m

Retuschera dina barn

Svenska Skolfoto erbjuder retusch av porträtt

Foto / Bildbehandling

Företaget Svenska Skolfoto erbjuder till hösten "Glamourretusch" av porträttfotografierna. De tar bort finnar, påsar under ögonen och annat oönskat.

RSS 49 kommentarer till artikeln
7430060
Oooooooh. Jag känner lukten av gränsfall här...
av 7430060, torsdag 28 augusti 2008 kl 12:06
Spicey
Kollar man på exemplen på Svenska Skolfotos sida såg det rätt ok ut - lätta grejer men nog svårt för kidsen att göra själv.

Själva gruppbilderna blir ju som vanligt (dåliga) men extra bling på de personliga porträtten om jag fattat allt rätt. Med tanke på deras kassa fotografer så låter det helt ok.
av Spicey, torsdag 28 augusti 2008 kl 12:43
Snuttefilt
Frågan är om man ska tipsa skandal-nyhets-redaktionen eller fråga om Svenska Skolfoto behöver frilansare?
av Snuttefilt, torsdag 28 augusti 2008 kl 12:50
LinusEkenstam
haha! detta är ett sånt SVT fall att om typ några dagar max kommer bilderna sitta på aftonbladet.se första sida och alla tabloider... nu har allt gått för långt, riktigt för långt, kommer sänka hela Svenskt skolfoto, så nu är det bara att starta ett liknande företag som bara tar PIMP bilder på skol ungarna, lite som att dela hocky kort men sina egna star kort, Hollowood look-a-likes kort! YEAH
av LinusEkenstam, torsdag 28 augusti 2008 kl 13:07
MrH2o
Detta är inte okej!

Jag förstår om man vill ta bort ett plåster eller ett tillfälligt sår, men att ändra personliga ansiktsdrag så som för bred mun eller snea tänder är ju bedrövligt, att dessutom göra det på barn i den känsligaste åldern är ju katastrof.

Och vem sätter gränsen för vad som får retuscheras? Om en tjej vill ha större byst fixar dom det också?

Jag antar att man måste ha sina föräldrars underskrift och jag tackar gud för att jag slipper delta i en sådan diskussion.

"-Men Mamma, alla andra tjejer får ju ta bort sina finnar och sina tänder vitare"
-"Men lilla gumman, du duger ju som du är"
-"Jävla skönhetshitler"

Nej, låt barnen vara barn och inte några Slitzvåp!


av MrH2o, torsdag 28 augusti 2008 kl 13:11
Fors
Det här måste väl ändå vara ett nytt lågvattenmärke för vår samtid?
av Fors, torsdag 28 augusti 2008 kl 13:17
danielhedman
Kanske borde lägga upp en DIY för skolungdomarna hur man fixar skolkorten bättre utan att betala.

gäsp.
av danielhedman, torsdag 28 augusti 2008 kl 13:20
Bert Karlssons Semla
För det första förstår jag inte varför det har blivit en så stor grej av detta.

Det rör sig om att snygga till ungarnas bilder, inte förfalska ungarnas leg så de kan köpa handeldvapen... Det rör sig om att ta bort opassande saker, inte förvränga någons utseende till någon helt annan person.

Har bland annat läst kommentarerna på GP angående detta och det verkar som väldigt många trot blint på våra barns oskuldsfullhet, att de förblir ofördärvade och lyckliga om de förhindras att retuschera sig själva, eller tänka på sitt eget utseende över huvudtaget.
Men vi människor är programmerade att tänka 'utseende', ungarna lär sig tänka utseende oavsett om de får någon input utifrån för det är en del av vårt psyke. Jag tror inte det finns någon förälder som skulle vilja ha 'ett fult barn' för den delen heller, vi gör allt för att framställa våra barn som snygga och dugliga, så jag tycker det är dubbelmoral att så många föräldrar tycker denna tjänsten är skandal...
Jag tror många blir upprörda när de själva reflekterar över deras utseendefixering och komplex, och sedan överreagerar för att de omedvetet inte vill att ungarna ska tänka i samma banor.

