m
Artiklar i kategorin / Inspiration
41.8°
+
Bobby Green

Växel blir verktyg

Bättre än att pengarna skräpar i fickan

Konstnären Stacey Lee Webber senaste grejer kallar hon för x22The Craftsmen Seriesx22. Det är verktyg som hon har skapat av växelpengar. Hon har alltså inte köpt något utan helt enkelt tagit mynten och byggt verktyg av dem. Som ni kan se har hon tillverkat en hel arsenal med allt från såg till hammare.
Läs mer om Inspiration, småpengar, växel, verktyg
40.5°
+
Bobby Green

Skivomslagskollage

Riktigt coola

Bildkonstnären och kompositören Christian Marclay har gjort dessa snygga kollage där han har tagit massa olika skivomslag och satt ihop de till en bild. Kul idé och gärna något som skulle kunna få hänga på väggarna hemma hos mig. Fler sammansatta bilder hittas efter hoppet.
Läs mer om Inspiration, Christian Marclay, bildkonstnär, kollage, skivor, skivomslag, coolt
41.8°
+
Lotta Madetoja

Huset Toda i Hiroshima

av Kimihiko Okada

Det är den japanska arkitekten Kimihiko Okada som står bakom huset Toda. Huset står på pålar och tanken är att detta ska ge lite extra säkerhet och skydd från gatans stoj och stim, jag gillar att man kan spana i alla väderstreck och att huset i sig skapar en liten skyddad trädgård.
Läs mer om Inspiration, hus, design, arkitektur, toda, Kimihiko Okada
39.9°
+
Roger Åberg

Mattsvart pingisbord från Puma

Dags för rundpingis!

Puma har något för pingisbord, vi har tidigare sett det här från dem. Det var dyrt som tusan, 3900 dollar, men nu har de kommit med ett som x22barax22 kostar 1900 dollar. Bordet görs tillsammans med Aruliden och görs på beställning, så det är kanske inget man hittar på Stadium tyvärr. Men snyggt är det och kanske något för det moderiktiga kontore…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, rundpingis, puma, pingis
39.4°
+
Lotta Madetoja

Volna

av Nuvist Architecture & Design

Mina fördomar gör att jag inte särskilt ofta sammankopplar Turkiet med modern design, något som Nuvist Architecture & Design visar är helt fel. Skrivbordet Volna är en spännande strömlinjeformad historia som även verkar gå emot tyngdlagen. En annan färg och jag är på.
Läs mer om Inspiration, skrivbord, design kontor, volna, nuvist, Nuvist Architecture & Design
38.3°
+
Lotta Madetoja

Handfatet Loft

av Botinger & Roi

Handfatet Loft av Botinger & Roi för tankarna till en liten bit av ett korallrev som lostnat och blivit omhändertaget. Loft ingår i SQ-serien som Baldwin Rust har designat.
Läs mer om Inspiration, badrum, design, loft, Botinger & Roi, handfat
38.4°
+
Lotta Madetoja

Whitepod

Les Cerniers, Schweiz

Whitepod är en nyöppnad lite lyxigare resort för människor som vet att uppskatta det goda och har pengarna att betala för det. Bo i en igloo, åk skidor enskilt, basta och tvaga dig, ja möjligheterna till det mesta finns. Helt plötsligt gillar jag snö.
Läs mer om Inspiration, resort, igloo, iglo, schweiz, whitepod, les cerniers
32.6°
+
Lotta Madetoja

Kameror i soffan

Vill man göra om lite hemma är kuddar ett ypperligt vapen i inredningsivern. På Etsy finns dessa fina kuddar föreställande kameror som sällan numera kommer i bruk. Kuddarna är onekligen en bra present till den nostalgiska fotografen.
Läs mer om Inspiration, kamera, design, kudde, etsy
36.6°
+
Lotta Madetoja

Om man nu ska ha husvagn...

Airstream Sterling Concept Trailer

Airstream frågade chans på arkitekten Christopher Deam och fick ett ja, på bilderna ser ni frukten av deras samarbete. Jag anser att det inte är en dag för tidigt för företag som tillverkar husvagnar att inleda samarbete med formgivare som jobbar i någon annan sfär för att uppgradera husvagnens komfort och utseende. Om nu ekonomin går utför vill ja
Läs mer om Inspiration, husvagn, trailer, airstream, christopher deam
36.1°
+
Lotta Madetoja

Vägg med tangenter

av Sarah Frost

Sitter du hemma med en ansenlig mängd pensionerade tangentbord kan det vara läge att inspireras av Sarah Frost som fyller väggar med tangenter. Sarah Frost har ställt ut några vägar på PPOW och på håll skapar tangenterna ett fint mönster att förlora sig i.
Läs mer om Inspiration, vägg, tangenter, tangentbord, sarah frost
38.4°
+
Lotta Madetoja

Glasveranda

av OpenSun

Glasverandan av OpenSun borde ju bli en storsäljare här i Sverige då den skulle förlänga vårat uteliv en hel del. Den passar perfekt både i det privata hemmet och i offentliga miljöer. Jag själv skulle älska att sitta i denna typ av kontor bara det fanns långa gardiner och garanterat behaglig temperatur.
Läs mer om Inspiration, veranda, opensun, design, utomhus, glasveranda
37.5°
+
Lotta Madetoja

Mini-kök med extra allt

av Adriano Conti, Corrado Galzio & Alex Innamorati

Mini Kitchen är frukten av ett samarbete mellan formgivarna Adriano Conti, Corrado Galzio och Alex Innamorati. Cylindern innehåller allt man kan tänkas behöva i ett kök då man hittar kylskåp, ugn, diskmaskin och möjligheten till att förbereda råvarorna som att skölja grönsaker, hacka och skära. Kanske inte köket för den kulinariska matlagaren som a…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, kök, design, mini-kök, mini kitchen, Adriano Conti, Corrado Galzio, Alex Innamorati
43.3°
+
Lotta Madetoja

