m

USA har nya planer på att döda pirate bay

Imperiet slår tillbaka

PC / Övrigt

Vi vet alla om att Pirate Bay har varit i siktet ganska länge nu sedan deras ISP stormades för ett antal år sedan.

Wikileaks har nu fått tag på en kopia av ett dokument kallat ACTA, som har diskuterats i den amerikanska kongressen bakom lyckta dörrar. Dokumentet har tydligen stöd i USA, EU, Japan och Schweiz.

I ACTA kan man läsa om ”Pirate Bay-killer” vilken skulle kriminalisera alla non-profit organisationer som ger tillgång till upphovsrättsskyddat material på internet. De som är kritiska mot sajter som Pirate Bay hävdar att det är precis lika illa som direkt delning medan de som är för säger att Pirate Bay också kan användas för att hitta lagliga filer och skall man använda sådana argument så skulle man även kunna använda ACTA för att åtala till exempel Google eller någon annan stor sökmaskin.

RSS 42 kommentarer till artikeln
spanarn
Moget
av spanarn, måndag 26 maj 2008 kl 09:21
Ramlösa
Hur långt kan de gå innan de tappar all verklighets uppfattning?
Finns värre saker än pirater i världen!!!
av Ramlösa, måndag 26 maj 2008 kl 09:21
dougie
Men vad då? Man kan ju hitta alla dessa länkar till filer via Google redan idag. Både till filer på piratebay och andra torrentsidor. Varför går inte de "stora" på Google då? Piratebay gör ju egentligen ingenting annat än länkar till filerna. De har ju inte materialet själv. Vad har jag missat?
av dougie, måndag 26 maj 2008 kl 09:42
ReQuaker
In kommer Gork & co.
av ReQuaker, måndag 26 maj 2008 kl 10:10
Kleff
"vilken skulle kriminalisera alla non-profit organisationer som ger tillgång till upphovsrättsskyddat material på internet"

HOHO! :D
Det ska bli intressant att se hur de stänger ner allt sådant :D
av Kleff, måndag 26 maj 2008 kl 10:28
Bassee
ReQuaker: som på beställnign då;

Jag förstår verkligen inte parallelen med google. Google försöker aktivt stoppa sökresultat som länkar till uppehovsrättsskyddat material medan TPB öppet hånar de som inte vill att deras material skall vara tillgängligt via deras sida, thepiratebay.org:s syfte är kort och gott att länka och uppmana till kopiering av uppehovsrättsskyddat material.
av Bassee, måndag 26 maj 2008 kl 10:35
Gork
Liknelsen med Imperiet från starwars känns billig och populistisk. Det jag, och många andra, känner är att det snarare är Pirate Bay som håller på med något omoraliskt och fel. Att jämföra illegal fildelning med någon slags frihetskamp är bara dumt.
av Gork, måndag 26 maj 2008 kl 11:30
ReQuaker
HERREGUD!!!
av ReQuaker, måndag 26 maj 2008 kl 11:41
Netzach
Gork: Grejen är väl att det är att välja på totalitär trafikavlyssning (då det inte går att avgöra vilken signal som är intressant innan man har tolkat den) eller att folk KAN piratkopiera och komma undan med det. Hur annars hade "du" tänkt förhindra piratkopiering?

Skulle bli som att posten skulle öppna alla brev för att kontrollera så att det inte slinker igenom några mordhot (vad anser du personligen är värst, mordhot eller piratkopiering?). För den goda sakens skull, givetvis, vi vet ju alla att "ändamålen helgar medlen" är en tankemodell som inte alls har bidragit till den största mängden lidande på planeten. Få anser att sina egna värderingar är "onda", Hitler och Stalin var båda övertygade om att vad de gjorda var rätt och att de stod för godheten i världen.
av Netzach, måndag 26 maj 2008 kl 11:55
Börje
Gork: Precis som storm troopersarna trodde dom bekämpade rebellerna för att dom gjorde något omoraliskt och fel.

