m

En Mac för 399 dollar?

Mac / Hårdvara

Varenda Mac-blogg har skrivit om det Miami-baserade företaget Psystar som säger sig sälja en dator för 399 dollar som kan köra Mac OS X. På företagets webbplats, som nu verkar vara stängd, står det att datorn är "capable of running unmodified OS X Leopard kernels”.

Datorn har följande specifikationer:
- 2.2GHz Intel Core 2 Duo
- 2GB of DDR2 667 memory
- Integrated Intel GMA 950 Graphics
- 20x DVD+/-R Drive
- 4 USB Ports
- 250GB 7200RPM Drive

Det är ju egentligen en Mac mini med dubbelt så mycket minne och hårddisk, för halva priset. Så vad är problemet?

Problemet för Psystar är den andra delen av deras erbjudande: Om man samtidigt köper Mac OS X Leopard av Psystar så lovar de att förinstallera det. Och det är just detta som kommer få Apples advokater att se rött. I sektion 2A i Leopards End User License Agreement (EULA) står följande:

"This License allows you to install, use and run one (1) copy of the Apple Software on a single Apple-labeled computer at a time."

Apples advokater är säkert redan påväg mot Miami för att läxa upp Psystar.

UPPDATERING
Intresset för Psystars OpenMac, som datorn kallas, har varit enormt. I en artikel skriver AppleInsider att trafiken till Psystars webbplats som mest uppgick till 30 000 träffar i sekunden vilket fick webbplatsen att haverera. Istället fick de ta emot beställningar via e-post. Psystar säger också att de ännu inte fått påhälsning av Apple.

RSS 66 kommentarer till artikeln
Mr. Apple
Hoppas Apple reglerar upp det här, så att Mac-industrin inte blir som PC:s dito, som är totalt fördärvad.

Apple ska bara tillverka och sälja sina egna datorer. Hellre en dyr bra mac, än en billig dålig.
av Mr. Apple, måndag 14 april 2008 kl 21:30
wehooo
Oj lustig pratbubbla i bästa gizmodostil.
av wehooo, måndag 14 april 2008 kl 21:31
Netzach
"on a single Apple-labeled computer at a time."

Äh, på med ett klistermärke med antingen en bild på ett äpple eller ordet "Apple" så är den paragrafen tillräckligt klantigt formulerad för att man skall komma runt det. ;-)

www.imagesupply.com
av Netzach, måndag 14 april 2008 kl 21:37
Riolux
Ja, är det bara formulerat så där så är det väl inga problem. Det står ju bara vad man får göra, inte vad man INTE får. I nödfall kan man väl ta äppel-klibban man fick med sin iPod och smacka på. Voila - apple labeled.
av Riolux, måndag 14 april 2008 kl 21:40
Carl Ericsson
Vem vill ha en ful dator som kör en variant av OSX som inte kan uppdateras, inte kan fixa nya drivrutiner, inte har support? Hoppas Apples lakejer förgör deras liv, att bryta mot lagen är FEEEEL. :)

Sen ska du nog ändra din poll, Mac OS X förutsätter att det faktiskt är en MAC som det körs på, inte en Dell.
av Carl Ericsson, måndag 14 april 2008 kl 21:44
en annan Martin
Fan på tiden att de får lite konkurrens. Monopol är aldrig bra.
av en annan Martin, måndag 14 april 2008 kl 21:53
tva
Närmaste OS X den lär komma är OS suX
(dvs. det som vem som helst kan pirata ihop på sin surpeze för en medioker användarupplevelse vida överstigande den vanliga WOW-upplevelsen winsdows ger…)

:-)
av tva, måndag 14 april 2008 kl 21:57
Atari130XE
Handlar det om bra prylar så skiter jag fullständigt i om det är monopol.
av Atari130XE, måndag 14 april 2008 kl 22:02
wehooo
en annan Martin borde slå upp ordet monopol.
av wehooo, måndag 14 april 2008 kl 22:13
Mr. Apple
en annan Martin
Fan på tiden att de får lite konkurrens. Monopol är aldrig bra

