m

Vi har pillat på MacBook Air!

Och kollat in de andra nyheterna från Apple

Mac / Hårdvara

Efter att ha kollat in Macworlds Keynote med Steve Jobs traskade jag raskt rakt över gatan in i Moscone Center South-hallen där Apple har sin monter och visar upp allt det nya som presenterades här i San Francisco idag.

Inte helt oväntat så var det MacBook Air som tilldrog sig mest uppmärksamhet och folk fullkomligen hängde över varandra för att få känna på härligheten. TimeCapsule är ju i sig en bra pryl men inte direkt spännande att varken se eller röra.

Det samma gäller väl mjukvaru-uppdateringarna av iPhone och iPod Touch. Jag testade hur positioneringen fungerade på en iPhone, genom att trycka på ikonen nere till vänster ovan, och det funkade både snabbt och klockrent. Då iPhone saknar GPS så positionerar den sig dels via triangulering av mobilmaster men även via triangulering av hotspots, det vill säga trådlösa nätverk. Mycket coolt men fungerar nog än så länge bara i USA men de nämnde på Keynoten att de håller på och mappar upp Europa och ska börja i Asien snart. Kasst för övrigt att iPod Touch-ägare måste betala 20 dollar för uppgraderingen. Det borde vara gratis precis som det är för iPhone-ägare.

Apple TV:s mjukvaru-uppdatering var självklart välkommen men jag tror fortfarande inte riktigt på idén. Jag vill kunna streama mina filmer direkt från min dator till TV:n. Alternativt plugga in datorn med en vanlig kabel. Att köpa en maskin till för att hantera det är inget som känns som ett alternativ för mig personligen. Något som jag däremot tror hårt på är möjligheten att hyra film i iTunes Store. Sen tycker jag att det är lite löjligt att man får betala en dollar mer om man vill hyra filmen i HD-format. Men, men, priserna kändes ändå helt ok med tanke på andra alternativ som finns på marknaden.

Hoppa vidare till "Läs mer" för framför allt en massa fler bilder på MacBook Air. En dator som jag personligen tror kan ta marknaden med storm bland dem som kan tänka sig att betala lite, lite mer för en bärbar dator. Jag är själv mycket, mycket intresserad! Det enda jag saknar från min nuvarande dator är minneskortsläsare. I min nuvarande kan jag även välja mellan att ha ett extra batteripack eller en optisk enhet. Den optiska enheten har inte varit i datorn på 1,5 år. Något som gör att det knappast kommer att vara troligt att jag kommer sakna en optisk enhet på Air:en.

Många ville talla på MacBook Air.

Läs mer
RSS 81 kommentarer till artikeln
UnConnect
Knyck en!
av UnConnect, tisdag 15 januari 2008 kl 22:36
Slowmove
verkar underbar...synd att den blev ~2000 kronor dyrare än jag hoppats
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 22:37
surak
positioneringen funkade utmärkt här

den lyckades positionera min lägenhet med 10-20 meters felmarginal

(bor i wien så det verka funka bra i europa redan nu)
av surak, tisdag 15 januari 2008 kl 22:38
emilsall
känns den gedigen? skärmen är ju så fånigt tunn att man borde kunna knyckla ihop den, men aluminium känns ju lovande.
av emilsall, tisdag 15 januari 2008 kl 22:40
Tiny
Tack för alla bilder!
av Tiny, tisdag 15 januari 2008 kl 22:41
spanarn
Har den nån prestanda?
av spanarn, tisdag 15 januari 2008 kl 22:45
Wille Wilhelmsson
Ja, den känns gedigen emilsall. Droppar du den i backen med skärmen före så är det nog iofs bud på att du spräcker den men det gäller ju de flesta bärbara idag.

