m

Switch - vecka ett

Jag och min Mac trivs väldigt bra ihop

Mac / Hårdvara

Det har nu gått lite över en vecka sedan jag fick min nya Macbook och switchade från Windows XP till OSX men då jag ej hade med mig den till Mobile World Congress förra veckan så räknar jag idag som min första hela vecka tillsammans med den.

Vill ni veta hur veckan varit för mig och min Macbook så hoppa vidare under "Läs mer".

Jag är mycket imponerad över hur snabbt jag ändå kommit in ett nytt operativsystem och hur smidigt det mesta bara flyter på. Givetvis har jag haft en del hjälp utav Roger och andra mac-vänner men det mesta har varit hyggligt intiutuivt och gött.

Jag har inte installerat så supermycket program då det mesta jag använder datorn till är webbaserat. Jag började dock med att kicka ut Safari och installera Firefox då 1) Jag är van vid FF. 2) Safari hoppar inte till send-knappen i Gmail när man tabbar. 3) Safaris förstorar och förminskar webbsidans innehåll när man råkar multi-toucha på trackpadden vilket jag gör för jämnan. Inga biggies men Firefox rockar bättre. För mig.

Trackpadden är nog annars en av de sakerna jag uppskattar mest på Macbooken. Att scrolla med två fingrar och gömma fönster med fyra är riktigt, riktigt skönt.

Annars har jag kört in VLC då Quicktime vägrade spela upp mina filmer även efter att jag installerat diverse codecs. Säkert fel codecs men strunt samma, VLC är klart överlägset. Finns det några andra filmuppspelar-program ni rekommenderar?

Skitch var en skön applikation som jag installerade då jag ville dela med mig av skärmdumpar via webben. uTorrent blev jag rekommenderad som torrentklient och den har rullat på utan missöden. MSN Messenger åkte in utav bara farten men tyvärr hade alla mina "kompis"-kategorier samt namngivning på kontakter med hjärndöda nicknames försvunnit. Så det blir väl till att kategorisera och döpa om när tid finnes. Coda installerades för, ja just det, koda, men jag har inte hunnit testa på det så mycket ännu.

Jag skulle försöka föra över bilder via USB från en Canon G9 men det var jag visst tvungen att köra igång iPhoto för att macen skulle förstå. Heller ingen biggie men var tvungen att fråga Roger för att det skulle funka. Jag blev lite irriterad på hur filerna lagras fysiskt i iPhoto. Skapar jag ett album i iPhoto så förväntar jag mig att det skapas en sådan mapp på disken med men istället så lagras respektive bild under det datumet bilden togs. Annars så känns iPhoto skönt men jag måste nog utforska det lite mer innan jag bestämt mig.

En riktigt skön grej var första gången jag kickade igång bluetooth mellan telefon och macbook och den omgående frågar om jag vill synka dator och telefon. Det hade nog aldrig hänt i Windows XP...

Ja, så det har varit en skön vecka och jag har inte startat om min PC sedan jag kom hem från Barcelona i onsdags. Tyvärr måste jag väl göra det snart så jag kan föra över material från den till macbooken.

Har ni några förslag på andra program jag antagligen inte kan leva utan så står kommentarerna givetvis till ert förfogande!

