m

Vad tycker vi egentligen om MacBook Air?

Bra eller anus?

Mac / Hårdvara

Nu har man kommit tillbaka till verkligheten och MacBook Air har hunnit sjunka in i medvetandet. Visst är det en riktigt sexig sak det där, men är den så bra? Det finns några saker som gör oss tveksamma till att detta kommer att bli en flipp.

Priset
MacBook Air är dyr. Alldeles för dyr. Visst är den rackarns tunn, visst har den bra skärm och rätt fantastisk på många sätt men när allt kommer omkring så är det en liten dator utan optisk disk, med lite hårddisk, dåligt grafikkort och knappt några portar alls. En MacBook Light skulle man kunna säga. Frågan är då varför den kostar som en MacBook Deluxe.

Ny teknik kostar, men det Apple har gjort med MacBook är är att rensa bort teknik. I princip så sitter hela datorn på ett kort och förutom det kortet så finns det ett aluminiumstycke, tre portar, en skärm och ett tangentbord. No more. Borde det inte bli billigare att tillverka då?

I bilbranschen håller man på med samma sak. Man rensar bland antalet delar för att minska vikten och på så sätt bränsleförbrukningen, men framförallt för att minska priset. Apple tänker fel här. Möjligen förödande fel.

Portarna
Hur stor är en liten firewire-port? Skitliten. Hur stor är en extra USB-port? Skitliten. Kom igen liksom, vem klarar sig i dag på en (1) USB-port? Och den som svarar USB-hub har missförstått principen av att ha en så lätt sak som möjligt att bära omkring på.

Inte tillräckligt wireless
En dator som denna ska ju självklart ha inbyggt turbo3G-modem. Eller hur?

Minus 3 millimeter, minus 160 GB
Hårddisken i MacBook Air är en trött liten sak som är på 80 GB. 80 GB är inte mycket i dag. Om man hade bjudit på 3 millimeter till så hade man fått in en 160 GB disk istället. Som i och för sig skulle vara lika trött.

Långsam?
Detta återstår att se men inte är det en best inte. Och det här borde kanske ligga under priset, men betalar man premium så vill man inte sitta med något som är långsamt och trökigt. Så är det bara. För 10 000 kr kan jag acceptera en långsammare dator, för 16 500 kronor nej tack.

Som ni märker är jag lite tveksam till Air. Det ska verkligen bli intressant att testa den på riktigt när den kommer.

Vad tycker ni om Air? Flipp eller flopp? Bra eller anus?

Läs mer
RSS 49 kommentarer till artikeln
Andréas Nilsson
Anus!
av Andréas Nilsson, tisdag 22 januari 2008 kl 06:42
nisse
Bra!

Detta är en VD/Säljare/IT-tekniker och många andras dröm. Vi som behöver släpa på kanske inte bara en utan två bärbara. Två stycken MacBook Air väger mindre än en MacBook och en annan normal bärbar PC.

Det är inte en mac för Finalcut Pro användarna eller de som sitter med 200 lager i Photoshop. Dock så för en fotograf som lever på att resa och skicka sina bilder hem är denna perfekt. En av de stora tidningarna i sverige kommer ju köpa in denna till sina fotografer vet jag om.

Turbo 3G är väl så omodernt det kan bli. Det är ju så långsamt. Speciellt när man idag får in Wifi nästan överallt.

Vad skall man ha i alla USB portar? Jag har inget i min. Dock saknar jag en firewire port när jag skall köra en backup. Fast det går lika bra att nå mitt NAS med wifi, så varför har jag inte gjort så innan?

Jag vet flera som redan beställt och jag kommer nog med göra det snart. Min rygg vill inte släpa på extra kilon!
av nisse, tisdag 22 januari 2008 kl 06:54
jaan
Bra - Om man inte behover koera flera processor intensiva appar samtidigt.

Foer browser, Wordpress, Word/Pages, Mail osv ar MBA perfekt. Sarskilt som en (2:a) maskin for oss som reser stup i kvarten. De som tror att ett par kilo extra i vaeskan inte spelar naagon roll har inte slaepat burk oever kontinenten :)

Priset aer i linje med andra "super portables"/"thin-and-light" osv, mao inget problem for dem som koper burken for jobbet (avdragsgill kostnad).