Kul att höra surak!
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 22:48
Wille Wilhelmsson
Se länk nedan spanarn!
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 22:50
danielhedman
dags att byta dator nudå wille? ;)
av danielhedman, tisdag 15 januari 2008 kl 22:54
UnConnect
Skulle du köpa en Wille?
av UnConnect, tisdag 15 januari 2008 kl 22:55
Mr. Apple
Lite besviken blev jag, även om den är ungefär skitsnygg. Att sälja en dator för 16,5 k som inte ens har en optisk enhet är skandal. Fler portar i alla dess slag vore också önskvärt.

Ball dator, men knappast värt pengarna.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 22:56
Slowmove
men optisk enhet skulle generera en större och tyngre dator...inte ens nästan skandal enligt mig, inga små laptops har optisk enget.
tror jag använt min typ 2-3 gånger senaste året om man bortser från de gånger jag lagt in musik
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 23:01
Wille Wilhelmsson
Ja, jag tror nästan det UnConnect och sosudaniel. Måste ändå byta dator snart och att köpa en ny windows-maskin känns väl inte så spännande då det mesta jag använder datorn till är webb- eller nätbaserat. Vi får se... :)
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 23:02
dankorin
snygg dator. nöjd med allt.. men grymt sugen, dock 80 GB HDD är skam! .. och 4200 rpm.. ?!

Jag har ca 80 Gb bara i bilder, keynote och pdf som jag måste alltid ha med mig när jag reser, för presentations syfte..
Jag som skulle köpa ny liten dator idag =/

Nu vet jag inte.. jag borde köpa MB med 250 GB eller om jag ska vänta på update av den.. Vad tycker ni?
av dankorin, tisdag 15 januari 2008 kl 23:03
kkimpa
Tanken med datorn är ju att föra tekniken framåt. Jag menar, vem fan lagrar saker på en skiva nuförtiden? (Visst, förstår at det blir oundvikliga problem till en start, men jag kan bara komma på en enda gång jag har använt min optiska enhet på min mbp.

Om ingen tar första steget, kommer ingen göra det. Nice initiativ. Sen kanske det är snålt att dom inte skickar med Superdrive när så "lite" dator kostar så mycket.

Men den som inte får boner av denna prylen måste ju vara fuckin impotent.
av kkimpa, tisdag 15 januari 2008 kl 23:03
Mr. Apple
kkimpa: Jag kan hålla med dig om att någon måste ta initiativet, men så länge vi inte har snabbare uppkopplingar än 8 mbit/s (som jag anser vara ett snitt idag) så håller det inte med att "vara nära en annan dator".

Om 3 år hade jag köpt en sådan, när utbyggnaden är WIFI Hotspots har kommit längre, och vi har tillgång till snabbare uppkoppling.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 23:07
JOnas!
Macbook Air sålds ju redan på blocket!
Strange tycker jag...troligen någon som köpt och betalt två stycken på applestor ni ikväll och försöker kränga den ena för grymt överpris.


av JOnas!, tisdag 15 januari 2008 kl 23:08
herr_wcanka
Det roliga är ju att Apple alltid tar ett steg framåt i utvecklingen, till skillnad från konkurrenterna som trampar sidledes. Även om keynoten inte blev det jag hoppades på, iphone v.2 till sverige, så var det ändå en rad intressanta nyheter. Dock inget jag tänker köpa.

En annan sak, borde de inte gjort det möjligt att hyra TV-serier. Hur ofta ser man dem mer än en gång? Ungefär lika ofta som man ser en film mer än en gång.


av herr_wcanka, tisdag 15 januari 2008 kl 23:13
Mr. Apple
Nej. Blocket-annonsen luktar SCAM.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 23:14
Wille Wilhelmsson
Samma här kkimpa. Min optiska enhete ligger bara o skräpar. Vad ska du använda din optiska enhete till Mr. Apple?
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 23:17
Slowmove
herr_wcanka...hade du tänkt att jobs skulle kliva upp och säga nått i stil me "nu lanseras iphone i sverige mina damer och herrar" ne men inte för att vara hård men det kommer nog inte presenteras på en keynote direkt för just sverige, men iphone v2 hade jag me hoppats på kan jag säga
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 23:17
Stryyken
Mecenat studenterbjudande fick man snabbt i mailen:

"Ultra slimmad. Ultra portabel. Det hetaste ryktet visade sig vara sant!