HAHAHAHAHAHA. Apple är väl så långt ifrån monopol man kan komma. Hört talas om PC nån gång?
av Mr. Apple, måndag 14 april 2008 kl 22:19
petter-
Lustigt, jag sitter precis nu och tittar på en dokumentär om hela persondatorns uppkomst. Om hur Microsoft sålde MS dos till IBM utan att ha tillverkat det än. Och hur Apple stal det första grafiska operativsystemet från Xerox.
av petter-, måndag 14 april 2008 kl 23:00
SubZane
Glöm inte att apple stal symbolen för "command" tangenten från våra svenska vägskyltar
av SubZane, måndag 14 april 2008 kl 23:34
Henkis
Det är väl inte så mycket att bråka om, det är nog rätt många som gärna betalar för designade burkar som stöds och har testats av Apple. Specarna verkade ju dessutom vara rätt dåliga, ska man ha en stor stationär så ska det väl vara något i stil med Mac Pro, annars finns det ju bärbara och integrerade burkar med bättre prestanda...
av Henkis, måndag 14 april 2008 kl 23:44
art
Kommer inte Apple med den dator man vill ha varför bråka med massa fjant, släpp den fina leoparden fri eller bygg en billig utbyggbar dator Apple!
av art, måndag 14 april 2008 kl 23:51
tknutsson
Ang. vad som räknas som "Apple-labeled" så lär avtalet inledas med en tydlig specc med av som avses med Apple, Apple-labeled etc. Så brukar det iaf stå om man tar sig tid att läsa igenom något avtal som man sluter med diverse mjukvaruleverantörer stup i kvarten :P
av tknutsson, måndag 14 april 2008 kl 23:55
Ragge
Här finns det många experter som minsann vet vad man ska göra med OS X!
av Ragge, tisdag 15 april 2008 kl 00:00
Hvdvrk
Man kan väl anta att Apple har tänkt igenom avtalet ganska noga.
av Hvdvrk, tisdag 15 april 2008 kl 00:01
hunden
Kör på, dator som dator liksom. Knappast så att Apples egna datorer har bättre hårdvara eller är mer hållbara, dom är bara duktiga på att ta ut överpriser.
av hunden, tisdag 15 april 2008 kl 00:26
Bepp0
När man köper en mac är man vell ute efter ett operativsystem ? allt annat går ju att köpa till pc, tangetbord, mus, skärm, grafikkortet och processorn ja nästan allt går att fixa till en pc (?).

sen om mac fortsätter bygga datorer på sitt sätt (vilket dom borde) så borde det inte vara något problem att konkurera ut dom. jag menar, om mac är så bra som det är, varför inte ta över PC marknaden ?
av Bepp0, tisdag 15 april 2008 kl 00:33
Björn_
Vad krävs för att köra OS X på en PC? Är säkerhetsuppdateringar inte möjliga?
av Björn_, tisdag 15 april 2008 kl 01:00
Superdude
Bepp0 - Det är operativsystemet och designen man är ute efter, allting funkar. Och det är inte riktigt så enkelt va.

Netzach - Eh, du föreslår alltså att dom ska sno Apples logga och sätta på sina produkter? Det lär ju gå bra. Då lär dom få problem med advokaterna på direkten.

av Superdude, tisdag 15 april 2008 kl 01:09
Tiny
Mr. Apple: "Hoppas Apple reglerar upp det här, så att Mac-industrin inte blir som PC:s dito, som är totalt fördärvad."

Risken är nog rätt liten, du. dessutom behöver inte Apple supporta den här bastarden så de som kör den hamnar i något ingenmansland.

