-
m
Artiklar i kategorin Hem / Belysning
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Mister Twister

av Cate Högdahl & Nelson Ruiz-Acal

Bakom namnet Cate&Nelson finner vi designteamet Cate Högdahl och Nelson Ruiz-Acal som träffades då de pluggade industridesign i Madrid. Nu driver de företaget tillsammans och basen är Eskilstuna. Deras Mister Twister är en bordslampa med tredelad skärm så att man själv kan påverka hur belysningen ska se ut.
Läs mer om Belysning, belysning, design, mister twister, cate & nelson
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

En lampa gjord av tallrikar

av Jung Hwa Jin

Jung Hwa Jin lever och jobbar i Korea och det är han som har formgivit Light Container som är en lampa tillverkad av en mängd tallrikar. Vad jag förstår så är det hans tanke att det ska se ut som att tallrikarna är på väg att slajda i golvet och att glödlampan skapar ett stopp för det.
Läs mer om Belysning, belysning, design, the light container, jung hwa jin
36.8°
+
Lotta Madetoja
0

Belysning från golvet

av Anna van der Lei

Holländska formgivaren Anna van der Lei ville skapa en belysning som kommer från golvet istället för från taket. Resultatet blev alltså Lowlight som har en lampskärm i vitt porslin som du kan ha tätt intill golvet eller höja upp en aning. Anna van der Lei tycker sig även ha upptäckt att golvbelysning får människor att titta upp istället för, som ho
Läs mer om Belysning, belysning, design, anna van der lei
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Snygg taklampa

av Broberg & Ridderstråle

Är du sugen på en rund och fin taklampa med en spännande sladd kanske Plugged kan falla dig på läppen. Det är Broberg & Ridderstråle som har formgivit lampan åt danska Muuto. Sladdens form ska få betraktaren att tänka på hur en lampa får sitt liv och har därför valt att sätta fokus på elsladden som är klädd i tyg liknande det som finns på gamla str…
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, belysning, design, broberg & ridderstråle, muuto
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Belysning i skamvrån

av Ji Young Shon

Ji Young Shon är en koreansk formgivare som frågat sig varför en lampa måste vara rund - speciellt då många lampor oftast står i ett hörs. Så föddes alltså Corner Lamp som tar minimalt med onödigt utrymme och ger maximalt med belysning i hemmets hörn och den finns både som golv- och bordslampa. Enkel och snygg design som man oftast ser hos de korea
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.5°
+
Lotta Madetoja
0

Återigen en hängning

Denna gång av Ji-youn Kim

Jag undrar alltid hur de har tänkt då de formger takbelysningar i form av snaror och figurer hängandes i halsen. Det är verkligen så förknippat med självmord och ond bråd död - ingenting jag vill bli påmind om varje gång jag tänder taklampan. Tacka vet jag design fylld av glädje och livslust.
Läs mer om Belysning, belysning, design, ji-youn kim
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Little Cruch Table Lamp

Gjord av gamla läskflaskor

Det finns mycket man kan göra med gamla läskflaskor och Brendan Youngs lampa är ett ypperligt exempel på det. Little Crush Table Lamp är tillverkad av återvunna PET-flaskor som har fått en finnish av svart gummi. Vajjert!
Läs mer om Belysning, belysning, design, little crush table lamp, brendan young
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Überläskig lampa

av Marco Antonio Noguerón

Med endast denna lampa lysandes i hemmet tror jag att jag skulle dra mig in i det längsta att gå hem. Clowner är inte riktigt min grej och kanske kan man skylla Clownen Manne för det. Vad vet jag. Lampan är i alla fall formgiven av Marco Antonio Noguerón och kostar en hel del pengar, närmare bestämt 1 320 euro.
Läs mer om Belysning, belysning, lampa, design, clown, Marco Antonio Noguerón
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Cluster Light

av Bertjan Pot

Bertjan Pots Cluster Light för mina tankar till uppblåsta ballonger och papier maché och inte är det helt fel - bara att Bertjan har använt textil istället för papper. Som vanligt är holländarna lekfulla i formspråket och utföranden, vilket jag gillar skarpt. Okej, att jag inte börjar tala i tungor över just Cluster Light, så misstänker jag ändå at
Läs mer om Belysning, design, belysning, bertjan pot, cluster light
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

En Alien i taket

Lyser upp i vardagen

Lampan heter Alien och nog kan man tänka sig att det är en liten vän figur från yttre rymden. Den vita lampan går att få med antingen sladd i silver eller i rött. Det är Buro Fur Form som står för designen. Mitt hem är öppet för en liten Alien.
Läs mer om Belysning, belysning, design, alien, buro fur form
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Vrid på kranen