Apple Store för konsumenter: 16 495 - 28 060 kr
Mecenat Apple Store: 14 845 - 25 252 kr
Du sparar: 1 650 kr - 2 808 kr"

Kolla länken.
av Stryyken, tisdag 15 januari 2008 kl 23:27
Nisse Bergman
Tyvärr tror jag inte på MB Air, den är alldeles för dyr för vad som levereras. Och att den är lika stor som en vanlig MB tror jag är ganska ostrategiskt, en mindre skärm hade nog varit en bättre idé. Hade det inte varit bättre att faktiskt satsa på ultraportabel och inte bara ultratunn? Nu kommer den konkurrera med den vanliga MB, där jag är ganska säker på att den senare kommer vinna, med tanke på pris och prestanda. Tjockleken är mest något som folk på resande fot bryr sig om, och de hade nog hellre haft en mindre skärm också. MB Air kommer aldrig bli en dator som letar sig in i vardagsrummen.
av Nisse Bergman, tisdag 15 januari 2008 kl 23:30
Trisen
Nice liten maskin...

Toppen för plugget i högstadiet..?!?
men vem köper den för det priset ??

möjligen Café late glidaren som små surfar
på inne caffét.. i en stor stad nära dig..

Men läcker är den =)
av Trisen, tisdag 15 januari 2008 kl 23:35
Slowmove
den är inte tänkt för vardagsrummen, utan för kontoren och alla de som reser flyg/tåg m.m. med dator...jag vet att min farsa t.ex. lätt skulle välja denna om han var mac-kunnig
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 23:36
alxalx
till hösten blir det en sådan, pappa borde ju fatta att man inte kan ha en 2.3 kgs vaio och förväntas göra bra ifrån sig i studierna..
(Ja jag spelar på och överdriver bortskämdheten)
av alxalx, tisdag 15 januari 2008 kl 23:39
petza
jippie
av petza, tisdag 15 januari 2008 kl 23:44
More10
Känner igen det här ifrån när apple dumpade bland annat diskettstationen i sina lådor. Folk gnällde då med, men känns rätt självklart idag. Skivor är riktigt uselt.
av More10, tisdag 15 januari 2008 kl 23:53
Mr. Apple
Wille Wilhelmsson: Jag använder den dagligen i princip.

Slowmove: Nej, men att den skulle lanseras i nordeuropa: Norden, Ryssland, Estland, Lettland, Polen, Litauen osv...

Nisse Bergman: Ja ja ja!!! Jag säger det också. Air har som Macbook ca. 1 mm mellan varje tangent samt va 1,2 cm på varje sida om tangentbordet. Jag hade gärna sett att de hade kapats bort, och gärna för mig på bekostnad av skärmstorleken.

Jag ser heller ingen direkt mening med att den ska vara ultratunn, mer än att det är snyggt.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 23:54
danielhedman
vem.. IDAG.. använder en optisk enhet till annat än att bränna nån skiva nångång då och då?

Folk borde väl ha rört sig åt trådlöst eller lever alla fortfarande på 90talet? :S

xvid-support i 360n = guld värt.
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 00:00
Hasselgren
Läcker. Jag åker runt mycket bland kunder så en MacBook Air är ett giv!
av Hasselgren, onsdag 16 januari 2008 kl 00:01
Mr. Apple
Jag?!

Herregud. Jag är fotograf. HUR ska kunder få sina bilder? Mejla över 1 gb med bilder?

Jag driver en radiostation. HUR ska kunder få en kopia på den tid de köper på kanalen idag?

Jag gör filmer i iMovie ofta, ofta. HUR ska jag få mina släktingar att se på filmen från julafton, som är runt 700 mb. Posta datorn till dom??
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:04
danielhedman
så varför ska du ha en macbook air isf? stationärslir som du kör =)

hacka inte på produkter du inte tänker använda.

edit:
med det menat att du är i helt fel målgrupp.
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 00:06
Mr. Apple
Jag hackar inte. Jag tror bara att det är många som använder en optisk enhet idag.

