m

Test: Så bra är nya MacBook

En sweet liten sak

Mac / Hårdvara

Så, då har vi äntligen fått spendera lite tid med nya MacBooken och vi måste säga att vi är imponerade av skapelsen men att vi också, tyvärr, luktar revision 1 här och där.

Först kan vi konstatera att den här datorn är mer välbyggd än någonting vi tidigare har sett. Med hästlängder dessutom. Aluminiumchassit är inte bara vackert utan ger också ett otroligt stabilt intryck. Eller intryck och intryck, maskinen är sjukt stabilt. Min gamla MacBook Pro och min flickväns gamla MacBook känns båda som de ska falla ihop vilken sekund som helst.

Under skalet finns egentligen ingenting alls att klaga på. De som jobbar på sånt sätt att de klarar sig med 13 tum kommer alla att bli nöjda med hastigheten, den här maskinen pinnar på rätt bra och grafikkortet, utan att ha gjort några vetenskapliga tester, är riktigt imponerande. Inget som helst att klaga på där med andra ord.

Vardagsanvändaren klarar sig nog på de 2 GB som sitter i som standard men nu när Apple inte tar överpriser på RAM längre så är 4 GB aldrig fel. Jag skulle dock inte klassa det som ett krav, den maskin jag har använt har haft 2 GB och det har räckt gott till vanligt jobb med många webbläsare och lättare jobb i Photoshop.

Samtidigt som det nya skalet är underbart så är det på utsidan som nackdelarna finns. För detta är trots allt inte en perfekt dator.

Vi börjar med skärmen. LED är synnerligen fantastiskt, skärmen är ljusstark och är det från sekunden man sätter på den. Min gamla skärm känns väldigt gammal och grå i jämförelse. Men även om MacBooken inte är en budget-dator så känns det som att man har sparat lite på skärmen för betraktningsvinkeln är riktigt usel faktiskt. I kombination med den extremt blanka skärmen kan detta bli ett problem eftersom man inte kan vinkla skärmen mot sig eller bort från sig för att bli av med blänket.

Jag har en blank skärm sedan tidigare och den känns nästan matt i jämförelse med den här rackaren. Anledningen till det är så klart att det den är blankare, men också för att den svarta ramen runt skärmen är riktigt irriterande och dålig. Snygg, ja visst, men uselt om man sitter i en miljö med blänk eftersom det blänker betydligt mer i det svarta vilket gör att det känns som att det blänker mer på arbetsytan också. Och har man datorn i knät så att den rör på sig när man skriver så känns det nästan som att någon håller på och viftar med en hand där det blänker. Det blir alltså till att hitta rätt läge när man jobbar med en MacBook.

När jag skrev den här lilla artikeln så var touchpaden den andra saken som jag störde mig på rätt mycket på, den ville inte alls vara med mig. Jag fick stänga av funktionen att högerdelen fungerade som högerklick för att alls kunna använda den, markera text var ett helvete och mitt på styrplattan registrerades inga klick alls. I morse så släppte Apple en mjukvaru-uppdatering som faktiskt fixade biffen. Så i dag kommer vi att ha ett helt gäng med mycket nöjdare MacBook-ägare.

Apple har varit lite elaka när man inte har slängt med bakgrundsbelysningen på den billigaste modellen. Det lär ju inte kosta många ören för dem, men för de som sitter med svarta tangenter i annat än fullt upplyst miljö kommer det att bli pestigt. Rekommenderas verkligen.

Luckan under datorn där batteriet sitter fungerar riktigt bra och det känns inte som att det kommer att bli en biggie att byta minne för dem som vill göra det i efterhand.

Något som man inte tänker på men som är väldigt trevligt för sådana som mig som byter upp mig från en riktigt varm dator som använder fläktarna hela tiden är att den här är sval och tyst. Hurra!

Summa summarum är den nya MacBooken inget annat än en fullträff. Ingångspriset är lite väl saftigt, men datorn känns inte alls som en konsumentdator utan riktigt Pro trots avsaknaden av tillägget i namnet. Behöver man inte den större skärmytan, firewire, grafikkortet eller ExpressCard-platsen. Vi återkommer snart med en test av Pro-modellen så klart.