Varde ljus

Tanken med att ljuset kommer ur en kran är att vi människor ska fundera över hur mycket energi vi egentligen gör av med, hur mycket vi tullar av Moder Jord bara för att gå runt i vardagen. Bra tanke och snyggt utfört.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Vacker takkrona

Gömmer en massa apor

Vid första anblicken ser lampan bara ut som en gnistrande färgglad taklampa. Men i lampan ryms hundratals små apor hängandes i svansen och med en liten låtsasdiamant på magen. Designen står John Niero för och lampan heter givetvis Monkey Around Chandelier.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

En av Verner Pantons lampor

Säljs i uppdaterade knalliga färger

Det danska företaget Verpan har rättigheter till flera av Verner Pantons formgivna verk. Detta gör bland annat att de nu kan återlansera en av Verner Pantons lampor i nya knalliga färger. Originallampan släpptes 1980 och nu är det alltså ett nysläpp 2009.
Läs mer om Belysning, lampa, belysning, design, verner panton, verpan
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Shade

En fin skapelse av Christopher Moulder

Shade är en vacker lampa av Christopher Moulder som har sin bas i Atlanta. Lampan är i någon typ av flygplans-aluminium och ska tydligen förse sina små lampor ute i ändarna med den el (vilket är väldigt lite) de behöver. Ja, det är vitt, fräscht och energisnålt.
Läs mer om Belysning, belysning, design, shade, christopher moulder
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Golvlampa

Bara att luta den mot väggen

Det började med en ritad streckgubbe som stod lutad mot en vägg. Det var Marie-Louise Gustafsson som höll i pennan och står nu alltså för designen av golvlampan som är tänkt att uppmana oss att ta det lite lugnare och koppla av lite mer. Mañana mañana 2629 kronor för belysning och uppmaning till avkoppling.
Läs mer om Belysning, Mañana Floor Lamp, belysning, golvlampa, design
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Fåglar i bur

Ger fin belysning

Levande fåglar i bur gör mig alltid lite smått deprimerad men här talar vi endast om formen av fåglar i bur som bildar en vacker taklampa. Det är mexikanska Peca som står bakom lamporna Llum som man kan köpa på deras hemsida för 170 dollares.
Läs mer om Belysning, belysning, design, peca, llum lamp
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Reading Lamp

Lyser när du vill läsa

Reading Lamp släcks när du lägger boken på den och tänds då du återigen tar upp boken för ännu en lässtund. Jun Yasumoto har formgivit denna smarta lampa som finns både som bord- och vägglampa. En lampa jag skulle vilja ha vid sängen och jag gillar formen på bordslampan bäst.
Läs mer om Belysning, belysning, design, lampa, reading lamp
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Läslampan Clea

Lyser upp tillvaron

Jag tycker Clea onekligen är en trevlig läslampa och den finns i svart, vitt, rött och krom. Det är Christhophe Mathieu som har designat den lite bulliga lampan som kostar 59 brittiska pund.
Läs mer om Belysning, lampa, belsyning, design, clea
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Orange golvlampa

av Tom Dixon

Högst på min önskelista just idag står Fluoro Shade Floor av Tom Dixon som är en mycket trevlig orange belysningshistoria. Golvlampan kostar £215 och den går även att få som taklampa.
Läs mer om Belysning, belysning, design, lampa, tom dixon
39.3°
+
Roger Åberg
0

Lek med ljus i Österrike

I videon till höger kan ni se en ljusshow skapad för och på Ars Electronica -muséet i Linz, Österrike. 40 000 LED-sitter i 1085-fönstren och musiken och ljusshowen skapades och kodades ihop på tre dagar. Snyggt jobbat!
Läs mer om Belysning, ,
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Inverse Light

av Jana Vankova

Jana Vankova är en av de unga formgivarna som ställer ut på University of West Bohemiax27s Institute of Art and Design i Pilsen. Jag har tyvärr inte lyckats hitta mer information om hennes lampa Inverse Light.
Läs mer om Belysning, belysning, design, jana vankova
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Eyelight dot me

Följer dig med blicken

Kan du tänka dig att ett öga från taket följer dig vart du går och sprider ljus över ditt görande och varande? Om svaret är ja kommer du antagligen att älska lampan Eyelight dot me som är designad av Simon Schiessel och Felix Hardwood.
Läs mer om Belysning, belysning, design, eyelight dot me
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Foscarini Rock

Samarbete mellan Diesel och Foscarini

Som en del kanske känner till har Diesel ingått i ett samarbete med Foscarini och Moroso där de har tagit fram möbler och annat till hemmet under namnet Successful Living. Då siktet idag är inställt på lampor väljer jag att belysa den snygga lampan Rock. Varde ljus.
Läs mer om Belysning, belysning, lampa, design, diesel, foscarini
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Ledtube

