…
Läs hela artikeln
Läs mer om Detaljer, Strömbrytare, Naturmaterial
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Antropomorfo chairs

Ser ut som något som ett barn har ritat

Antropomorfo Chairs är en liten möbelfamilj som hämtat inspiration från både barns sätt att rita och färg och detaljer som man förknippar med skandinavisk tradition. Och visst ser man det. Jag tycker de är oerhört charmiga i sitt oproportionella utförande tillsammans med gediget hantverk och material av god kvalité. Som huvudfotingar i möbelform.
Läs mer om Detaljer, stolar, fåtöljer
37.0°
+
Emma Rost
0

Höstmysigt från LOB design

Ljuslyktor, tallrikar och fin löpare

Nytt hos Inreda.com är de fina inredningsdetaljerna från LOB Design. Lotuslyktor i porslin med metallicglans sprider stämningsfullt ljus i höstmörkret. Det snygga underläggsfatet i plast finns i flera färger och är perfekt att ställa ljus på. Dekorera bordet med en fin genombruten löpare i rosmönster. Även den finns i flera olika färger. Priser: fr
Läs mer om Detaljer, Prydnadssaker,
37.1°
+
Emma Rost
0

Klä ut din brevlåda till Halloween

Skräm grannarna

Nej, Halloween är förvisso inte en svensk tradition, men det hindrar ju inte att man anammar den ändå och har hejdlöst kul på maskerader eller pyntar trädgården med pumpalyktor. Eller varför inte klä ut brevlådan och ge grannarna lite skrämselhicka. Jag älskar den här uppblåsbara brevlådekostymen i form av en elak katt.
Läs mer om Detaljer, Detaljer, Halloween, Brevlåda, Trädgård
36.9°
+
Emma Rost
0

Ceramic Memo Board - byt ut post-itlapparna

Miljövänligare alternativ

I stället för att ha ändlösa mängder post-it-lappar med telefonummer du ändå inte kommer ihåg vem de gick till kan du ställa den här fina lilla memo-tavlan bredvid telefonen. Skriv ned kom ihåg-noteringar och telefonnummer och när du använt informationen är det bara att sudda ut den och använda tavlan om och om igen. Sen är den rätt söt också.
Läs mer om Detaljer, Detaljer, memo, Skrivbord
37.0°
+
Emma Rost
0

Höstnyheter hos Cosas

Dags att mysa inomhus

Det har kommit in mycket höstnytt hos Cosas. Bland annat den fina korgen i metall som kan fungera som praktisk förvaring på väggen. Fyll rummet med härlig doft från Frankrike. Fruit dx27Epices är inte som andra doftljus, dofterna är så nära ursprungsdofterna som man kan komma.
Läs mer om Detaljer, Detaljer, Höstnytt
37.5°
+
Emma Rost
0

Dekorera mera med lite tejp

Fin, festlig och rosa

Sätt lite extra flärd på plastglasen till partyt. Skapa en fin ram på spegeln eller byt ut de traditionella snörena på paketen. Med den självhäftande tejpen Sofie sätter bara fantasin gränsen. Mönstret är ett rosa djur- och naturmönster på transparent botten. Bredden är 5 cm och en rulle innehåller hela 66 m.
Läs mer om Detaljer, Detaljer, GDS, Pyssel, Tejp