På vilket sätt är PC-marknaden "totalt fördärvad" förresten?
av Tiny, tisdag 15 april 2008 kl 01:11
Orbulon
Varje dåligt rullande "mac" är en skada mot Apples varumärke, om de släppte OS X fri skulle det finnas massor med dåligt fungerande "macar" och folk skulle tycka att Apple i sig är kassa, precis som många tycker om MS. MS är inte sämre på att programera operativsystem än Apple, de har bara problemet att deras operativsystem måste köras på miljoner olika sorters datorer i miljoner olika konfigurationer.

Om du vill ha en lite dyrare dator som inte går att konfigurera speciellt men som funkar riktigt stabilt - köp en Mac.
Om du vill ha en fri dator du kan leka runt med lite hur du vill, men som är långt ifrån problemfri - köp en PC.

Så enkelt är det. Om Apple släpper OS X fritt kommer de bli till ännu ett MS, och vi kommer sitta där med två fabrikat av samma vara. Nej tack.
av Orbulon, tisdag 15 april 2008 kl 01:53
Josef
"Det är ju egentligen en Mac mini med dubbelt så mycket minne och hårddisk, för halva priset. Så vad är problemet? "

Förutom att denna hackintosh är typ tusen gånger större, mycket fulare, kan inte uppdateras automatiskt, är inte supportad, osv. Man får vad man betalar för som det brukar heta..
av Josef, tisdag 15 april 2008 kl 07:18
dezent
Det är inte säkert att man behöver patcha osx för att installera det på en pc, men kan bygga en maskin som är så lik en mac att den kör på vanilj-kernel etc.

förmodligen är det det dom har gjort med denhär maskinen och då fungerar uppdateringar och säkerhetspatchar utan problem direkt från software update.
av dezent, tisdag 15 april 2008 kl 07:49
en annan Martin
wehooo: SAOL12 ger följande:
monopol [-å´l] s. -et; pl. = (företag med) rätt (el.) makt att utan konkurrens utöva (en ekonomisk) verksamhet; (m. på ngt) i fråga om ngt

Apple är en egen nisch när det gäller persondatorer, och genom att inte tillåta att deras operativsystem körs på maskiner tillverkade av någon annan skapar de ett monopol enligt definitonen att det kan uppkomma med hjälp av makt.
Jag tvivlar inte på att uppkomlingar av den här typen dör ut väldigt fort även om Apple inte ger sig på dem med en hord advokater. Som alla här säger - det blir inte en fullvärdig Mac, och en hel del funktioner fungerar inte.
Dock står jag fast vid att det är nyttigt för Apple att känna att de inte är helt orörbara. Den sortens hybris (ja, jag har slagit upp det, wehooo) leder i längden till att de tappar sin marknad och kvar blir desperata fanatiker, eller fanboys om det känns som ett mer bekvämt uttryck.
av en annan Martin, tisdag 15 april 2008 kl 07:49
Pirre
PC = Personal Computer, inte något specifikt Windows

Skriver man PCWIN så är det mer förståeligt
av Pirre, tisdag 15 april 2008 kl 07:53
Andyreas
För dom som undrar om att köra OSX på en PC, sök på OSx86 på google. Problemet är att dessa specialanpassade osx-versioner är rätt buggiga, ljudet funkar inte etc etc. Men beroende på vilken hårdvara man har så kan det funka både bra och dåligt. Dessvärre lär inte en sån här 399 dollarsbox bli helt smidig att ha att göra med. Men tanken är skoj.
av Andyreas, tisdag 15 april 2008 kl 08:48
Ford Prefect
Att köra OS X på en PC fungerar utmärkt om man har rätt grejjer, allting fungerar precis som om det vore en "riktig" mac, ljud nätverk usb firewire är inga problem för det mesta, och det är inte heller några större problem att uppdatera systemet, och man kan stoppa in ett riktigt grafikkort utan att betala för en Mac Pro.

Den här burken lär fungera mer än väl för att köra Leopard

Sedan får man tycka vad man vill om det är rätt eller inte.
av Ford Prefect, tisdag 15 april 2008 kl 08:59
Krull
Hmm, lite kul att Apples formgivning med bara ett par undantag knappt har nämnts här. Skulle bannemig aldrig besudla mitt hem med en sådan där låda. Sen finns det ju som ni har sagt många andra fördelar med en äkta mac, men kom igen. Det är ju formgivning som är deras esse.