När det ska ta minimalt med plats

Jag fortsätter att fira lampans dag med Ledtube från Ljus i Hus. Ledtube är alltså en väggmonterad läslampa från Marset där LED-armaturen tänds och släcks med en sensor - när röret är utdraget lyser lampan och vise versa. Inget onödigt tjafs som tar plats tillsammans med smart funktion - det faller mig på läppen. Ledtube finns i aluminium, vit elle
Läs mer om Belysning, belysning, design ledtube
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Sheherazade

Inspiration hämtad från Tusen och en natt

Denna gråa dag inspirerar onekligen till att skriva om belysning av olika slag. Sheherazade är en blandning av kristalldroppar som omgärdas av en skärm i glas. Tydligen ska Sofie Refer som har formgivit lampan Sheherazade hämtat inspiration från Tusen och en natt. För mig är det inte riktigt solklart men tänker hon kanske att varje kristall ska sym…
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, lampa, belysning, design, sheherazade
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Ljus i monter

Som en gammal klenod

När lampskärmen är installerad på detta viset får i alla fall jag känslan av att lampskärmen är en riktig raritet och att montern är larmad. Men nu pratar vi inte om några dyrbara kronjuveler även om jag kan tänka mig att priset är högt. Lampan som heter Teca är designad av Ron Gilad och visades upp på Milanomässan i år.
Läs mer om Belysning, belysning, design, flos teca, ron gilad
37.7°
+
Lotta Madetoja
0

Fattigmanskandelaber

Mira av Sébastian Bertrand & Damien Regamey

Juni brukar kanske inte vara stearinljusets månad precis men ska det hålla på så här är det ju bara att fjutta på som om det vore värsta decembermörkret. Mira är alltså ett blockljus som pryds av en bild på en kandelaber och är designad av Sébastian Bertrand & Damien Regamey. Den kostar 39 euro, finns i flera färger och de utlovar en brinntid på 10
Läs mer om Belysning, stearinljus, sébastien bertrand & damien regamey, design, mira
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Minimalistisk belysning

av Joongho Choi Design

Man kan inte beskylla Joongho Choi att ta ut svängarna i onödan utan vi pratar om att simplifiera. Inte en massa lull-lull utan rena klara former som kanske av en del ses som tråkigt. Snyggt på rätta stället!
Läs mer om Belysning, belysning, design, Joongho Choi Design
37.7°
+
Lotta Madetoja
0

Hattlampan finns att köpa i Sverige

Jeeves av Jake Phipps

För ganska så länge sedan skrev jag om hattlampan Jeeves av Jake Phipps och då visste jag inget ställe i Sverige där man kunde köpa den. Nu såg jag till min glädje att lampan finns hos Frank Form och kostar 2095 kronor. Däremot har de inte klart leveransdatum för lampan men är man intresserad är det bara att ta kontakt med dem. Lampan är tillverkad
Läs mer om Belysning, belysning, jeeves, jake phipps, design
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Bygg ihop en taklampa

av Bruno Fosi

Branch Light är en takarmatur med LED-lampor som du kan bygga ihop efter eget tycke. Lampan är designad av Bruno Fossi och består av olika delar vilket gör att du kan ha endast en del eller skapa ett helt kluster av lampor i taket.
Läs mer om Belysning, belysning, design, bruno fossi
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Hugg in och låt lysa

Eiger North Light

Matthias Ries har designat Eiger North Light och på hemsidan kan man läsa att Eiger North Light visar på ett provocerande sätt svaghet och sårbarhet i själva bevarandet och för att du ska uppleva lampan fullt ut måste du släppa fram ditt destruktiva inre. Min erfarenhet av glödlampor säger mig att man skruvar i lampan först när lampan sitter på pla
Läs mer om Belysning, belysning, design, lampor, matthias ries
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Luma Lamp

av UM

Led-lampor blir mer och mer i ropet då de är energisnåla. Luma Lamp är designad av François Chambard på UM och basen är i corian, ett material som används mer och mer i bland annat köksbänkar, men som kostar en ganska stor slant. Skärmen är i kolfiber och givetvis är det en LED-lampa som lyser upp det hela. Luma Lamp finns även med vit bas i corian…
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, belysning, design, led, um, François Chambard
38.9°
+
Lotta Madetoja
0

Inred ditt hem med ljus

Philips Living Colors

Igår fick jag upp ögonen för Philips Living Colors och idag vill jag ha en. Living Colors är en lampa som du med hjälp av en fjärrkontroll kan ställa in vilken färg du vill ska lysa upp rummet och du kan givetvis även ställa in ljusstyrkan. Jag tycker det låter fantastiskt då mitt hem består av vita väggar och en hel del vita möbler. Ett skönt sätt
Läs mer om Belysning, belysning, design, philips living colors
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

