-
m

Nikon presenterar Nikon 1 V2

Lite större, lite bättre

Bild till artikel
Foto / Nikon

Nikon presenterade idag efterföljaren till deras lite mer avancerade kamera i Nikon 1-systemet, Nikon 1 V1 och efterföljaren heter förstås Nikon 1 V2. Några av nyheterna är att sensorn numera har 14 megapixel istället för 10, kameran har fått ett betydligt större grepp samt inbyggd blixt.

Den största nyheten är nog dock att kameran numera har fått lägena PASM på lägesväljarratten. Tidigare har man behövt gått in i en meny för att välja mellan dessa vilket Nikon förklarade med att den är tilltänkt för den glada amatören. Nu verkar de dock har kommit till sina sinnes fulla bruk och gett ratten dessa funktioner så att den kan tilltala en större massa.

Andra nyheter är att kameran nu kan fota i upp till iso 6400, den har blivit lite snabbare, lekfunktioner som "smart fotoväljare" har blivit smartare och ja, kameran har helt enkelt uppdaterats på de flesta punkter.

Efter att ha klämt på kameran lite grann nu på morgonen så måste jag säga att greppet är riktigt skönt för en så liten kamera men hela tjusningen med detta lilla system försvann lite då det är aningen för stort, även om kamerans objektiv ändå kommer att sticka ut mer. Den känns extremt välbyggd och F-knappen tillsammans med ett inställningshjul gör det väldigt smidigt att komma åt en hel del funktioner som iso, af, vitbalans med mera.

Till kameran lanseras även en blixt vid namn SB-N7 som har ett ledtal på 18 och rejält större än den tidigare blixten till systemet. Kameran kan även använda samma wifi-enhet som Nikon D600 (WU-1b) samt gps-enheten GP-N100.

Nikon presenterar även att de håller på att utveckla tre nya objektiv till systemet; 32mm f/1.2 (motsvarande 86mm), 6,7-13mm f/3.5-5.6 (motsvarande 18-35mm) samt 10-100mm f/4-5.6 (motsvarande 27-270mm).

Priset på Nikon 1 V2 ligger på 8 190 kronor med ett 10-30mm och 9 890 kronor med objektivet 10-30mm samt 30-110mm. Kameran kommer att finnas i butik den 22 november.

Ni hittar hela pressmeddelandet efter hoppet.

Succéserien Nikon 1 utökas med Nikon 1 V2


Stockholm, 24 oktober 2012: Idag lanserar Nikon supersnabba Nikon 1 V2 – den första kameran i Nikon 1-serien som utrustats med andra generationens Nikon 1-teknik. Kameran tar ytterligare ett steg framåt i utvecklingen av den snabbhet och design som kännetecknar Nikon 1-serien, och som gjort den till den bäst säljande kompakta systemkameran i Europa[1].

Med ännu högre hastighet och större precision, en rad nya funktioner och trådlös överföring av bilder, fungerar Nikon 1 V2 både som en mångsidig huvudkamera och som en utmärkt andrakamera.

? Den nya generationens hastighet och innovationer gör Nikon 1 V2 till den perfekta extrakameran för fotografer som vill ha ett litet, portabelt system med hög prestanda, säger Björn Nordgren, Product Manager på Nikon Nordic.

Full fart framåt
Nikon 1 V2 höjer ribban ytterligare med bildhanteringssystemet EXPEED 3A, som med sina dubbla bildprocessorer kan bearbeta bilder i upp till 15 bps[1] med kontinuerlig autofokus, och 60 bps[2] med fast fokuspunkt. Det gör det möjligt att ta högkvalitativa bilder till och med på mycket snabba motiv.

Motivet kommer i fokus utan fördröjning tack vare det avancerade hybridautofokussystemet med snabb fassökande autofokus för snabba rörelser och kontrastdetekterande autofokus för att fånga små detaljer, även under sämre ljusförhållanden.

