m
Artiklar i kategorin Hem / Inspiration
41.8°
+
Bobby Green
0

Växel blir verktyg

Bättre än att pengarna skräpar i fickan

Konstnären Stacey Lee Webber senaste grejer kallar hon för x22The Craftsmen Seriesx22. Det är verktyg som hon har skapat av växelpengar. Hon har alltså inte köpt något utan helt enkelt tagit mynten och byggt verktyg av dem. Som ni kan se har hon tillverkat en hel arsenal med allt från såg till hammare.
Läs mer om Inspiration, småpengar, växel, verktyg
40.5°
+
Bobby Green
0

Skivomslagskollage

Riktigt coola

Bildkonstnären och kompositören Christian Marclay har gjort dessa snygga kollage där han har tagit massa olika skivomslag och satt ihop de till en bild. Kul idé och gärna något som skulle kunna få hänga på väggarna hemma hos mig. Fler sammansatta bilder hittas efter hoppet.
Läs mer om Inspiration, Christian Marclay, bildkonstnär, kollage, skivor, skivomslag, coolt
41.8°
+
Lotta Madetoja
0

Huset Toda i Hiroshima

av Kimihiko Okada

Det är den japanska arkitekten Kimihiko Okada som står bakom huset Toda. Huset står på pålar och tanken är att detta ska ge lite extra säkerhet och skydd från gatans stoj och stim, jag gillar att man kan spana i alla väderstreck och att huset i sig skapar en liten skyddad trädgård.
Läs mer om Inspiration, hus, design, arkitektur, toda, Kimihiko Okada
39.9°
+
Roger Åberg
0

Mattsvart pingisbord från Puma

Dags för rundpingis!

Puma har något för pingisbord, vi har tidigare sett det här från dem. Det var dyrt som tusan, 3900 dollar, men nu har de kommit med ett som x22barax22 kostar 1900 dollar. Bordet görs tillsammans med Aruliden och görs på beställning, så det är kanske inget man hittar på Stadium tyvärr. Men snyggt är det och kanske något för det moderiktiga kontore…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, rundpingis, puma, pingis
39.4°
+
Lotta Madetoja
0

Volna

av Nuvist Architecture & Design

Mina fördomar gör att jag inte särskilt ofta sammankopplar Turkiet med modern design, något som Nuvist Architecture & Design visar är helt fel. Skrivbordet Volna är en spännande strömlinjeformad historia som även verkar gå emot tyngdlagen. En annan färg och jag är på.
Läs mer om Inspiration, skrivbord, design kontor, volna, nuvist, Nuvist Architecture & Design
38.3°
+
Lotta Madetoja
0

Handfatet Loft

av Botinger & Roi

Handfatet Loft av Botinger & Roi för tankarna till en liten bit av ett korallrev som lostnat och blivit omhändertaget. Loft ingår i SQ-serien som Baldwin Rust har designat.
Läs mer om Inspiration, badrum, design, loft, Botinger & Roi, handfat
38.4°
+
Lotta Madetoja
0

Whitepod

Les Cerniers, Schweiz

Whitepod är en nyöppnad lite lyxigare resort för människor som vet att uppskatta det goda och har pengarna att betala för det. Bo i en igloo, åk skidor enskilt, basta och tvaga dig, ja möjligheterna till det mesta finns. Helt plötsligt gillar jag snö.
Läs mer om Inspiration, resort, igloo, iglo, schweiz, whitepod, les cerniers
32.6°
+
Lotta Madetoja
0

Kameror i soffan

Vill man göra om lite hemma är kuddar ett ypperligt vapen i inredningsivern. På Etsy finns dessa fina kuddar föreställande kameror som sällan numera kommer i bruk. Kuddarna är onekligen en bra present till den nostalgiska fotografen.
Läs mer om Inspiration, kamera, design, kudde, etsy
36.6°
+
Lotta Madetoja
0

Om man nu ska ha husvagn...