Air är snygg, liten och nytänkande. Jag tror dock att den ligger ett för tidigt.

EDIT: att den ligger ett år för tidigt.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:11
Hilding
Bara jag som tycker att det svarta tangentbordet är ruskigt fult?!
av Hilding, onsdag 16 januari 2008 kl 00:27
Slowmove
jag tror inte som dig Mr. Apple, tror snarare väääldigt få använder den när de har alla program installerade...de flesta företag använder numera t.ex. usb-minnen istället när de skickar presentationer/PDF och dylikt.

jag hackar inte alls på dina åsikter nu utan tror bara att apple tar exakt rätt beslut här i att prioritera vikten och storleken för den målgrupp jag tror de riktar sig främst mot (kontorsarbetare/resande försäljare)

själv kan jag säga att jag vet inte någon som använder optisk enhet till annat än installera program samt lägga in musik på datorn...numer går dock fler och fler program att köpa på internet och ladda hem samt då få key på mailen, alltså blir inte det något bekymmer heller framöver.
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 00:27
Mr. Apple
Hilding: Agree.

Jag tycker att den prototyp som någon verkar ha snickrat ihop i Photoshop (länk nedan), var riktigt jävla snygg.

Så hade jag velat se MacBook Air.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:34
danielhedman
mr.apple:
klart många använder en optisk enhet idag, har en både i xboxen och i dvd-spelare till teven :)

dock måste jag säga att ultra-portablas år är i år och nästa år ska det minsann bara behövas en skärm. :)
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 00:34
fbfb
En ultraliten dator med optisk enhet är ju Sony Vaio TX3, 1,25 kg ocg 2 cm tunn.

Jag reser väldigt ungefär 90 dagar per år (alltid flyg, alltid utomlands) och jag klarar mig helt enkelt inte utan optisk enhet. Detta främst för att jag på långa flygningar ocg på flygplatser ser på tv-serier via min optiska enhet.

Att döma av mina kollegor och folk man träffar i lounger och på flygplan verkar de flesta som reser mycket ha samma behov.
av fbfb, onsdag 16 januari 2008 kl 00:40
Mr. Apple
Refererar till fbfb:s inlägg:

Så jag får rätt igen. Här har vi ett livs levande exempel på att det fortfarande är en viktig komponent. Jag tvivlar inte på produkten, jag säger bara att den borde släppts om ett år eller kanske tillochmed två.

Jag ska själv börja resa en hel del långa inrikesresor; både flyg och tåg. Då kommer jag själv undersöka hur jag hade klarat mig om jag hade införskaffat en sådan.

Och som alla verkar vara överens om här så är Macbook Airs målgrupp affärsresande.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:45
Slowmove
fbfb, okej då har vi olika synsätt på den gruppen, alla de jag haft kontakt med som reser sådär har som sagt inte behov av optisk enhet men det kanske beror mycket på ålder (vet iofs inte din) men de flesta jag vet jobbar när de använder datorerna på flyg/tåg m.m. och som sagt använder usb-minnen istället för cd inom företaget

men nog tror jag iallafall målgrupp finns så den diskussionen kan vi nog lägga ner egentligen

btw angående den dära vaion, läcker, men ganska mycket sämre prestanda än macbook air...spelar ju dock ingen roll om man bara skriver + mailar

jag åker själv kanske inte överdrivet mycket men ungefär >3 timmar tåg i veckan + vissa veckor 10-15 timmar buss och jag har aldrig haft behov av optisk enhet, men som sagt beror det på vad man använder datorn till...jag har å andra sidan aldrig sett en film på min dator och jag har använt datorer sen 94 (och jag är 21 år nu, så knappast nån lastgammal kontorstråk heller)
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 00:45
hampus05
MacBook Air i all ära, men är ändå lite besviken på keynoten. Tycker det skulle varit ett bra tillfälle att mata på en 10.5.2-uppdatering, uppgradera MacMinin samt fräscha till de andra MacBookarna. Eftersom de senare är ganska tjocka i jämförelse så borde det ju finnas utrymme för rätt mycket mer prestanda, batteritid och lagring...