Belysning att bära med sig

Drop Light av Doolight

Genom att vidröra själva armaturen tänder och släcker man belysningen och bestämmer även ljusstyrkan på så sätt. Vill man ta med sig lite ljus är det bara att greppa någon av de vinglasliknande ljusdropparna som klarar av att lysa några timmar innan de åter behöver laddas.
Läs mer om Inspiration, belysning, design, lampa, drop light, doolight
39.1°
+
Lotta Madetoja

Funny Sockets

av Tembolat Gugkaev

Många gånger reflekterar man kanske inte över eluttagens utseende, utan ser dem bara som x22måste-prylarx22 som man antingen försöker dölja eller belysa. Då man tittar på Tembolat Gugkaevs design förstår man snabbt vad han tycker är det rätta - de ska pryda väggen. Gillar man inte dödskallar och benknotor har han lite fler varianter på sin hemsida
Läs mer om Inspiration, eluttag, design, funny sockets, Tembolat Gugkaev
37.7°
+
Lotta Madetoja

wPod

av David Ajasa-Adekunle

Det känns som att Tetra Shed lika gärna skulle kunna heta wPod. Det är David Ajasa-Adekunle som är pappa till dessa fina tipis att arbeta i. Jag som sitter i öppet kontorslandskap skulle uppskatta att vi åtminstone hade några Tetra Sheds där man kunde gå in då man behöver arbeta ostört.
Läs mer om Inspiration, arbete, design, kontor, tetra shed, David Ajasa-Adekunle
36.8°
+
Lotta Madetoja

Låt granen bära hundhuvudet

Kulor i keramik av Reiko Kaneko

Reiko Kaneko är en brittisk keramiker som till denna jul erbjuder vita julgranskulor med hundhuvuden på. Gillar man inte hundar kan man tydligen egendesigna motiv som sedan sätts på julgranskulorna. Jag ser en julgran som får stå som ett släktträd med alla medlemmar representerade. Lite creepy men som även kan ses som fin symbolik att alla samlas k
Läs mer om Inspiration, jul, julgranskulor, design, reiko kaneko
43.1°
+
Lotta Madetoja

I could eat a horse

av Stefán Pétur Sólveigarson

Söker man ett lite roligare sätt att mäta upp spagetti på kan x22I could eat a horsex22 av isländska formgivaren Stefán Pétur Sólveigarson vara något. Måttet visar barn, vuxna och en häst. Hästen är till för att mäta upp spagetti till en hel familj, tänker väl mig att de då menar två vuxna plus två barn.
Läs mer om Inspiration, spagetti, matlagning, i could eat a horse, Stefán Pétur Sólveigarson
37.5°
+
Lotta Madetoja

Titta på maten då den lagas

Proinjector

Kan detta vara höjden av matlagning eller är det bara en märklig idé för att öka vår lyxkonsumtion? Formgivarna Hwang Jungjoon och Lee Jaeryong har designat Proinjector som alltså är en microvågsugn med inbyggd projektor. Detta gör att man kan sitta i lugn och ro och meditera över bilderna då maten tillagas i micron. Jag gillar formen på ugnen och
Läs mer om Inspiration, microvågsugn, design, kök, matlagning, projektor, Hwang Jungjoon, Lee Jaeryong, Proinjector
40.5°
+
Lotta Madetoja

Bergsklättrares vilostuga

av LEAPfactory

Det är italienska LEAPfactory som står bakom konstruktionen av vilostugan där bergsklättrare kan ladda, kolla väder eller bara sitta och beundra den fantastiska utsikten. Positionen av stugan ger mig hjärtklappning, men känns säkert helt naturlig för de som klättrar i berg. Stugan är byggd i fem moduler som transporterats med hjälp av helikopter. L
Läs mer om Inspiration, stuga, design, arkitektur, leapfactory, berg
36.5°
+
Lotta Madetoja

Reverb

av Brodie Neill

Det skrivs att det går väldans bra för formgivaren Brodie Neill och jag tycker inte det känns så märkligt då jag tittar på hans produkter. En fin fåtölj är Reverb även om jag själv helst skulle vilja se den i koppar.
Läs mer om Inspiration, stol, design, fåtlj, reverb, brodie neill
37.3°
+
Lotta Madetoja

Skallar med ljud

av Kuntzel+Deygas

Är du trött på vanliga högtalare kan Miniskull vara något ifall du är begåvad med en lite tjockare plånbok. De sägs vara handgjorda i Frankrike och det är antagligen vuxna människor med skälig lön som gör dem då de kostar 1600 euro.
Läs mer om Inspiration, högtalare, design, minuskull, Kuntzel+Deygas
38.3°
+
Lotta Madetoja

Goldman 25Hours Hotel

Där vill man besöka pissoaren

Det är designteamet Delphine Buhro och Michael Dreher som har inrett Goldman 25Hours Hotel i Frankfurt. Egentligen är väl själva hotellet inte så mycket att snacka om, snarare deras pissoar som för tankarna till Rolling Stones och lite märkliga beteenden. Är du man och har vägarna förbi tycker jag att det är läge för en provkiss.
Läs mer om Inspiration, hotell, goldman 25hors hotel, Delphine Buhro, Michael Dreher, frankfurt
37.4°
+
Lotta Madetoja

Huset YSY

av AUAU

Jag vill inte klanka ner på svensk arkitektur, men ibland önskar jag att alla de som bestämmer skulle inspireras lite mer av Holland och Japan. Huset YSY av japanska arkitekten Akitoshi Ukai på AUAU får mitt hjärta att banka lite snabbare, även om allt är väldigt vitt. Fasaden och den lilla trappan upp får mina ögon att tåras. Snyggt!
Läs mer om Inspiration, hus, design, arkitektur, ysy, auau, japan, Akitoshi Ukai
35.8°
+
Lotta Madetoja

Trästockar som golv

av danska Ege

Danska mattföretaget Ege har tagit fram en kollektion golv som gör att man kan pryda golvet med massiva trästockar, trä och sten. Kollektionen heter Nature och golven påstårs vara både lätta att lägga och sköta om.
Läs mer om Inspiration, golv, design, ege, nature collection
45.7°
+
Lotta Madetoja