The Bell Lamp

En taklampa i jätteformat

The Bell Lamp från Axo Light är väl inte direkt lampan för oss som huserar runt i en etta såvida det inte är sjukligt högt i tak. Axo Light designade denna lampa med tanke på vad man behöver då man ska inreda riktigt stora utrymmen. Jag kan tänka mig att the Bell Lamp kommer att synas på offentliga platser där det behövs en mjukhet till de stora yt
Läs mer om Belysning, belysning, design, lampa, the bell lamp
38.0°
+
Lotta Madetoja
0

Rislampor

föreställande stora glödlampor

Japanska designhuset Kyouhei blandar japanskt pappershanterk med industriell design. Varje lampa är handgjord och det är Kouichi Okamoto som står för designen. Rislampa som funkar.
Läs mer om Belysning, belysning, design, lampor
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Låt vinglas lysa upp ditt hem

Glass Light Bulb

Glass Light Bulb är en lampa som är formad som ett vinglas, men istället för vin är glaset fyllt med en massa lysdioder som säga hålla i cirka 10 år. Jag hoppas verkligen på tio år då lampan kostar en skottkärra med pengar.
Läs mer om Belysning, lampa, belsyning, design, vinglas
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Färglägg hemmet

LIT Urban Underglow

Nu finns det yterligare ett sätt att förnya inredningen i hemmet, skaffa belysning till soffans, sängens underrede. Med LIT Urban Glow kan du alltså låta soffans underrede sprida ett vackert sken i nästan vilken färg som helst, det finns 16 färger att välja mellan. Detta tillsamman med en tv med Ambilight så har man ett riktigt glowing home.
Läs mer om Belysning, belsyning, design, möbler
37.9°
+
Lotta Madetoja
0

Hotta till ditt skrivbord

med Krylon Spray Paint Lamp

På Etsy denna högborg för kreativitet hittade jag denna fulcoola lampa. Lamporna är tillverkade av gamla sprayfärgsflaskor och kan ju vara ett kul sätt att hotta upp ett annars kanske tråkigt skrivbord.
Läs mer om Belysning, belysning, design, etsy, kontor
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Pippi i bur

Lyser upp hemmet

PT Design har formgivit taklampan Birdcage Pendant Lamp som alltså är en bur med två låtsasfåglar i. Lampan är tillverkad i robust stål och finns i färgerna svart, grönt och rosa.
Läs mer om Belysning, belysning, design, fågelbur
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Vapeur Lamps

Inga Sempé

Inga Sempé ska tydligen ställa ut i Milano och ska då bland annat visa sina lampor Vapeur. Lamporna finns både till bordet och som taklampa. Jag tycker de påminner om någon korsning av en miniluftballong och en pösig kockmössa.
Läs mer om Belysning, belysning, lampa, design, milano
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Hang On Easy

av Ransmeier & Floyd

Hang On Easy är formgiven av Ransmeier & Floyd och jag tycker att det både är en snygg och smart lampa. Världens bästa lampa om man aldrig vill se nyinflyttad ut. Slut på naket hängande glödlampor.
Läs mer om Belysning, belysning, droog design, design, Ransmeier & Floyd
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Stor, rund och orange

Ny lampa från Tom Dixon

Efter en massa metallfärger och olika nyanser av svart har Tom Dixon spänt ögonen i färgen orange. Lampan Fluoro Shade är alldeles rund och finns både som tak- och bordslampa. Orange rund och fin som en solmogen apelsin.
Läs mer om Belysning, belysning, tom dixon, fluoro shade
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Vackra trädgrenslampor

av Isabelle Sicart

Det är franska Isabelle Sicart som har gjort dessa konstfulla och smått organiska lamporna. Väldigt vackert! Isabelle jobbar även med skulpturer som är väl värda att titta på.
Läs mer om Belysning, belysning, design, Isabelle Sicart
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Solig från IKEA

Varde ljus

Jag svennade ut på IKEA igår och min gode vän köpte upp halva IKEAs lager med solcellslampor från kollektionen Solig. Jag är varken begåvad med balkong eller något annat uterum, men annars hade jag lagt rabarber på det som var kvar. Vad schyst att fylla hela balkongen med en massa fina lampor som lyser fint såvida det är lite soligt på dagen.
Läs mer om Belysning, belysning, ikea, solcell, solig
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

En tår

av Tokujin Yoshioka

Lampan Tear Drop är designad av Tokujin Yoshioka som även jobbar med arkitektur, grafisk design, konst och produktdesign. Tear Drop är i kristall och den ska tydligen sprida ljuset på ett alldeles fantastiskt vis. Jag vill se den live.
Läs mer om Belysning, belysning, design, tokujin yoshioka
38.0°
+
Lotta Madetoja
0