Drömmen vore ju dock om de kombinerade en TimeCapsule på 1TB och en MacMini i en och samma produkt. Då skulle ju AppleTV kunna gå och lägga sig...
av hampus05, onsdag 16 januari 2008 kl 00:50
Slowmove
macbookuppdateringar tror jag smygs ut under veckan, inget att köra på en keynote istället för nya produkter
likaså är 10.5.2 kan jag nästan garantera under veckan, man snackar väl absolut inte om en uppdatering/buggfix på en keynote ;)
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 00:53
Mr. Apple
hampus05: En mac mini med 1 tb uttrymme helt enkelt??

Jag har kollat upp för alla som undrar: Time Capsule går att använda som trådlös lagringsenhet också, samt att det går att bygga ut den genom USB-uttaget.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:54
hampus05
Mr. Apple: Ja, men som bredbandsrouter också!
av hampus05, onsdag 16 januari 2008 kl 01:00
Fredrik
Men ärligt talat, vem fan bryr sig. Vissa måste ha optisk enhet och behöver en macbook eller macbook pro. Andra klarar sig utan och kan välja mellan alla tre..

Jag undrar mest vad som hände med MacBook Pro.. verkligen dags att uppdatera. Antar att inget annat fick stjäla MacBook Airs uppmärksamhet idag och att nya pro-modeller rullas ut väldigt snart..
av Fredrik, onsdag 16 januari 2008 kl 01:07
Olligarski
Men hallå Mr Äpple: Går ju köpa till optisk enhet!

Sätter en peng det kommer Air Nano inom ett år.
av Olligarski, onsdag 16 januari 2008 kl 01:13
Nash
Är de NÅN som vet om den har IR så den funkar med Apple fjärren till Front Row? finns INGET på hemsidan o säg inte att de är den på framsidan för det är den pulserande grejen som är igång när Macen är i viloläge... ANYONE?
av Nash, onsdag 16 januari 2008 kl 01:25
Slowmove
Nash, går att köpa till fjärrkontrollen iallafall så borde ju logiskt nog fungera tycker man =P
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 01:30
Nash
Jo men o andra sidan kan jag köpa till en Cinema skärm till en iPod sååå dont be so sure... hur skulle det funka liksom över Bluetooth? Om dom skippat IR så är dom ju STÖÖÖRT korkade!
av Nash, onsdag 16 januari 2008 kl 01:34
Olligarski
Remote Disc verkar inte såå hot:
av Olligarski, onsdag 16 januari 2008 kl 01:38
Olligarski
Jäkla buggigt system detta!

(Edit: Dubbelpost)
av Olligarski, onsdag 16 januari 2008 kl 01:58
nisse
Mr. Apple: 8 Mbits uppkoppling? Jag har haft 100/100 Mbit i flera år och kommer får 1000/1000 Mbit inom tre månader.

På resandefot har jag aldrig användning av optisk enhet. Hemma bränner jag en del, men då kan man ha en extern modell.
av nisse, onsdag 16 januari 2008 kl 02:49
Tiny
Är det bara jag som tycker Mr. Apple och Slowmove verkar ha samma frisör och optiker? :)
av Tiny, onsdag 16 januari 2008 kl 02:51
Lilleolov
bara jag som brukar titta på film genom min bärbara på hotellrum och kanske tillochmed på bussen ibland?

med 80 hårddisk kan jag inte lagra några filmer och eftersom den inte kan spela en dvd film såå, framåt i utvecklingen?

var är bluray spelaren?
av Lilleolov, onsdag 16 januari 2008 kl 03:06
Marcus Olovsson
För övrigt så lär ju remote disc delas via lokala nätverk och då får man nog mycket bättre än 8 mbits uppkoppling.

Brukar använda "delade cd-enheter" i Windows och har aldrig haft något problem med det iaf, när det gäller hastighet.