Spana norrsken från igloo

Hotel Kakslauttanen

Vill man uppleva riktig vinter och är sugen på norrsken kan det vara intressant att titta in hos Hotel Kakslautten som erbjuder boende i glasigloos. Spännande boende och har de snöskotrar till uthyrningen är ju minisemestern perfekt. Deras igloos är byggda i glas som är behandlade så att frosten inte skymmer utsikten och de lovar komfortabel temper
Läs mer om Inspiration, hotell, design, igloo, hotel kakslautten
37.1°
+
Lotta Madetoja

Muppar uppåt väggarna

The Muppets från Blik

Vill du hotta upp barnrummet lite och gillar The Muppets kan de här dekalerna från Blik vara värda att spana in. Nu känner jag mig lite överårig för sådana väggdekorationer, men The Animal skulle annars lätt få förgylla min vardag.
Läs mer om Inspiration, väggdekaler, design, kermit, animal, mupparna, the muppet show
40.1°
+
Lotta Madetoja

Boende i träd

Trillium av Peter Nelson

Hade jag hus med stor trädgård med ett massivt träd ståendes där skulle jag genast bygga en trädkoja. Varför inte ha gäststugan några meter upp? Det är Peter Nelson som både har ritat och byggt huset Trillium. Peter har många strängar på sin lyra då han försörjer sig på att fotografera, skriva, är utbildad arkitekt och trädhusbyggare.
Läs mer om Inspiration, träd, hus, design, trädkoja, koja
41.8°
+
Lotta Madetoja

This wall has no personality

Karl Lagerfeld i Aspudden

Gatukonst kör just nu en Kladdventskalender och uppmanar intresserade att skicka in konstfynd funna någonstans där ute. Tydligen så har Aspudden i Stockholm fått besök av Karl Lagerfeld som förskönar en i övrigt tråkig betongyta.
Läs mer om Inspiration, konst, design, karl lagerfeld, gatukonst
38.4°
+
Lotta Madetoja

Melting Chair

av Philipp Aduatz

Jag kan inte annat än att tycka att designen av Melting Chair känns lite dammig, något som redan gjorts ett flertal gånger, men som vanligt funkar den säkert på rätt ställe i rätt sammanhang. Bakom designen står Philipp Aduatz.
Läs mer om Inspiration, möbler, design, melting chair, philipp aduatz
37.2°
+
Lotta Madetoja

Plastmuggar i trädgården

Qoffee Stool av Rainer Spehl

Jag antar att de flesta har någon forma av relation till denna modell av plastmuggar. I min värld dyker det upp bilder på sjukhus, väldigt dåligt kaffe och fingerfärg i småskolan. Nu vet jag inte vad Rainer Spehl har för koppling, men onekligen gillar han formen då han har formgivit en gigantisk variant som ska funka som möbler på balkongen eller i…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, möbler, design, ute, plastmuggar, Qoffee Stool, Rainer Spehl
44.2°
+
Lotta Madetoja

Bo på vattnet

Aqua Floathome av Steeltec37

Ett boende på vatten är nog en dröm för ganska många och en lösning ser vi här, Aqua Floathome av Steeltec37. Dessa flytande bostäder ligger i Lausitz, Tyskland.
Läs mer om Inspiration, hus, design, vatten, Steeltec37, Aqua Floathome, lausitz
38.9°
+
Lotta Madetoja

Städa med pengar

Kvast av Mark Wagner

Mark Wagner verkar ha en förkärlek för de gröna amerikanska sedlarna. Han har tidigare gjort tavlor inspirarde av dem och här ser vi en kvast med dollarborst. Jag kan inte bestämma mig om det är härligt eller bara lite lagom äckligt - det beror väl kanske på vem som håller i kvasten.
Läs mer om Inspiration, kvast, design, pengar, dollar, mark wagner
37.7°
+
Lotta Madetoja

Ketchup Dunny

av Sket One

På 90-talet var Sket One en graffitikonstnär som antagligen gjorde mer eller mindre illegala verk. I dagsläget jobbar han som formgivare, konstnär och illustratör och han designar en hel del leksaker och den som gillar Kidrobot har säkert någon liten filur hemma som Sket One är pappa till. I min värld önskade jag att man kunde fylla Ketchup Dunny m
Läs mer om Inspiration, figur, design, ketchup, sket one, kidrobot, ketchup dunny
40.6°
+
Lotta Madetoja

Money to Burn

Julklapp till den som har allt

Ja, nog lackar det mot jul alltid och många av oss börjar krafsa efter julklappar till nära och kära. Det är inte alltid så lätt då många av oss är duktiga konsumenter. Ljuset Money to Burn kan vara en fin klapp till någon som till synes har allt. Köp två ljus så kan ju personen vaska, traska, eller vad som nu gäller, ett av ljusen.
Läs mer om Inspiration, ljus, design, money to burn, stearin, dollar, pengar
40.0°
+
Lotta Madetoja

Det kom ett tips...

Det kom ett litet tips som riktar sig till dem som älskar arkadspel. Det är bara knappa hem och byta ut strömbrytarna hemma. Risken är kanske att det blir lite väl roligt att tända och släcka.
Läs mer om Inspiration, belysning, lysknappar, strömbrytare, arkadspel
37.3°
+
Lotta Madetoja

Mushroom Lamp

av h220430

Mushroom Lamp av h220430 är tänkt som en reminder. Tydligen ska det finnas 23 000 kärnvapen i världen och dessa är kapabla att förgöra jorden flera gånger om. Lampan säger Love, Peace, Understanding. Please. Designer: h220430
Läs mer om Inspiration, lampa, design, belysning, mushroom lamp, h220430
37.6°
+
Lotta Madetoja

Spetsmönster på tak och väggar

Lampa av Dos Family

Är du sugen på lite pyssel och gillar spetsar ska du verkligen spana in lampan av Jenny Brandt och Isabelle McAllister, Dos Family. Lampan bygger på den gamla tekniken att limma papper på en ballong, bara att de använder sig av spetsar istället. Detta är inget svårt att göra så både barn och vuxna med tummen mitt i handen kan roa sig med detta.
Läs mer om Inspiration, lampa, design, dos family, diy, Jenny Brandt, Isabelle McAllister
38.0°
+
Lotta Madetoja

Djurliga barnsängar

Incredibeds

Hade jag fått en sådan här säng när jag var liten hade jag antagligen tuppat av i ren lycka. Djuren är kanske inte de snyggaste, men jag tror att många små kids skulle älska sitt jättestora kramdjur. Runt 300 amerikanska dollar får man pynta.
Läs mer om Inspiration, säng, barn, design, incredibeds
37.5°
+
Lotta Madetoja

Tapet?