Som jag skrev i GP så tycker jag att snygga till gula tänder och finnar är inte är mer förfalskande av person än vad ett stycke finkläder (som man annars inte går runt med) gör.

GPs artikel hade dessutom en fråga (till SV Skolfoto) om de tror att osäkra småtjejer kommer börja 'missbruka tjänsten' och få ännu sämre självförtroende. Det är som att påstå att en ny bilmodell inte får lanseras för den kommer missbrukas av fortkörare och rattfyllerister...

Att neka barn att få uppleva sig själva som snyggare (oavsett metod) tycker jag är grymt. För dem som har skönhetsfel som inte går att dölja vid en fotografering, varför neka dem möjligheten att bli lite nöjdare med sig själva?


LÅNG POST!!omg
av Bert Karlssons Semla, torsdag 28 augusti 2008 kl 14:13
Phillip
MrH2o - haha "Slitzvåp", bästa ordet på länge ;)
av Phillip, torsdag 28 augusti 2008 kl 14:25
MrH2o
Bert Karlssons Semla:
"Det rör sig om att ta bort opassande saker, inte förvränga någons utseende till någon helt annan person. "

www.svensktskolfoto.se
www.svensktskolfoto.se

Detta är enligt mig att förvränga ett ansikte, ser inte ut som samme person.

Din jämnförelse med rattfyllerister och bilar är inte ens relevant utan vad GP menar i detta fall är ju att det kan komma att försämra tjejer (och även killars) självförtroende, inte att bli till något missbruk.

Detta handlar inte om att neka barn något, snarare hålla dom borta ifrån sånt som inte hör hemma i barnens värld.

Är nyfiken på vad du tycker gränsen går? Att förstora brösten på en 15-åring, att "förminska" en överviktig eller du kanske tycker allt detta är ok?
av MrH2o, torsdag 28 augusti 2008 kl 14:32
Beatnutz
MrH2o: Sen är ju frågan om det är mer mänskligt att låta det där kraternyllet dela ut såna hemska foton eller åtminstonde se lite fin ut på bilden jämfört med hur han ser ut IRL.
av Beatnutz, torsdag 28 augusti 2008 kl 14:39
mehfa
Bert Karlssons Semla:
Trollar du eller ar du dum i huvet pa allvar?

bottom line: "du ar inte tillrackligt snygg sa vi far fixa till det lite i efterhand"

Inse att det ar javligt sjukt och maste bort.

av mehfa, torsdag 28 augusti 2008 kl 14:41
MrH2o
Beatnutz: Vad skall han säga när han delar ut det då?
"-Här är ett kort på hur ni vill att jag ser ut"
eller
"-Detta är ett kort på mig enligt sammhällets normer"
Tycker du man skall "rätta till" barn med cp skador också, så dom också kan få se lite "fina" ut?

Förövrigt tycker jag Aftonbladets Illustration är helt superb, tur att inte det är dom som står för retuscheringen för då hade vi haft ett helt land med spökbarn

aftonbladet.se


av MrH2o, torsdag 28 augusti 2008 kl 14:51
aladdin
Han behöver väl inte säga nånting när han delar ut bilderna?
Om han mår bättre av att han ser ut som han gör på de retuscherade bilderna är väl det hur bra som helst? Han hade en del problem med finnar, och det är olyckligt. Kan man ge honom bättre självförtroende genom att ta bort de på en bild så är väl det inga problem? Blir han en sämre människa av det?

Jag tycker annars all ljussättning ska bort vid porträttbilder. En iskall blixt rakt framifrån nere i en nedsläckt cykelkällare. Det är det vi vill ha! Så ser vi ut. I verkligheten. För det är inte alltid vi har mjukt ljus från vänster och en liten rimlight i håret...
av aladdin, torsdag 28 augusti 2008 kl 15:02
MrH2o
Alladin: Du tror ingen undrar varför han inte ser ut som på bilden när han delar ut dem då? Eller han kanske skall ha rånarluva på sig?