För övrigt vill jag ha en Macbook Air, den verkar väldigt smidig att ta med... Men har den mic btw?
av Marcus Olovsson, onsdag 16 januari 2008 kl 07:07
Slowmove
jupp det har den, vid webcamen
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 07:30
thomasl
Klockren!
Om man prompt *måste* ha en optisk enhet kan man väl köpa en MacBook? Klarar man sig utan kan man köpa en Air.
Jag jobbar bara trådlöst, och brände en skiva senast... ja, längesen var det. Och då finns ju Remote Disc. Eller extern brännare. Hade jag pengarna skulle jag beställa en idag.
Klagomålen påminner mig väääldigt mycket om när Apple tog bort floppydiscdriven...

En annan riktigt, riktigt bra grej är att man kopierat gesterna på styrplattan från iPhone. Lysande.

av thomasl, onsdag 16 januari 2008 kl 09:16
Skippy
Hilding: Jag tycker också det svarta tangentbordet är fult. Det ser omodernt och lite som en billig pc.

Dessutom följer det inte riktigt resten av produktlinjen: Macbook har vita knappar, Macbook Pro har gamla hederliga Powerbook-stylen (aluminium-färg) och de nya tangentborden är aluminium med vita knappar. Det känns helt fel med svart tycker jag... det var det första jag reagerade på. Skulle jag få bestämma så hade det funnits en Air-modell som var helvit med anodiserad vit aluminium och vitt tangentbord med grått äpple på skärmen! Det hade varit nice!

av Skippy, onsdag 16 januari 2008 kl 09:17
Mr. Apple
Tiny: Glasögonen är köpta i Grekland när jag bodde där, likaså klippningen. Osannolikt vore det att vi hade samma :P

Nisse: SNITT sa jag. Det är få som har 100 mbit/s privat. På företag är det vanligt, men då har man ofta ett antal datorer som ändå delar på uppkopplingen.

av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 10:06
Bobby Bulgur
USCH FÖR SVARTA TANGENTER
av Bobby Bulgur, onsdag 16 januari 2008 kl 10:14
cloudvii
Ahh, svarta tangenterna var fugly.
av cloudvii, onsdag 16 januari 2008 kl 10:40
cloudvii
men vad gör man vid en omformatering eller ominstallation om man INTE har tillgång till en extern enhet eller en annan dator att låna optiska enheten över nätverket av? Kan man boota OS X installation från en usb-enhet/pinne. I så fall är det grymt. All annan mjukvara finns ju ändå på nätet idag så!
av cloudvii, onsdag 16 januari 2008 kl 10:43
Ramlösa
Har hellre en aning tjockare dator som är mindre.
Får lite budget känsla över Macbook air, likt med budget bärbara tar inte skärmen upp hela utrymet som finns.
Måste tanka gps grejen till iphonen
av Ramlösa, onsdag 16 januari 2008 kl 11:01
Slackerbitch
Hur levereras OS:et till en dator utan optisk enhet? Visst finns det LAN men hur installerar man om OS:et om man bara har en (1) dator? USB-sticka (skulle varit smidigt och betydligt snabbare än en disk) - osäker på om OSX får plats på en 4GB-sticka, de som är större än så kostar tyvärr rätt mkt (~900kr)? Linux har väl någon slags nätverksinstallation (över internet) men det känns ju inte helt solklart för ett 4.5GB stort system och är det ens möjligt med OSX?
av Slackerbitch, onsdag 16 januari 2008 kl 12:20
MadsAlexander.com
Slackerbitch- Dom program jag har köpt dett senaste året har gått att ladda ner :-)
av MadsAlexander.com, onsdag 16 januari 2008 kl 12:26
dabloom
Jag fattar inte problemet folk har med att det fattas dvd och en del portar och sånt. Dom personerna som behöver det köper väl en MB. Det är ju inte så att MBA har ersatt MB eller MBP, det är ett ultraportabelt alterativ.
av dabloom, onsdag 16 januari 2008 kl 12:45
twi
inget nätverkskort (förutom wlan), 4200 rpm, intel GMA, EN usbport, ingen optisk drive, internt batteri. om det är priset man får betala för en tunn laptop så skiter jag nog i det, tack.
av twi, onsdag 16 januari 2008 kl 12:49
danielhedman
spot on dabloom