Portarna - en extra USB skulle vara bra men ingel deal breaker. Musen ar Bluetooth aendaa.

HD - Jag har en 80 GB HD pa min PB G4 och den har fortfarande over 30 GB av oanv utrymme. Det mesta ligger online. Men det beror som sagt pa vad man anvader sin burk, och darmed hur man vill ha tillgang till information och filer!

Hastighet - Aterigen, beror pa vad man skall med burken till. Haer kan konceptet med att ha MBA som reseburk vara relevant om det visar sig att den ar seg somen gammal G3:a. Isf kan det vara skoent att ha en snabb burk pa sin primaera arbetsplats.

Lyckligtvis har Apple tillrackligt med olika typer av burkar for att tillfredsstaella oss alla. MBA kommer att passa ett gaeng personer som handen i handsken.
av jaan, tisdag 22 januari 2008 kl 07:06
Zulando
Det sämsta med Airen är skärmen. Med tanke på skärmytan på 13,3" är det skandal att de inte kan ha högre upplösning. DPIn är skrattretande låg på alla mac-laptops, vilket stör mig.
av Zulando, tisdag 22 januari 2008 kl 07:26
ettmarcus
Zulando: DPI:n är nästan för hög redan nu. Den ska definitivt inte vara högre förrän skalbart interface är ett faktum.

Annars håller jag med Nisse. Det är en kanondator för de som flyttar sig ofta. Jag vet inte hur ofta jag har använt alla portarna på min macbook. Detta är dock inte en dator för t.ex. de som har sina bärbara datorer som "står-på-skrivbordet-hemma-med-alla-kablar-ipluggade-hela-tiden"-dator.
av ettmarcus, tisdag 22 januari 2008 kl 07:40
Andyreas
Tycker du missar lite vem den riktar sig till Roger. Apple har ju säkert inte trott att de ska sno marknadsandelar från Dells och hps värstingbärbara med denna. Ser man den för vad den är, en smidig portabel dator så faller den in mkt bättre i sitt fack. Tittar man sen på vad folk verkligen använder sin dator till när de är ute efter en smidig bärbar sådan så är man nog ännu mer hemma med denna. Att den inte har turbo3g tycker jag dock är märkligt just med tanke på målgruppen. Förutom de har nog apple lyckats väl i förhållande till vad de faktiskt ville åstadkomma med denna.

Jag själv kan se mig med den. Jag driver idag eget och far med min 3+kg 15.4" hp. Den har fått följa med både till thailand och NY och är inte helt smidig. Men jag har inte suttit och PSat eller liknande med den under den tiden utan de gör jag hemma på min stationära.

Ska bli mkt intressant att se prestandatester på den dock. Orkar den svälja PS om man trycker i den det?..vi får se. Saknar dock 32gb ssd som tillval...men men...
av Andyreas, tisdag 22 januari 2008 kl 07:43
Hasselgren
3G-kort är ju inte så konstigt då Apple typ riktar på USA-marknaden only. Jag gillar det minimalistiska tänkande riktigt mycket. När jag har min MacBook Pro så använder jag typ alltid trådlöst (11n) på både jobbet och hemma. Sedan stoppar jag sällan i så mkt tillbehör: musen använder jag bara när jag ska maska bilder i Photoshop. Och jag har använt Photoshop CS3 på en Dual 867MHz:are så visst borde det snurra även på MBA. Nu kommer jag inte köpa en då jag redan har min MBP - men tids nog så vore det ett giv. Big up Apple att våga!
av Hasselgren, tisdag 22 januari 2008 kl 08:00
David L
anledningen till att det inte sitter ett HSDPA/HSPA ("Turbo" 3G) -kort i air:en är samma anledning till att de inte använder Intels WiMax-kort i den, man vet än inte vilket av formaten som kommer att "vinna". Det är lite för osäkert än, även om WiMax är sjukt överskattat. WiMax vill dit HSDPA är idag, helt enkelt.