Vill man ge honom ett bättre självförtroende så finns det bättre sätt än en förvrängd bild av verkligheten.

Ljuset är en helt annan sak, det enda man tar bort med ljust är skuggor och inga finnar
av MrH2o, torsdag 28 augusti 2008 kl 15:18
Bert Karlssons Semla
MrH2o, om det var du som var grabben med de kraftiga blämmorna i ansiktet, hur skulle du göra?
Om du ville spara fotot som ett minne för framtiden och hade möjligheten, hade du övervägt att fixa till detta förevigade tillfälle i bättre version?

Den grabben vill säkert slippa sina blämmor mer än något annat och är säkert glad om han kan skicka en bild till sin mormor utan dem.
Det handlar inte om att ljuga för varken sig själv eller andra.
Skulle han ha viljan och kunskapen hade han nog sminkat eller medicinerat bort dem vilket i princip samma sak som att dölja blämmorna med retusch.

Problemet med utseendefixering står inte och faller med en grej som detta. Denna tjänsten gör nog lika mycket gott som ont om man säger så.

Men man brukar alltid se utseendefixering ur 'den missnöjdes' perspektiv när problemet egentligen handlar om att få de som redan är nöjda med sitt utseende att acceptera de som inte följer utseendenormen. Även om 'den missnöjde' accepterar sig själv kommer denne fortfarande bli mobbad för att den inte passar in utseendemässigt vilket inte leder någonstans.

En äkta kompisrelation kan hela många utseendekomplex kan jag lova.
av Bert Karlssons Semla, torsdag 28 augusti 2008 kl 15:46
aladdin
MrH20:

Det finns säkert bättre sätt, men det betyder inte att man inte kan retuschera bilderna eller hur?

Att folk skulle ifrågasätta att han inte ser ut som bilden undrar jag. Menar du att mormor skulle ringa grabben när hon fått bilden i brevlådan (4-5 veckor efter att den är tagen) och fråga vart finnarna är?
av aladdin, torsdag 28 augusti 2008 kl 15:49
Bert Karlssons Semla
Haha fick just en sådan skön inlevelse i ditt inlägg aladdin

"Hörru pöjk, var är finnarna!?
Ljug inte för mig! Fram med finnarna bara!"
av Bert Karlssons Semla, torsdag 28 augusti 2008 kl 15:56
bena
Sen är det också så att någonting som ingen tänker på i verkligheten kan bli väldigt tydligt på en stillbild. Någon kan ha lite gulare tänder utan att man lägger märke till det, men sen när man ser ett foto kan det vara mycket mer tydligt.

Men killen som såg ut som Hiroshima i ansiktet är väl kanske lite överdrivet att ta bort allt på. Det är ju ungefär som att göra en tjock människa smal.

av bena, torsdag 28 augusti 2008 kl 16:34
vision
den här utvecklingen kan inte vara annat än sund!
av vision, torsdag 28 augusti 2008 kl 16:51
Vodun
Asså att ta bort tillfälliga imperfektioner som finnar, plåster o blåmärken eller liknande är ju ok. Men att fixa sånt som är mer permanent i stil med snea tänder känns ju lite lätt omoraliskt.