Airstream Sterling Concept Trailer

Airstream frågade chans på arkitekten Christopher Deam och fick ett ja, på bilderna ser ni frukten av deras samarbete. Jag anser att det inte är en dag för tidigt för företag som tillverkar husvagnar att inleda samarbete med formgivare som jobbar i någon annan sfär för att uppgradera husvagnens komfort och utseende. Om nu ekonomin går utför vill ja
Läs mer om Inspiration, husvagn, trailer, airstream, christopher deam
36.1°
+
Lotta Madetoja
0

Vägg med tangenter

av Sarah Frost

Sitter du hemma med en ansenlig mängd pensionerade tangentbord kan det vara läge att inspireras av Sarah Frost som fyller väggar med tangenter. Sarah Frost har ställt ut några vägar på PPOW och på håll skapar tangenterna ett fint mönster att förlora sig i.
Läs mer om Inspiration, vägg, tangenter, tangentbord, sarah frost
38.4°
+
Lotta Madetoja
0

Glasveranda

av OpenSun

Glasverandan av OpenSun borde ju bli en storsäljare här i Sverige då den skulle förlänga vårat uteliv en hel del. Den passar perfekt både i det privata hemmet och i offentliga miljöer. Jag själv skulle älska att sitta i denna typ av kontor bara det fanns långa gardiner och garanterat behaglig temperatur.
Läs mer om Inspiration, veranda, opensun, design, utomhus, glasveranda
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Mini-kök med extra allt

av Adriano Conti, Corrado Galzio & Alex Innamorati

Mini Kitchen är frukten av ett samarbete mellan formgivarna Adriano Conti, Corrado Galzio och Alex Innamorati. Cylindern innehåller allt man kan tänkas behöva i ett kök då man hittar kylskåp, ugn, diskmaskin och möjligheten till att förbereda råvarorna som att skölja grönsaker, hacka och skära. Kanske inte köket för den kulinariska matlagaren som a…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, kök, design, mini-kök, mini kitchen, Adriano Conti, Corrado Galzio, Alex Innamorati
43.3°
+
Lotta Madetoja
0

Belysning att bära med sig

Drop Light av Doolight

Genom att vidröra själva armaturen tänder och släcker man belysningen och bestämmer även ljusstyrkan på så sätt. Vill man ta med sig lite ljus är det bara att greppa någon av de vinglasliknande ljusdropparna som klarar av att lysa några timmar innan de åter behöver laddas.
Läs mer om Inspiration, belysning, design, lampa, drop light, doolight
39.1°
+
Lotta Madetoja
0

Funny Sockets

av Tembolat Gugkaev

Många gånger reflekterar man kanske inte över eluttagens utseende, utan ser dem bara som x22måste-prylarx22 som man antingen försöker dölja eller belysa. Då man tittar på Tembolat Gugkaevs design förstår man snabbt vad han tycker är det rätta - de ska pryda väggen. Gillar man inte dödskallar och benknotor har han lite fler varianter på sin hemsida
Läs mer om Inspiration, eluttag, design, funny sockets, Tembolat Gugkaev
37.7°
+
Lotta Madetoja
0

wPod

av David Ajasa-Adekunle

Det känns som att Tetra Shed lika gärna skulle kunna heta wPod. Det är David Ajasa-Adekunle som är pappa till dessa fina tipis att arbeta i. Jag som sitter i öppet kontorslandskap skulle uppskatta att vi åtminstone hade några Tetra Sheds där man kunde gå in då man behöver arbeta ostört.
Läs mer om Inspiration, arbete, design, kontor, tetra shed, David Ajasa-Adekunle
36.8°
+
Lotta Madetoja
0

Låt granen bära hundhuvudet

Kulor i keramik av Reiko Kaneko

Reiko Kaneko är en brittisk keramiker som till denna jul erbjuder vita julgranskulor med hundhuvuden på. Gillar man inte hundar kan man tydligen egendesigna motiv som sedan sätts på julgranskulorna. Jag ser en julgran som får stå som ett släktträd med alla medlemmar representerade. Lite creepy men som även kan ses som fin symbolik att alla samlas k
Läs mer om Inspiration, jul, julgranskulor, design, reiko kaneko
43.1°
+
Lotta Madetoja
0