Eller det kanske är fult att vara snygg? Funktionalitet över allt annat. Därför ska jag köpa ett par cargo-byxor i eftermiddag. Där finns det massa funktionella fickor.
av Krull, tisdag 15 april 2008 kl 09:15
Ford Prefect
Precis som det finns fördelar med att köra OS X på en PC
av Ford Prefect, tisdag 15 april 2008 kl 10:15
Ford Prefect
Det är en smaksak helt enkelt, om man orkar lägga ner lite tid på det så kan man få en riktigt kraftull mac ganska så billigt om man går PC-vägen, om man vill göra det lätt för sig och få en riktigt fräsch maskin, så köper man en härlig Mac
av Ford Prefect, tisdag 15 april 2008 kl 10:17
petter-
Blir ju mer konkurrens för Apple nu ju, vilket kommer att medföra att de blir tvugna att sänka priset. Om man vill MacOS idag så måste man ju köpa en svindyr Macintosh som ofta är dubbelt så dyr som en Windows-maskin med likvärdig hårdvara.

Ok, Apples bärbara datorer är de snyggaste fortfarande, men de har ju snott all design från 60-talets Braun-produkter ändå. Så varför betala mer för designen?

Tycker det här är bra. Hoppas det kommer upp fler aktörer.
av petter-, tisdag 15 april 2008 kl 10:21
Simon Busk
"Varje dåligt rullande "mac" är en skada mot Apples varumärke, om de släppte OS X fri skulle det finnas massor med dåligt fungerande "macar" och folk skulle tycka att Apple i sig är kassa, precis som många tycker om MS."

- jo tack, det finns SJUKT många dåligt rullande macar där ute. Kernel panic, tangentbords knas, grafikuppdaterings problem, problem att migrera från tiger till leopard, problem med kompabillitet efter uppdatering, problem med hårdvara som dör... man kan hålla på i evigheter.

Apple är bra, men inte bäst. Att det kommer någon som vill erbjuda fler möjligheterna till att njuta av apples strömlinjeformade & målgruppsanpassade värld skall väl ses som något positivt för mac-talibaner?

lite tävling har väl ingen dött av eh? speciellt inte kapitalister????
av Simon Busk, tisdag 15 april 2008 kl 10:24
Phillip
Mr. Apple hur får du det till att PC skulle vara någon form av monopol?
av Phillip, tisdag 15 april 2008 kl 10:37
Kirtap
Problemet är att den är enorm och ful som stryk.
av Kirtap, tisdag 15 april 2008 kl 10:37
petter-
Kirtap: Vänta tills fler aktörer kommer fram. Det finns hundratals om inte tusentals chassin till Windows-datorer idag. En handfull av dessa är snyggare än Apples imo så...


av petter-, tisdag 15 april 2008 kl 10:49
storabajskorven
petter: Ok, Apples bärbara datorer är de snyggaste fortfarande, men de har ju snott all design från 60-talets Braun-produkter ändå. Så varför betala mer för designen?

Om någon annan tillverkade datorer med design som från 60-talets Braun-produkter, så att man kunde välja dem istället, så förstår jag ditt resonemang. Eller menar du att man kan tjacka en begagnad rakapparat istället för en dator? Det kanske beror på vad man har tänkt använda den till.
av storabajskorven, tisdag 15 april 2008 kl 11:55
Ragge
Visst kan Apple stämma då Psystar uppmanar till att bryta mot Apples användaravtal, plus att man bryter mot en massa andra delar. Att bryta mot Aplles avtal inte är att bryta mot lagen är fel, då man genom att gå med på villkoren är juridiskt bunden till att inte göra vissa grejer
av Ragge, tisdag 15 april 2008 kl 11:57
[DER LEIERMANN]
hehe... Denna produkt kommer att ha lika lång livslängd som jHymn. Tycker synd om dem som köper den och kastar pengarna i sjön.
av [DER LEIERMANN], tisdag 15 april 2008 kl 12:02
David L
Intressant att se hur det går om de får börja sälja en dator som fyller upp tomrummet i apples sortiment.

