11 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Apples M3-chip lär tillverkas med 3 nm-process Större varianter kan även få upp till 40-kärnor

Innan ens Apple presenterat uppföljaren på M1-chippet får vi nu höra rykten om den tredje generationens chip. Enligt DigiTimes ska nämligen TSMC ha börjat testa produktionen av det kommande chippet med sin 3 nm-process, känd som N3. Källor säger att TSMC kommer att starta volymproduktion av chippet under det fjärde kvartalet 2022, chip som tillverkats med processen ska sedan börja levereras till företag som Apple och Intel i början av 2023.

Som vanligt medför en minskning av detta slag förbättringar av både prestanda och energieffektivitet, vilket kan leda till antingen högre prestanda eller längre batteritid på framtida iPhones och Macs, eller kanske till och med både och. De första Apple-enheterna med 3 nm-chip lär alltså släppas någon gång under 2023.

The Information har tidigare rapporterat om att M3-chippen kan ha upp till fyra "dies", vilket kan innebära att vi kanske ser en variant med en CPU med så mycket som 40 kärnor. M1 Pro och M1 Max har maximalt 10 kärnor.

Nästa år lär vi dock se Mac-datorer och iPhones med TSMC:s N4-process, som använder sig av en tillverkningsteknik på 5 nm.

Mac, Hårdvara, apple, chip, m3, tsmc
46.9° 0 Hugo Engström Hugo Engström
tors. 2 dec 2021, 21:00
Apples M3-chip lär tillverkas med 3 nm-process Större varianter kan även få upp till 40-kärnor
46.9°
0