Nej, kakel

Utseendet på kakel ha verkligen förändras med åren, antagligen tack vare att tekniken utvecklas och producenter har möjlighet att göra saker som förut inte var möjligt. Franska Novoceram står bakom kollektionen Art som ser ut som tapeter. Fantastiska mönster som jag kan tänka mig att man kommer kakla med i offentliga miljöer. Det känns långt borta
Läs mer om Inspiration, väggarm design, inredning, tapet, art, novoceram
37.0°
+
Lotta Madetoja

Theodora

av Christian Lacroix

Sicis är ett företag som gör, oftast extravagant, mosaikkonst och då och då samarbetar de med någon designer och sätter upp en möbelkollektion. Theodora är en serie möbler av modedesignern Christian Lacroix. I kollektionen finner man lampor, soffor och fåtöljer. Hade Edina i Absolutely Fabulous funnits på riktigt hade hon säkerligen svept in och kö
Läs mer om Inspiration, mosaik, möbler, design, sicis, Christian Lacroix
36.7°
+
Lotta Madetoja

Gold Top Gun Mug

från Graham & Green

Jag har tidigare skrivit om muggar som har knogjärnsliknande handtag och den som känner till lite om mig vet att jag gärna skulle dricka kaffe ur en pickadollmugg. Det trista med sådana här muggar är att de oftast inte är särskilt goda att dricka ur, utan funkar bäst som skådebröd.
Läs mer om Inspiration, kopp, porslin, design, mugg, graham & green, gold top gun mug
35.7°
+
Lotta Madetoja

Lite larv till jul

Uppgraderade julstrumpor

Hör du samman med en familj som gillar julstrumpor med klappar i kan du ju alltid överraska med en uppgraderad variant.
Läs mer om Inspiration, jul, design, stupid.com, julstrumpor, tradition
38.2°
+
Lotta Madetoja

För tankarna till tunnelbanetrafiken

Coat Tree av Sidse Werner

Coat Tree från danska Fritz Hansen för verkligen tankarna till en karta över tunnelbanelinjer. Hängaren har några år på nacken då den designades av Sidse Werner år 1971 och finns i i flerfärgad, vit och i olika nyanser av grått.
Läs mer om Inspiration, coat tree, design, fritz hansen, sidse werner, hängare, kläder, design
36.8°
+
Lotta Madetoja

Troféer på väggen

Från Bend Seating

Är du sugen på ett djurhuvud på väggen men håller dig långt borta från de uppstoppade döda kan de här vara något att vila korpgluggarna på. Bend Seating säljer två stycken olika djurhuvuden i en geometrisk tappning. Snyggt och antagligen totalt oblodigt.
Läs mer om Inspiration, trofé, geometri, design, bend seating
39.0°
+
Lotta Madetoja

Spiral Burner

av Alireza Alavi

Jag har en gasspis och både älskar den samtidigt som jag är lite rädd för den. Jag skulle mer än gärna byta ut min spis mot Spiral Burner av Alireza Alavi där brännaren är formad som en spiral och med en funktion som gör att man kan bestämma hur står yta som ska brinna. Lovely!
Läs mer om Inspiration, gasspis, design, sois, spiral burner cooktop, Alireza Alavi
42.4°
+
Lotta Madetoja

Festivaltält

av FieldCandy

Det är den andra december och många tänker nog på bra mycket annat än tält. Men. Snart är sommaren här och kanske ska man ut på någon liten hajk, festival, eller bara leka barn och tälta nära hemmet. FieldCandy har designat dessa underbara tälten som ger allt annat än ett kamouflerande skydd. DesignField har valt ut 18 konstnärer och designers som…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, tält, design, fieldcandy
29.9°
+
Lotta Madetoja

Gilla, gilla inte

Servetter i Facebook-tider

Likedislike-napkins är servetter som jag ser som ett tecken på att alla har någon form av relation till Facebook. För nog har tummarna hamnat mer i fokus även när vi interagerar öga mot öga med varandra och nog snackar vi mer gilla, gilla inte eller jag likear, jag likear inte. Nu finns möjligheten att inte bara säga det med en t-shirt utan även me
Läs mer om Inspiration, servetter, design, dukning, gilla, gilla inte, facebook
42.6°
+
Lotta Madetoja

Hörnförvaring

av Martina Carpelan

Hyllan av finska designern Martina Carpelan heter Kulma vilket betyder vinkel på finska. Det fina med hyllan är att man kan använda i både positiva och negativa hörn.
Läs mer om Inspiration, hylla, design, kulma, martina carpelan
40.5°
+
Lotta Madetoja

En byrå till jycken

Pet Feeding Hutch

Har du en stor hund och inte vill ha matskålen framme i ur och skur kan byrån från Bailey Fine Pet Furniture vara något. Det är dessutom tänkt att man ska förvara hundens alla prylar i den. Jag personligen fattar väl inte riktigt vitsen med den, men då har jag å andra sidan en så liten hund att byrån skulle funka som ett höghus för henne.
Läs mer om Inspiration, byrå, hund, design, möbler, bailey furniture
38.1°
+
Lotta Madetoja

Fåtölj med förvaring

Fåtöljen Hollow av Judson Beaumont på Straight Line Designs är byggd av 618 utskurna bitar björkplywood. Som man kan se på bilderna så är tanken att fåtöljen även ska kunna fungera som lite förvaring till belysning, kramdjur eller varför inte en hund.
Läs mer om Inspiration, fåtölj, design, Hollow, judson beaumont, straight line designs
33.7°
+
Lotta Madetoja