FÖ, det är flera gånger "bevisat" att man inte kan skrapa ihop en Mac Pro på "komplett.se" eller "datorbutiken" för mindre pengar än vad du får ge apple. 2st quadcore ÄR inte billigt.

Visst, laptop:arna och mac mini typ kan du få en "bättre" variant som är billigare på dessa lågprismärken, men då kollar man bara till Ghz och Gbytes, en dator består faktiskt av fler saker än det. Lite OOT dock.
av David L, tisdag 15 april 2008 kl 12:18
stu

Diskussionen kring, och framförallt tekniknördarnas förakt för designen är intressant. Apple kombinerar funktionalitet och design och tar betalt för båda – och för det får de skit från folk som stirrar sig blinda på specar.

Vem tycker att man är dum i huvudet om man betalar 4000:- extra för en snygg soffa istället för en asful? Och som dessutom är skönare? Accepterar vi inte i det fallet att formen kostar lite – vi jämför väl inte bara materialkostnad osv?

Att ha en dator i ett hem är inredningsmässigt för många ett nödvändigt ont – och då är det inte konstigt att betala lite extra för något fint, som dessutom är en bra produkt. Att det sedan sitter kids som klockar ut min burk i något pojkrum dränkt i sladdar och moddade alienware-lådor är en helt annan sak, som inte rör mig i ryggen.
av stu, tisdag 15 april 2008 kl 12:21
[DER LEIERMANN]
Jag betalar extra för min mac för att Apple gör "the whole banana" (hårdvaran och mjukvaran). And you can't beat that with a lamecheap PC.
av [DER LEIERMANN], tisdag 15 april 2008 kl 12:26
[DER LEIERMANN]
"People who are really serious about software should make their own hardware."
- Alan Kay

av [DER LEIERMANN], tisdag 15 april 2008 kl 12:29
Netzach
"Vem tycker att man är dum i huvudet om man betalar 4000:- extra för en snygg soffa istället för en asful?"

Jag tycker nästan att man är dum i huvudet om man betalar 4000:- för en soffa över huvud taget. Men det är ju mest för att jag vil lägga pengarna på elektronik och media. ;-)
av Netzach, tisdag 15 april 2008 kl 12:37
whatever
Det här med att Apple's designär snygg, jovisst det är ju inte direkt fult men personligen har jag inte fastnat för deras formgivning.

Dock har jag aldrig gilalt tanken att ens ha framme sådana teknikprylar som "utställningsobjekt" som vissa här verkar se sina Apple-prylar som. Komigen, det är en dator/mp3spelare/telefon. Är det så jäkla intressant att se den?

Äsch, jag föredrar att trycka in allt någonstans så det inte syns. Precis som med all annan kabeldragning där hemma. Det skall fungera men det skall banne mig inte synas.
av whatever, tisdag 15 april 2008 kl 12:50
whatever
Således min poäng med det hela är:varför betala extra bara för att det är "snyggt" när det ändå skall gömmas undan?
av whatever, tisdag 15 april 2008 kl 12:51
petter-
Min stationära PC som jag har skruvat ihop själv är bra mycket billigare än en stationär Macintosh med liknande prestanda.

T.ex. så kostade mitt ram-minne 1000:- för 4 gig. Köper du en Mac Pro får du lägga till 4300:- bara för att gå från 2 gig till 4 gig. Och ja, det är samma hastighet på minnet.

