4 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Låt oss prata Xbox Av Michael Kazarnowicz
Låt oss prata Xbox

TL;DR: Det är en grym spelkonsoll, men på sin höjd en medelmåttig multimediacentral för hemmet.

Jag har varit en flitig Xbox 360-spelare sedan 2008 (48000+ gamerscore). Jag har inte använt min Xbox 360 till mycket annat; när tjänsten Zune fanns hyrde jag ett par filmer genom den, jag testade Netflix på den men det var smidigare och tystare på andra plattformar (har ni hört fläkten på en Xbox 360? Xbox One är betydligt tystare, som tur är). Jag testade också HBO Nordic på Xbox 360, men tappade lusten när volymen var ohörbar trots att teven var på högsta volym och det visade sig att man var tvungen att betala Microsoft pengar för Guld-medlemskap för att kolla på Netflix eller HBO. Att betala pengar per månad för en box som står mellan min internetleverantör (infrastruktur som kostar pengar) och HBO (innehållsleverantör som kostar pengar) kanske vore något om denna box vore som GladOS i Portal minus de mordiska tendenserna, men i dagsläget är det bortkastade pengar. Det har också Microsoft insett och skrotar nu kravet på Guld, men jag tycker att det visar på bristen på användarcentrerat tänk i Xbox som multimediaplattform. Den bristen återfinns även i One.Det bra med Xbox One: Som spelkonsoll och hårdvara är den grym. Kinect-enheten är mindre och mer kraftfull. Själva Xboxen är inte mycket större än 360:n. Om du väljer läget med snabb uppstart kan du starta den med röst och den startar hyfsat snabbt. Röstkommandona funkar utmärkt för att styra själva Xboxen, och får mig att önska att även min teve och resten av huset styrdes med enkla röstkommandon. Videon visar hur jag startar och styr min Xbox One med rösten. Där ser du också att det verkar dröja innan jag blir inloggad; det beror på att Kinect loggar in mig med ansiktsigenkänning. Jag höll (den stora) Lumia 1520:n framför ansiktet när jag filmade, och var tvungen att sänka den för att Kinect skulle se mitt ansikte. Inloggningen sker en sekund efter att jag gör ansiktet synligt för Kinect. Jag kan köra två appar samtidigt ("snap" i videon) och se t ex flödet från mina kompisar samtidigt som jag spelar. Jag kan både spela in en spelsession, och sända den live över internet. Det finns också "companion apps" till vissa spel, som ger spelet en extra dimension. I Dead Rising 3 var det skönt att kunna ha kartan live på en skärm, samtidigt som jag har hela teven som spelyta. Tyvärr pallar inte Kinecten riktigt med röstkontroll när spelet är igång. Jag var tvungen att stänga av röstkontroll av menyerna i spelet, för den uppfattade kommandon som aldrig sades. Funktionen där jag med röstkommandon kunde reta bossar till att anfalla fungerade frustrerande dåligt. Man måste installera spelen innan man kan spela dem, men å andra sidan kan jag spara, stänga av Xboxen och sen slå på den nästa dag och vara igång från samma ställe på nolltid.

Det dåliga med Xbox One: ingen bakåtkompatibilitet, och att både Chromecast och Apple TV är bättre för multimedia. Jag hade 60+ spel till min Xbox 360 som jag inte längre kan spela. Jag hade precis börjat spela Skyrim på 360:n, och kommer förmodligen aldrig få spela klart den nu då den inte finns till One. Utan bakåtkompatibilitet har jag ingen fördel av att ha haft en 360 när jag skaffar en One. Men sämst är multimediabiten: jag föväntade mig att jag skulle kunna köra screencast från min Surface Pro 2 till Xbox. Till exempel när jag skulle kolla Game of Thrones via HBO Nordic. Tyvärr finns det inget sätt, och integrationen med både Lumian och Surfacen bjuder på väldigt lite som inte en iPad eller Android-enhet kan göra (Smartglass finns både till Android och till iOS). Netflix fungerar på Xbox One, och det går att hyra filmer från Microsofts filmbutik, men både det och mer erbjuder såväl Chromecast som Apple TV.

Jag skulle fortfarande rekommendera den som framför allt vill åt att kolla film eller dela skärm att skaffa Chromecast eller Apple TV (beroende på vilken telefon/surfplatta och dator du har). Du som spelar tevespel däremot, ska definitivt kolla in Xbox One. Så fort det börjar komma mer spel till den, och utvecklarna tar tillvara på alla möjligheter så kommer den att vara grym.

Feber - Lumia Pledge, Allmänt, Michael Kazarnowicz, xbox one, xbox 360
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Låt oss prata Xbox
32.0° 0 Michael Kazarnowicz Michael Kazarnowicz
tors. 19 jun 2014, 10:24
Låt oss prata Xbox Av Michael Kazarnowicz
32.0°
0