edit:

försvinner inlägg eller? :S
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 12:52
Tiny
sosudaniel,
I drivor... :(
av Tiny, onsdag 16 januari 2008 kl 13:44
Voxar
Positionering fungerade på min SonyEricsson också när jag var i stockholm över nyår.
av Voxar, onsdag 16 januari 2008 kl 14:10
Mr. Apple
twi: Håller med. Alldeles för dyr dator, bara för egenskapen att den ska vara platt.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 14:25
KaptenKraek
Så, då lär vi se nedladdningsbar version av MacOSX 10.6? Eller blir man tvungen att känna någon annan med en dator med optisk enhet eller blir man tvungen att köpa en? tror inte det va.
av KaptenKraek, onsdag 16 januari 2008 kl 15:41
Ted
Snyggt med de svarta tangenterna tycker jag. Trött på de vita som blir smutsiga direkt. Nej, sobert är det. Synnerhet i mörker ser de ut att lysa snyggt och mysigt.

av Ted, onsdag 16 januari 2008 kl 16:03
wehooo
Jag tror inte man ska köpa en Macbook Air som enda dator, utan den är tänkt som ett komplement.
av wehooo, onsdag 16 januari 2008 kl 18:00
Fredrik
Har testar positionering på söder och i city.. det funkar klockrent och är sjukt precist. Men det kräver ju givetvis att det finns tre hotspots i närheten, annars är ju inte en triangulering möjlig..
av Fredrik, onsdag 16 januari 2008 kl 19:48
Fredrik
Lilleolov: Enkelt. Rippa din film med Mac the ripper hemma med den externa DVDn och kolla sedan på den i datorn.. 4-8 Gb. Har du inte det över så är det nog dags att fundera på en extern hårddisk också. Kanske en Time Capsul.

Och ni andra som undrar hur man ska installera OSet OM det händer och OM det händer.. herregud, det står en dator i var och vartannat hörn.. och de flesta av er har säkert minst en hemma eller i alla fall en granne. Känns som att ni kämpar på för att hitta fel. Bakåtsträvare.
av Fredrik, onsdag 16 januari 2008 kl 19:56
wunderbaren
MacBook Air är helt rätt i tiden! Det var verkligen på tiden! Jag har beställt en, har verkligen saknat en tunn dator som inte väger så jävla mycket. Så trött på allt som man inte använder, som optisk enhet, var flera år sen jag använde en senast.

Dom som påstår att den inte är rätt i tiden pratar i nattmössan, detta är precis vad folk vill ha! Man får vad man betalar för!

MacBook Air kommer bli en riktig succé, ana inget annat.

Fredrik: bra sagt! Hur orkar folk hitta på anledningar för att inte köpa en dator? Man har ju nästan en dator i varje sovrum och vardagsrum numera! Det är ju det minsta problemet.
av wunderbaren, onsdag 16 januari 2008 kl 21:44
sajb0r
Kollade nyss keynoten.. Fan vad Jobs gör det bra, varje gång.

Nu till MB air; Fantastisk dator. Jag ska köpa en, lätt.. Kommer äntligen att börja plugga till hösten, så lär bli en sådan då nån gång. Sitter på en sleten HP som kör vista nu, och ärligt talat är jag rått trött på att skiten hänger sig (även om det inte händer jätteofta.) För mycket helt enkelt.

Har funderat på Mac otaliga gånger och detta var det jag behövde för att bestämma mig. Använder inte DVD/CD för mer än att bränna och då har jag redan en extern...

Vad gäller HDD utrymmet, så är det väl lite snålt, men 2.5" externa hårddiskar ligger hyfsat billigt nu, och dom är ju RASANDE portabla.