Tar till kamp mot IKEA

Monterat är bättre

Nu är det väl mina svenska ögon som direkt kommer att tänka på IKEA då jag ser dessa kartonger och det handlar om hela det grafiska språket. Den här kampanjen har Spring Advertising gjort i Vancouver till en möbelkedja som heter Urban Barn. Även om Kanada inte kryllar av de småländska möbelvaruhusen så tycker jag nog mig se adresseringen.
Läs mer om Inspiration, reklam, design, assembled is better, urban barn, ikea, spring advertising
36.4°
+
Lotta Madetoja

Fantastiska tallrikar

av BeatUpCreations

Om jag var en gammal avlagd tallrik skulle jag önska att BeatUpCreations hittade mig och gav mig ett nytt liv. BeatUpCreations säljer sin fantastiska tallrikar på Etsy.com och jag vill genast klicka hem minst ett halvt dussin. Tallrikarna kostar mellan $25 och $100.
Läs mer om Inspiration, porslin, design, etsy, beatupcreations, konst
37.7°
+
Lotta Madetoja

De målar med plasticine

Mondongo

Det är den argentinska konstnärsgruppen Mondongo som har gjort dessa tavlor. Det mest intressanta med dessa är att gruppen har använt plasticine som färg. Plasticine är den typ av lera som man använder vid tillverkande av leranimationer och jag känner tyvärr inte till något svenskt namn. I vilket fall är tavlorna fina och i bästa av världar så skul…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, tavlor, design, konst, mondongo, plasticine, Juliana Laffitte, Manuel Mendanha, Agustina Picasso
38.3°
+
Lotta Madetoja

Älskade bubblor

Smattra hela 2012

Jag har tidigare skrivit om Bubble Calender och då jag älskar att smattra bubblor och misstänker att jag inte är ensam om det så vill jag bara påminna om denna finfina present - både till sig själv och andra.
Läs mer om Inspiration, kalender, design, bubblor, 2012, 2012 bubble calender
38.6°
+
Lotta Madetoja

Magnetiska mått

av Joseph Joseph

Jag tycker att Joseph Joseph gör både snygga och smarta saker till köket och här är ytterligare ett bevis på det. Den som hatar kylskåpsmagneter och tycker man ska laga allt på en höft göre sig icke besvär. Vi andra smått neurotiska och på gränsen till anala kan klicka hem ett mått omedelbums.
Läs mer om Inspiration, mått, kök, design, kylskpå, joseph joseph, Magnetic Measuring Spoon
37.4°
+
Lotta Madetoja

Polygon Chesterfield

av Christian Fiebig

När man titar in på Christian Fiebigs hemsida förstår man att snubben har en förkärlek för polygoner. Jag gillar verkligen hans tolkning av en mustig Chesterfield som i hans tappning blir till något färgglatt som ger en modern och nytänkande känsla.
Läs mer om Inspiration, chetserfield, polygon chesterfield, design, möbler, Christian Fiebig
38.5°
+
Lotta Madetoja

Ett hus på gränsen

Turkiet och Georgien

Detta fascinerande hus står vid gränsen mellan Turkiet och Georgien och det är den tyska arkitektbyrån J Mayer H som står för verket. Huset är en arbetsplats för tullen och rymmer konferenslokaler, matsal, kontor och givetvis en massa bra utsiktsplatser.
Läs mer om Inspiration, hus, design, gränskontroll, turkiet, georgien, J. Mayer H, arkitektur
37.9°
+
Lotta Madetoja

Italienskt i badrummet

Antonio Lupi

Handfatet Strappo av Antonio Lupi ger intrycket av att man har öppnat en låda ljus då LED-lampor är installerade i själva handfatet. Onekligen en spännane design som jag skulle vilja se live.
Läs mer om Inspiration, badrum, design, antonio lupi, led, strappo, handfat
38.8°
+
Lotta Madetoja

Förvaring och lek

Pin Pres av OOO My Design

Pin Pres av OOO My Design är en lekfull förvaring till barnrummet. De skriver själva att Pin Pres ska uppmuntra barnens lust till att plocka undan.
Läs mer om Inspiration, förvaring, design, barn, lek, ooo my design, pin pres
38.5°
+
Lotta Madetoja

Asociala matstunder

Michael Beitz

Jag undrar hur många mddagar Michael Beitz har suttit på och önskat att han sluppit att prata. Ja, för något borde ju vara startskottet till formgivningen av hans Dining Table.
Läs mer om Inspiration, bord, design, dining table, michael beitz
38.9°
+
Lotta Madetoja

Hongza-bostäder

Ny mäklartrend i Hong Kong

Den som läser mycket bostadsannonser vet att det går olika trender i hur mäklarna beskriver objekten som är till salu. I Hong Kong har det dykt upp en trend där mäklarna säljer så kallade hongza-bostäder. Hong betyder våld och za betyder bostad. Vad jag förstår är kineser väldigt vidskepliga och vill inte bo i en bostad där det har hänt otäcksheter…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, hus, mäklare, design, hong kong, hongza
38.7°
+
Lotta Madetoja

Gamla träd blir bord

MTH Woodworking

Michael Thomas Host and Tanja Hinder äger och jobbar på MTH Woodworking. De här fina borden hör till deras Bloom Collection och jag kan villigt erkänna att jag inte har koll på hur tillverkningsprocessen ser ut. Träden de jobbar med är 60 till 600 år gamla. Kanske är detta ett värdigt slut för tv-eken?
Läs mer om Inspiration, träd, bord, design, michael thomas host, tanja hinder, mth woodworks
104.8°
+
Lotta Madetoja

90º

av Cuatro Cuatros

90º är vasen som från en viss vinkel ger en riktig synvilla. Jag antar att jag skulle kunna tillbringa dagar gåendes runt vasen och fascineras över hur formen förändras beroende på från vilket håll jag beskådar den.
Läs mer om Inspiration, vas, design, Cuatro Cuatros, 90º, synvilla
40.6°
+
Lotta Madetoja