Lampan TEELICHT

av Jan Bernstein / 10 Liter Design

Taklampan TEELICHT är designad av Jan Bernstein / 10 Liter Design och finns snart att köpa på Das rote Paket. Lampan mäter 10 x 12 centimeter 59?. Muggen är av det tyska x22finmärketx22 Arzberg.
Läs mer om Belysning, belysning, design, kopp, Jan Bernstein / 10 Liter Design
37.7°
+
Lotta Madetoja
0

Zipper Silicon Luminaire

av Just Not Normal

Inspirationen till utförandet av lampan är plockad från symetoden quiltning och det quiltade tyget är fullt av LED-lampor. Zipper Silicon Luminaire har en dragkedja och tanken är att man ska kunna placera eller fästa just genom att vira den runt något annat föremål. Ja, Just Not Normal
Läs mer om Belysning, belysning, lampa, design
37.9°
+
Lotta Madetoja
0

Miami Outdoor Lamp

av Antonangeli

Miami Outdoor Lamp är en himla trevlig lampa att lysa upp kvällens middag ut med. Lampan är vattentät och foten är i sten, givetvis går den på hjul så att man lätt kan flytta runt den efter behag. Mycket trevlig utomhusbelysning.
Läs mer om Belysning, lampa, belysning, miami outdoor lamp, design, antonangeli
38.1°
+
Lotta Madetoja
0

Flower av Fredrik Färg

Sprid ljuset som du själv önskar

På Fredrik Färgs hemsida kan man läsa att han ser design som ett sätt att utbyta idéer och ett sätt att förbättra miljön. Han säger sig vilja skapa rumslig poesi som ska påverka betraktaren/användaren både fysiskt och känslomässigt. Jag tycker att taklampan Flower är ett bra exempel på det, då användaren kan vika bladen efter önskemål och på så s
Läs mer om Belysning, flower, fredrik färg, belysning, taklampa
39.0°
+
Lotta Madetoja
0

IKEA säljer solcellslampor

Alla heter Solig

Med IKEAs solcellslampor Solig kan man belysa hela verandan, balkongen uteplatsen utan att behöva slösa el eller snubbla runt bland en massa elsladdar. Solig passar ju perfekt i det pittoreska torpet utan el. Nu är det bara att invänta en solig vår och sommar.
Läs mer om Belysning, ikea, belysning, solceller, solig, lampor
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Lampan Zipp

av Camilla Waldal

Tyvärr hade jag inte möjlighet att bevista Stockholm Furniture Fair där Camilla Waldal visade upp lampan Zipp. Camilla har gjort lampan i ett samarbete Janne Helen Bulling. Lampan Zipp finns i vitt och svart och man påverkar belysningen genom att dra i dragkedjorna.
Läs mer om Belysning, zipp, stockholm furniture fair, camilla waldal, Janne Helen Bulling
36.8°
+
Lotta Madetoja
0

Topix från Delta Light

Finns hos Ljusihus

Uppenbarligen går det att skapa vackra ljusmiljöer med lampan Topix av Delta Light som svenska Ljusihus har tagit in. Armaturen går att få i vitt eller aluminium och ljuskällan är 2x power LED 1W i varmvitt, kallvitt eller blått ljus. Vackert!
Läs mer om Belysning, belysning, ljusihus, delta light, topix
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Lampan On Off

av Reddish

Reddish skriver att de spenderar stor del av sin tid till att hjälpa produkter att må bättre i sig själva. Låter som att de gillar att besjäla ting omkring sig för att sedan utöva lite formterapi på dem. Naama Steinbock och Idan Friedman är de två industridesigners som har startat företaget Reddish.
Läs mer om Belysning, belysning, on off, reddish, design, lampa
36.3°
+
Lotta Madetoja
0

En ganska tjusig bordslampa

Alpha Beta

Det är ingen dålig portfolio JG Design har. Jag gillar deras lampa Alpha Beta och ser den väl som klippt och skuren för en lyxig hotellfoajé.
Läs mer om Belysning, alpha beta, bordslampa, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Önskar du en takrosett?

Ta en titt hos llot llov

Med Rosett från llot llov får du en fin takrosett utan att behöva mecka med gipsmodeller. Takrosetten visar sig i ett fint skuggmönster då du har tänt taklampan. Cool idé och snyggt utförande.
Läs mer om Belysning, llot llov, lampa, belysning, design, takrosett
37.6°
+
Lotta Madetoja
0

Anatomiuppgift

På Beckmans Designhögskola

Det var på gång att jag skulle vara med i en undersökning där de skulle röntga min hjärna. Det som jag tyckte lät bäst med det hela var att jag skulle få behålla bilderna på skallen och jag tillbringade tid med vad jag skulle göra med dessa. Jag vet inte om det var så det började för Sture Pallarp, Elin Hedlund och Emmelie Karlström som står bakom
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.9°
+
Lotta Madetoja
0