Jag vill ju ha en bärbar Mac för billig penning men jag blir mer och mer övertygad om att det här är rätt väg att gå trots allt. Om dessa maskiner är lika välbyggda som de känns så kommer de att tillfredställa sina ägare under lång tid. Och antalet andra maskiner på marknaden som kan slåss med den i kvalitetskänsla är verkligen lätträknade.


Annons:
Köp MacBook på Apple Store

RSS 45 kommentarer till artikeln
Kn Bölja
Tycker att det svarta tangentbordet och även den svart ramen runt skärmen inte är helt lyckat utseendemässigt. Borde ha varit aluminium där som på tidigare MBP, men Apple tyckte nog det var dags med en mer synbar förändring i designen!? För övrigt verkar MB dock vara en fullträff.
av Kn Bölja, tisdag 18 november 2008 kl 12:03
Naw
Jag har en MacBook 1,1. Dvs första generationen, våren 2006 och har nyligen köpt en MacBook Pro Unibody. Håller dock inte alls med dig om den kritik du riktar mot blänket på skärmen och den svarta kanten. Den svarta kanten är något väldigt bra då det hjälper till att förbättra en människas uppfattning om bilden. Att sen MacBooken har sämre betraktningsvinkel kan jag hålla med om att det är lite störigt.
av Naw, tisdag 18 november 2008 kl 12:39
emil
bytte nyligen upp mig från en MacBook Late 2006 till en Alu-MacBook. håller helt med dig om kvalitetskänslan: för mig är steget upp i hastighet och RAM en bisak i jämförelse med skillnaden i kvalitet. den här datorn sitter verkligen ihop!

jag har inte upplevt inte en tillstymmelse till knakande eller knarrande, och dessutom så väger den mindre och är lite tunnare än gamla MacBooken. funderade litegrann på MB Air men är helt nöjd med att jag tog den här istället: den här är precis så bärbar som jag önskar mig, och det utan att jag behöver offra processorkraft eller hårddiskutrymme.

själv stör jag mig inte alls på skärmen, men jag är mer en ord- än bildkille så YMMV.
av emil, tisdag 18 november 2008 kl 12:51
pluffsy
"Apple har varit lite elaka när man inte har slängt med bakgrundsbelysningen på den billigaste modellen. Det lär ju inte kosta många ören för dem"

Jag tycker också det är synd att det inte är någon bakgrundsbelysning med. Men som det i alla fall var när jag för nåt år sen pratade med en servicekille så var oootroligt stor del av macbook pro:arna som lämnades in till apple där på grund av fel med bakgrundsbelysningen. Om det fortfarande är fallet, alltså att det är en komponent som lätt går sönder, så är det lätt att förstå varför Apple vill spara in den kostnaden på de billigare modellerna.

av pluffsy, tisdag 18 november 2008 kl 13:07
mofatsgreen
Jag skulle vilja veta hur pass bra nya MacBook är på mer grafikintensiva program, t ex CS4. Hur funkar kraften i datorn om man har några större bilder laddade i PS och samtidigt jobbar med t ex After Effects. Kanske vill man också dra några linjer i Illustrator. Det behöver inte handla om några mastodontprojekt och man kan väl utgå från att datorn får 4GB minne. Någon som har en uppfattningen hur burken klarar sig i sådana situationer? Det är någonstans där som gränsen går för när man börjar fundera på Pro. Nog för att jag vet att om det är vad man tänkt syssla med så är Pro kanske det naturliga valet, men är man inte proffs och gillar portabelt så måste man hitta en gräns för när det tippar åt ena eller andra hållet.
av mofatsgreen, tisdag 18 november 2008 kl 13:14
Roger Åberg
mofatsgreen: jag är fel kille att testa sådant och har inte minnet att testa med, men jag tror att den stora gränsen är 3D. Kortet i Pron ska vara betydligt bättre på 3D, vilket väl borde betyda rätt mycket i After Effects?
av Roger Åberg, tisdag 18 november 2008 kl 13:39
özz
Förstår inte varför alla klagar på den svarta ramen å tangenterna, d e ju aaaassnyggt ju! Sjukt snyggt faktiskt:)
av özz, tisdag 18 november 2008 kl 13:45
Emil T
Skärmen är tyvärr pga betraktningsvinkel oanvändbar för digitalt mörkrum. Helt opålitlig i och med ljushet och färger är annorlunda för varje millimeters lutning.