nisse: näe, WiFi täckningen i sverige, och resten av världen, är på sin höjd dålig. Det är sällan du får den 6Mbit som man kan få av ett turbo-3g nät om du ansluter till ett öppet wifi, man delar ju på ynka ~30Mbit/s data på varje wifi-hotspot. Det blir fort mycket sämre än 3G. Dessutom suger WiFi enorma energiresurser, 3G är betydligt energisnålare eftersom det är framtaget för att användas i mobiler. Kolla länken för vad som är framtiden inom trådlöst.
av David L, tisdag 22 januari 2008 kl 08:00
Patrik Hamberg
Det finns egentligen bara två saker som är viktiga för mig när jag värderar MacBook Air:

1. Vikten
2. Batteritiden

Vikten är fantastisk.
Batteritiden är ok.
av Patrik Hamberg, tisdag 22 januari 2008 kl 08:07
der Nederlanden
Personligen tycker jag det är under er nivå att skriva "bra eller anus?". Det går an på en blogg från en nördig och underutvecklad gymnasist.

Vad det gäller jämförelser med bilindustrin så är det orättvist. Bilindustrin kan inte bygga hur litet som helst utan att lämna människor utanför. D v s att det finns gått om utrymme i en billig småbil som kan ta emot standard delar. Marknaden för delar till en superslimmad dator är inte lika stor ännu.

Förövrigt har bilar och datorer jämförts förr och det finns en poäng i historierna?
av der Nederlanden, tisdag 22 januari 2008 kl 08:18
der Nederlanden
Annars tycker jag att maskinen verkar toppen för dom som behöver nåt lätt när de reser.

Personligen vill jag gå ner från min 17" PB till 13.3" MB
av der Nederlanden, tisdag 22 januari 2008 kl 08:27
tigra
Jag tycker den är ok, kan dock vänta en generation då den kommer ha samma prestanda som en pro. Så upphetsande är den ju inte, inte i klass med övriga produkter som släppts från Apple den senaste tiden. Kan hålla med om att vikten spelar ganska stor roll men frågan är hur kul det blir att jobba med den i Leopard, min Macbook blev ett snäpp segare med nytt operativ trots 2.0 med maxat minne. Kommer ju givetvis sälja sjukt mycket på bara hypen och uppståndelsen men jag kan gott vänta.
av tigra, tisdag 22 januari 2008 kl 08:31
Flow

MBA 16495:-
Höjd :1.94 cm
Bredd: 32.5 cm
Djup: 22.7 cm
Vikt: 1.36 kg
Batteritid: 5 tim

MB 9995:-
Höjd: 2,75 cm
Bredd: 32,5 cm
Djup: 22,7 cm
Vikt: 2,27 kg
Batteritid: 6 tim

Det skiljer inte ens 1 cm på måtten och inte ens 1kg på vikten och för detta får man betala 6500kr extra. Alltås 0,91kg 0,81cm -1 timme = 6500kr ?

Jag kan ha fått nå fakta fel så rätta gärna dessa.
av Flow, tisdag 22 januari 2008 kl 08:37
Josef
Ang priset kommer de säkerligen sänka det rätt fort.. Brukar väl vara rätt högt startpris på bebisarna?
av Josef, tisdag 22 januari 2008 kl 08:55
PS.
"Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away."

Antoine de Saint-Exupéry

av PS., tisdag 22 januari 2008 kl 09:55
David L
awakeFromNib: Men jag tror ändå att Apple förlorar en liten bit köpare om man inte levererar någon maskin med BluRay, varför det inte redan sitter i MPro är en gåta. Hoppas verkligen att nästa MB Pro kommer att ha BluRay-spelare, vill inte ha en massa 50-80GB-filmer på laptopen, så mycket disk har jag inte.
av David L, tisdag 22 januari 2008 kl 10:01
Johan L
Jag beställde en MacBook Air igår eftersom det är en bra produkt för mig.

MBA är perfekt för mig som pendlar till jobbet ~4h/dag. Jämför man med den Lenovo T60 som jag har idag så är MBA lättare, startar snabbare och håller laddningen längre. Det enda jag använder USB-porten till är enstaka minnespinnar.