I could eat a horse

av Stefán Pétur Sólveigarson

Söker man ett lite roligare sätt att mäta upp spagetti på kan x22I could eat a horsex22 av isländska formgivaren Stefán Pétur Sólveigarson vara något. Måttet visar barn, vuxna och en häst. Hästen är till för att mäta upp spagetti till en hel familj, tänker väl mig att de då menar två vuxna plus två barn.
Läs mer om Inspiration, spagetti, matlagning, i could eat a horse, Stefán Pétur Sólveigarson
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Titta på maten då den lagas

Proinjector

Kan detta vara höjden av matlagning eller är det bara en märklig idé för att öka vår lyxkonsumtion? Formgivarna Hwang Jungjoon och Lee Jaeryong har designat Proinjector som alltså är en microvågsugn med inbyggd projektor. Detta gör att man kan sitta i lugn och ro och meditera över bilderna då maten tillagas i micron. Jag gillar formen på ugnen och
Läs mer om Inspiration, microvågsugn, design, kök, matlagning, projektor, Hwang Jungjoon, Lee Jaeryong, Proinjector
40.5°
+
Lotta Madetoja
0

Bergsklättrares vilostuga

av LEAPfactory

Det är italienska LEAPfactory som står bakom konstruktionen av vilostugan där bergsklättrare kan ladda, kolla väder eller bara sitta och beundra den fantastiska utsikten. Positionen av stugan ger mig hjärtklappning, men känns säkert helt naturlig för de som klättrar i berg. Stugan är byggd i fem moduler som transporterats med hjälp av helikopter. L
Läs mer om Inspiration, stuga, design, arkitektur, leapfactory, berg
36.5°
+
Lotta Madetoja
0

Reverb

av Brodie Neill

Det skrivs att det går väldans bra för formgivaren Brodie Neill och jag tycker inte det känns så märkligt då jag tittar på hans produkter. En fin fåtölj är Reverb även om jag själv helst skulle vilja se den i koppar.
Läs mer om Inspiration, stol, design, fåtlj, reverb, brodie neill
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Skallar med ljud

av Kuntzel+Deygas

Är du trött på vanliga högtalare kan Miniskull vara något ifall du är begåvad med en lite tjockare plånbok. De sägs vara handgjorda i Frankrike och det är antagligen vuxna människor med skälig lön som gör dem då de kostar 1600 euro.
Läs mer om Inspiration, högtalare, design, minuskull, Kuntzel+Deygas
38.3°
+
Lotta Madetoja
0

Goldman 25Hours Hotel

Där vill man besöka pissoaren

Det är designteamet Delphine Buhro och Michael Dreher som har inrett Goldman 25Hours Hotel i Frankfurt. Egentligen är väl själva hotellet inte så mycket att snacka om, snarare deras pissoar som för tankarna till Rolling Stones och lite märkliga beteenden. Är du man och har vägarna förbi tycker jag att det är läge för en provkiss.
Läs mer om Inspiration, hotell, goldman 25hors hotel, Delphine Buhro, Michael Dreher, frankfurt
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Huset YSY

av AUAU

Jag vill inte klanka ner på svensk arkitektur, men ibland önskar jag att alla de som bestämmer skulle inspireras lite mer av Holland och Japan. Huset YSY av japanska arkitekten Akitoshi Ukai på AUAU får mitt hjärta att banka lite snabbare, även om allt är väldigt vitt. Fasaden och den lilla trappan upp får mina ögon att tåras. Snyggt!
Läs mer om Inspiration, hus, design, arkitektur, ysy, auau, japan, Akitoshi Ukai
35.8°
+
Lotta Madetoja
0

