m

Kommer ni ihåg Apple TV?

Och använder ni?

Mac / Hårdvara

Apple TV är en i grunden bra idé som inte har genomförts så vackert. Eller, man har inte genomfört det hela vägen. För en Svensk som inte kan köpa innehåll på iTunes Store så är den värdelös och utan krångel med hackande är den också värdelös.

Det känns nästan som att Apple själva har förträngt produkten.

Ni som trots allt har köpt en, använder ni den? Gillar ni den eller ångrar ni köpet?

Av er som inte har köpt, finns det någon som funderar på att köpa en Apple TV och lägga under julgranen?

RSS 38 kommentarer till artikeln
tilly_n
Använder den dagligen, kanske ej i den utsträckningen som det var eg tänkt från apples ursprungliga sida utan som en konstant podcast mottagare, konverterar visserligen filmer lite till o från då jag ej har hackat den.

Hoppet om att Itunes filmerna släpps för den svenska marknaden har sedan länge dock svalnat. Dock så har jag då inget emot i att de inom en relativ snar framtid släps på den fria marknaden :)
av tilly_n, fredag 30 november 2007 kl 09:53
steffodude
Faktiskt så är denna produkt jätte poppis i tex nederländerna. Jag tror alla på mitt jobb har en hemma....

Vad jag fattar det som är de skit nöjda med den.av steffodude, fredag 30 november 2007 kl 09:55
steffodude
Faktiskt så är denna produkt jätte poppis i tex nederländerna. Jag tror alla på mitt jobb har en hemma....

Vad jag fattar det som är de skit nöjda med den.


av steffodude, fredag 30 november 2007 kl 09:55
klaren
Jag använder min i princip dagligen. Ångrar verkligen inte att jag köpte den, samma dag som den släpptes. Min är inte hackad, så det är lite pill med filmer o så... :)
Använder den mycket för bilder, till släktens fasa! :)
av klaren, fredag 30 november 2007 kl 09:56
Knet
Har haft en i ca 2 månader som ersättare till en gammal hackad xbox. Har givetvis hackat den vilket tar ca 2 timmar från att man stoppar in den i tvn tills att man tittar på DivX över nätverket från en SAMBA share.
Patchstick + NitoTV = xbox + chipp - "en massa dåliga spel"

Är helnöjd!
av Knet, fredag 30 november 2007 kl 10:01
Knet
Har haft en i ca 2 månader som ersättare till en gammal hackad xbox. Har givetvis hackat den vilket tar ca 2 timmar från att man stoppar in den i tvn tills att man tittar på DivX över nätverket från en SAMBA share.
Patchstick + NitoTV = xbox + chipp - "en massa dåliga spel"

Är helnöjd!
av Knet, fredag 30 november 2007 kl 10:01
jm*
jag vill ha en under granen!
av jm*, fredag 30 november 2007 kl 10:03
????
Att den är för klen att spela upp ordentlig h264 hjälper ju inte till direkt. Jag vill tycka om den, men den är helt enkelt för kass. Nått i stil med Tvix5100 och apple tvs interface hade varit guld.
av ????, fredag 30 november 2007 kl 10:05
cjk
Jag använder också min dagligen. Mest för att spela musik, men också väldigt mycket film som jag konverterat innan.

Jag är väldigt nöjd, men visst finns det en hel del att förbättra. Framför allt stör jag mig på att jag inte kan gruppera compilations i artistlistan, som man kan i iTunes och på iPod.
av cjk, fredag 30 november 2007 kl 10:07
Voj:D
Har inte skaffat någon men anser att en Mac Mini skulle vara av större nytta
av Voj:D, fredag 30 november 2007 kl 10:13
Omphalodes
Jag väntar ivrigt på att AppleTV ska stödja 5.1-ljud, då köper jag den med en gång. Har det senaste året rippat alla mina filmer till passande format i väntan på en uppgraderad version. I väntan på detta får jag nöja mig med att se filmerna på min MBP, men det funkar hyvens det med.
av Omphalodes, fredag 30 november 2007 kl 10:16
Yngve
Jag kan inte förstå att Apple TVn kan sälja sig själv utanför USA. Jag kommer aldrig att köpa den förän Apple inser att de måste öppna upp den för tredjepartsprogrammakare och släpper loss filmer/tv-serier i iTunes utanför USA.