Vikt och batteritid är viktiga för mig, så MBA är en perfekt produkt. Priset är högt, men det innebär att jag får känna mig lite exklusiv. =)


av Johan L, tisdag 22 januari 2008 kl 10:18
hugin
Roger: Du har verkligen missat mycket.

FW-port hade varit bra, men det krävs mer än bara ett hål.

Inbyggt 3G-modem? Är du på riktigt?

Större hårddisk? Sure, det kommer säkert jättemånga i målgruppen sakna. Not.

Sluta grina för att du inte tillhör målgruppen.

Ja, den kostar mycket pengar. Nej, den har inte allt en vanlig bärbar har. Guess what? Det är inte en ersättare för MB/MBP!
av hugin, tisdag 22 januari 2008 kl 10:26
geirr
Til dom som jamför med bilar. Vad händer med priset på en BMW 3serie om du tar bort et par dörrar och taket? Inte blir den billigare trots att den är mindre praktisk enn en vanlig 3serie sedan?
av geirr, tisdag 22 januari 2008 kl 10:49
Jezper
Anus!

Jag tyckte den var tokigt fin när jag kollade keynoten, men ju mer man tänker på det dessto mindre intresserad av den är jag. Jag tror Apple har missat lite av poängen med vad ultraportabel bör vara. 13" är större än vad jag har nu. Tjockleken på en laptop är aldrig det stora problemet vad gäller portabilitet, det är de övriga måtten. Jag hade hellre tagit en 10-12" dator som var några extra millimeter tjockare på det tjockaste stället och sedan inte gjort den kilformad. De hade kunnat klämma i fler prylar och den hade ändå varit portablare.

Sen, icke bytbart batteri, wtf? Poängen med en ultraportabel dator är väl att man skall kunna ha den med sig i ur och skur, då vill man ha mer juice än 5 timmar och skaffar sig extrabatterier. Stor tumme ner.
av Jezper, tisdag 22 januari 2008 kl 10:51
dnl
Om man bara vill bära den mellan hemmet och kontoret hela tiden är den väl jättebra, men om man letar efter den perfekta lilla datorn att använda var som helst så saknar man ju turbo-3G och längre batteritid. Fem av apples hittepåtimmar är inte bra nog.
av dnl, tisdag 22 januari 2008 kl 10:52
gurrab
Super!

Jag ska bara klämma lite och kolla saldot ifall det ska bli köp.... Sedan så kan man ju byta btteri på egen hand, tror jag såg en artikel + guide på en konkurrerande Mactidning på nätet...


av gurrab, tisdag 22 januari 2008 kl 10:58
Jezper
...skruva i sär datorn när man behöver sätta i sitt extrabatteri? Ja, tjena... För att inte tala om när du ska ladda upp dina två eller fler batterin hemma... Nej, det håller ju inte.
av Jezper, tisdag 22 januari 2008 kl 11:03
David L
ah, jag skulle gärna vilja ha en iaf. Men, om jag ska sälja min MBPro och köpa en MBA, då kommer jag att vilja ha en "kraftburk" hemma = MPro = totalt 50+k-ish med skärmar och allt.. det är inte billigt, men det hade varit nice.

Nej, trots jobbet har jag inte råd.. men kanske efter bonus och skatteåterbäring??!! Hoppas, hoppas..
av David L, tisdag 22 januari 2008 kl 11:31
BlackSmp
Flow: Tanken med att det skiljer bara 1 kg på vikten är nog ett litet feltänk. MBA är omkring 40% lättare, dvs det är klart märkbar skillnad.

Men jag skulle gärna haft ett inbyggt 3G modem. Det hade varit bättre än en extra USB port. Jag använder i princip aldrig bägge mina portar på MBP samtidigt så det är inget stort problem för denna maskin.

Och som påpekades omkring biljämförelsen.
"I bilbranschen håller man på med samma sak. Man rensar bland antalet delar för att minska vikten och på så sätt bränsleförbrukningen, men framförallt för att minska priset"

Jag trodde att man var ute efter att öka vinsten...
av BlackSmp, tisdag 22 januari 2008 kl 12:09
p2d
Angående utbytbart batteri är det ju inte helt omöjligt att det kommer lanseras ett extra externt batteri som man kopplar in i vanliga magnetkontakten..