Kraschad Ferrari i vardagsrummet

av Charly Molinelli

Vad kan man göra med en totalkvaddad Ferrari? Det var tydligen en fråga Charly Molinelli ställde till sig själv och sen kom på att liket kunde få vila i frid i vardagsrummet. Jag har alldeles för många frågor i huvudet. Var fick han tag på bilen? Hur är den kraschad? Var är den eventuella föraren? Har det skett i trafiken? Hur kvaddad var bilen frå
Läs mer om Inspiration, vardagsrum, bord, design, ferrari, charly molinelli, molinelli designs
37.8°
+
Lotta Madetoja

Hotell Claska i Tokyo

av Torafu Architects

Ett gammalt hotell i Meguro, Tokyo renoverades och öppnades i namnet Claska. Japanska Torafu Architects fick till uppgift att inreda tre av rummen som ska funka för långtidboende på hotellet. I varje rum skulle de ge plats till Aibo, ett robothusdjur av Sony och konstverk av japanska konstnärer. Rummen är på 18 kvadrat så det gäller att ta väl vara
Läs mer om Inspiration, hotell, design, claska, torafu architects, aibo, tokyo, meguro
38.5°
+
Lotta Madetoja

B-filmer från 50-talet

Köp originalaffischerna

På Pedlars kan man köpa lite av varje till hemmet och gillar man vintage så kan det vara en sida att besöka. De säljer originalaffischer från b-filmer som sändes på 50-talet och nog kan det väl vara härligt att pryda väggarna med titlar som; x22Circus Girlx22, x22The Toughest Man in Arizonax22, x22Tropical Heatwavex22 och x22Scandal Incx22.
Läs mer om Inspiration, affisch, poster, 50-tal, design, film, b-film
37.5°
+
Lotta Madetoja

Sponge

av Miguel Ángel

Sponge av Miguel Ángel tycker jag påminner väldigt mycket om Tom Dixons klassiska taklampa. Skillnaden är att Miguels lampor är i keramik och ser smått organiska ut, så att nämna likheten är kanske bara onödigt och dumt. I vilket fall tycker jag Sponge är en mäkta snygg lampa.
Läs mer om Inspiration, belsyning, design, lampor, keramik, sponge, miguel angel
40.3°
+
Lotta Madetoja

Hund i strössel

av Joel Brochu

Det hela började med att Joel Brochu studerade pointillism, en konstform som går ut på att konstnären skapar motivet med prickar istället för att blanda färgerna. Joel tog det hela till en ny nivå och använde sig av sex olika färger med strössel för att göra denna imponerande tavla. Det tog åtta månader att få dit 221184 färgglada små strösselkulor
Läs mer om Inspiration, tavla, design, strössel, joel brochu
38.5°
+
Lotta Madetoja

Fear and Loathing on Tatooine

av Anton Marrast

Gillar du filmen Fear and Loathing in Las Vegas och funderar på hur det skulle se ut om knarkbollarna hamnade på Tatooine så kan kanske tavlan av Anton Marrast vara ett inspirerande startskott till fantasierna. Onekligen är det både roligt och lite skruvat att sätta ihop Star Wars med Fear and Loathing in Las Vegas. Anton Marrast har tryckt på det …
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, konst, design, tavla, fear and loathing in las vegas, anton marrast, tatooine, star wars
38.8°
+
Lotta Madetoja

Grand Central

av Sigrid Strömgren & Sanna Lindström

Det kom in ett litet tips om bordet Grand Central som jag sett tidigare, men inte skrivit om, vad jag kan påminna mig. Bordet är designat av Sigrid Strömgren & Sanna Lindström och hur det funkar förklarar filmen väldigt bra. Jag kan tänka mig att de har hämtat inspiration från origami och jag antar att det gick åt mycket räknande och vikande innan
Läs mer om Inspiration, bord, design, grand central, Sigrid Strömgren, Sanna Lindström
35.0°
+
Lotta Madetoja

Låt Jesus visa tiden

av Studio Mango

Vill du att Jesus ska visa tiden så är Jesus Clock av Studio Mango något att vila ögonen på. Jesus hänger på korset och visar timmar och minuter med sina armar.
Läs mer om Inspiration, klocka, design, jesus, design, studio mango
38.2°
+
Lotta Madetoja

Porträtt i piller

av Jason Mecier

Konstnären Jason Mecier gör porträtt av olika kända personer och han bygger mosaikverk av allt från piller till garn. På bilderna här ser man en del av hans mosaiktavlor som är tillverkade av olika typer av piller. Han jobbar även med godis, garn, skräp, bönor och annat som verkar inspirera honom.
Läs mer om Inspiration, konstnär, design, jason macier, mosaik
38.5°
+
Lotta Madetoja

Det lackar...

Låt Yoda lysa upp julen

Jag är inget stort fan av julen och heller inte av allt man förväntas släpa in i hemmet bara för att det lackar. Däremot har jag svårt att motstå Yoda som man kan hänga i granen eller vad man nu vill att Yoda ska lysa upp. De säljs med tio figurer per set och priset är 29.99 amerikanska dollar.
Läs mer om Inspiration, jul, julgran, julpynt, yoda, sar wars
37.9°
+
Lotta Madetoja

Squeezers till salt och peppar

från Flip & Tumble

Flip & Tumble är väl mest kända för sina påsar som man kan knöla ihop till en liten boll. De påminner mycket om dem vi sett bli kopierade av många producenter, så pass många så att jag glömt vem som ritade originalet. Vill du har några avstressande mjuka bollar till salt och peppar är Squeezer något att ställa på köksbordet. Squeezers finns i flera
Läs mer om Inspiration, salt och peppar, design, squeezers, flip & tumble
40.9°
+
Lotta Madetoja