Trästockar som golv

av danska Ege

Danska mattföretaget Ege har tagit fram en kollektion golv som gör att man kan pryda golvet med massiva trästockar, trä och sten. Kollektionen heter Nature och golven påstårs vara både lätta att lägga och sköta om.
Läs mer om Inspiration, golv, design, ege, nature collection
45.7°
+
Lotta Madetoja
0

Spana norrsken från igloo

Hotel Kakslauttanen

Vill man uppleva riktig vinter och är sugen på norrsken kan det vara intressant att titta in hos Hotel Kakslautten som erbjuder boende i glasigloos. Spännande boende och har de snöskotrar till uthyrningen är ju minisemestern perfekt. Deras igloos är byggda i glas som är behandlade så att frosten inte skymmer utsikten och de lovar komfortabel temper
Läs mer om Inspiration, hotell, design, igloo, hotel kakslautten
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Muppar uppåt väggarna

The Muppets från Blik

Vill du hotta upp barnrummet lite och gillar The Muppets kan de här dekalerna från Blik vara värda att spana in. Nu känner jag mig lite överårig för sådana väggdekorationer, men The Animal skulle annars lätt få förgylla min vardag.
Läs mer om Inspiration, väggdekaler, design, kermit, animal, mupparna, the muppet show
40.1°
+
Lotta Madetoja
0

Boende i träd

Trillium av Peter Nelson

Hade jag hus med stor trädgård med ett massivt träd ståendes där skulle jag genast bygga en trädkoja. Varför inte ha gäststugan några meter upp? Det är Peter Nelson som både har ritat och byggt huset Trillium. Peter har många strängar på sin lyra då han försörjer sig på att fotografera, skriva, är utbildad arkitekt och trädhusbyggare.
Läs mer om Inspiration, träd, hus, design, trädkoja, koja
41.8°
+
Lotta Madetoja
0

This wall has no personality

Karl Lagerfeld i Aspudden

Gatukonst kör just nu en Kladdventskalender och uppmanar intresserade att skicka in konstfynd funna någonstans där ute. Tydligen så har Aspudden i Stockholm fått besök av Karl Lagerfeld som förskönar en i övrigt tråkig betongyta.
Läs mer om Inspiration, konst, design, karl lagerfeld, gatukonst
38.4°
+
Lotta Madetoja
0

Melting Chair

av Philipp Aduatz

Jag kan inte annat än att tycka att designen av Melting Chair känns lite dammig, något som redan gjorts ett flertal gånger, men som vanligt funkar den säkert på rätt ställe i rätt sammanhang. Bakom designen står Philipp Aduatz.
Läs mer om Inspiration, möbler, design, melting chair, philipp aduatz
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Plastmuggar i trädgården

Qoffee Stool av Rainer Spehl

Jag antar att de flesta har någon forma av relation till denna modell av plastmuggar. I min värld dyker det upp bilder på sjukhus, väldigt dåligt kaffe och fingerfärg i småskolan. Nu vet jag inte vad Rainer Spehl har för koppling, men onekligen gillar han formen då han har formgivit en gigantisk variant som ska funka som möbler på balkongen eller i…
Läs hela artikeln
Läs mer om Inspiration, möbler, design, ute, plastmuggar, Qoffee Stool, Rainer Spehl
44.2°
+
Lotta Madetoja
0

Bo på vattnet

Aqua Floathome av Steeltec37

Ett boende på vatten är nog en dröm för ganska många och en lösning ser vi här, Aqua Floathome av Steeltec37. Dessa flytande bostäder ligger i Lausitz, Tyskland.
Läs mer om Inspiration, hus, design, vatten, Steeltec37, Aqua Floathome, lausitz
38.9°
+
Lotta Madetoja
0

Städa med pengar

Kvast av Mark Wagner

Mark Wagner verkar ha en förkärlek för de gröna amerikanska sedlarna. Han har tidigare gjort tavlor inspirarde av dem och här ser vi en kvast med dollarborst. Jag kan inte bestämma mig om det är härligt eller bara lite lagom äckligt - det beror väl kanske på vem som håller i kvasten.
Läs mer om Inspiration, kvast, design, pengar, dollar, mark wagner
37.7°
+
Lotta Madetoja
0