Som det är nu så känner jag mig blåst av Apple, såsom produkten ser ut idag - här i Sverige!
av Yngve, fredag 30 november 2007 kl 10:20
czech
Hur fan kan man sitta och vara nöjd när man får krångla med konverteringar och elände?

De borde släppa en ny variant med mer kraft och som klarar allt som XBMC klarar. Då skulle jag köpa en. :)
av czech, fredag 30 november 2007 kl 10:25
iSeb
Jag har en, köpte givetvis med en gång när den kom. Och jag har faktiskt använt den en hel del. Klockren som "Mediacenter" till stereon, men även för social YouTube- surfning med kompisarna.

Dessutom är det ganska lätt att ordna ett amerikanskt iTunes- konto. Och då är det helt plötsligt en ny värld av möjligheter - och priser.
av iSeb, fredag 30 november 2007 kl 10:31
kainen.se
Uppgradera den så att den klarar av att köra 1080p ut så köper jag en på en gång. Har en hel del sådant nerladdat material och skall inom några veckor få min Sony 46"W3000. :)

Tills dess blir det till att köra HD material på min Cinema Display... när jag får Sonyn så får jag köra ut HD materialet till den via DVI -> HDMI.
av kainen.se, fredag 30 november 2007 kl 10:49
poppo
iSeb:
Hur kan man fixa ett amerikanskt iTunes-konto?

/Ola
av poppo, fredag 30 november 2007 kl 11:11
Wwwirro
För mig så är den inte med på planeten ens, då jag kör min MacMini mot tv:n. Bättre kan det inte bli bortsett från att äpplet blir upp och ner där den hänger på väggen bakgrundsbelyst och fin!
av Wwwirro, fredag 30 november 2007 kl 11:19
iSeb
Amerikanskt iTunes- konto:

Med hjälp av PayPal och ett kontokort, typ Visa.
Registrerad ett kort hos PayPal men med en Amerikansk Billing Adress. Denna kan ändras lite om man är orolig, men Infinate Loop #1 fungerar :).

Detta ska ju inte vara med ett kreditkort förstås utan ett som dras direkt från ditt konto. Fyll sedan i ditt PayPal i iTunes - voila!
av iSeb, fredag 30 november 2007 kl 11:27
OlleBull
Använder min varje dag. Har inte hackat den utan konverterar alla filmer till rätt format.

Spelar musik, ser på film både eget producerat och andras och visar bilder (som gamla tiders diabildsvisning, fast enklare). YouTube är det mest barnen som kollar på.
Perfekt att streama från en dator, så kan man ju ta med sig ATV'n till ett annat rum om man vill. Jag tycker den fungerar bra som den är och till det priset, jag skall nog köpa en till. Visst kunde den vara mer "komplett" men då blev den nog dyrare också.

Att det inte går att köpa film via iTunes skall vi nog inte belasta Apple för utan den svenska/nordiska/europeiska filmindustrin för. För visst skulle det vara smart om den "smala" svenska filmen ökade sin exponering via iTunes och inte samlade damm på hyllorna hos SF.
av OlleBull, fredag 30 november 2007 kl 11:40
Riolux
Jag hade drömt om/hoppats på en kombinerad Mac Mini och äppel-TV där man hade kunnat se på och spela in TV samt köra nedladdade filmer osv. I brist på detta byggde jag en egen, tyst, snabb HTPC som spelar upp det jag vill se direkt i Vista. Inte lika snygg låda och fjärr, men bra mycket mer funktionellt - dessutom billigare än en mini. Hade apple kommit med något liknande hade de kunnat ta dubbelt betalt för det.
av Riolux, fredag 30 november 2007 kl 12:15
Bonish
Min gor allt jag vill att den ska gora efter att jag spenderade ett par dagar med att hacka den (tog langre tid an jag trodde men resultatet blev bra), nu ar jag kanon-nojd med den. Perfekt som jukebox pa fester och filmer gar smidigt nu nar den ar hackad. Skulle forstas vara trevligt om Apple slappte en uppdaterad version som inte behovde hackas, men chansen for det ar ju lika med noll...
av Bonish, fredag 30 november 2007 kl 12:26
Knegaren
Har ingen än, men väntar på en uppgradering.