Jag trivs väldigt bra med min macbook pro och har med mig den varje dag när jag är ute och åker mellan kunder. Superdriven har jag väl kanske använt max 5ggr under 1,5 år. Samma sak med USB ingångarna, jag hade lätt klarat mig på en ingång, dock skulle jag nog sakna fw portarna.


av p2d, tisdag 22 januari 2008 kl 12:30
B-Luv
Designen är en besvikelse. Det svarta tangentbordet, den väldigt breda ramen runt skärmen och den kilformade designen. Jag hade önskat att den var rak.
av B-Luv, tisdag 22 januari 2008 kl 12:53
James Hunt
Jag är till viss del besviken över airen som produkt. Inte nödvändigtvis den minimalistiska tanken, utan prestandan Om produkten ska placeras mellan mb och mbp så borde prestandan vara däromkring också. I slutändan tror jag att just prestandan kommer vara avgörande i huruvida jag kommer att köpa en air eller inte.

Angående bilbranschen. En 911 GT3 RS (lättad) är dyrare än en 911 GT3. En F430 Scuderia (lättad) är dyrare än en vanlig F430. Alltså. Mindre teknik (mindre förpackning) och lättare vikt brukar faktiskt i de flesta fall innebära ett högre pris. Vi betalar för mobiliteten och möjligheten att skicka vår mb air i ett kuvert...

av James Hunt, tisdag 22 januari 2008 kl 13:03
Ullmark
Jag personligen skulle aldrig köpa en Air.. Jag tycker också att den dels är för dyr och sen att den bara är ett triumf-kort för Apple.. Man vill visa marknaden och kunden att Apple står för tekonologi och framsteg. Lyckas eller inte, här i Uppsala är Air en snackis bland folk som inte vet något annat om Mac i övrigt så.
av Ullmark, tisdag 22 januari 2008 kl 14:35
nisse
DavidL: Som kund hos 3, Telia och Telenor med deras turbo 3g-tjänster så vet jag att de suger. Farten är oacceptabel. För mig som reser en hel del så finns det wifi på nästan alla ställen. Jag behöver sällan sätta i något av mina tre turbo 3G-kort. Skall vi snacka fart så är ju farten ner sällan snabbare än 0,5 Mbit. Medans jag med wifi kan få 11 Mbit åt båda hållen. Varför jag har så många Turbo 3G-kort? Ja den nöten får ni klura ut själva!av nisse, tisdag 22 januari 2008 kl 15:39
Flow
BlackSmp: 40% kan man säga så låter det mer än vad det är, det var det jag försökte säga.

Jag personligen tycker inte att de 0,91kg är mycket extra vikt. Bara skillnaden i vikt på olika dator väskor är mer.
Undra vad skillnaden på totalvikten blir med en extra hårdisk och optisk drive?
av Flow, tisdag 22 januari 2008 kl 15:50
Micke F
"Anus" ?
Hallå...?

Jaja.


Jag tycker många missar att MBA är en nischprodukt och egentligen inte ska jämföras med kan-allt-laptops.
Det kommer bli andradator för många, ett komplement helt enkelt.

Flip. Definitivt.
av Micke F, tisdag 22 januari 2008 kl 15:57
AntonSilver
Om den hade varit billigare hade det varit värlens bästa student dator, perfekt för föreläsningar och dyl när man redan måste ha massa böcker och skit med sig. Behöver nästan aldrig optiskdrive, stor HDD eller bra grafikkort. Priset är dock inget CSN skulle tycka om.
av AntonSilver, tisdag 22 januari 2008 kl 16:32
aadler
vem behöver 3g-modem, är det inte smidigare att använda sin telefon som 3g modem, eller har jag missat nåt? Och cad det utbytbara batteriet beträffar, själv har jag haft 5 PBöcker och aldrig använt mer än ett batteri. Men alla har ju skilda behov...
av aadler, tisdag 22 januari 2008 kl 16:51
iMac
Bra!