Fattar dessutom inte hur SS har tid med sånt finlir. Kommer ju helt jävla sjukt mycket bilder in på en gång. Alla skolor insisterar ju på att ta sina foton samtidigt.
av Vodun, torsdag 28 augusti 2008 kl 17:27
Djur
Om man inte är nöjd med sitt utseende på bilderna behöver man väl inte köpa dom? Vem tror man att man lurar när man delar ut uppenbart retuscherade bilder?
av Djur, torsdag 28 augusti 2008 kl 17:32
Pantera
Vad är det för skillnad att sminka sig med produkter mot att sminka sig med datorn?
av Pantera, torsdag 28 augusti 2008 kl 17:52
Mirage
Jag tycker fan synd om killen till höger på deras hemsida...
av Mirage, torsdag 28 augusti 2008 kl 18:40
Spicey
Fasiken vad alla blev Amish helt plötsligt. Låt kidsen snygga till bilderna lite lagom tycker jag. Lite som på www.slide.com - fast lite mer sansat.
av Spicey, torsdag 28 augusti 2008 kl 20:08
Djur
Intressant är också att bilderna inte bara blivit retuscherade - de har även fått mer kontrast och färg. En liten bonus om man väljer att bli snygg, eller vad?
av Djur, torsdag 28 augusti 2008 kl 20:19
Bert Karlssons Semla
Apropå kontrast, den där 'exempelbilden' på Aftonbladet
aftonbladet.se
fy rackarns vad kassa de är på Aftonbladet!!

Var bara tvungen att säga det.
av Bert Karlssons Semla, torsdag 28 augusti 2008 kl 20:48
MrH2o
Bert Karlssons Semla: Jag har VARIT killen med blemmorna och jag är glad att jag kan se tillbaka på hur jag såg ut då, hela vitsen med skolkort är att man skall kunna titta och minnas. Hur roligt är det när du 35 år senare bläddrar i en skolkatalog och allt du ser är en armé av Paris Hilton look-a-likes?

Alladin: Visst kan man retuschera bilder, med detta handlar om barn och ungdomar och det är därför jag tycker det är fel.

Att hans mormor skulle fråga vart hans finnar tagit vägen tvekar jag på (det tar hon upp med hans mamma om hon undrar) men barn och ungdomar i den åldern brukar inte skräda sina ord.

Pantera: Så vitt jag vet kan man inte göra munnen mindre med smink.
av MrH2o, torsdag 28 augusti 2008 kl 21:10
Preddan
ja va faaaaaaaaaaaan

fixa till lite, och poppa fram färger och kontrast, är det så jävla farligt?
tjejer sminkar upp sig en hel del för foton, då kan väl killarna få en liten sminking i burken om de inte vågar göra det i verkligheten t.ex.

och jag antar att RÄTT MÅNGA fixar till lite på bilderna de lägger upp på nätet, lite beskärning, lite färger, lite ditt och datt, oavsett motiv, eller?

dessutom, dessa bilder är inte gratis, varför pröjjsa en massa stålar för ett gäng bilder som du inte är nöjd med och sedan hamnar i lådan?

som att gå till en fotograf och ta modell-bilder eller familjepoträtt och betala för en ful bild :P
av Preddan, torsdag 28 augusti 2008 kl 23:24
Spicey
Men nu tror jag inte ni hänger med.

Blondinbellorna kommer kräva det.

Nördarna kommer älska det (ironiskt).

Emo-tjejerna kommer älska att hata det.

Dom tysta kommer (dock) komma i kläm.

Därför måste vi skicka dom tysta på Emo-kurs!!
av Spicey, fredag 29 augusti 2008 kl 00:17
kendoka
Har själv fixat till min ena dotters skolfoto.
På klassbilden "halvblundade" hon (såg drogad ut) - jag scannade in fotot och klonade in ansiktet från singelbilden istället. Blev hyfsat (olika ljussättning på bilderna) - men dottern gick från att vara jättedeppad till glad (tror inte hon tänkte på att alla andra klasskamrater hade bilden när hon blundade).

Mindre justeringar bör göras på alla porträttfoto, tycker därför viss retuschering är OK även på skolfoto - dock viktigt att de inte går för långt.
av kendoka, fredag 29 augusti 2008 kl 01:24
LinusEkenstam
Som jag skrev, detta kommer skapa debatt... och shit vad spridda åsikter... JAG TYCKER DET ÄR HELT FEL...

