m

Recept på kladdkaka
I dag är det kladdkakans dag

Alla som tittat på kalendern i dag har säkert märkt att det är den 7:e november i dag vilket ju är kladdkakans dag. Då Kladdkaka är något som är galet gott så borde man ju faktiskt passa på och tillaga härligheten under dagen. Så på grund av denna högtid så har vi här ett smarrigt recept på just kladdkaka. 200 gram smör 6 dl socker 4 ägg 3 dl mjöl 4 tsk vaniljsocker (valfritt) 2 krm salt 8-10 matskedar kakao Blanda mjöl, socker, salt, kakao och vaniljsocker i en bunke. Blanda sedan in äggen, smält smöret och häll i det. Skrapa ner smeten i en rund form och kör sedan in den ugnen på 175 grader i 25 till 35 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den). Låt kakan helst svalka i flera timmar innan man ger sig på den. Bäst är den oftast efter en natt i kylskåpet. Vill man fega så kan man alltid köra halv sats men då får man hålla koll på kakan när den är i ugnen så den inte bakas för mycket och tappar kladdigheten. Tumnagel
52.2°
+
Frode Wikesjö
0