m

Garmin Pay lanseras i Sverige

Betala med smartklockan Vivoactive 3

Mobil / Tjänster

Garmin lanserar nu sin mobilbetalningsfunktion Garmin Pay i Sverige vilket innebär att om man har rätt bank, bankort och en Vivoactive 3 så kan man använda smartklockan för att göra trådlösa betalningar i butiker vars betalterminaler har stöd för detta.

I dagsläget är det Mastercard-innehavare från Eurocard och SEB som kan använda Garmin Pay. För att göra det måste man skapa en elektronisk plånbok i Garmin Connect Mobile där man registrerar de aktuella bankkorten som man planerar att använda tillsammans med Garmin Pay.

När man ska betala med Garmin Pay så slår man in en fyrsiffrig pinkod på klockan och den kommer då att vara upplåst för att betala så länge man inte tar av sig klockan.

Visa
Pressmeddelande
Garmin Pay™ - betala med klockan ny tjänst från Garmin

Garmin tillsammans med Eurocard och SEB presenterar idag Garmin Pay. Med Garmin Pay samlar man sina betalkort direkt i vívoactive 3 smartwatch. Du verifierar dig med en fyrsiffrig kod och bläddrar snabbt mellan korten med fingret. Garmin Pay accepteras nästan överallt där man kan betala med kort. För att betala håller man bara klockan intill betalterminalen.

– En klocka från Garmin är så mycket mer än ett träningsverktyg. Den underlättar för dig hela dagen och hjälper dig att uppnå dina mål, både när du sportar och gör andra saker, som t ex när du skall handla. En Garmin-klocka är ett smycke du med fördel bär dygnet runt, säger Marcus Bjärneroth, Marknadsdirektör på Garmin Nordic.

Betalning via smartwatch
Med hjälp av Garmin Pay kan man snabbt och enkelt betala för saker utan att ha med sig varken kreditkort eller telefon. Garmin Pay finns i vívoactive 3. Man skapar en elektronisk plånbok i Garmin Connect Mobile och registrerar de kort som man vill kunna betala med. När man sedan skall betala verifierar man med en fyrsiffrig kod. Klockan är då upplåst i 24 timmar om du inte lägger ifrån dig klockan, då låser den sig direkt. Den nya funktionen drivs av FitPay betalningsplattform och är till en början tillgänglig för Mastercard-innehavare från Eurocard och SEB. Ytterligare kort kommer inom kort läggas till. Se vilka länder, kort och banker på garmin.com/garminpay/banks


Stilig smartwatch med GPS
vívoactive 3 är en smartwatch med GPS, Elevate™ pulsmätare2 och över 15 inbyggda appar för en varierad och aktiv livsstil. Tusentals appar och widgets kan laddas ner gratis via Garmin Connect IQTM store för att anpassa din vívoactive 3 till den perfekta accessoaren. Den högupplösta Side Swipe™-skärmen i färg visar aktivitetsmätning, smarta aviseringar, Find My Phone, VO2max, metabolisk ålder och mycket mer. vívoactive 3 har en batteritid på 8 dagar eller upp till 13 timmar med GPS påslagen.

– Med Garmin Pay kan den som använder vívoactive 3 lämna telefonen och plånboken hemma under träningsturen och ändå stanna till för att handla. vívoactive 3 är ett oumbärligt verktyg för alla med en aktiv livsstil och vi uppskattar att bankerna tillhandahåller denna spännande, nya funktion till sina kortinnehavare, avslutar Marcus Bjärneroth

– Det här är ytterligare ett bevis på en spännande utveckling, där kortet flyttar in i nya uppkopplade devices som är mer tillgängliga än plånboken. För oss är det självklart att vara en del av detta, och ett naturligt steg i vår ambition att ge våra kunder bästa möjliga service, baserat på den senaste tekniken, säger Catharina Hoffsten, Eurocards expert på mobila betalningar.
Sony får tummen ur och aktiverar cross-platform i Fortnite
Äntligen! 
43.1°
+
André Stray
0
John Cleese tycker att det är befriande att bli döv
Nu slipper han lyssna på all skit 
48.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ska vi arbeta tills vi blir 70 år innan det är dags för pension?
Nytt förslag från Pensionsmyndigheten  
6.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Medeltemperaturen i Europas städer har ökat snabbt
Fem svenska städer på topp-tio-listan 
30.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Plex får stöd för undertexter
Slipp förlita dig på plugins 
46.9°
+
André Stray
0
Telltale Games stäms för att ha brutit mot arbetslagar
Inte ok att sparka alla utan förvarning 
61.3°
+
André Stray
0
Will Smith firar 50 årsdag på rätt sätt
Med lite bungyjump från helikopter 
43.2°
+
André Stray
0
Bill Cosby dömd till fängelse
För sexuella övergrepp 
56.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rubiks kub-robot löser sig själv
Ännu något du slipper att göra själv 
41.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Så jobbar oljan i en diff
Intressant 
47.5°
+
Bobby Green
0
Ny trailer för Mid90s
Jonah Hills regi-debut ser lovande ut 
44.4°
+
André Stray
0
Här är SF Bio/Filmstadens nya vinjett
Som röstats fram av allmänheten 
-2.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi har kollat in nya Volvo V60 CC
Men vi vill kolla in den i skogen, inte i finrummet 
46.1°
+
Roger Åberg
0
Polis åker dubbeldäckare för att upptäcka rattsurfare
Tar regnummer och skickar böter på posten 
59.4°
+
Bobby Green
0
Making a Murderer Part 2 släpps 19 oktober
Steven Averys berättelse fortsätter 
42.8°
+
André Stray
0
Volvo rullar ut V60 i Cross Country-kostym
Ut i leran och busa! 
45.9°
+
Bobby Green
0