Läs mer
RSS 58 kommentarer till artikeln
mja
Ett program som ingen mac-användare kan leva utan är QuickSilver (www.blacktree.com Kan kännas onödigt till en början men ge det en dag så kommer du vara fast.
av mja, söndag 22 februari 2009 kl 17:04
stockzimi
Att du redan har "förstört" en sådan vacker skapelse med ett klistermärke :(
av stockzimi, söndag 22 februari 2009 kl 17:09
Wille Wilhelmsson
@stockzimi#2: Två klistermärken om jag får be! Och mer ska det bli. Hur ska jag annars känns igen den då alla på kontoret har likadana? :)
av Wille Wilhelmsson, söndag 22 februari 2009 kl 17:11
Shades
Adium för IM är ett måste.
Och prova perian om du vill köra quicktime för att spela film. Bra codecs. Och jag kör nog hellre transmission är uTorrent än så länge. uTorrent är lite buggigt fortfarande.
av Shades, söndag 22 februari 2009 kl 17:11
hovis
Håller med om Adium och Transmission. Jag dör utan Growl för notifications
av hovis, söndag 22 februari 2009 kl 17:24
Spiken
uTorrent rockar faktiskt. Jag kommer upp i mycket mycket mycket högre hastigheter än i Transmission.
av Spiken, söndag 22 februari 2009 kl 17:29
Martin Gunnarsson
Det där med hur iPhoto lägger upp filer och mappar har jag diskuterat lite med min chef (en ganska inbiten macanvändare). Han tycker precis som du att det är störigt att han inte kan påverka det, själv förstår jag inte alls vad problemet är. För mig är det viktiga hur (och att) filerna är ordnade inne i iPhoto, hur de lagras på hårddisken spelar verkligen ingen roll. Har du lust att förklara lite exakt vad det är som stör dig?

Att behöva starta iPhoto för att kunna synka med kameran har jag aldrig råkat ut för, när jag pluggar in kameran och startar bildvisningsläget hoppar iPhoto igång automatiskt.

Själv kör jag XTorrent, det är trevligt och fungerar fint. Jag laddar inte ned särskilt mycket, mer hängivna Pirate bay-besökare kanske har högre krav än jag :-)
av Martin Gunnarsson, söndag 22 februari 2009 kl 17:30
kn3pp
måste slå ett slag för Movist. ett grymt bra alternativ till VLC.. enkelt att styra med pilknappar ocksåvidare.. har inte råkat ut för nått format den inte klarar ännu :D gratis naturligtvis..

för torrents puffas det för transmission(gratis..)
av kn3pp, söndag 22 februari 2009 kl 17:32
Wille Wilhelmsson
@Martin Gunnarsson#7: Om jag vill ladda upp bilder till flickr el. facebook så vill jag ha en mapp som jag kan bläddra i och välja de bilderna som jag ska publicera.

Vet att iPhoto har stöd för direktpublicering till facebook men ibland vill jag ändå gå via webbgränssnittet så att jag inte behöver namnge album o liknande i efterhand.
av Wille Wilhelmsson, söndag 22 februari 2009 kl 17:46
Ackelman
Håller med tidigare talare.. Adium är ett måste, där fungerar även alla kompis-kategorier och smeknamn.. Msn är bara fult, segt och fullt med spam..
av Ackelman, söndag 22 februari 2009 kl 18:00
badmojo
Wille: ang. filmuppspelar-program så är Plex ett absolut måste. Det är egentligen ett tweakat XBMC med MediaStream skin på som är riktigt snyggt (känns som ett kommersiellt program). Plex klarar i princip alla format, spelar upp filmer direkt från rar-källan, dvs du slipper packa upp filmen, klarar såklart undertexter.
Dessutom så kan du välja mappar som automatiskt eller manuellt blir indexerade och laddar ner metadata dvs. filminfo/tv-serie -info, omslag, fanart som bakgrundsbild och visar det otroligt snyggt. Du kan dessutom välja mellan flera olika visningslägen. Snart kommer även en ny version av ett skin som heter aeon som borde komma att fungera bra. Och det är ännu snyggare enligt mig. www.aeonproject.com
av badmojo, söndag 22 februari 2009 kl 18:20
Carl H. Blomqvist
Jag använder Bildinsamling för att föra över bilder från min kamera till Macen. Väldig smidigt tycker jag.

Jag kör med Perian och Flip4Mac WMV för film/video.

Jag använder och rekommenderar även: Growl och iStat menus.

Startup Sound älskar jag också... orkar inte med plingljudet när man startar Macen.

Cyberduck är en trevlig och gratis FTP-klient som klarar SFTP FPTS WEBDAV osv.

1Password är grym för att hålla koll samt för att generera lösenord för webb.

Chicken of the VNC är också bra att ha.

Jag rekommenderar även iWork 09 (det är så skönt att slippa word och excel!).

iDefrag är en bra defrag app.

MAMP är grym att ha om man gör webbutveckling.