Jag är 21 år, fager som den, och retuschar alla mina bilder innan jag lägger upp dem någonstanns, sminkar, lägger eyeliner, drar i RGB banor och retuscherar bort blämmor.

Men min 11 åriga syster skulle jag aldrig tillåta något sånt, fy fan va moraliskt fel, speciellt eftersom det kostar med, tänk en familj med 5 ungar alla vill ha "Glamour De Lux - paketet" kostar 160 x 5 sen om de inte får de blir de mobbade i skolan för att de är fula fattiglappar som inte har råd att se bra ut på kort? hur i hela helvetet är det tänkt, ta bort tjänsten omedel bart annars skickar jag ett gäng advokater på er. Fy fan va odrägligt, sjunka så lågt att utnyttja barn, detta borde straffas. HÅRT

Alla ni som i djupet av era hjärtan förespråkar detta är sjuka människor och har ingen aning om hur barn behandlas i skolsystemet idag (eller så tror ni att ni vet men har inte en aning om att era 8 åriga unger springer runt och kallar tjejerna för hora och mjukis fitta) fy fan säger jag bara. Så sjukt dålig stil. PUNKT
av LinusEkenstam, fredag 29 augusti 2008 kl 01:38
honto
Oooh, ett stort troll där ja.
av honto, fredag 29 augusti 2008 kl 04:39
MrH2o
Preddan: Vad man gör med sina privata bilder är en sak (jag retuscherar också), men att erbjuda denna tjänst helt öppet inför barn tycker jag är förkastligt.

Och du har helt rätt i att man inte skall betala för en ful bild, men man skall ge fan i motivet (så vida det inte handlar om ett tillfälligt sår som stör (finnar är inget sår))

kendocka: Att rätta till halvblundande elever är ok (man betalar ju ändå för kortet), tycker dom kunde ta åtminståne 3 kort på en klass så ingen hade behövt blunda, för detta är ju inget sk "skönhetsfel" utan ett misstag i kortet.

SuperFamous: Jag fattar inte varför man bara nämner tjejer i detta, killar mår precis lika dåligt och får höra både det ena och det andra. Det sista vi behöver i denna debatt är ett friåk av feminister, för det handlar om barn och inte ett specifikt kön.
av MrH2o, fredag 29 augusti 2008 kl 08:21
Bert Karlssons Semla
MrH2o, men faktum är att om du automagiskt hade fått välja bort dina skönhetsfel (i den fysiska riktiga världen) så hade du så klart gjort det.

Även jag har varit 'killen med blämmorna' en gång i tiden och jag ljuger inte för mig själv, självklart skulle jag vilja sluppit allt vad finnar heter på kroppen.


Varför tror alla att borttagning av några prickar eller fläckar i ansiktet kommer förtrolla en person till Paris Hilton? Varför förlorar vi 'jaget' när den retuscherade personen fortfarande i allra högsta grad kommer vara igenkännlig..? Jag tror de som överhuvudtaget överväger att köpa denna tilläggstjänst endast kommer att kräva generell färgkorrigering eller retusch av väldigt små detaljer, och ingen 'digital plastikoperation' som många här verkar tro.

Och vill man att sina barn inte ska tänka på utseende hela tiden är det er föräldrars uppgift att skicka iväg dem i rätt bana. Håll en riktig dialog och förklara för dem istället för att tro att förändringar i samhällssystemet kommer göra någon skillnad. Lite amerikansk stil att tro att barn ska uppfostras och skyddas av samhällssystemet och inte föräldrarna. Systemet tar inte hänsyn till just dina barn, så lär dem godhet och visa dem all den kärlek ni kan ge dem, för ett engångstillfälle som skolfoto kommer inte förändra någonting.
Ungarna är som blanka papper som ska fyllas med information, om de får förklarat för sig varför något är som det är så har de mycket lättare att tackla det för de kommer inte vara så förvirrade över fenomenet.

