18 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Universal Control till macOS försenas till nästa år Funktionen som låter dig styra flera enheter samtidigt
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Universal Control till macOS försenas till nästa år

Igår släppte Apple macOS 12.1 men en funktion som saknades då var den så kallade Universal Control som Apple visade upp på WWDC i början av sommaren.

Med Universal Control blir det möjligt för Apple-användare att använda samma mus och tangentbord för att styra flera datorer och iPads samtidigt. Det kan vara smidigt om man till exempel har en Mac-dator och iPad som man ofta använder samtidigt. Eller som i exemplet ovan där Apples mjukvaruchef Craig Federighi visar hur Universal Control används för att styra en iMac, en MacBook samt en iPad med samma mus.

Ursprungligen uppgav Apple att Universal Control skulle släppas någon gång under hösten 2021. Nu skriver dock Apple på sin webbplats att funktionen kommer till macOS och iPadOS någon gång under våren 2022. I faktarutan nedan hittas vilka Mac-datorer och iPads som kommer att få stöd för Universal Control när väl funktionen släpps.

Mac, Mjukvara, macos, ipados, universal control
Visa Apple-prylar som får stöd för Universal Control MacBook Pro (2016 and later)
MacBook (2016 and later)
MacBook Air (2018 and later)
iMac (2017 and later)
iMac (5K Retina 27-inch, Late 2015)
iMac Pro, Mac mini (2018 and later)
Mac Pro (2019)
iPad Pro, iPad Air (3rd generation and later)
iPad (6th generation and later)
iPad mini (5th generation and later)
Styr flera enheter samtidigt med Universal Control Nyhet i macOS Apple presenterade i dag nästa macOS och en av nyheterna kallar man för Universal Control. Med funktionen så kan man med en mus styra både en Mac och en iPad eller en Mac och en annan Mac. Eller allt på en och samma gång. Övergången verkar synkas med hjälp av att dina enheter är på samma nät och med samma iCloud-konto, du behöver inte göra något mer än att flytta musen. Om detta bara fungerar med Apples tangentbord, styrplatta och mus återstår att se men det verkar verkligen fungera väldigt sömlöst. Extra fint är att man kan dra objekt mellan enheterna, så det är bara att markera en bild till exempel och dra den från en iPad till en Mac. Tumnagel
43.8°
0
35.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 14 dec 2021, 12:00
Universal Control till macOS försenas till nästa år Funktionen som låter dig styra flera enheter samtidigt
35.6°
0