Är det bara jag som tror att det kommer en ny Apple TV på MacWorld '08? Jobs snackade ju redan i somras om att något var på gång med den. Släng in inspelning så köper jag.
av Knegaren, fredag 30 november 2007 kl 12:28
Amnell
Kan en hackad apple tv spela upp lika många format som en hackad xbox med xbmc? I så fall skulle jag inte se apple tv som en flopp, utan snarare gå och köpa en :D
av Amnell, fredag 30 november 2007 kl 12:31
Bonish
Amnell: Min klarar alla format jag slanger pa den forutom .mkv, men om den klarar alla format som xbmc vet jag inte. Daremot var ju hackingen lite av ett elande, fast far man patchstick metoden att funka kanske det gar enklare, det lyckades aldrig for mig.
av Bonish, fredag 30 november 2007 kl 13:02
Ramlösa
40 gb minne och kan inte spela några vettiga format är knappast en bra produkt. Man ska inte behöva hacka en produkt för att den ska fungera.
Förstår inte hur apple kan förstöra så många vettiga produkter utan att de får skit för det. Hade det varit MS som hade sålt den här produkten hade folk kört ner den i halsen på Bill.
av Ramlösa, fredag 30 november 2007 kl 15:44
slappo
Jag använder också min appleTV dagligen.

Främst för video podcasts och fotoalbum, men kollar även då och då på youtube.

Visst finns det saker som kan förbättras, och visst skulle jag gärna kunna köpa filmer men är mycket nöjd med den som den är.
av slappo, fredag 30 november 2007 kl 16:02
callefjant
Borde inte slaska ner kommentarerna med en kommentar från en som inte har en ?tv själv, vilket förvånansvärt många har här – intressant att läsa. Men ändå. Att alls någonsin behöva konvertera är ett otyg om det inte sköts riktigt, riktigt snabbt och riktigt, riktigt smidigt. Gammelfarmor ska klara det, och tycka det är praktiskt, där ligger min ribba. Vilket är en av anledningarna till att jag inte försökt plutta in någon film i min iPhone.
av callefjant, fredag 30 november 2007 kl 18:12
callefjant
Dubbelpost (omständig inloggning ni har, upptäcker jag när jag plötsligt inte sitter på hemdatorn).
av callefjant, fredag 30 november 2007 kl 18:12
Diva
Hm, min är nedpackad i sin kartong. Köpte en Mac mini; lite dyrare mycket bättre, för mig. AppleTV är sjukt snygg dock och riktigt användbar efter patchstick hack. ;-)
av Diva, fredag 30 november 2007 kl 20:22
kak
Hade den haft en hybrid tv-mottagare hade den varit hur eftertraktad som hellst. Nu vill apple tjäna pengar på applestore så...
av kak, fredag 30 november 2007 kl 23:24
MacPower
Finns det idag något media center som man kan ansluta hårddiskar via USB och där ifrån spela upp filmer?

Det är som någon skrev tidigare, om det finns ett mediacenter som har samma menysystem som Apple TV och visar samma information om filmerna, med cover, handling, speltid osv. (även om man kan få skriva in det själv) så vore det guld värt.
Sedan om man kan kategorisera filmerna också... oj oj oj.

DET vore ett bra mediacenter.

Än så länge ser jag bara en hel del fula GUI.
Ett som verkligen börjar likna något är möjligtvisk kommande version av Center Stage: centerstageproject.com
av MacPower, lördag 01 december 2007 kl 00:08
Christopher Anderton
Det komiska är att den säljer rätt så ok i Sverige...