Dåligt ljus, bra prestanda
Nikon 1 V2 har en upplösning på 14,2 megapixel, ett ISO-omfång på mellan 160 och 6400 och levererar detaljerade foton och filmer även under dåliga ljusförhållanden. Nikons CMOS-bildsensor i CX-format erbjuder bra balans mellan systemstorlek, hastighet, ljuskänslighet och upplösning. Det ger möjlighet till stillbilder och filminspelningar i hög kvalitet.

Fullständig kreativ kontroll
Funktionsratten ovanpå kameran ger åtkomst till exponeringslägena P, S, A och M för mer kontroll vid fotograferingen. Genom att trycka på funktionsknappen blir det lättare att komma åt viktiga inställningar som ISO och vitbalans. Livejusteringen av bilder hjälper till att i realtid visa hur förändringarna som görs av exponeringen påverkar slutresultatet.

Nästa generations innovationer
Det nya läget Fånga bästa ögonblicket, består av både Smart fotoväljare och en ny Slowmotion-visning. Smart fotoväljare tar snabbt upp till 20 bilder i full upplösning före och efter att avtryckaren trycks ned. Med Slowmotion-visning tar kameran upp till 40 bilder i en följd i full upplösning och visar dem i slowmotion på LCD-skärmen så att du kan välja ut din favoritbild. Bilder tagna med funktionen Rörligt foto kan nu sparas som en enda bildfil. Det gör dem lätta att dela – ladda över dem på vilken enhet som helst.

Magiska filmer
Filma med Nikon 1 V2:s avancerade filmläge i full HD, med full kontroll över slutartid och bländare. Filmläget erbjuder det bästa av två världar genom att ta stillbilder i full upplösning (bildförhållande 3:2) samtidigt som det går att filma i full HD. För filmning i mindre bildformat kan dramatiska effekter i extrem slowmotion uppnås, med inspelningshastigheter på upp till 1200 bilder per sekund[3].

Ljuskontroll: Lansering av ny blixt
Tillsammans med Nikon 1 V2 lanseras Nikons nya blixtenhet Speedlight SB-N7. Denna kraftfulla i-TTL-kompatibla blixt har ett ledtal på 18/59 (vid ISO 100 m), och ett blixthuvud som kan vridas i 120°. En extern vidvinkelskiva ingår. Speedlight SB-N7 är det optimala blixtsystemet för fotografer som vill kontrollera ljusets kvalitet och riktning för att göra bilderna mer kreativa, eller för att lysa upp motiv under dåliga ljusförhållanden.

I AM ALL FOR ONE: 1 NIKKOR-sortimentet utvidgas
Nikons sortiment av 1 NIKKOR-objektiv kommer att utvidgas genom lanseringen av tre nya objektiv under 2013. Objektiven är under utveckling och omfattar ett zoomobjektiv med extrem vidvinkel, ett kraftfullt, kompakt objektiv med 10x zoom samt ett ljusstarkt porträttobjektiv. De nya objektiven kompletterar det nyligen lanserade 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8. 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 är ett ljuststarkt objektiv med fast brännvidd som både klarar av att ta bra bilder i svagt ljus, även med låga ISO-tal, och porträtt med vacker bokeh.

FT1 F-Bajonett adapter: NIKKOR-objektiv med F-Bajonettfattning som monteras på fattningsadaptern FT1 får en beskärning på 2,7 gånger brännvidden, vilket innebär att objektivets brännvidd blir jämförbar med ett objektiv med en bildvinkel beskärning som är nästan tre gånger så lång. För användare av NIKKOR AF-S och AF-I-objektiv kan fortfarande Nikon 1:s autofokussystem[4] och den snabba serietagning med 10/30/60 bps[5] utnyttjas fullt ut.

WU-1b Trådlös mobiladapter: Nikons lilla trådlösa mobiladapter gör det snabbt och enkelt att överföra Nikon 1-bilder direkt från kameran till en smart telefon eller surfplatta[6].

