11 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Rykte Nästa AirPods Pro kan få stöd för lossless Och ett laddningsskal med högtalare
Nästa AirPods Pro kan få stöd för lossless
Första generationens AirPods Pro
Foto: Ignacio R

Nästa generation av Apples brusreducerande in-ear-hörlurar AirPods Pro kan komma att få stöd för lossless och ett laddningsskal som kan låta när användare inte hittar det, detta tror iallafall Apple-analytikern Ming-Chi Kuo.

Ingen av Apples trådlösa hörlurar har idag stöd för lossless-ljud, inte ens företagets dyraste over-ear hörlurar AirPods Max. Anledningen till detta är att hörlurarna använder sig av Bluetooth, som på iOS är begränsat till streaming med AAC. För att stödja sitt förlustfria format ALAC skulle Apple troligtvis behöva skapa en egen lösning med högre bandbredd än Bluetooth. Lossless innebär att ljudet komprimeras utan att någon information går förlorad, till skillnad från AAC. Nackdelen är den större filstorleken.

Just nu kan AirPods spela ett ljud inuti skalet om användare inte lyckas hitta hörlurarna. Men det låter inte särskilt högt så länge det är stängt. Med en inbyggd högtalare i själva laddningsskalet skulle det kunna bli ändring på det. Funktionen ska då precis som nu gå att aktivera från appen Hitta på iOS. Tidigare bilder har också visat ett skal med "högtalarhål".

Kuo menar att nästa generations AirPods Pro kommer att släppas någon gång under det fjärde kvartalet av 2022. Hörlurarna ska då enligt rykten få bland annat en ny design, stöd för lossless och ett laddningsskal som är lättare att hitta.

Mobil, Tillbehör, AirPods Pro, lossless, hitta, bluetooth
AirPods kanske får nya hälsofunktioner i framtiden Ta tempen med AirPods Enligt Wall Street Journal jobbar Apple på nya hälsofunktioner till sina AirPods, bland annat möjlighet att mäta kroppstemperatur, övervaka hållning och förbättra användares hörsel (medan de sitter på). Det verkar dock oklart huruvida den sista funktionen skiljer sig från konversationsförstärkning som kom till AirPods Pro och Max för bara en vecka sedan. Det verkar dock inte som att dessa funktioner kommer inom en snar framtid då Wall Street Journal säger att de inte ens förväntas komma till Apples hörlurar under nästa år. Istället ska funktionerna just nu vara i ett stadie där Apple undersöker möjligheten innan de börjar integrera dem i en faktiskt produkt. Tumnagel
42.1°
0
39.2° 0 Hugo Engström Hugo Engström
mån. 3 jan 2022, 17:15
Rykte Nästa AirPods Pro kan få stöd för lossless Och ett laddningsskal med högtalare
39.2°
0