av Christopher Anderton, lördag 01 december 2007 kl 00:21
Ramlösa
Den blev ratad i staterna pgr av att folk redan hade en DVD-spelare med hdd. I sverige gick det bättre pgr av dumma svenskar köpte grisen i säcken.
av Ramlösa, lördag 01 december 2007 kl 09:50
Melvin
mitt mediacenter = en gammal dator för 400 kr med p3 och 200 gigabajsare på hdd'n, trådlöst tangentbord till det. som ni säkert gissat, linuks på hddn ;] det roliga i sammanhanget är att det fungerar bättre än den där lödan för flera tusen (y)
av Melvin, lördag 01 december 2007 kl 20:04
iCrap
Gör en stationär iPod touch med mediacenter, 5.1 ljud, 1080P och 3.5 tums hårddisk så har ni en köpare. ;-)
av iCrap, söndag 02 december 2007 kl 00:44
Melvin
iCrap: En 50"-Touchscreen med Coverflow skulle ju faktiskt vara något..
av Melvin, söndag 02 december 2007 kl 09:15
p2d
Jag är hel nöjd med min.. Kaniofs tycka att xbox media center är bättre, men det fungerar ju inte med hdtv tyvärr
av p2d, söndag 02 december 2007 kl 20:06
iHate
har ingen själv.... inte varit tillräkligt intresserad för att läsa specifikationer för den heller.... men när ja sitter här o läser så ser ja att många värkar nöjda.... använder den varje dag o så.... tänkte att de kanskwe va nott o ha trotts allt.... men sen ser ja.. "väntar på att dem ska stöda 5.1 ljud?? o sen allt om rippande till rätt format o inte stöder xVid om ej hackat.... då tänker ja bara WTF??? vem fan köper en sådan sak när den redan har brister... man kan ju köpa en gammal skit dator för samma pengar o få mer ur den om man använder den som media dator... ja menar de flesta moderkort har ju haft stöd för 5.1 i mååååånga år nu.... o xVid e ju bara en fråga om programvara.... orka skaffa en appleTv då...
av iHate, onsdag 05 december 2007 kl 19:39
Kommentera artikelnHär är SF Bio/Filmstadens nya vinjett
Som röstats fram av allmänheten 
11.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polis åker dubbeldäckare för att upptäcka rattsurfare
Tar regnummer och skickar böter på posten 
53.7°
+
Bobby Green
0
Volvo rullar ut V60 i Cross Country-kostym
Ut i leran och busa! 
43.7°
+
Bobby Green
0
Släktforskningstjänst fixar Spotify-lista baserat på ditt DNA
Lyssna på dina gener 
28.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Total War: Rome II reviewbombas på Steam
På grund av inkludering av kvinnor i spelet 
27.5°
+
André Stray
0
Ny trailer för Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Har premiär 16 november 
42.4°
+
André Stray
0
Marcus Ericsson blir tredjechaufför i Formel 1
Petas från förstauppställningen i Sauber 
26.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
H&M börjar testa självbetjäning
Blir första klädföretaget i Sverige som gör det 
45.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
SVT plockar ner satirklipp från kinesisk videosajt
Backar efter kritik från Kina 
12.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Schweiziska fotbollsfans protesterar mot esport
Tycker inte det har något med riktig fotboll att göra 
27.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snubbe klarar Super Mario Bros. på 4.55.913
Impressive! 
45.5°
+
Roger Åberg
0
Får man klaga på vädret?
Eller måste man helt enkelt klaga? 
53.2°
+
Roger Åberg
0
Nu finns även Waze till CarPlay
Yihaa! 
45.8°
+
Roger Åberg
0
Internet Archive lägger till 1100 spel till sitt spelbibliotek
Spela gamla arkadklassiker online 
42.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Game of Thrones blir en turistattraktion
Kolla in läget i Winterfell, Kings Landing och annat 
45.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Världens första självkörande spårvagn rullar nu i Tyskland
Lanserades i Potsdam i fredags 
45.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snapchat och Amazon börjar samarbeta
Shoppa det du ser på bilden 
33.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Inte råd med en iPhone Xs? Här är mobilerna du har råd med!
Vi har kollat in det mer rimliga utbudet 
48.7°
+
Roger Åberg
0
Nu är macOS Mojave släppt
Den mörka versionen av macOS 
46.7°
+
Roger Åberg
0
Forskare vill bygga murar i havet för att förhindra issmältning
Kan det rädda Arktis glaciärer? 
48.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu har Apple köpt Shazam på riktigt
Appen blir snart reklamfri 
41.9°
+
Roger Åberg
0