Och tro det eller ej, min maskin är trots det snyggare!
av petter-, tisdag 15 april 2008 kl 13:39
Gnome
Ingen som kommer ihåg hur det gick i klonkriget på 90-talet? Samma utgång lär även denna händelse följa :(
av Gnome, tisdag 15 april 2008 kl 13:39
daniel-san
För övrigt anser jag att Björn Gustafsson bör jämnas med marken.
av daniel-san, tisdag 15 april 2008 kl 13:47
moq
petter-, vad skönt då att man kan byta minnet själv om man nu vill spara lite pengar..
av moq, tisdag 15 april 2008 kl 15:02
stu
whatever:

jag ser inte min dator som utställningsföremål, men bor man centralt på liten yta och behöver dator med stor skärm hemma har man ofta inget val utan att låta den synas, och då är det trevligt om den inte totalt förstör rummet.
av stu, tisdag 15 april 2008 kl 15:16
oteck
David L, aldrig lärt dig använda citationstecken "va?"
av oteck, tisdag 15 april 2008 kl 15:54
wennergrenare
Jag sitter just nu på min WINPC och pillar på OS X.

Vad är problemet?

Nästan alla kan köra OS X. Allt handlar bara om lite tålamod och tid.
av wennergrenare, tisdag 15 april 2008 kl 16:19
Carl Ericsson
Att köra OSX på en PC är som att dricka läsk utan kolsyra. Upplevelsen går inte att jämföra med "the real deal".
av Carl Ericsson, tisdag 15 april 2008 kl 16:46
Ford Prefect
^^ Det är ju ingen skillnad på upplevelsen, allting fungerar ju på samma sätt.
av Ford Prefect, tisdag 15 april 2008 kl 18:05
Carl Ericsson
Support? Kompatibilitet? Uppdateringar? Det kan du glömma till din kvasi-Mac.
av Carl Ericsson, tisdag 15 april 2008 kl 18:35
TaDetLugnt
Varför sitter alla och säger att man inte får någon support från Apple på en sån här burk? Tänk efter. Från Apple? Den supporten är ju ett skämt även fast man köpt deras egna burkar.

Och Ja, jag har haft kontakt med Apple support. Icke fungerande iBooks (moderkort), krashad hårddisk. Grafikproblem på en Mini. Och ingen gång har det gått smidigt eller att de varit hjälpsamma.
av TaDetLugnt, tisdag 15 april 2008 kl 19:29
TaDetLugnt
Ok, "alla" i mitt inlägg ovan var kanske en överdrift...
av TaDetLugnt, tisdag 15 april 2008 kl 19:30
wennergrenare
Håller med Kollmar. Har haft problem med min iPod touch (den synkade inte med iTunes på min Windows PC) och det enda rådet jag fick var att åka hem och hoppas på det bästa. =/
av wennergrenare, tisdag 15 april 2008 kl 20:18
wehooo
en annan martin, att ha en egen nisch är inte det samma som monopol. Hur kan du få en marknadsandel under 10% att bli "att utan konkurrens utöva (en ekonomisk) verksamhet"?

Tycker du att Nintendo har monopol eftersom man inte kan spela wii-spel på Xbox 360?
av wehooo, tisdag 15 april 2008 kl 21:07
honto
De flesta som skriver här gillar nog Mac. Mer eller mindre.
Men faan, had jag hittat en dator (hoppas innerligt den dagen kommer) som kunde köra OSX och jag kunde slippa köpa överdyra Appleburkar hade jag slagit till direkt.
Det är jävligt trist att behöva var låst till ett märke abra för att jag råkar gilla OS:et. Alla jokrar som skriver om hur kassa icke-Apple produkter skulle vara kan ju tänka om. Ditt moderkort är inte GJORT i Cupertino. Clown!
av honto, tisdag 15 april 2008 kl 23:07
libben
Quotar ett inlägg från tbg.