Den är till för de som är på resande fot och ska på business meetings, kanske slänga upp en Keynote eller liknande. Inte för de som vill ha den 'ultimata-super-datorn'.
av iMac, tisdag 22 januari 2008 kl 18:03
Cure
Sist sa du ju:
"Kort sagt så tror jag att Apple har skapat en fullträff. Datorn kommer att imponera häcken av alla som bär runt på tjocka, tunga och plastiga PC-maskiner. Och ni som har beställt en kommer att bli nöjda. Mycket nöjda."

nu säger du:

"MacBook Air är dyr. Alldeles för dyr." och
"Apple tänker fel här. Möjligen förödande fel."

Det växlar snabbt :)
av Cure, tisdag 22 januari 2008 kl 19:12
Lirma
Air e bra jämfört med konkurrenter men det hade blivit en ny iPhone om den släppts med penryn och flash som standard till Macworld.

Så fort det uppdateras blir det världens drömdator.. Hejdå strömsladd.
av Lirma, tisdag 22 januari 2008 kl 19:28
Atari130XE
För dyr. De borde lanserat den just som en MacBook Light vilket den är i alla avssenden utom priset. En bärbar motsvarighet till Mac Mini hade varit bättre tänkt.

Personligen behöver jag ingen monsterlaptop då jag mest använder den till att skriva på. Prestandamässigt hade en Air funkat finfint för mig, men den är helt enkelt inte värd priset. Det får bli en ny MacBook istället.
av Atari130XE, tisdag 22 januari 2008 kl 20:13
Davester
Proffsigt... hur vore det om ni testade en produkt innan ni börjar klanka. Håll er till nyhter och lämna åsikterna till någon som vet vad de pratar om.
av Davester, tisdag 22 januari 2008 kl 20:24
RTO
Kanon-bra!
Inget överviktigt skräp (cd-läsare etc) som man släpar med sig 100% av tiden men bara använder 0-0.1% av tiden. Skönt slippa bussarna också för då behöver jag inte kånka runt på alla kablar o adaptrar jag har idag. Trådlöst är ju grejen nuförtiden i alla fall. Fan, det här är så rätt läst av Apple att det knappt är sant. Steve lyckas verkligen fånga de rätta marknadssegmenten. Kanske för att han tänker utifrån användarnas perspektiv, och inte i första hand teknikens.

Fyra stycken MBA till vårt kontor direkt.
av RTO, tisdag 22 januari 2008 kl 21:03
cmlewan
Man höjer undermåliga iPhone till skyarna och sänker denna supersexiga produkt. Jag fattar mig inte på mina fellow Mac-användare.
av cmlewan, tisdag 22 januari 2008 kl 22:44
TaDetLugnt
Macbook Air är en livsstilsprodukt. Den har väldigt lite med business och de behov som uppkommer vid professionellt arbete att göra.

Den kundgrupp som den här vänder sig till är vanliga användare som har lite extra pengar och är lite extra intresserad av att läckra saker. Det är nog mest vanligt privatpersonsanvändande som den är tänkt för, dvs surfande, mailande, iTunes och en del grejande med lite bilder i iPhoto.

Om man ser på den ur det perspektivet är den ju riktigt klockren. Slimmad, läcker och lite exklusiv. Visst, turbo-3G hade varit bra för att öka på imponans-faktorn.
(Om än det inte har samma fart som WiFi, så har det en enkelhet och täckning som WiFi inte har.)
av TaDetLugnt, onsdag 23 januari 2008 kl 00:08
ChristofferWidstrom
Kollmar. Vilka är de behov som uppkommer vid professionellt arbete samt hur definierar du begreppet "business" i detta sammanhang? Du måste vara betydligt mer specifik i dina antaganden så man kan följa ditt resonemang.


av ChristofferWidstrom, onsdag 23 januari 2008 kl 00:43
iCrap
För dyr, för stor, för ful!

Billigare, mindre, snyggare, så är den rätt.
av iCrap, onsdag 23 januari 2008 kl 00:55
cmlewan
3G är det som gäller idag och konkurrenterna (WLAN, WIMAX m fl) är redan rökta. Men hastigheten förbättras hela tiden, så det är dumt att låsa in sig på dagens 7.2, kanske dessutom utan snabb upload. Sedan är det en ganska speciell konstruktion att pilla in ett SIM-kort i sin dator.