Constella

av Eva Schildt

De är fyra formgivare som arbetar med Klong Intermestic och en av dem är Eva Schildt som har formgivit denna i mitt tycke mycket fina ljuskälla. Det jag gillar bäst med Constella är att man själv kan forma den, antingen som en stjärna, en ring eller som en lång zigzagrad. Constella tillverkas i två olika material, aluminium eller mässing.
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.1°
+
Lotta Madetoja
0

Grön lampa

Återvinningsbar och energisnål

Italienska It Labdesign utformade Grass-on åt en välgörenhetsorganisation och nu ska den alltså ut i produktion. Lampan pryds med syntetiskt gräs som är återvinningsbart och den sägs dra minimalt med energi för att lysa. Kubformen gör att du både kan ha lampan ståendes på golvet, bordet eller hängandes i taket. De skriver att om man önskar mer ljus…
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Marquee Lights

hos Urban Outfitters

Jag vill ha ett & som lyser upp på väggen hemma men det blir ju lite svårt då Urban Outfitters inte skeppar till Sverige. Får väl stoppa Marquee Lights i den mentala inspirationsmappen. Suck...
Läs mer om Belysning, belysning, design
39.5°
+
Lotta Madetoja
0

RGB

design Fredrik Mattson

RGB som är designad av Fredrik Mattson utnämndes till Årets lampa av Residence. RGB finns som taklampa, bords- och golvlampa och den är tillverkad i högblanklackerade träkulor och träkulor belagda med bladguld.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Fulguro

Bra design från Schweiz

Jag som gillar att läsa tycker att Bookmark Lamp är den ultimata sängbordslampan - bara att hänga upp boken när det är dags att sova. Fulguro är en designbyrå i Schweiz som enligt mitt tycke har en hel del god design på sitt samvete.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Miracle

av Kristofer Kintera

På beskrivningen för Miracle står det modified lamp men jag fattar inte om Kristofer har böjt till röret till en gatulampa på riktigt eller om det är en photoshophistoria. I vilket fall är det vackert med en touch av mirakel.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Atmosphere

Från Chiara Lampugnani

Atmosphere är en serie lampor i fiberoptik. De finns både som golv-, bord- och taklampor. Min favorit är Cassiopea som i mina ögon påminner om en manet, även om det antagligen var stjärnor formgivaren hade för ögonen.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Lampan Stick

av Atelier Utopia

Atelier Utopia har gjort en rad snygga prototyper varav en av dem är lampan Stick. Stick kan man både hänga i taket eller låta stå på golvet eller var den nu passar. Jag tror också det kan vara snyggt att spänna ett tyg runt lampan om man vill förändra ljuskällan eller bara uttrycket på lampan.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Golvlampa

av Tom Kühne

Golvlampan Hellebarde är formgiven av Tom Kühne. Jag tycker det blåser lite japanska vindar runt den. Istället för en lampfot står lampan på en x22käppx22 och måste alltså lutas mot väggen. Kanske inget för den lite vildare familjen.
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Romantica

Visar text på väggen då den tänds

Lampan Romantica är designad av Nucleo och produceras av ATL Lucialternative. När du tänder lampan visas en italiensk text på väggarna runt omkring. Jag ser inte vad det står och kan för den delen ingen italienska heller men jag kan väl misstänka att det är något romantiskt.
Läs mer om Belysning, ,
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Stoppa inte pengarna i madrassen

Låt dem sprida ljus

Stuart Karten Design har formgivit denna penningstinna lampkrona som ett inlägg i finansdebatten. Pengarna är i vanligt papper och man kan få den med dollar, euros eller pesos och tydligen har han version på gång med Monopolpengar.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Riot

av Janne Kyttänen

Jag har tidigare skrivit om Janne Kyttänens vackra lampor och accessoarer som är gjorda med hjälp av en laserteknik. Han bygger produkterna med laser via en x22lager-på-lagerprincipx22 vilket gör att han även kan skicka en ritning digitalt och få den producerad på plats. Produkterna behöver inte lagerhållas då det går relativt snabbt att tillverka …
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, ,
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

ZIPP Lightshade

Du kan själv ändra formen på skärmen

ZIPP Lightshade kan du modellera om från blomknopp till helt utslagen skärm. Skärmarna är handgjorda i polypropylene och lampan kostar cirka 1400 svenska kronor.
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.7°
+
Lotta Madetoja
0

En alldeles egen måne

Det är vad ryssarna ger

Vad jag har fattat så är det några ryska formgivare som har startat en produktion av den stora månlampan som heter x22Din egna månex22. Jag drabbas nästan av lite andnöd över hur poetiskt vackra bilderna är och hur många det är som verkligen borde få ha en egen måne.
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.6°
+
Lotta Madetoja
0

IVY

En organisk lampa

Lampan IVY är designad av Izabela Cichecka & Marcela Kawka. De har gjort lampan i byggbara moduler vilket gör att man själv kan bestämma hur stor lampa man vill ha. Man kan plantera levande växter i själva lampfoten vilket gör både lampan och växten extra fina.
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

