m

Inget inbyggt Nike+ i iPhone 3G

Varken inbyggt eller med dongel

Mac / Hårdvara

Det kommer inte att räcka med någon mjukvaruuppdatering för att iPhone 3G också skall fungera med Nike+. Detta bekräftar Apple.

Det är rätt rubbat av företaget att inte också lägga in det i telefonen, det är ju inte så att någon som redan äger en iPhone också kommer att köpa en iPod touch. Däremot kanske en iPod nano, som inte heller den har något inbyggt men däremot fungerar bra med dongeln.

RSS 31 kommentarer till artikeln
Christopher Anderton
Känns som det kommer att komma något hack för det...
av Christopher Anderton, tisdag 09 september 2008 kl 21:36
andreasw
"Det är rätt rubbat av företaget att inte också lägga in det i telefonen, det är ju inte så att någon som redan äger en iPhone också kommer att köpa en iPod touch."

Nej, men en Nike+ kanske?
av andreasw, tisdag 09 september 2008 kl 21:40
vision
ganska onödigt att lägga in det i iphone om det tar plats rent hårdvarumässigt den är för stor som det är!
av vision, tisdag 09 september 2008 kl 21:45
Carl Ericsson
Är Peter Esse efterbliven eller spelar han bara väldigt dum?
av Carl Ericsson, tisdag 09 september 2008 kl 21:50
Alex J
Förmodligen blir det en iPod Nano då.
av Alex J, tisdag 09 september 2008 kl 21:56
wunderbaren
Peter Esse, hur dum är du? Det enda som är rubbad är ju du, klyftiga kommentarer du kommer med, skulle dom planera att bara "aktivera" den i iPhonen eller vadå? Olika produkter har olika målgrupper.

Gå en kurs i journalistik btw.
av wunderbaren, tisdag 09 september 2008 kl 21:59
RaXha
men no shit...
av RaXha, tisdag 09 september 2008 kl 22:03
Colle
Med Nike+ menar ni den här lilla grejen man sätter under iPoden, right? Eller snackar ni om skorna?

Så som jag förstår det kommer inte ens den lilla "dongeln" att fungera med iPhone 3G. Är det på annat sätt vore detta en helt onödig nyhet.

*EDIT* Läste nu på gizmodo, och det var en blandning mellan det jag trodde och inte trodde.

Är det så att med iPod Touch Gen2 behöver man inte ens dongeln för att det ska funka?
av Colle, tisdag 09 september 2008 kl 22:10
Hamlo
Shit vad mycket personangrepp det blev. Skärp er!
av Hamlo, tisdag 09 september 2008 kl 22:16
SirSixx
Hamlo!
Håller med till fullo. Men du vet ju hur det är...
av SirSixx, tisdag 09 september 2008 kl 22:19
Bestefar
Ni som inte vet vad Nike+ är men gärna vill hacka på artikelförfattaren kan väl ta och göra det nånstans där det är relevant.

Edit: Prylen i skon slipper man väl knappast?
av Bestefar, tisdag 09 september 2008 kl 22:21
Dr Jerkyll
Fasiken skärp er sopprötter, beter ni är sådär på jobbet också? Typisk mobbiing för sakens skull. Det är väl klart nyhetsvärde i detta?

Det är det åtminstone för mig, nike+ med gps hade väl varit grejen! Hoppas det kommer längre fram.
av Dr Jerkyll, tisdag 09 september 2008 kl 22:22
Bestefar
Precis Doktorn! Och ge mig pulsövervakning när ni ändå är igång!! =)
av Bestefar, tisdag 09 september 2008 kl 22:26
Carl Ericsson
Så vi ska låta Peter tro att hårdvara kan tryckas in med en mjukvaruuppdatering? Okej, då säger vi väl det.

av Carl Ericsson, tisdag 09 september 2008 kl 22:28
EffaBuse
Nej, så är nog inte fallet. Men man tycker ju att det skulle kunna funka med en mjukvaruuppdatering för att få dongeln att funka.

av EffaBuse, tisdag 09 september 2008 kl 22:33
Roger Åberg
Bäste herr Carl Ericsson. Kallar du någon efterbliven här igen så åker du ut med huvudet före. Peter är en hård typ så han klarar av det, men den attityden du har går bort både här och i resten av livet.

Nike+ har inte kommit som en blixt från klar himmel för Apple och att man lagt till det till iPod touch är inget som man kom på för en vecka sedan. Alltså hade det ju varit käckt att lägga till stödet (med eller utan dongle) även till iPhone. Det hade ju varit himla käckt eftersom man dessutom nog vill ha med sig telefonen ut på joggingturen.