Kurvig skulptur med utsikt

av Heike Mutter och Ulrich Genth

Det är de två tyska konstnärerna Heike Mutter och Ulrich Genth som står bakom skulpturen som för tankarna till en berg-och-dalbana. Besökarna får ingen vagn att åka i utan får ta sig runt med hjälp av apostlahästarna. Det tog ett år att bygga skulpturen som finns i Duisburg.
Läs mer om Inspiration, konst, design, skulptur, Heike Mutter, Ulrich Genth, Tiger & Turtle – Magic Mountain
37.8°
+
Lotta Madetoja

Qi Dian

av Benoit Lienart

Stolen Qi Dian av Benoit Lienart är en fin rund historia i fiberglas. Stolen finns i olika färgkombinationer.
Läs mer om Inspiration, stol, design, Qi Dian, Benoit Lienart
46.1°
+
Lotta Madetoja

Dödskalleshots

Hör du till de som vill headbanga och röja när det ska festas är det dags att fylla skåpen med Crystal Skull Shotglass. Man dricker med fördel någon färgad sprit ur dessa dödskalleglas.
Läs mer om Inspiration, glas, design, shotglas, dödskalle, crystal skull shotglass
37.2°
+
Lotta Madetoja

Flip Series

av Daisuke Motogi

Den japanska designern har formgivit kollektionen Flip Series som är stolar som man kan använda på två sätt. Man får två stolar i en och vill man ändra sittställningen är det bara att vända på stolen. Jag kan väl tycka att stolarna känns lite väl naiva i sitt uttryck, men i rätt hem så funkar de.
Läs mer om Inspiration, stol, design, flip series, Daisuke Motogi
39.1°
+
Lotta Madetoja

Hus i Hattem

av 123DV Modern Villas

Vid första anblicken kan det 475 kvadratmeter stora huset i Hattem se lite tråkigt ut, men det ändras snabbt. Det är 123DV Modern Villas som står bakom den fyrkantiga bostaden med ett enormt ljusinsläpp.
Läs mer om Inspiration, design, arkitektur, hus, 123dv modern villas, hattem
39.0°
+
Lotta Madetoja

Badkar

av Thomas Linssen

Thomas LInssen på holländska Studio Thoi bestämde sig för att tänka utanför badkarskanten då han designade detta badkar. Istället för att tänka badrum tänkte han vardagsrum och hämtae inspiration från fåtöljer och andra sittmöbler. Resultatet? Njaaeeeää
Läs mer om Inspiration, badrum, design, badkar, thomas linssen, studio thoi
40.6°
+
Lotta Madetoja

Vacker stol i plywood

W_01

W_01 är verkligen en vacker stol som funkar väl som en blickfångare i hemmet. Stolen i plywood är tillverkad av det portugisiska företaget Branca och flera skriver om hur Branca i detta fall flirtat lite med det nordiska formspråket. Jag önskar mig stolen fylld med kuddar och en pläd.
Läs mer om Inspiration, stol, design, plywood, w_01, branca
38.8°
+
Lotta Madetoja

Monster på golvet

av Stitches and Glue

Gillar du monster och vill ha en liten rackare på golvet kan det vara läge att spana in på The Odd Luminary. De säljer handgjorda monster i mjuk fuskpäls och det är Stitches and Glue som är tillverkarna. Tycker man att 350 amerikanska dollar är lite väl mycket för ett golvmonster kan man ju alltid låta sig inspireras till att tillverka ett eget lit
Läs mer om Inspiration, monster, fäll, stitches and glue, genuine monster skin rug, the odd luminary
35.9°
+
Lotta Madetoja

Hundsängar

Från Cedel

Det verkar inte finnas ett stopp på vad vi människor kan hitta på att köpa till våra fyrbenta vänner. Cedels sängar är lite roliga för att de ska efterlikna människosängar även om de hör till de, i mitt tycke, fulare slaget. När kommer den svarta vattensängen med den bakomliggande panelen med integrerad radio?
Läs mer om Inspiration, hund, desig, hundsäng, hundbädd, cedel
41.8°
+
Lotta Madetoja

Vardagliga objekt i annorlunda former

av Suzy Lelièvre

Den franska designern Suzy Lelièvre har tagit ett gäng vardagliga objekt och ändrat lite på deras uttryck. Mina favoriter är tärningarna och tvättsvampen.
Läs mer om Inspiration, möbler, design, objekt, Suzy Lelièvre
43.5°
+
Lotta Madetoja

Liten lya på Manhattan

med plats för allt

År 2005 köpte läraren Eric Schneider sin lägenhet på Manhattan och han fick betala $235,000 för sina 42 kvadratmeter. Lyan kändes trång och hade knappt plats för något alls så han anlitade arkitekterna Michael Chen och Kari Anderson. Renoveringen kostade $70,000 och nu har han ett oerhört välplanerat hem där det finns en tanke bakom varje vinkel oc
Läs mer om Inspiration, lägenhet, arkitektur, design, Eric Schneider, Michael Chen, Kari Anderson, manhattan
40.8°
+
Lotta Madetoja

Människor av kedjor

av Yeong-Deok Seo

De koreanska konstnären Yeong-Deok Seo tillverkar skulpturer föreställande människor. Materialet är cykelkedjor och andra typer av kedjor. Verken bär namn som; Infection - Anguish, Infection - Ego, och Addict och tydligen ska kedjorna fungera som metaforer för människans villkor. Jag är inte helt med, men så har jag heller inte hela storyn i min ha
Läs mer om Inspiration, konst, design, kedjor, Yeong-Deok Seo
37.2°
+
Lotta Madetoja

Häng Musse i taket

Glödlampa av Hong-Kue Lee

Det är Hong-Kue Lee som har designat Mickey Mouse Bulb Concept, en lampa som ser ut som Musse Piggs huvud. Istället för vänster öra finns det en sockel som ska skruvas i för att få ansiktet at lysa. Något för alla Musse-diggare jorden runt.
Läs mer om Inspiration, belysning, design, lampa, musse pigg, hong-kue lee, Mickey Mouse Bulb Concept
40.5°
+
Lotta Madetoja