Max är grym för att konvertera ljudfiler till och från olika format.

Code Collector Pro är också trevlig samt nyttig att ha.

Gillar du och har nytta av en Hex-redigerare, så rekommenderar jag 0xED.

I övrigt så använder jag KnowledgeTank och bitShifter, som jag har utvecklat själv.
av Carl H. Blomqvist, söndag 22 februari 2009 kl 18:22
Shades
En störande grej med Plex är att det tar för mycket cpu. Även när det inte spelar film fläktar det på för fullt. Om Quicktime med Perian hade klarat spela filmer från rar-arkiv hade jag inte rört Plex.
av Shades, söndag 22 februari 2009 kl 18:31
Carl H. Blomqvist
@Shades#13: Tyvärr så är det pga. att Plex spelar från just ett rar-arkiv, som gör att CPUn får jobba.
av Carl H. Blomqvist, söndag 22 februari 2009 kl 18:37
Atari130XE
Wille: Dra ut fotona från iphoto till skrivbordet, ladda upp dem därifrån, och släng sedan kopiorna isf. Själv tycker jag FB-publiceringen från iPhoto funkar klockrent.. inne i iPhoto: bara markera de bilder du vill ha, välj exportera och välj existerande FB-album/skapa nytt FB-album och off you go.

Just det här med att vilja ha full kontroll över hur filerna är organiserade på hårddisken verkar vara återkommande för många switchers. Jag var likadan när jag switchade tills jag insåg att det faktiskt inte spelar någon roll hur den underliggande filstrukturen ser ut. Det går utmärkt att sköta all sortering inne i iTunes och iPhoto. Det handlar bara om ett annat sätt att tänka.. i PC-världen handlar det mycket om att pilla med filstrukturer; så icke i Mac-världen.
av Atari130XE, söndag 22 februari 2009 kl 18:45
eatmytag
@Wille Wilhelmsson#9: Jag bytte till Mac för något år sen. Det man får lära sig till skillnad från Windows är att saker funkar konsekvent i hela operativet. För ditt flickr exempel:

* Starta iPhoto
* Gå till sidan i Safari
* Dra bilden från iPhoto till fältet där du ska skriva in vilken fil du ska ladda upp.
* Tryck på knappen.
av eatmytag, söndag 22 februari 2009 kl 18:45
badmojo
Kan ju inte hålla med om att Plex är CPU ätande. Kör img fil som är komprimerad i bakgrunden nu och Plex äter c:a 25%CPU på en Macbook 2.0 m 2gb i RAM, det är inte farligt alls tycker jag, med tanke på att den dekomprimerar och spelar upp den.
Det enda jag stör mig på med Plex är att när man ska indexera mappar som ligger på nätverk är den otroligt slö. Det borde inte vara så stor skillnad, det enda den ska plocka ut är ju fil och mappnamn, sedan sköts ju all pairing mot online tjänster. Så jag kör mot en exetern usb disk istället.
av badmojo, söndag 22 februari 2009 kl 18:48
Shades
@Carl: Detta är alltså utan att köra någon film alls. Så CPU ätandet gör Plex utan inblandning av något uppspelande: forums.plexapp.com
av Shades, söndag 22 februari 2009 kl 18:59
Nisse Bergman
Som switcher själv åkte VLC in direkt, men efter jag lagt in Perian och Flip4Mac tycker jag att QT är rejält mycket bättre på att jämt spela upp mina filmer. Har faktiskt hittat flera stycken i mitt bibliotek som funkar i QT men inte i VLC, aldrig tvärt om.

Det kom som en överraskning.

Om du har en xbox är Connect360 ett grymt bra program som låter dig spela upp och visa filmer, musik och foton från datorn till tv:n.
av Nisse Bergman, söndag 22 februari 2009 kl 19:07
svartling
Typeit4Me är ett bra program om du skriver mycket. Dessutom så kan du kan synka "abbreviation" filen från det programmet med iPhone appen Tapit4Me.