Känner jag Peter rätt så kommer han inom kort äga en iPod nano också så bitter är han knappast för den saken, däremot är det bittert för iPhone-ägare att behöva ha med sig två prylar på joggingturen.
av Roger Åberg, tisdag 09 september 2008 kl 22:42
Horst
Såvida Nike+ inte använder bluetooth eller wifi för att komunicera är det kanske inte så konstigt att de inte lägger in stöd för detta hursomhelst.
av Horst, tisdag 09 september 2008 kl 23:01
Bestefar
Men det handlar inte om att "lägga in stöd" "hursomhelst". Nike+ iPod Sports Kit har funnits sen 2006, d.v.s. längre än både iPhone och iPhone 3G. Det vore naturligt att implementera funktionen i 3G-versionen som också har GPS vilket även i princip alla rykten har låtit gälla.
av Bestefar, tisdag 09 september 2008 kl 23:07
wehooo
Vänta nu, kommer det inte ens fungera tillsammans med Nike+ kitet? Hur är det med äldre touch då?
av wehooo, tisdag 09 september 2008 kl 23:23
glaskross
Är det bekräftat att iPhone inte kommer få stöd för Nike+ ens med adaptern?
av glaskross, tisdag 09 september 2008 kl 23:28
emil
Carl Ericsson/Wunderbaren: Skäms.

Jag gissar att Esse antog att Nike+ jobbade via BT eller WLAN – vilket skulle innebära att det borde gå att implementera i iPhone.

Roger: Jag tycker ni borde lägga upp en klar policy och sedan vara snabbare på kick-knappen. Det dyker upp en hel del omotiverade påhopp på mac.feber, vilket känns rätt bisarrt eftersom det bara handlar om prylar...
av emil, tisdag 09 september 2008 kl 23:37
Roger Åberg
Bestefar: Just ja, GPS:en hade jag helt glömt. Shit va coolt det hade blivit. Fail av Apple.

Emil: Yes, vi kommer att vara hårdare. Vi har snackat om det på redaktionen faktiskt och jag skulle kanske inte säga att vi har nollvision men bra nära. En hög nivå bland kommentarerna är ju faktiskt en förutsättning för att Feber ska vara riktigt, riktigt bra.
av Roger Åberg, onsdag 10 september 2008 kl 02:54
Roger Åberg
Ett klarläggande bara: Tydligen så behövs det en lite annorlunda variant av dock-kontakten för att Nike+ ska fungera, och det är den som inte finns på iPhonen alltså.

Jag gissar förresten att Nike+ jobbar via någon form av radiofrekens som möjligen skulle störa telefondelen i iPhone. Men det är bara en gissning, någon anledning måste det ju finnas.
av Roger Åberg, onsdag 10 september 2008 kl 02:56
Jr.
Hm, GPS i iPod touch hade ju varit fint. iPhone är ändå kört att skaffa tack vare jobbets Microsoft-kontrollerade policys. Så jag satsar hellre på en så liten telefon som möjligt plus en Touch. Men då hade ju GPS som sagt varit fina fisken...
av Jr., onsdag 10 september 2008 kl 07:01
syntax.error.83
Roger Åberg:
Även om Carl Ericsson formulera sig dumt. Så anser jag att man måste ändå kunna kritisera personen som skrivit inlägget.
Jag som andra feber läsare anser inte att Peter Esse kan skriva balanserade nyheter, utan att lägga in sin personliga åsikt (de flesta fall som en kommentar) i sina inlägg. Jag har redan föreslaget flertal gånger att om man vill lägga sin personliga åsikt så gör det i en kommentar under artikeln. Annars är det svårt som läsare att veta vad som är själva nyheten.

Att ni ska förbjuda folk att kritiserar hur personen skriver anser jag att ni kommer tappa mer läsare än att vinna. Då blir alla som skriver inlägg heliga och nämner man deras namn på ett negativt sätt så blir det personangrepp.

Går att lösa, med en enkel regel.
Skriver man en dålig artikel. Får man räkna med att få dåliga kommentarer.
av syntax.error.83, onsdag 10 september 2008 kl 07:36
AntonSilver
@syntax: Det kan du nog, men när du kallar någon efterbliven i samma veva visar du knappast att du kritiserar skribenten, det är ett personangrepp. Kommer du med konkret information om vad du vill kritisera är det väl en helt annan sak.

För övrigt är väl Nike-funktionen en bra funktion för att skapa klyfta mellan iphone/ipod touch för att inte blocka en av marknaderna.
av AntonSilver, onsdag 10 september 2008 kl 09:24
danielhedman
"Så vi ska låta Peter tro att hårdvara kan tryckas in med en mjukvaruuppdatering? Okej, då säger vi väl det."

Möjligen så att de gör likt med mb/mbp när de "låste upp" airporten mjukvarumässigt.. då hårdvaran redan var installerad men gjord för lansering vid ett senare skede.

Kort och gott, Apple har gjort det förut så varför utesluta chansen att de händer igen?
av danielhedman, onsdag 10 september 2008 kl 12:15
Emil.B
syntax.error.83: "Jag som andra feber läsare anser inte att Peter Esse kan skriva balanserade nyheter, utan att lägga in sin personliga åsikt (de flesta fall som en kommentar) i sina inlägg."