Keynotes dock. Hur ofta hålls de? Kollar alltid, men har ingen aning hur frekvent de kommer.. Någon rutinerad maccare som kan svara?

Tack!
av sajb0r, torsdag 17 januari 2008 kl 00:39
Mr. Apple
wehooo: Ett komplement för 16,500?? Oj. Dyr accoseoar.

sajb0r: Den hålls 3 gånger per år, men det är den första som alltid ses som den stora, "riktiga". Det är på den de släpper helt nya produkter, och på de andra släpper de mest uppdateringar.
av Mr. Apple, torsdag 17 januari 2008 kl 01:10
Slackerbitch
MadsAlexander.com: Men hur ska du ladda ner ett OS? finns det en bootstrap i OSX som laddar in drivrutiner för nätverkkortet och sedan installerar OSX över internet?

Förstår fortfarande inte hur man installerar OSX på en tom hårddisk utan CDROM?
av Slackerbitch, torsdag 17 januari 2008 kl 18:02
Kommentera artikelnContainerfartyg har korsat Arktis för första gången
Northern Sea Route öppen för kommersiell trafik snart? 
31.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Första tåget som drivs på vätgas har börjat rulla i Tyskland
Släpper ut mindre än sina dieseldrivna bröder 
42.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Efterfilm från Comic Con Stockholm 2018
Lite lunchnörderi 
43.0°
+
André Stray
0
Apple Watch 4 är ett riktigt lyft!
Vi ger er den första svenska recensionen 
43.1°
+
Roger Åberg
0
Capcom stänger ner studion bakom Dead Rising
Samtliga projekt hos Capcom Vancouver läggs ner 
33.6°
+
André Stray
0
Apple pröjsar 14,3 miljarder euro till Irland
För utebliven skatt 
50.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Fler Marvel-hjältar kan få egna tv-serier
På Disneys streamingtjänst 
34.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sony presenterar Playstation Classic
Hoppar på Mini-trenden 
52.9°
+
André Stray
0
Nintendo Switch släpps i Fortnite-version
Eller ja, en bundle i alla fall 
33.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Logitech presenterar K600 TV Keyboard
Trådlös tangentbord perfekt för TV:n 
41.6°
+
André Stray
0
Google inleder samarbete med Renault-Nissan-Mitsubishi
Ska fixa Android till deras bilar 
44.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Pappa använder barn för att snatta Nintendo Switch
Årets pappa? 
23.2°
+
André Stray
0
Nya Lexus ES blir din för 417.000 kronor
Har Sverigepremiär i januari 
32.0°
+
Bobby Green
0
Kina inför strafftullar mot USA
På varor för 60 miljarder dollar 
29.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Australiensiska jordgubbar kollas nu med metalldetektor
Efter att idioter börjar fylla dem med nålar 
12.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Mozilla släpper Firefox Reality
Webbläsare för virtual reality 
41.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Withings återvänder med ny smartklocka
Säg hej till Steel HR Sport 
41.7°
+
André Stray
0
Nytt konstgräsgranulat tillverkas av rester från sockerrör
Miljövänligare än mikroplaster 
59.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Trailer för Captain Marvel
Peppen! 
53.8°
+
André Stray
0
För 116.000 pund får du en eldriven MG Roadster
Susa fram nästintill ljudlöst och slipp mecka 
41.3°
+
Bobby Green
0
George R.R. Martin vill inte att Game of Thrones ska sluta
Kunde ha fortsatt till 13 säsonger 
46.1°
+
André Stray
0
Xiaomi trollar Apple
Börjar sälja paketet XS Max 
75.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Så bra är iPhone Xs och Xs Max!
Vi ger er första svenska recensionen 
31.7°
+
Roger Åberg
0
Spindlar aktiverade larmsystem i brittisk stad
Började spela kuslig musik för invånarna i Ipswich 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
USA inför nya strafftullar mot Kina
Varor för 200 miljarder dollar får tull på 10 procent 
20.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Oskar har spanat in Audi e-tron
Hur känns den live? 
42.0°
+
Bobby Green
0