Ps. Jag har inte ens en Mac ännu men jag tänker köpa en bara på grund av det otroliga Tapit4Me på iPhone :)
av svartling, söndag 22 februari 2009 kl 19:14
Epo
Att man vill ha kontroll på filstrukturen efter man importat filter till iTunes/iPhoto behöver man ha om man inte alltid kommer använda de programmen för de ändamålen, om det nu inte finns någon smart importfunktion i det nya programmet. Tex. skulle jag vilja börja använda picasa istället för iPhoto har jag ingen som helst kontroll på hur mina filer är kategoriserade. Då är det bara att börja sortera upp de igen.

Jag bryr mig inte särskilt mycket, men det hade inte varit dumt att ha valmöjligheten
av Epo, söndag 22 februari 2009 kl 19:34
jjohnsson
Som tidigare nämnts kan du dra och släppa filer från Findern eller t ex iPhoto direkt på ladda upp-knappar/fält i Safari. Vet inte om det funkar i Firefox (tyvärr är ingen av Safari eller Firefox bäst på allt).

Om du nödvändigtvis vill organisera filer i mappar på egen hand (något som jag förstår mycket väl) finns ju Picasa för Mac nu i beta. Gränssnittet är inte så macigt, men det kan ju funka bra för det. Som tidigare nämnts finns även Bildinsamling med i operativsystemet. Det är ett litet program som låter dig importera bilder till en mapp, utan att starta hela stora iPhoto.
av jjohnsson, söndag 22 februari 2009 kl 19:39
denka
@Carl H. Blomqvist#14:

Knappast. En XBOX med XBMC klarar detta galant och den har en 700MHz-processor. En Core Duo eller Core 2 Duo ska inte ens märka av det ens.
av denka, söndag 22 februari 2009 kl 19:41
Peter Rosdahl
Prova LittleSnapper för skärmdumpar. Betydligt trevligare. www.realmacsoftware.com
av Peter Rosdahl, söndag 22 februari 2009 kl 19:43
Carl H. Blomqvist
@Shades#18: Aha, du kör Plex ut till TVn. Ja då är 25% idle mycket. Kör du Mac mini?
av Carl H. Blomqvist, söndag 22 februari 2009 kl 20:05
Yngve
DefaultFolder kan varmt rekommenderas. Oumbärligt vid Öppna/Spara-fönster!
av Yngve, söndag 22 februari 2009 kl 20:05
Carl H. Blomqvist
Paparazzi! är också okej för webbdumpar.
av Carl H. Blomqvist, söndag 22 februari 2009 kl 20:08
Carl H. Blomqvist
...att spara som webbarkiv i Safari är också helt okej (jag vet att du föredrar FF Wille).
av Carl H. Blomqvist, söndag 22 februari 2009 kl 20:10
sch
Varför inte använda Xcode (finns redan i macen) för att koda?
av sch, söndag 22 februari 2009 kl 20:14
Carl H. Blomqvist
@sch#29: Coda är en IDE för Webbutveckling.
av Carl H. Blomqvist, söndag 22 februari 2009 kl 20:21
sch
@Carl H. Blomqvist#30: Okej, I see!
av sch, söndag 22 februari 2009 kl 20:42
Smorgos
Perian pwnar VLC. VLC är dessutom dåligt när den ska "streama" filmer över ett LAN. Laggar till varannan minut, något som inte händer med varken plex eller perian i QT.

Tycker plex endast ska användas som en mediastation, typ en mini kopplad till tvn eller liknande. Ingen idé att ha den på "huvuddatorn".

