11 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
59 svenska app-bolag har fått support från Apple Har hjälpt dem komma ut i världen
59 svenska app-bolag har fått support från Apple

Apple har under en tid nu kört sitt App Store Foundations Program där man hjälper app-utvecklare som man tycker har potential att kliva upp ett steg. Man väljer helt enkelt ut appar och utvecklare och ger dem extra stöd så att de kan växa men också komma ut i världen. Det handlar så klart om tekniska saker, men man hjälper även till med att få fart på intäkter, hur man marknadsför sig och så kan man få hjälp med lokalisering så att man kan nå ut till nya länder och regioner. Och så har man ju kontakter som man verkar dela med sig av. Men man går inte in med pengar eller köper upp dem.

– Programmet har gynnat vår lilla indiestudio och vårt skidspel Grand Mountain Adventure på många sätt, säger Sebastian Sehr, Toppluvas VD och medgrundare.”Det har hjälpt oss att skapa relationer inom skidindustrin, och den direkta tillgången till App Store-teamets expertis har verkligen varit till stor hjälp.

En hel hög med svenska utvecklare har kommit med i programmet, som nu har 59 olika svenska app-utvecklare. En av dessa är som sagt Toppluva, en annan är Planta som bland annat har fått hjälp med att få ut appen till nya länder och man har nu 3,5 miljoner använder som tillsammans har lagt in 17 miljoner växer i deras app som hjälper till att få våra växter att trivas.

Det är alltid roligt att se svenska bolag lyckas så vi hejar på och tycker att Apple bara skulle fokusera på svenskar. Och kanske några till...

Mobil, Apple, App Store, planta, toppluva, appar Via apple.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till 59 svenska app-bolag har fått support från Apple
46.8° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tors. 13 jan 2022, 12:45
59 svenska app-bolag har fått support från Apple Har hjälpt dem komma ut i världen
46.8°
0