"Det står ju inget om att man inte får köra på icke apple-lablad hårdvara. Står bara en begränsning till max 1 installation på apple-lablad hårdvara :)

Således gäller begränsningen endast för apple-lablad hårdvara, för icke apple-lablad hårdvara finns det ingen sådan begränsning."


av libben, onsdag 16 april 2008 kl 10:51
Melvin
Jag gillar inte apple alls, och jag förstår inte varför man skulle vilja köpa en dator med OSX på, även fast den är 25% så dyr som liknade apple-burk med samma specs

lunix åt folket
av Melvin, onsdag 16 april 2008 kl 16:52
gurrab
Vill ha bildbevis från petter- ....
av gurrab, torsdag 17 april 2008 kl 07:51
Threepwood
Bananboejarn: Är din lilla värld allt som finns? Linux är helt ointressant om man jobbar med ljud eller grafik. Dessutom föredrar jag och många andra OS X GUI.

För övrigt - alla n00bs som tror att OS X alltid funkar dåligt på "PC" är bara okunniga.


av Threepwood, fredag 18 april 2008 kl 13:52
Kommentera artikelnFacebooks ryktas visa upp Portal nästa vecka
Första prylen för smarta hemmet från Facebook 
27.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Eric Schmidt förutspår att Internet delas i två delar till 2028
En "amerikansk" del och en "kinesisk" del 
27.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
WHO: Alkohol ansvarigt för fem procent av världens dödsfall
1 av 20 dör på grund av alkohol 
33.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rykte Blir Apples streaming-tjänst en barnkanal?
Apple vill inte ha sex och våld i sin kommande tv-tjänst 
18.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Japan har landat på asteroiden Ryugu
Två av deras farkoster genomförde en lyckad landning i helgen 
46.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Cancersjuk kille fick spela Super Smash Bros. Ultimate
Fick testa demo av Nintendos kommande spel på sin dödsbädd 
52.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kina blockerar Twitch
För att minska spelandet i landet? 
25.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
OnePlus rullar ut Oxygen OS 9.0 till OnePlus 6
Baseras på Android 9 Pie 
43.0°
+
André Stray
0
Tommy Wiseau har laddat upp hela The Room på Youtube
Grattis världen! 
49.6°
+
André Stray
0
Telltale stänger ner butiken
Sparkar 90 procent av arbetsstyrkan 
22.6°
+
André Stray
0
Det här är Mars Base Alpha
Verklighet 2028? 
52.2°
+
Roger Åberg
0
Sandviks självkörande lastare försöker att inte krossa glas
Kör genom labyrint 
58.9°
+
Bobby Green
0
Trent Reznor och Atticus Ross komponerar Watchmen-serien
Intressant! 
43.0°
+
André Stray
0
Huawei gav bort powerbanks till köande iPhoneköpare
Tänkte att det skulle komma till användning 
82.7°
+
Roger Åberg
0
Bytons elbilar lanseras i Europa 2020
Crossovern är först ut 
43.3°
+
Bobby Green
0
Saknar du magnetlåsningen på Apples nyare datorer?
Då finns lösningen här 
43.0°
+
Bobby Green
0
Nu kan artister ladda upp musik direkt på Spotify
Slipper gå via partners 
63.9°
+
Roger Åberg
0
Världens sämsta pappa arresterad för Nintendo Switch-stöld
Skickade in sin unge i spelautomat 
50.8°
+
André Stray
0
Inbound visar upp en elektrisk sparkcykel
Verkar ytterst kompetent 
42.7°
+
Roger Åberg
0
Motorcykel rejsar mot F1-bil och jetplan
Spoiler i videons text 
44.0°
+
Bobby Green
0
Har ni fått er iPhone eller Apple Watch?
Eller har ni struntat i att köpa? 
23.6°
+
Roger Åberg
0
PC-version av Red Dead Redemption 2 inte helt utesluten
Hopp finns kvar 
45.9°
+
André Stray
0
Ford visar lastbil för framtiden
Självklart eldriven och självkörande 
41.6°
+
Bobby Green
0
Maniac ute nu på Netflix
Emma Stone och Jonah Hill möts i mystisk läkemedelsprövning 
41.1°
+
André Stray
0
3,3 miljoner exemplar av Spider-Man sålda på 3 dagar
Poppis lir, det där 
43.8°
+
André Stray
0