Det kommer förhoppningsvis vara ni föräldrar som i slutändan bestämmer om era barn ska använda denna tjänsten eller inte.
Tycker ni det är omoget och barnsligt så utnyttja inte tjänsten och förklara sedan för era barn varför ni tycker så.


Den eventuella mobbning som vissa förutspår denna tjänsten skulle generera har inte något med eventuell retusch av skolfoton eller inte.
Sociala strukturer uppstår även om alla skulle bära skoluniformer och se likadana ut. Det har att göra med de egenskaper psyket skapas
av Bert Karlssons Semla, fredag 29 augusti 2008 kl 08:23
honto
@ MrH2o
Du moraliserar för mycket. Det är upp till var och en att välja om de vill uttnyttja denna tjänst eller inte. Det är framförallt inte ditt uppdrag att tala om för andra vad de vill göra med sina bilder. Killen med finnarna har ett fett problem. Det ser inte vackert ut. Om han skulle må bättre av att fixa till det tycker jag det är helfint. Fixa, för fan!

"Detta är enligt mig att förvränga ett ansikte, ser inte ut som samme person.", var ett citat du klämde ur dig. Du måste ha riktigt kass syn om du inte ser att det är samma person!

Dessutom kan inte DU tala för andra och säga om de mår dåligt eller inte av all "press" de får på sig.

OT: som t.ex med redigering av inlägg. Suveränt sätt att kunna rätta till!
av honto, fredag 29 augusti 2008 kl 12:26
Sebastian Mandrean
Ni är efter. Detta stod i skvallerpressen & Aftonh*ran redan för en vecka sedan.
av Sebastian Mandrean, fredag 29 augusti 2008 kl 14:08
Bert Karlssons Semla
Betyder väl inte att man inte kan fortsätta diskussionen på andra ställen...
Tydligen så har många åsikter om detta fortfarande.
av Bert Karlssons Semla, fredag 29 augusti 2008 kl 14:28
Wompa
Är barnen så fula så skit i att få dem fotograferade då!
av Wompa, fredag 29 augusti 2008 kl 15:09
aladdin
Jag tycker du ser ut som en lök Wompa.
av aladdin, fredag 29 augusti 2008 kl 15:11
Pirre
Eftersom Skolfoto inte funkar bra ekonomiskt så tar de till varianter för att få in stålar. Så är det
av Pirre, fredag 29 augusti 2008 kl 16:57
Mangeh
Funkar det inte bra ekonomiskt? Känns som att folk är helt besatta av skolkataloger och sånt.

Tycker f.ö. att det är ett onödigt tilltag, det är redan så mycket tävlan om vem som blev bäst på kortet osv så det kommer sluta med att de barn som inte får det här säkert kommer få pikar bara för det.
av Mangeh, fredag 29 augusti 2008 kl 17:42
Pirre
Nja de har bra på papperet ( om det är rätt bolag )
www.allabolag.se

Men i bokslut så redovisas fordringar också, de har en massa pengar som de kräver. Mycket luft är det.
av Pirre, fredag 29 augusti 2008 kl 18:32
Spicey
Jag vet, nån borde starta typ Skolfoto, fast man gör entimmes dokumentärer om klasserna. Säljer på DVD. Kul att ha sen, senare i livet. Då utan bling utan mer Ingmar Bergman! ;-)
av Spicey, fredag 29 augusti 2008 kl 20:16
LinusEkenstam
Spicey:

Jag är på, hur mycket start kapital behöver vi? detta är mitt företag www.kreativt.se så det är bara att höra av sig
av LinusEkenstam, fredag 29 augusti 2008 kl 21:32
Spicey
SuperFamous> Kände på mig att det var en bra idé. Hör av mig imorgon.
av Spicey, fredag 29 augusti 2008 kl 22:44
congo schlong
Finns inget vidrigare än fula snorungar. Botox borde dom ha.
av congo schlong, lördag 30 augusti 2008 kl 23:09
dajli
Jag tror att de flesta som är för detta inte inser hur svårt/komplicerat det är att vara barn/ungdom idag, och hur hårt klimatet är på de flesta skolor. Detta spär bara på att barn inte får vara barn, och förstärker bara tankar om att utseende och yta är det enda som räknas.