Om du vill läsa oberoende nyheter så borde du satsa på IDG.se eller Appleinsider.com. Macfeber är en blogg och inte en nyhetstjänst.
av Emil.B, onsdag 10 september 2008 kl 12:38
Pat
Så här tror jag.
Apple kommer inom en rätt snar framtid lansera Nike+ för iPhone också, men då utan koppling till skon eftersom telefonens inbyggda GPS på ett åtminstone lika bra sätt kan avgöra fart och längd på löpturen. Problemet med detta är förstås att kopplingen till just Nikes produkter blir svagare...
Vi får hoppas och se...
av Pat, onsdag 10 september 2008 kl 14:07
ShrimpCracker
Personangrepp av slaget "hur dum är du?" faller bara tillbaka på den som skriver det. Hör inte hemma här, ni kan hänga på youtube istället.

Jag är liksom Peter Esse lite irriterad på att min nya iphone 3G inte fungerar ihop med Nike+, hade hoppats att det skulle komma en app som bygger helt på gps istället för nike+-dongle.
av ShrimpCracker, onsdag 10 september 2008 kl 14:52
syntax.error.83
@Emil.B:
Denna är en nyhetsblog. Därmed så måste den ha någon form av nyhetsvärde. Annars så skiljer ju inte en nyhetsblogg med vanlig blogg. Men om ni vill kalla denna site för en blogg sure, fine with me. Då surfar jag väll på idg då.
av syntax.error.83, onsdag 10 september 2008 kl 17:01
Kommentera artikelnTim Cook om priserna på iPhone
Och om tullarna mellan USA och Kina 
19.5°
+
Roger Åberg
0
Aftonbladet börjar sända Svenska Elitserien i CS:GO
Counterstrike-matcher streamas på Sportbladet 
44.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Elon Musk verkar sugen på att haka på till månen
Japansk miljardär tycker att han borde göra det 
42.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sverige hoppar över EU:s vätgas-satsning
Ett av få länder som inte är med på tåget 
33.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Trailer för Stan & Ollie
Baserad på Helan och Halvans liv 
42.8°
+
Bobby Green
0
Xiaomi erkänner reklam i inställningsmenyn
Pengar måste rulla in nånstans 
24.8°
+
André Stray
0
Google Maps med stöd för CarPlay är här
Hej då Apple Maps? 
46.8°
+
Roger Åberg
0
Containerfartyg har korsat Arktis för första gången
Northern Sea Route öppen för kommersiell trafik snart? 
20.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Första tåget som drivs på vätgas har börjat rulla i Tyskland
Släpper ut mindre än sina dieseldrivna bröder 
49.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Efterfilm från Comic Con Stockholm 2018
Lite lunchnörderi 
45.0°
+
André Stray
0
Sydkorea och Nordkorea vill arrangera OS tillsammans
Siktar på Sommar-OS 2032 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ferrari visar upp Monza SP1 och Monza SP2
Första i den nya serien Icona 
43.0°
+
Bobby Green
0
Apple Watch 4 är ett riktigt lyft!
Vi ger er den första svenska recensionen 
47.9°
+
Roger Åberg
0
Linux-utvecklare inför ny uppförandekod
Alla ska respekteras 
42.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Capcom stänger ner studion bakom Dead Rising
Samtliga projekt hos Capcom Vancouver läggs ner 
32.0°
+
André Stray
0
Apple pröjsar 14,3 miljarder euro till Irland
För utebliven skatt 
55.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Fler Marvel-hjältar kan få egna tv-serier
På Disneys streamingtjänst 
31.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sony presenterar Playstation Classic
Hoppar på Mini-trenden 
56.6°
+
André Stray
0
Nintendo Switch släpps i Fortnite-version
Eller ja, en bundle i alla fall 
33.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Logitech presenterar K600 TV Keyboard
Trådlös tangentbord perfekt för TV:n 
41.8°
+
André Stray
0
Google inleder samarbete med Renault-Nissan-Mitsubishi
Ska fixa Android till deras bilar 
45.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Pappa använder barn för att snatta Nintendo Switch
Årets pappa? 
22.6°
+
André Stray
0
Nya Lexus ES blir din för 417.000 kronor
Har Sverigepremiär i januari 
31.8°
+
Bobby Green
0
Kina inför strafftullar mot USA
På varor för 60 miljarder dollar 
29.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Australiensiska jordgubbar kollas nu med metalldetektor
Efter att idioter börjar fylla dem med nålar 
11.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Mozilla släpper Firefox Reality
Webbläsare för virtual reality 
41.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Withings återvänder med ny smartklocka
Säg hej till Steel HR Sport 
42.0°
+
André Stray
0
Nytt konstgräsgranulat tillverkas av rester från sockerrör
Miljövänligare än mikroplaster 
60.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Trailer för Captain Marvel
Peppen! 
54.4°
+
André Stray
0