Använder inte särskilt mycket apps då osx har inkluderat de flesta funktioner man använde apps till innan, tex LaunchBar vilket blev spotlight osv. Dock använder jag jabber i iChat för att köra msn. Adium e najs, men gillar inte att det inte är lika integrerat i systemet som just iChat. Om man kör, som jag, msn i ichat genom jabber rekomederar jag att du installerar Chax, vilket sätter ihop alla friendslist (från de olika protokollen) till en lista.
av Smorgos, söndag 22 februari 2009 kl 21:00
gonace
För att få QT att kunna spela upp mer format kör www.perian.org
av gonace, söndag 22 februari 2009 kl 21:34
tobbe79
sätt på hur mycket klistermärken du vill, det är väl din mac?
själv köpte jag hem lite saker från www.iamhumannow.com
av tobbe79, söndag 22 februari 2009 kl 22:52
wehooo
Twitterrific - för att hålla koll på Twitter
iStat Menus - för att hålla koll på datorn, processor belastning osv i menyraden.
Google notifier - för att hålla koll på gmail och gcal.
Handbrake - för videokonvertering
ScummVM - behövs på alla datorer.
av wehooo, söndag 22 februari 2009 kl 23:02
Perc
Lättast går det om du släpper tanken på att ha en perfekt ordnad katalog med bilder i. Jag häller in alla bilder i iphoto och har gjort så i flera år. Det är säkert en enda röra där bilderna ligger men det behöver jag ju inte bry mig om eftersom iphoto tar hand om det åt mig. Vill du ha ut enstaka bilder för photoshoppande el. dyl är det bara att dra och släppa eller köra export.

Din kamera dök inte upp som en flyttbar disk eftersom canoner helt enkelt inte gör det av naturen utan använder ett annat protokoll. Windows har fixat det genom ett fulhack som nästan funkar som vanliga utforskaren men inte riktigt. OS X använder iphoto.
av Perc, söndag 22 februari 2009 kl 23:17
Carl H. Blomqvist
Jag rekommenderar TweetDeck för Twitter.
av Carl H. Blomqvist, söndag 22 februari 2009 kl 23:22
Shades
@Carl #25: Nej, jag kör den inte på tvn. Jag kör på en Macbook Pro 2.16 core2duo. Enda orsaken jag kör det då och då är att köra rar:ade filmer utan att packa upp dem. Och det är synd att det tar för mycket CPU pga problemet som stod i den länken när programmet bara är igång.
av Shades, söndag 22 februari 2009 kl 23:24
Voxar
Är det bara jag som faktiskt använder front row för att titta på film? Bara att koppla in laptopen till tv och trycka meny på fjärren. Synd att man måste köpa fjärren separat för 300:- numera :/
av Voxar, måndag 23 februari 2009 kl 00:19
Punktcom
Jag tycker det är lite synd att dom inte utvecklat Bildinsamling bättre. Jag vill kunna välja ett vist prefix som varje bild ska ha som filnamn samt ett nummer. Exempelvis midsommar_01.jpg samt att den automatiskt ska göra en datummapp där bilderna hamnar så allt ligger snyggt och i ordning. Har dock hittat ett bildvisningsprogram som sköter denna uppgiften, men det bästa hade såklart varit att kunna slippa det helt och hållet.
av Punktcom, måndag 23 februari 2009 kl 02:31
Atari130XE
voxar: Jo, Front Row är bra. Men man måste ju ha Perian installerat för att få det mesta att funka där.
av Atari130XE, måndag 23 februari 2009 kl 07:37
Henrik W
Ang. sortering av bilder....
Jovisst vill man ha det sorterat. Tänk nästa gång man byter till ett annat program eller tillbaka till Win, då vill man ju inte att bilderna är osorterade för att formatet som användes sist inte är kompatibelt...
I teorin använder alla samma taggar men i praktiken så har en del program sina egna biblioteksfiler med alla extra data... som i Itunes. Once you go itunes, you never go back... vare sig du vill eller ej, iaf om du använder dina stjärnor och playcounts.
av Henrik W, måndag 23 februari 2009 kl 08:11
martinz
jag är ingen switcher men vill trots detta ha kontroll på hur filerna ligger i systemet. Just som någon sa om man vill använda andra program typ picasa.
Har man väl använt itunes eller iphoto och försökt gå över till annat så kommer man alltid att ha en extra kopia med ordnade filer vid sidan om för att ha för det ändamålet.
av martinz, måndag 23 februari 2009 kl 08:13
mja
@Wille Wilhelmsson
Jag använder Adobe Lighroom för att importera mina fotografier, sorteras automatiskt efter det datum de är tagna. När jag skall ladda upp fotografier till flickr så exporterar jag bilderna till en flickr mapp och droppar den sedan på
av mja, måndag 23 februari 2009 kl 08:20
AntonSilver
Perian är en plugin till quicktime som alla macanvändare måste ha för att kunna leva med sin dator. Det hjälper quicktime med ett gäng olika saker, så att man inte bara behöver använda VLC. Det gör också att man bränner in undertexter på video-DVDs automatiskt.
av AntonSilver, måndag 23 februari 2009 kl 09:03
Phillip
Wille - Om du inte gillar hur iPhoto lagrar filerna så kan du ju prova Google Picasa istället. Den ska, vad jag förstår, inte röra själva filstrukturen. Dessutom rätt trevligt program för att göra första småjusteringarna i.