THX 1138

från italienska spHaus

THX 1138 är en golvlampa som är gjord i aluminium och målat stål. Man kan införskaffa den i svart eller vitt och den beskrivs som energisnål då den har någon form av LEDlampor istället för vanliga glödisar. Italienska spHaus har en hel del snygga produkter på sin sida så nog är de värda ett besök alltid.
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Händer som lyser

Hand Lamp

Det är Tsé and Tsé som ligger bakom designen av Hand Lamp. Kanske är de fina då de lyser upp ett mörkt rum?
Läs mer om Belysning, lampa, design
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

En lampa att klappa

Du ändrar ljusstyrkan genom att klappa på den

Mathmos Airswitch Az finns i olika utföranden, både till golv och bord. Den känns lite organisk i formen och det blir ju inte sämre av att man tänder och släcker den genom beröring.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Duck Feet

Ett par smäckra ankben

Med gyllene ankben och rökblå sidenskärm har Duck Feet landat rakt in i hjärtat på mig. Jag tror det är på sättet den står, lite tyngd på höger sida, lite blyg och avvaktande.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Antler Table Lamp

Hjorthornslampa i vit keramik

Designlush har en massa fina saker, bland annat denna hjorthornslampa i vit keramik. Me like, me want.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Egen design

I äkta bacon

En god vän till mig är mäkta förtjust i bacon och var hon var lika galen i inredning skulle jag direkt beskylla henne för denna fläskskärm. Men detta är kanske en belysning som gjord nu när vi närmar oss juletider. Med lite tur luktar det kanske lite rökt bacon om man skruvar i en 75W-lampa.
Läs mer om Belysning, belysning, galet
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Mega Bulb

En taklampa i munblåst glas

Mega Bulb är en taklampa i munblåst glas av Unik Intérieurs. De skriver att den runda formen ska föra tankarna till vår jord men jag tycker det räcker med att man ser en snyggt formad taklampa. Lampan kostar $348 amerikanska dollar vilket ger ett pris på cirka 2700 svenska kronor.
Läs mer om Belysning, lampa, design
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Curl my Light

Lockig belysning av Dima Loginoff

Dima Loginoff är en rysk formgivare som har designat en hel del godsaker. Curl my Light finns i svart och vitt och tillför verkligen något förutom ljus.
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Plant

En lampa med rötter

Som en upp och nedvänd kruka med rötter som spretar, ja, så ser lampan Plant ut. Den är formgiven så att den ska stå på sina taniga rötter. Jag vet inte om den är så där supersnygg men lite rolig är den allt. Det är J.C Karich som har formgivit Plant.
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.8°
+
Lotta Madetoja
0

Sticky Lamp

av Chris Kabel

På uppdrag av Droog Design har Chris Kabel designat Sticky Lamp. Lampan är precis vad den heter, en lampa att klistra upp på väggen. Den är förklistrad så det är bara att dra bort skyddspappret och sätta upp den på lämplig väggyta. Jag tycker de är fina att sätta tillsammans.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Good Night Eileen

En lampa att ta med

Det är Christine Birkhoven som har formgivit Good Night Eileen. Hon har inspirerats av fotogenlampan som man förr (innan elen kom) bar med sig nattetid. Lampan i keramik laddas upp automatiskt då den står på basen, sen kan du bära med dig den då den lyser några minuter. Inte superpraktiskt men lite rart.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Lampe Girafe

Girafflampa

Ja, det är en girafflampa...
Läs mer om Belysning, lampa,
36.6°
+
Lotta Madetoja
0

Lys upp trädgården

Vackra jättetulpaner

Tyvärr kan jag inte italienska så jag vet inte så mycket om dessa jättetulpaner. Men. Visst är de snygga och jag skulle gärna ha en på balkongen, när jag nu skaffar mig en sådan.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Mera självmordsbelysning

Hänga gubbe som belysning

Jag vet inte om det finns så mycket mer att tillägga. Fler har i alla fall designat lampor med självmordstema. Så att...
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Suspension

Ordvitsare har designat en lampa

Formgivaren till lampan Suspension heter Marie Thurnauer och lever och jobbar i Frankrike. Marie verkar inte bara vara duktig på design utan hon gillar att skoja lite med ord med tanke på lampans namn. Suspension kostar typ 50 000 svenska spänn och det är ungefär 49 995 mer än vad jag skulle betala. Men så är jag heller inte redo att ha en lysande
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Lampan heter Martyr

Passar inte Suicidal bättre?