Kan man reklamera för sånt?
av Emil T, tisdag 18 november 2008 kl 14:06
helvete!
Det bästa med att det kommit en ny macbook är ju ändå att man nu får klaga på den gamla modellen utan att bli idiotförklarad och påhoppad av fanboys.
av helvete!, tisdag 18 november 2008 kl 14:07
Werzion
Har själv en Pro medan flickvännen har en MacBook, och måste hålla fast vid att jag gillar Pro-tangenbordet mer då alla knappar sitter ihop och inte har 3 mm mellanrum (eller något i den storleken) - och förstår inte heller riktigt valet av svart tangentbord, hellre sett aluminium-knappar så det följt helheten.

Men helt klart är man sugen på en ny MacBook (Pro), många riktigt schyssta framsteg dom gjort.
av Werzion, tisdag 18 november 2008 kl 14:09
Oscar
Skaffade den nya MacBooken, min första Mac, och är hur nöjd som helst. Kommer från Linux-världen så mycket är likt, största skillnaden är att de flesta bra programmen kostar pengar, men det är väl inte ett lika stort problem nu när man inte är student längre ;)

Min personliga favorit är utan tvekan batteriindikatorn, smart liten sak som är hur snygg och nyttig som helst. (Ah jo, taffsplattan är gudomligt underbar också)
av Oscar, tisdag 18 november 2008 kl 14:22
La vite é bella
@ mofatsgreen. Jag sitter faktiskt och jobbar med ett par program just nu och det fungerar grymt bra. Programmen jag kör just nu är Cinema 4d, AE, DW, Flash och PS. Allt flyter på riktigt bra, har iofs inte testat större renderingar men det jag gör nu är tillräckligt för att imponera mig, jag är väldigt nöjd. Jag har en MBP 2,53 4gb Ram 7200 rpm.
av La vite é bella, tisdag 18 november 2008 kl 14:22
Jezper
Emil T: Om du använder laptop för någon form av färg-, form- och/eller grafikarbete så gör du fel.

// Jezper
av Jezper, tisdag 18 november 2008 kl 14:42
billybud
Är det någon mer än jag som har haft problem med att sin nya MacBook har problem att vakna ur vila. Har läst mig till att detta kan bero på att den inte klarar av att få i sig tex externa hårddiskar när den är i vila. Tror ni att detta kan vara något som de uppdaterar inom kort. Det är väldigt irriterande måste jag säga.
Annars är jag otroligt nöjd med min MacBook! Nu får man väl bara börja spara till en LED 24"-are! :)
av billybud, tisdag 18 november 2008 kl 14:43
Emil T
Jezper:

Jao men, gamla Macbook Pron funkar utmärkt.

Får köpa nya 24 tummaren vart det lider. Behöver yta också.
av Emil T, tisdag 18 november 2008 kl 14:59
vision
fan vet inte om man ska våga vänta på imac uppdateringen, om det ens blir någon :S
av vision, tisdag 18 november 2008 kl 15:20
Oscar
@billybud
En gång, men då tror jag att den hoppade igång när jag kopplade in ström.. Annars har den fungerat perfekt, vaknat och somnat utan problem.
av Oscar, tisdag 18 november 2008 kl 15:40
Anund
Hur går detta ihop?
"känns det som att man har sparat lite på skärmen för betraktningsvinkeln är riktigt usel faktiskt. I kombination med den extremt blanka skärmen kan detta bli ett problem eftersom man inte kan vinkla skärmen mot sig eller bort från sig för att bli av med blänket."

"Summa summarum är den nya MacBooken inget annat än en fullträff."

Jag testade en MacBook i en affär, skärmen var verkligen skrattretande dålig. Jag tycker synd om alla som tvingas använda den dagligen.
av Anund, tisdag 18 november 2008 kl 16:05
Herbdaily
Riktigt snygga bilder! Och ett bra skrivet test.
av Herbdaily, tisdag 18 november 2008 kl 16:35
Roger Åberg
Dorian Gray: Vridstyvheten har faktiskt en poäng, inte bara i känslohänseende.