Förskönade gatubilder

av tyska Tasso

Tasso är en tysk gatukonstnär som på senare tid även haft en del tavelutställningar. Han är född och uppvuxen i Berlin och vad jag förstår fick han fightas för att få plats med sina verk bland alla andra graffitikonstnärer. Det som gör Tasso så speciell är hans realistiska stil som många gånger kan tas som fotografier.
Läs mer om Inspiration, graffiti, design, tasso, berlin
38.0°
+
Lotta Madetoja

Lys upp med badkaret

OIO av Michel Boucquillon

Glöm alla tända ljus och ta ett bad i OIO av Michel Boucquillon som står för hela ljuskalaset. Jag ser fram emot att se dessa säljas i Sverge och att någon ger sig på att installera ett lysande badkar på uteplatsen.
Läs mer om Inspiration, badkar, design, belysning, oio, Antonio Luppi, Michel Boucquillon
39.0°
+
Lotta Madetoja

Klassiska romerska stayer

av Sagaki Keita

Konstnären Sagaki Keita avbildar klassiska romerska statyer och gör det med små ritade seriefiguer som tillsammans får bygga verket. Snyggt jobbat!
Läs mer om Inspiration, romerska statyer, design, konst, Sagaki Keita
37.8°
+
Lotta Madetoja

En katt i en katt

Kitty Meow av Paul Hendrikx

Letar du efter ett nytt litet kryp-in till din katt så kanske Kitty Meow av Paul Hendrikx kan vara något att sätta klorna i. Det lilla katthuset föreställande ett stort katthuvud finns i en massa olika färger och kanske är detta hemmet om katten själv får välja.
Läs mer om Inspiration, katt, desig, husdjur, kitty meow, studio mango, Paul Hendrikx
38.2°
+
Lotta Madetoja

Persienner med belysning

av Makoto Hirahara

Bright Blind av Makoto Hirahara är en persienn som ger ljus istället för att stänga ljuset ute. Vad jag förstår är tanken att man ska använda sig av persiennerna där man hade önskat att det fanns ett fönster. Perfekt för de som bor i en fönsterlös skolåda. Persiennerna finns inte i produktion och frågan är vad priset kommer att bli. Kanske blir det
Läs mer om Inspiration, persienner, design, belysning, Makoto Hirahara, bright blind
37.0°
+
Lotta Madetoja

Spola kungligt

Royal Flush från Kielmead

Känner du att du har svårt att hitta något nytt att köpa till hemmet kanske Royal Flush kan vara något att spola iväg lite pengar på. För vem vill inte kunna spola med ett 14 karats guldhandtag? Pris? 5500 amerikanska dollar.
Läs mer om Inspiration, badkar, spola, spolhandtag, royal fluch, kielmead
38.5°
+
Lotta Madetoja

Välja badkar blir bara svårare...

Bagno Sasso

Schweiziska företaget Bagno Sasso är ett av de företag som gjort det allt svårare för inredningssugna att välja rätt badkar. Det fanns en tid då det i stort sett bara fanns en modell på badkar som man lite senare kunde välja en annan kulör än vit på. Men. Det är länge sedan. Nu är det rätt val av färg, form och material som det ska diskuteras kring…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, badrum, design, badkar, bagno sasso
38.0°
+
Lotta Madetoja

Fatboy i nya kläder

Pullover

Jag trodde att Fatboys tid var över, men så är kanske inte fallet. Kanske kommer överdragen från Fatboy att ge jättekudden en nytändning. Jag gillar det mattinspirerade trycket.
Läs mer om Inspiration, kudde, design, fatboy, pullover
35.0°
+
Lotta Madetoja

En vän i vardagen?

Spoonin

Spoonin är till för den som alltid vill kunna få sig en kopp kaffe. Förpackningen med kaffe innehåller även en sked så att man snabbt kan vispa om vätskan. Lyckas de med en perfekt kopp kaffe med mjölk i den behållaren så är jag på och fyller på det enorma sopberget. Designer: Maria Rho, Juhyeon Lee & Jinhyuk Rho
Läs mer om Inspiration, kaffe, snabbkaffe, design, spoonin, Maria Rho, Juhyeon Lee, Jinhyuk Rho
38.4°
+
Lotta Madetoja

Handfat i natursten

Klicka köp på Etsy

Det är Douglas Craig Taplin som står som ägare till butiken Stonebasin på Etsy.com. Jag vet inte om det är han som tillverkar handfaten i sten som kostar cirka 7000 svenska kronor plus frakt. Hade jag pengar och bostadsrätt skulle jag fundera på handfatet både en och två gånger.
Läs mer om Inspiration, badrum, design, handfat, douglas craig taplin, etsy, stonebasin, sten, natursten
38.0°
+
Lotta Madetoja

Martin Luther King Jr.

Dream Big av Pete Fecteau

Utan att överdriva kan man ju lugnt påstå att Pete Fecteau har tagit Rubuks Kub ett snäpp högre upp. Pete Fecteau har gjort ett porträtt av Martin Luther King i 4242 kuber och för att få fram färger och former har han fått snurra på varenda liten kub. Tavlan är 5,8 meter bred, 2,6 meter hög och nästan 6 centimeter tjock, hela kalaset väger 454 kilo…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, tavla, design, martin luther king, rubiks kub, konst, pete fecteau
35.8°
+
Lotta Madetoja

Rosa biljardbord

av Marcel Wanders

Tydligen så har designern Marcel Wanders alltid velat göra sitt egna biljardbord och när möjligheten dök upp tog han i lite extra. Bordet är täckt med ett material som heter Alcantara och har, vad jag förstår, en alldeles perfekt len yta. För att ta reda på var och hur man kan använda detta material så bjöd Maxxi Museum och Alcantara in flera formg…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, biljard, biljardbord, design, Marcel Wanders, Alcantara
38.4°
+
Lotta Madetoja

Socket Like Brick

av Chih-Yao Chen

Socket Like Brick av Chih-Yao Chen är onekligen en fiffig lösning på lyxproblemet med alla kontakter. Jag ser gärna en svensk version i produktion.
Läs mer om Inspiration, kontakt, design, Chih-Yao Chen, Socket Like Brick, förgreningsdosa