The Play Coalition är ett kreativt samarbete mellan Neil, Dane och Joe. De träffades i skolan och alla tre har en förkärlek för design som är funktionell utan att för den skull förkasta design som bara är rolig. Lampan på bilden heter Martyr men jag själv tycker nog mer att det ser ut som den försöker ta livet av sig och röstar alltså för Suicidal
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

White

Ett riktigt skådespel

Winnie Lui är smyckedesignern som har gått vidare till att formge lampor. Hon jobbar mest i vitt och svart och blandar spektakulära material och figurer med skräp. Hon gillar dramatiska ljusskådespel och det fattar man väl nästan då man tittar på denna galna lampa White.
Läs mer om Belysning, belysning, design
36.8°
+
Lotta Madetoja
0

Återvinning är grejjen för Stuart Haygarth

Det mesta kan bli till lampor

Ett par gamla glasögon, en tom partysmällare, några plastglas i rosa och så några gamla sockerskålar i transparent glas. Hmmm, det var kanske så det började då Stuart kom på att han skulle samla på sig mer av samma vara för att sedan tillverka en glasögonkrona, en vacker lampa av rosa plastvinglas och en massa annat. Idérikt och intressant och ibla
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Dusch som belysning

Glas istället för vatten

Quasar är et holländsk företag som är specialiserade på belysning. I deras sortiment finns balnd annat Doccia Wall som är en vägglampa designad av Jos Muller.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Belyst fiskstimm...

i finaste porslin

Mobilen som består av vita fiskar i det finaste porslin heter lite otippat Shoal som betyder sandrev. Fiskarna hänger i cirklar och i mitten finns en belysning vilket gör att ljuset från mobilen blir väldigt levande på grund av de olika skuggningarna. Man kan beställa Shoal med antingen laserade eller matta fiskar. Perfekt i den helt vita sushirest
Läs mer om Belysning, mobil, design
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Teddybjörnen Fredriksson

Låt hans kusin lysa upp ditt hem

Denna rara nallebjörn delar inte bara med sig av sin kramvänliga pälskropp utan ger även ljus till oss icke upplysta. Är du sugen på att köpa TeddyBearLamp finns den på retro.etc på Folkungagatan i Stockholm.
Läs mer om Belysning, björn, lampa
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Rotschild & Bickers

Blandar glas och fransar

Rotschild & Bickers blåser glas som formas till olika typer av lampor. En del lampor sätter de dit fransar på och jag vet faktiskt inte vad jag tycker. Inte så supersnyggt men ändå någonstans så sätter de sig i mitt huvud. Måste jag välja en favorit blir det den rosa med x22guldtofsarx22.
Läs mer om Belysning, lampor, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Fat Spot

av Tom Dixon

Tom Dixon är verkligen en av mina favoriter och jag älskar hans kopparlampor. Jag vet egentligen inte om dessa är en ny design men snygga är de.
Läs mer om Belysning, belysning, design, tom dixon
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Coin Lamp

Betala om den ska lysa

Tanken med Coin Lamp är att den ska göra oss medvetna om hur vi konsumerar. Ska lampan lysa måste mynt stoppas i och kanske tänker man till lite extra. Jag kommer förmodligen inte göra det då jag tycker det är nog så tufft nu när det börjar bli så mörkt. Man kan gå in på sidan och anmäla sitt intresse av produkten så skickar de information hur arb
Läs mer om Belysning, lampa, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Fragile

Golvlampan som liknar en strandad jättemanet

Det är Ira Rozhavsky som har designat Fragile som ser ut som en strandad jättemanet. Golvlampan är i krossat glas som sedan har fått ett lager silikon proppad med LED-lampor. Du kan böja lampan lite som du tycker och det påverkar både dess utseende och belysningen.
Läs mer om Belysning, lampa, design
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Sofia Petersén

Formgivare och inredare

Sofia Petersén arbetar både som designer och inredare. I vår lanserar hon sin första produkt, Add Grace som är en ljusbehållare med laserskurna mönster att hänga på väggen. Nog ser den trevlig ut alltid.
Läs mer om Belysning, belysning, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Lampor av mjölkpaket

Milk gone bad

Mjölkpaketslamporna är barnen av samarbetet mellan Anatomicfactoryx27s produkter och Bombo’s illustrationer. x22Milk Gone Badx22 är en kollektion bestående av åtta lampor som landar någonstans mellan leksaker och inredning. Me like!
Läs mer om Belysning, design, belysning
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Tongs

Skrivbordslampa

Takashi Sato har använt samma konstruktion på lampan som på en kökstång. Lampan är tillverkad i ett stycke och materialet är aluminium.
Läs mer om Belysning, ,
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Het grote avontuur

Det stora äventyret

Senast jag var i Amsterdam var jag i butiken Het grote avontuur och blev mäkta förtjust över deras kitschiga prylar. Nu råkade jag hitta deras hemsida och tycker att den här lampan med Volendambruttor är ett ypperligt tillskott till hemmet.
Läs mer om Belysning, belysning, holland, design