Anund: Som sagt, en dator med 13-tumsskärm är inget för folk som ens funderar på att göra jobb där en riktigt bra skärm är ett krav. Installerade CS4 häromdagen och minimikravet där är 1280x900 och MacBooken har bara 1280x800. Nu funkar det ändå, men ska man använda en MacBook för grafikarbete bör man koppla in en extern skärm.
av Roger Åberg, tisdag 18 november 2008 kl 16:47
Josef
Så i princip allt är bra förutom skärmen? Jaja.. Skärmen använder man ju inte så mycket.. *bitter*

Fixar de en bättre skärm (reflexfri) så blir det ett givet köp! Seså, fixa. Tänker inte nöja mig med något som jag kommer störa mig på. Det skall vara perfekt.
av Josef, tisdag 18 november 2008 kl 16:49
denlille
kan man få en liknande sammanfattning av MBP:en? ... visst, skillnaderna är kanske inte såpass stora, men för oss som ska jobba med bildredigering och annat och inte kommer kunna ha extern skärm.

jag vill gärna ha en skärm större än 13 också så då blir jag väl tvungen att fixa en MBP ... antar den klarar minimikravet för cs4:an eller ligger den också på 1280x800?
av denlille, tisdag 18 november 2008 kl 16:59
Anund
Roger: Jag använder min skärm även när jag inte sysslar med grafikarbete. Jag anser inte att någon dator med den skärmen kan beskrivas som en fullträff oavsett vad man använder den till, men det är väl RDF-effekten som visar sig.
av Anund, tisdag 18 november 2008 kl 17:04
Threepwood
Acceptans av kass skärm och avsaknad av FW på en 12 000 kr-laptop = svårt fall av RDF. Byggkvalité är viktigt, men inte allt.
av Threepwood, tisdag 18 november 2008 kl 17:47
Cure
Sammanfattning av recensionen:
* Oanvändbar spegelskärm utan duglig betraktningsvinkel
* Dyr
* Ingen bakgrundsbelysning
* Dålig skärmstorlek
* Saknar Firewire
* Saknar ExpressCard
* Saknar bra grafikkort

= "En riktig fullträff!" För den har trots allt en bra batterilucka. (O_o)
av Cure, tisdag 18 november 2008 kl 18:04
Josef
@Cure
Nä.. Jag tror det är unibodyn som ger slutomdömet? ;)
av Josef, tisdag 18 november 2008 kl 18:57
Josef
RDF? Är det detta ni menar? (länk)
Kände inte till begreppet.. Intressant.
av Josef, tisdag 18 november 2008 kl 19:00
INT
Cure: Konstigt att folk kan vara nöjda med sina MacBooks överhuvudtaget du, det är ju uppenbarligen en skitmaskin, fyfan vad folk är dumma i huvudet ....slut på sarkasm.

Josef: Fast eftersom det är en glasskiva så är det väl mer eller mindre omöjligt att få det reflexfritt, om jag har fattat det rätt?

Är hursomhelst toknöjd med min MBP, funkar perfekt i klassrummet och när jag jobbar lite mer seriöst med färg osv så funkar min DELL-skärm alldeles utmärkt. Sen skadar det ju inte att den nya modellen är sjukt mycket sexigare än den äldre, plastkanterna runt den gamla modellen riktigt sticker i ögonen nu för tiden
av INT, tisdag 18 november 2008 kl 19:02
Josef
@INT
Ja, man kan lika gärna ge upp. Länge leve OSx86!
av Josef, tisdag 18 november 2008 kl 19:05
INT
dubbelpost, eller va?
av INT, tisdag 18 november 2008 kl 19:06
özz
vet inte heller om man kan säga att macbooken e så dyr om man jämför med samma spec på pc-sidan. MacBooken e riktigt snabb.
man får även en jääääävligt snygg dator, har inte sett nån pc som kommer i närheten.... å vi ska inte prata om kvalitetskänslan.

av özz, tisdag 18 november 2008 kl 19:13
kak
När det kommer till att tycka till om skärmar skall det alltid dyka upp miljoner människor med negativa åsikter glossy skärmar.

Personligen är jag av åsikten att det är mycket snyggare med glossy än matt och den krispiga svärtan och de klara färgerna ser mycket bättre ut. Jag kan förstå att vissa proffsredigerare klagar på skärmen om de skall sitta och jobba mot den men är det verkligen så proffsigt att sitta med en laptopskärm för avancerad färghantering.
Jag tror att majoriteten av konsumenterna dessutom föredrar snyggare färger än exakta färger så därför tror jag att Apple har gjort ett bra skärmval.

Angående reflexer och betraktningsvinkel så ser skärmen jätte bra ut i i alla fall 45° från mitten. Jag tror inte att det finns så stort behov att dela skärmen med så många så att vinkeln blir ett problem.
Jag har faktiskt upptäckt reflexer ibland. De har hittills inte stört mig inte det minsta men jag kan tänka mig att vissa lysrör bakom skrivbord kan bli odrägliga.