GPS-enhet GP-N100: tagga Nikon 1-bilderna på rätt plats med Nikons minimala GPS-enhet.

Nikon 1 V2 finns i butik från och med den 22 november 2012. Det rekommenderade priset inklusive moms är 8 190 kr för Nikon 1 V2 med 1 NIKKOR 10-30mm optik och 9 890 kr för kit med både 1 NIKKOR 10-30mm och 1 NIKKOR 30-110mm optik.

Läs mer
37.0°
0

Nikon presenterar Nikon 1 V2

Lite större, lite bättre

Populäraste
Swish låg nere igen igår
Tredje gången den här månaden betaltjänsten drabbas av avbrott 
Tumnagel
29.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Säkerhetslucka i macOS ignorerar Gatekeeper-kontroll
Kan drabba icke datorvana användare 
Tumnagel
27.2°
+
Frode Wikesjö
0
Tut i luren I dag är det Europaparlamentsvalet
Rösta på! 
Tumnagel
51.3°
+
Frode Wikesjö
0
Kvinna testar på att vandra på vatten
Det gäller att vara uppmärksam ibland 
Tumnagel
48.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Warner Bros. spikar premiärdatum för Akira
Med Taika Waititi som regissör 
Tumnagel
46.3°
+
Frode Wikesjö
0
Huawei får inte längre använda SD-kort
Kickades ut ur SD Association 
Tumnagel
23.1°
+
Frode Wikesjö
0
Manipulerad video visar berusad politiker
.fejk 
Tumnagel
29.9°
+
Frode Wikesjö
0
Sonic-filmen försenas till 2020
Attans? 
Tumnagel
47.5°
+
Frode Wikesjö
0
May och Hammond bygger Lego
Och dricker inte alls vodka 
Tumnagel
44.4°
+
Roger Åberg
0
Kina visar upp nytt maglev-tåg
Har en topphastighet på 600 km/h 
Tumnagel
45.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi har kollat in Audi Q4 e-tron concept
Svulstig bil som gärna får bli verklighet nu 
Tumnagel
46.2°
+
Roger Åberg
0
Facebook ryktas lansera kryptovalutan GlobalCoin 2020
Ska börja konkurrera med banker 
Tumnagel
17.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Senaste
Reportage om en av världens bästa bumerangkastare
Krävs mer än att bara kasta och fånga 
Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0
Giant Bomb provar Oculus Quest
Vettig virtuell verklighet utan sladdar 
Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0
Nytt premiärdatum för A Quiet Place 2
20 mars 2020 
Tumnagel
37.2°
+
Frode Wikesjö
0
iFixit tittar under tangentbordet i nya MacBook Pro
Fjärde gången gillt? 
Tumnagel
37.5°
+
Frode Wikesjö
0
Ny trailer för Downton Abbey-filmen
Det omåttligt populära brittiska dramat fortsätter 
Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0
Kolla in SpaceX första Starlink-satelliter
Ser ut som ett pärlband över himlavalvet 
Tumnagel
39.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu kan du spela som fienderna i Bloodborne
Ny mod fixar detta 
Tumnagel
38.0°
+
Frode Wikesjö
0
Swish låg nere igen igår
Tredje gången den här månaden betaltjänsten drabbas av avbrott 
Tumnagel
29.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Malmö FF vinner eAllsvenskan
Blir svenska mästare i FIFA 19 
Tumnagel
37.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Säkerhetslucka i macOS ignorerar Gatekeeper-kontroll
Kan drabba icke datorvana användare 
Tumnagel
27.2°
+
Frode Wikesjö
0
The Boring Company jämför transportsträckor
Väg vs. tunnel 
Tumnagel
38.6°
+
Frode Wikesjö
0
Tut i luren I dag är det Europaparlamentsvalet
Rösta på! 
Tumnagel
51.3°
+
Frode Wikesjö
0