Om man har ett tillfälligt sår i pannan så kan jag tycka det vore ok, men hur drar man då gränsen till tillfällig stor finne, eller massa finnar, eller ojämn hy eller för små läppar eller... Nej inte alls är nog en bra gräns för de som har ansvaret att fota barn. Hoppas många skolor bojkottar svenska skolfoto p.g.a. detta, så de tar bort tjänsten.
av dajli, söndag 31 augusti 2008 kl 12:25
t K
Tjänsten verkar borttagen?
av t K, söndag 31 augusti 2008 kl 16:57
Kommentera artikelnDisneys VD anser att det kanske har blivit för mycket Star Wars
Ska bli lite lugnare på Star Wars-fronten framöver 
44.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Danmark fixar körkort i mobilen
På sikt ska alla danska id-kort digitaliseras 
49.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebooks ryktas visa upp Portal nästa vecka
Första prylen för smarta hemmet från Facebook 
24.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Eric Schmidt förutspår att Internet delas i två delar till 2028
En "amerikansk" del och en "kinesisk" del 
23.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
WHO: Alkohol ansvarigt för fem procent av världens dödsfall
1 av 20 dör på grund av alkohol 
31.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rykte Blir Apples streaming-tjänst en barnkanal?
Apple vill inte ha sex och våld i sin kommande tv-tjänst 
13.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Japan har landat på asteroiden Ryugu
Två av deras farkoster genomförde en lyckad landning i helgen 
49.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Cancersjuk kille fick spela Super Smash Bros. Ultimate
Fick testa demo av Nintendos kommande spel på sin dödsbädd 
56.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kina blockerar Twitch
För att minska spelandet i landet? 
24.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
OnePlus rullar ut Oxygen OS 9.0 till OnePlus 6
Baseras på Android 9 Pie 
43.6°
+
André Stray
0
Tommy Wiseau har laddat upp hela The Room på Youtube
Grattis världen! 
50.7°
+
André Stray
0
Telltale stänger ner butiken
Sparkar 90 procent av arbetsstyrkan 
21.4°
+
André Stray
0
Det här är Mars Base Alpha
Verklighet 2028? 
53.7°
+
Roger Åberg
0
Sandviks självkörande lastare försöker att inte krossa glas
Kör genom labyrint 
60.2°
+
Bobby Green
0
Trent Reznor och Atticus Ross komponerar Watchmen-serien
Intressant! 
43.4°
+
André Stray
0
Huawei gav bort powerbanks till köande iPhoneköpare
Tänkte att det skulle komma till användning 
84.8°
+
Roger Åberg
0
Bytons elbilar lanseras i Europa 2020
Crossovern är först ut 
43.7°
+
Bobby Green
0
Saknar du magnetlåsningen på Apples nyare datorer?
Då finns lösningen här 
43.2°
+
Bobby Green
0
Nu kan artister ladda upp musik direkt på Spotify
Slipper gå via partners 
64.6°
+
Roger Åberg
0
Världens sämsta pappa arresterad för Nintendo Switch-stöld
Skickade in sin unge i spelautomat 
51.1°
+
André Stray
0
Inbound visar upp en elektrisk sparkcykel
Verkar ytterst kompetent 
42.7°
+
Roger Åberg
0
Motorcykel rejsar mot F1-bil och jetplan
Spoiler i videons text 
44.0°
+
Bobby Green
0
Har ni fått er iPhone eller Apple Watch?
Eller har ni struntat i att köpa? 
23.5°
+
Roger Åberg
0
PC-version av Red Dead Redemption 2 inte helt utesluten
Hopp finns kvar 
45.9°
+
André Stray
0
Ford visar lastbil för framtiden
Självklart eldriven och självkörande 
41.6°
+
Bobby Green
0