11 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google gör det enklare att ha flera enheter Växlar hörlurar och dela material
Google gör det enklare att ha flera enheter

En stor anledning till att gå all in i Apples värld är att det är så enkelt att ha flera enheter. Har man kopplat sina AirPods till en enhet så finns de automatiskt på alla andra, och kopierar man något på telefonen så finns urklippet på datorn utan att man behöver göra något alls. Det senare upptäckte jag var extra fantastiskt när jag fick utdrag från banken på papper som jag ville ha in i datorn, bara att använda telefonen för att identifiera siffrorna, välja kopiera och sedan direkt klistra in på datorn.

Hur som helst så drar Google nu sitt strå till stacken och berättar om kommande funktioner för de som kör en Android-telefon i kombination med en Chromebook eller Chromecast. Funktioner som Fast Pair där man kan koppla sina blåtandshörlurar till en enhet och så är de automatiskt kopplade även till dina andra kommer att bli verklighet i framtiden. Nearby Share liknar Airdrop och gör att man kan dela innehåll enkelt till prylar i närheten. Man jobbar även på att göra det enklare att låsa upp en enhet om man redan är bekräftad på en annan, till exempel låsa upp telefonen om klockan redan är upplåst.

Men det är inte bar Chromebook som kommer att stödjas. Fast Pair och Nearby Share kommer även till Windows. Tyvärr jobbar inte Google med Microsoft här utan med Intel och tillverkarna Acer och HP. Så funktionerna kommer, men räkna inte med att de finns på alla Windows-maskiner inom kort.

Alla dessa funktioner ska komma under året och du kan läsa mer om dem på länken nedan.

Mobil, Android, google, nearby share, Chromebook, fast pair
36.3° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tors. 6 jan 2022, 11:30
Google gör det enklare att ha flera enheter Växlar hörlurar och dela material
36.3°
0