15 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Apple vill göra ännu fler chip själva Ska ersätta dem från Broadcom och Skyworks
Apple vill göra ännu fler chip själva
Foto: Apple

Apple ska enligt rapporter från Bloomberg vilja göra fler av chippen som sitter i bland annat iPhone in-house. Företaget ska just nu söka några dussin personer som ska utveckla trådlösa chips i Irvine, där chiptillverkarna Broadcom och Skyworks också har kontor. De senaste jobbannonserna visar att Apple vill ha anställda med erfarenhet av modemchip och andra halvledare som har med uppkoppling att göra.

I december 2019 ryktades det om att Broadcom funderade på försäljning av sin verksamhet för trådlösa RF-chips, då förutspådde några analytiker att Apple kunde vara en potentiell köpare. Detta blev det dock aldrig någonting av. Apple och Braodcom skrev sedan i januari 2020 på ett tvåårigt avtal som sa att företaget ska förse Apple med trådlösa komponenter till enheter som iPhone.

Just nu använder Apple modem från Qualcomm i sina senaste iPhone, men detta verkar Apple vilja bort från. Apple köpte Intels modem-divison för 1 miljard dollar 2019. Den pålitliga Apple-analytikern Ming-Chi Kuo säger att ett 5G-modem designat av Apple kommer att hamna i 2023 års iPhone som tidigast.

Mac, Övrigt, apple, chip, 5g-modem, Broadcom Via 9to5mac.com
41.3° 0 Hugo Engström Hugo Engström
fre. 17 dec 2021, 20:30
Apple vill göra ännu fler chip själva Ska ersätta dem från Broadcom och Skyworks
41.3°
0