Summa summarum: För de flesta är skärmen perfekt.
av kak, tisdag 18 november 2008 kl 19:15
Mr Pink
Har haft min Macbook i några veckor och måste säga att det är en riktigt bra dator.
Jag har tyvärr problem med Airport som ibland inte verkar få kontakt internet. Helt plötsligt så fungerar inte internet, trots att datorn hittar ett nätverk. Någon annan som har haft samma problem? När jag stänger ner Airport och kör med sladd istället så fungerar internet bra.

Annars som sagt var underbar dator, jag kan hålla med om att skärmen är väldigt blank, men de svarta kanterna runt skärmen tycker jag bara är skönt när man tittar på film eller när man använder datorn i när det är mörkt :-)
av Mr Pink, tisdag 18 november 2008 kl 19:59
tva
Nämen titta :-) de vanliga gamla fåntrattarna hittade till tråden till slut. Det var ett tag sen vi hörde av er så vi blev nästan lite oroliga. Kul att se att mammas dator funkar fortfarande trots att ni är så datorhäftiga…
av tva, tisdag 18 november 2008 kl 20:34
storabajskorven
En snabb kommentar om svart vs. "alu"-tangentbord: Den största anledningen till att det var fult på den gamla MBP:n var att det inte var aluminium utan plast som skulle likna aluminium. Det var, enligt mig, tacky. Plast är plast och får gärna vara svart mot resten av aluminiet. Jag kan inte tänka mig en bättre färg. Men det kanske finns...?
av storabajskorven, tisdag 18 november 2008 kl 20:43
Josef
@kak
Jag "proffsredigerar" inte på en laptopskärm. Det är helt enkelt så att jag stör mig på reflektioner i skärmen. Det handlar bara om tycke och smak. Jag tycker inte om det. No sir, I dont like it. Som en viss herr Häst uttryckt det så bra.
av Josef, tisdag 18 november 2008 kl 21:27
Josef
@storabajskorven
Håller med dig. Det gamla tangentbordet ser inget vidare ut.. Men det är skönt att skriva på. Det är väl viktigast? Eller?
av Josef, tisdag 18 november 2008 kl 22:53
moniker
Fick min nya MBP levererad för bara några dagar sedan. Eftersom jag har levt med en 17" PowerBook G4 i snart fyra år fläskade jag på och valde en BTO med 2.8 GHz processor och den snabbast disken som gick att uppbringa.

Jag är sjukt nöjd. Faktiskt så nöjd att jag måste skriva det igen: sjukt nöjd. Datorn känns helt enkelt enormt gedigen. Den håller ihop, är toksnabb, TYST och är svalare än min gamla PowerBook.

Jag gillar skärmen som är mycket ljusstarkare och klarare än PowerBookens. Jag gillar också den smalare betraktningsvinkeln. Eftersom jag är ute och reser mycket och jobbar en hel del på publika platser (Starbucks, flygplatser, flygplan etc) är det bara en fördel för mig att inte längre hela världen kan se exakt vad jag jobbar med. Jag gillar också tangentbordet som är mycket distinktare än det gamla (men tyvärr inte alls i klass med de externa alu-tangentborden).

Jag stör mig mindre på reflektionerna i den blanka skärmen än i den gamla. På den matta skärmen blir alla reflektioner en stor jäkla suddig blaffa som det är nästan omöjligt att bli av med utan att behöva vrida sig 90 grader.

Det ENDA kruxet, och det har egentligen inget med själva datorn att göra, är att Apple tidigare på AppleStore på nätet sålde en sladd från Griffin som hade en FW400 i ena änden och en FW800 i den andra. Den sladden säljer de inte längre trots att den numera behövs mer än någonsin. Lyckligtvis har jag två stycken sådana sedan tidigare.
av moniker, onsdag 19 november 2008 kl 08:09
moniker
Nämnde jag att jag är sjukt nöjd med den nya MBPn?
av moniker, onsdag 19 november 2008 kl 08:12
emil
Dorian: Nej, du är det mest komiska. Du!!
av emil, onsdag 19 november 2008 kl 18:36
Lillebror
Får vi se en recension på MacBook Air någon gång också, månne?
av Lillebror, onsdag 19 november 2008 kl 18:57
tva
-> monkier:
Är du nöjd med ditt köp?
av tva, onsdag 19 november 2008 kl 20:56
moniker
tva:

Kul att du frågar. Ja, jag är SJUKT nöjd med den!
av moniker, onsdag 19 november 2008 kl 21:47
Freddan81
Jag har kört min nya Macbook i ett par veckor nu och är supernöjd, den nya grafik kretsen är väldigt kompetent och mycket bättre och mer kompatiblel än intels GMA X4500HD. Ja det stämmer enligt Nvidia. Steve snackade skit när han sa att den var 5 ggr snabbare än GMAX3200 som satt i den gamla macbooken då det är GMA4500HD som den är 5 gånger snabbare än med sina 54 GFLOP (klarar halflife, spore, farcry utan hack, mins 40 fps i de flesta spel, dock inte crysis men COD4 går utmärkt om man sätter ned grafiken något och jag är kräsen när det gäller fps, mår illa om det hackar). Nog om det, jag sitter ofta hemma med min och rummet är ganska mörkt sånär som på ett par stämningslampor och tv:n och och inga reflexer stör mig, belysningen på tangentbordet är århundradets uppfinning. Slutligen är skärmen faktiskt bättre än på den förra macbooken och är LED belyst, det är få bärbara PC:s som har det. Och det är en av världens miljövänligaste datorer gör saken bara bättre. // MVH Fredde- har aldrig varit så nöjd med en ny mac sen min då nya Powerbook G4 12 tum.
av Freddan81, torsdag 20 november 2008 kl 17:26
B. Braun
En polare har köpt den nya MB 13". Jag kände på den idag, det första som slog mig när jag lyfte den var att den var jävligt hal med sina runda former. Det är tur att den är gjord i ett stycke metall så den förhoppningsvis håller för ett fall.
av B. Braun, torsdag 20 november 2008 kl 22:11
Kommentera artikelnHär är SF Bio/Filmstadens nya vinjett
Som röstats fram av allmänheten 
13.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polis åker dubbeldäckare för att upptäcka rattsurfare
Tar regnummer och skickar böter på posten 
53.0°
+
Bobby Green
0
Volvo rullar ut V60 i Cross Country-kostym
Ut i leran och busa! 
43.8°
+
Bobby Green
0
Släktforskningstjänst fixar Spotify-lista baserat på ditt DNA
Lyssna på dina gener 
28.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Total War: Rome II reviewbombas på Steam
På grund av inkludering av kvinnor i spelet 
27.9°
+
André Stray
0
Ny trailer för Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Har premiär 16 november 
42.1°
+
André Stray
0
Marcus Ericsson blir tredjechaufför i Formel 1
Petas från förstauppställningen i Sauber 
26.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
H&M börjar testa självbetjäning
Blir första klädföretaget i Sverige som gör det 
44.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
SVT plockar ner satirklipp från kinesisk videosajt
Backar efter kritik från Kina 
13.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Schweiziska fotbollsfans protesterar mot esport
Tycker inte det har något med riktig fotboll att göra 
27.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snubbe klarar Super Mario Bros. på 4.55.913
Impressive! 
45.4°
+
Roger Åberg
0
Får man klaga på vädret?
Eller måste man helt enkelt klaga? 
52.7°
+
Roger Åberg
0
Nu finns även Waze till CarPlay
Yihaa! 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Internet Archive lägger till 1100 spel till sitt spelbibliotek
Spela gamla arkadklassiker online 
42.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Game of Thrones blir en turistattraktion
Kolla in läget i Winterfell, Kings Landing och annat 
44.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Världens första självkörande spårvagn rullar nu i Tyskland
Lanserades i Potsdam i fredags 
45.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snapchat och Amazon börjar samarbeta
Shoppa det du ser på bilden 
33.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Inte råd med en iPhone Xs? Här är mobilerna du har råd med!
Vi har kollat in det mer rimliga utbudet 
48.8°
+
Roger Åberg
0
Nu är macOS Mojave släppt
Den mörka versionen av macOS 
46.7°
+
Roger Åberg
0
Forskare vill bygga murar i havet för att förhindra issmältning
Kan det rädda Arktis glaciärer? 
48.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu har Apple köpt Shazam på riktigt
Appen blir snart reklamfri 
41.7°
+
Roger Åberg
0