Lösningen är ganska smidig idag: en HSDPA-pinne som sitter i USB. Kolla t ex in Option Globesurfer Icon 7.2 på www.prisjakt.nu . (Dock sticker den ut en del och den tar den enda USB-porten när den är uppkopplad.)
av cmlewan, onsdag 23 januari 2008 kl 01:09
nisse
Kollmar du är ute och cyklar.

Jag vet en ledningsgrupp som beställt 14 MacBook Air. Så nu kör ledningen, projektledare och inhousebyrån mac os x. Nu skall bara administrationen och övriga byta. 300 macanvändare, hur står det sig?
av nisse, onsdag 23 januari 2008 kl 01:55
Dr.Bill
bra med anus
av Dr.Bill, onsdag 23 januari 2008 kl 02:18
formica
Turbo 3G är suveränt, det finns inte Wlan överallt. Att köra Turbo 3G i full fart fungerar bara med enstaka mobiler (vet inte ens vilka) och oftast kopplar mobilerna ner när någon ringer en. Vore bättre med inbyggd 3G kortplats än att behöva kör med USB dingelidong.. Men det blir nog en Macbook Air så småningom när barnsjukdomarna är över och min nuvarande Mac Book Pro slut eller såld.
av formica, onsdag 23 januari 2008 kl 12:46
Ted
Ibland är Macfeber bra, men ibland slås man av hur oproffesionell den är. Jag menar Anus? Så skriver man väl inte i något journalistiskt sammanhang.

En finnig fjortonåring hade kanske skrivit bättre.

Annars gillar jag Macfeber, eller kärlek som Roger skriver (alltid).
av Ted, onsdag 23 januari 2008 kl 15:39
Kommentera artikelnTelltale Games stäms för att ha brutit mot arbetslagar
Inte ok att sparka alla utan förvarning 
45.4°
+
André Stray
0
Bill Cosby dömd till fängelse
För sexuella övergrepp 
47.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Så jobbar oljan i en diff
Intressant 
45.5°
+
Bobby Green
0
Ny trailer för Mid90s
Jonah Hills regi-debut ser lovande ut 
43.4°
+
André Stray
0
Här är SF Bio/Filmstadens nya vinjett
Som röstats fram av allmänheten 
2.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi har kollat in nya Volvo V60 CC
Men vi vill kolla in den i skogen, inte i finrummet 
44.0°
+
Roger Åberg
0
Polis åker dubbeldäckare för att upptäcka rattsurfare
Tar regnummer och skickar böter på posten 
57.3°
+
Bobby Green
0
Making a Murderer Part 2 släpps 19 oktober
Steven Averys berättelse fortsätter 
41.8°
+
André Stray
0
Volvo rullar ut V60 i Cross Country-kostym
Ut i leran och busa! 
45.3°
+
Bobby Green
0
Släktforskningstjänst fixar Spotify-lista baserat på ditt DNA
Lyssna på dina gener 
27.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Total War: Rome II reviewbombas på Steam
På grund av inkludering av kvinnor i spelet 
26.0°
+
André Stray
0
Ny trailer för Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Har premiär 16 november 
43.1°
+
André Stray
0
Marcus Ericsson blir tredjechaufför i Formel 1
Petas från förstauppställningen i Sauber 
25.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
H&M börjar testa självbetjäning
Blir första klädföretaget i Sverige som gör det 
46.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
SVT plockar ner satirklipp från kinesisk videosajt
Backar efter kritik från Kina 
12.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Schweiziska fotbollsfans protesterar mot esport
Tycker inte det har något med riktig fotboll att göra 
27.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snubbe klarar Super Mario Bros. på 4.55.913
Impressive! 
45.9°
+
Roger Åberg
0
Får man klaga på vädret?
Eller måste man helt enkelt klaga? 
53.9°
+
Roger Åberg
0
Nu finns även Waze till CarPlay
Yihaa! 
45.9°
+
Roger Åberg
0
Internet Archive lägger till 1100 spel till sitt spelbibliotek
Spela gamla arkadklassiker online 
42.4°
+
Wille Wilhelmsson
0