Edit. Dangit såg att jjohnsson hann före om att tipsa. Men tanken som räknas ;)
av Phillip, måndag 23 februari 2009 kl 09:37
Raps
@wille

"VLC är klart överlägset"
Det tyckte jag också i början. Men sen i och med Perian, flip4mac och snabbvisning med spacetangenten, så övergick jag till enbart QT. Har inte kvar VLC alls faktiskt.

"Jag blev lite irriterad på hur filerna lagras fysiskt i iPhoto."
Det där är ju ett typiskt "windows-tänk". Sånt behöver man inte oroa sig för som macanvändare. ;)
Framtiden är inte "fysiska" filsystem med mappar osv, nu är det databashanterade system, taggar, smarta mappar osv som gäller tycker jag.

"Har ni några förslag på andra program"
Jag gillar Skype, tycker det funkar toppen på Mac. Bättre ljud och drar mindre bandbredd än iChat (+ att du kan skypa med pcskypare). I senaste betan kan du även dela delar eller hela din/dina skärmar på ett smidigt sätt.

I övrigt håller jag med om iWork, kör det. Mycket bättre än Office IMO. Jag är kär i Numbers, trots att jag avskyr "excelblad".

Hm..
Caffeine är ett trevligt litet program som lägger sig som en kaffekopps-ikon uppe höger. Med den kan du välja om datorn skall kunna somna eller inte, praktiskt när man skall kolla på film i webbläsaren.

Sen såklart hela Adobe CS4-sviten och Apple Aperture 2 om man håller på med sånt. Aperture 2 tycker jag är bättre än Adobe Lighroom, men det är nog mycket en vanesak.

Microsoft Anslutning till Fjärrskrivbord, käckt program från MS som snabbt låter en fjärrstyra en pc.

Bra widgets: iStatPro, ScreenShotPlus, DashIt, Systran
av Raps, måndag 23 februari 2009 kl 10:45
Raps
@Dorian Gray#47:
*kram*
av Raps, måndag 23 februari 2009 kl 10:47
ConnyJonnySonny
Dorian: Sluta rök hästman. Bums.
av ConnyJonnySonny, måndag 23 februari 2009 kl 14:42
Hardan
Jag använder MPlayer OSX Extended för alla .avi, .mkv etc. filmer jag har på hårddisken. Funkar underbart, du kan ställa in ratio, default sub language och allt i inställningar. .IMG filerna låter jag DVD-Spelaren ha hand om, funkar fint.

MSN kör jag med Adium, har provat Mercury också men nej, Adium drar det längsta strået. Provade uTorrent men Transmission visade sig vara bättre för mig.
av Hardan, måndag 23 februari 2009 kl 16:36
Gurkpinnen
Jag switchade till mac ungefär samtidigt som dig och jag kan säga att jag är riktigt nöjd faktiskt.
Men en sak måste du förstå. Man förstör inte en mac genom att sätta på en massa klistermärken!!

Jag har laddat ner Adium till min mac. Sjukt snygg dock-ikon!!!!
Och så har jag laddat ner iPhone SDK.
Skulle vara kul att lära sig göra appar.

Skulle vara kul om ni tog upp här på macfeber vad man behöver kunna för att göra appar.