Ketchup Dunny

av Sket One

På 90-talet var Sket One en graffitikonstnär som antagligen gjorde mer eller mindre illegala verk. I dagsläget jobbar han som formgivare, konstnär och illustratör och han designar en hel del leksaker och den som gillar Kidrobot har säkert någon liten filur hemma som Sket One är pappa till. I min värld önskade jag att man kunde fylla Ketchup Dunny m
Läs mer om Inspiration, figur, design, ketchup, sket one, kidrobot, ketchup dunny
40.6°
+
Lotta Madetoja
0

Money to Burn

Julklapp till den som har allt

Ja, nog lackar det mot jul alltid och många av oss börjar krafsa efter julklappar till nära och kära. Det är inte alltid så lätt då många av oss är duktiga konsumenter. Ljuset Money to Burn kan vara en fin klapp till någon som till synes har allt. Köp två ljus så kan ju personen vaska, traska, eller vad som nu gäller, ett av ljusen.
Läs mer om Inspiration, ljus, design, money to burn, stearin, dollar, pengar
40.0°
+
Lotta Madetoja
0

Det kom ett tips...

Det kom ett litet tips som riktar sig till dem som älskar arkadspel. Det är bara knappa hem och byta ut strömbrytarna hemma. Risken är kanske att det blir lite väl roligt att tända och släcka.
Läs mer om Inspiration, belysning, lysknappar, strömbrytare, arkadspel
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Mushroom Lamp

av h220430

Mushroom Lamp av h220430 är tänkt som en reminder. Tydligen ska det finnas 23 000 kärnvapen i världen och dessa är kapabla att förgöra jorden flera gånger om. Lampan säger Love, Peace, Understanding. Please. Designer: h220430
Läs mer om Inspiration, lampa, design, belysning, mushroom lamp, h220430
37.6°
+
Lotta Madetoja
0

Spetsmönster på tak och väggar

Lampa av Dos Family

Är du sugen på lite pyssel och gillar spetsar ska du verkligen spana in lampan av Jenny Brandt och Isabelle McAllister, Dos Family. Lampan bygger på den gamla tekniken att limma papper på en ballong, bara att de använder sig av spetsar istället. Detta är inget svårt att göra så både barn och vuxna med tummen mitt i handen kan roa sig med detta.
Läs mer om Inspiration, lampa, design, dos family, diy, Jenny Brandt, Isabelle McAllister
38.0°
+
Lotta Madetoja
0

Djurliga barnsängar

Incredibeds

Hade jag fått en sådan här säng när jag var liten hade jag antagligen tuppat av i ren lycka. Djuren är kanske inte de snyggaste, men jag tror att många små kids skulle älska sitt jättestora kramdjur. Runt 300 amerikanska dollar får man pynta.
Läs mer om Inspiration, säng, barn, design, incredibeds
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Tapet?

Nej, kakel

Utseendet på kakel ha verkligen förändras med åren, antagligen tack vare att tekniken utvecklas och producenter har möjlighet att göra saker som förut inte var möjligt. Franska Novoceram står bakom kollektionen Art som ser ut som tapeter. Fantastiska mönster som jag kan tänka mig att man kommer kakla med i offentliga miljöer. Det känns långt borta
Läs mer om Inspiration, väggarm design, inredning, tapet, art, novoceram
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Theodora

av Christian Lacroix

Sicis är ett företag som gör, oftast extravagant, mosaikkonst och då och då samarbetar de med någon designer och sätter upp en möbelkollektion. Theodora är en serie möbler av modedesignern Christian Lacroix. I kollektionen finner man lampor, soffor och fåtöljer. Hade Edina i Absolutely Fabulous funnits på riktigt hade hon säkerligen svept in och kö
Läs mer om Inspiration, mosaik, möbler, design, sicis, Christian Lacroix