Kul också med dina switchinlägg där du berättar hur switchandet känns. Fortsätt gärna med det.
av Gurkpinnen, måndag 23 februari 2009 kl 19:12
tomasf
Safari tabbar till Send-knappen i gmail om du har ställt in systemet att bete sig så. Det är alltså ingen anledning att köra Firefox.
av tomasf, måndag 23 februari 2009 kl 20:35
emil
En till röst för Adium för ICQ/MSN/Jabber/Gmail-chatt/40 protokoll till. Helt fantastiskt smidigt, smart och snyggt.
av emil, måndag 23 februari 2009 kl 21:26
Krypto
När det gäller webbutveckling så måste jag säga att jag aldrig riktigt kommit in i Coda. Mitt recept är TextMate för html och scriptning samt CSSEdit för CSS.
TextMate finns på www.macromates.com och CSSEdit finns på www.macrabbit.com/cssedit/
av Krypto, måndag 23 februari 2009 kl 21:40
xkm
Glöm inte att med Adium kan du OTR-kryptera ditt MSN-chattande :) åtminstone mellan Adium- och Pidginklienter.
av xkm, måndag 23 februari 2009 kl 21:52
chrullo
Men, allvarligt nu. Ta bort de där fula klistermärkena. Man får inte besudla en Mac sådär...
av chrullo, tisdag 24 februari 2009 kl 13:03
Wille Wilhelmsson
@tomasf#53: Hur gör man det då? Jag är ju som sagt rätt så ny på det här med mac...
av Wille Wilhelmsson, tisdag 24 februari 2009 kl 16:30
Pez
@Dorian Gray#47: Ganska mycket som 'roar dig mest med oss macanvändare'

Känns som att det torde vara EN grej men vid ditt varje inlägg så är det tydligen en till favorit som tagit plats på den delade förstaplatsen i roa-dorian-listan...
av Pez, onsdag 25 februari 2009 kl 22:43
Kommentera artikelnSatellit fångar rymdskrot med nät
Lyckat test av RemoveDEBRIS 
41.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Red Dead Redemption 2 är det närmaste vi kommer Westworld
Vi har lirat Rockstars kommande westernspel 
49.7°
+
André Stray
0
Svensk spelutvecklarskola näst bäst världen
En fjäder i hatten för FutureGames 
46.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kuben i Fortnite: Battle Royale har äntligen stannat
Loot Lake är nu en stor studsmatta 
32.5°
+
André Stray
0
Alibaba lägger ner planer på att skapa en miljon arbeten i USA
Efter USA:s strafftullar mot Kina 
48.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rykte The Walking Dead kommer att fortsätta i ett årtionde till
Det ryktas komma filmer och spinoffer 
20.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Läcka visar att Huaweis Airpod-kopior går att ladda trådlöst
Även med mobilen? 
41.2°
+
Roger Åberg
0
Amazon planerar att öppna 3000 Amazon Go-butiker
De kommande tre åren 
41.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Peugeot e-LEGEND CONCEPT - för en roligare framtid
504 Coupé lever igen, fast nu som elbil 
56.7°
+
Bobby Green
0
Martin Molin vill åka till månen
Lite förmiddagsnörderi 
44.2°
+
André Stray
0
Nya eldrivna Folkabussen som transportfordon
Din nya arbetskamrat 
49.3°
+
Bobby Green
0
Ryan Reynolds pratar om att göra film med Michael Bay
Lite morgontrams 
59.4°
+
André Stray
0
Lisa är en Porsche, Ferrari, McLaren och NSX-samlare
Bra garage 
43.2°
+
Bobby Green
0
Nu kan man dela med sig av sina Nintendo Switch-spel
Går att ladda ner till fler konsoler 
42.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nya Suzuki Jimny fick bara tre stjärnor i krocktest
Det var ju inte så bra 
30.4°
+
Bobby Green
0
Tim Cook om priserna på iPhone
Och om tullarna mellan USA och Kina 
5.5°
+
Roger Åberg
0
Angry Birds kommer till Magic Leap
Skjut ner grisar i ditt vardagsrum 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Aftonbladet börjar sända Svenska Elitserien i CS:GO
Counterstrike-matcher streamas på Sportbladet 
47.7°
+
Wille Wilhelmsson
0