Liknelsen fungerar alltså alldeles utmärkt när man har tillräckligt med vett i skallen för att se att nuvaranda upphovsrätt och mediemaffian är det som är omoraliskt och fel.
av Börje, måndag 26 maj 2008 kl 12:27
Neeb
ptja.. det pirate bay gör är ju inte bra.. inte lagligt.. men vist kan förstå dom som säger att amn delar "lagliga filer med" men det är inte huvud syftet.,,'

jag gillar iden med STIM pengar på bedbands abonoamanget.. då kan man ladda ner igen .
av Neeb, måndag 26 maj 2008 kl 12:31
daniel-san
Netzach: Stilpoäng för att du själv länkade till Godwins lag :)
av daniel-san, måndag 26 maj 2008 kl 12:33
Tobbis
Piratebays "mål" är att hjälpa folk att komma åt upphovrättat material. Googels har helt andra avsikter. Vad är det för fel med att USA försöker stoppa piratebay?
av Tobbis, måndag 26 maj 2008 kl 13:19
Virre Vojj
Till och med bilden är tagen från DailyTech? Snacka om att plagiera.
av Virre Vojj, måndag 26 maj 2008 kl 13:58
Gork
Börje: Det är inte fel eller omoraliskt att vilja få betalt för det man producerat. Om du jobbar som programmerare och har arbetat 6 månader med ett stort projekt så ska du kunna bestämma själv om det du producerat ska wara freeware eller under license. Ingen ska kunna sätta sig över din vilja bara för att det är enkelt och till synes "victim-less".
av Gork, måndag 26 maj 2008 kl 15:04
en annan Martin
En anledning till att inte gå på Google är att Google är ett enormt företag med både pengar och makt nog att både vinna en eventuell rättegång och sänka motståndarna på vägen...
av en annan Martin, måndag 26 maj 2008 kl 17:12
en annan Martin
Satans jävla dubbelpost!
av en annan Martin, måndag 26 maj 2008 kl 17:14
Bassee
Netzach: Jag tror att det är ytterst få människor med vett som seriöst anser att all datatrafik skall avlyssnas. Dock är det helt sjukt att folk kan anse att det är moraliskt rätt att dels "stjäla" från någon annan och dels bryta lagar enbart för att de anser att lagarna är helt sjuka, det är ungefär som att jag skulle gå och bränna upp kåkar för att jag tyckte att de var fula och att jag stog över lagen. Att folk ogillar lagar och vill ha dom ändrade är inget som helt problem, men att bryta de lagar som är stiftade av representanter för majoriteten av befolkningen enbart för att man tycker att det suger är inte annat än befängt.

För övrigt passa din Hitler/Stalin-parallell väldigt bra in på piraterna (fastän den är menad för oss som försvarar uppehovsrätten): De vill ju nämligen främja kulturen samtidigt som de utarmar den samt bidrar till en kraftig försämmring för de(oss) som gör rätt för sig, vore det inte för piraterna så skulle vi mest troligen slippa allt vad drm, kopieringsskydd och höjda priser på kulturell media heter.
av Bassee, måndag 26 maj 2008 kl 17:48
Phillip
Walin - "...höjda priser på kulturell media heter." - Är det därför The Club kostar 599kr till PS3 och 429kr till PC? För att det inte går att piratkopiera? Eller hur menar du?

Sen kan man ju tycka vad man vill om piratkopieringens vara eller icke vara, men ska det stiftas lagar så bör de ju vara förankrade i någon form av vetenskap eller aktuell forskning.

Kan man ens bevisa att en piratkopia är en förlorad försäljning?
av Phillip, måndag 26 maj 2008 kl 18:01
herr_wcanka
Kulturen kommer alltid att finnas kvar. Den fanns innan de stora musik och filmbolagen startade och kommer att finnas kvar långt efter att de stukat under.

Att med tvingande lagar ge konstgjord andning till uråldriga affärsmodeller gynnar inte konsumenten. Och kunden har alltid rätt!
av herr_wcanka, måndag 26 maj 2008 kl 18:03
monsteras
Phillip, vill du publicera spel på konsol är det bara att hosta upp licensavgift.
av monsteras, måndag 26 maj 2008 kl 18:31
Bassee
Philip: Du har kanske inte tänkt på att många titlar idag enbart finns till konsoll, titlar som har utvecklare som förr enbart släppte till pc....

herr_wcanka: Visst kulturen kommer att finnas kvar, men kvaliteten kommer garanterat att sjunka ganska rejält. Tro det eller ej, men det krävs en hel del cash för att som artist, producent eller författare kunna nå framgång, varför tror du t.ex. att 95% av alla som producerar väljer att samarbeta med någon av de stora och hemska jättarna. Om det vore som du sa skulle vi väl endå inte ha skiv och film bolag, då det enligt dig inte finns någon anledning till deras existens?
av Bassee, måndag 26 maj 2008 kl 18:35
Phillip
Walin - Vad svamlar du om? Vad är poängen att dra in spel som bara finns på en plattform. Lilla vän, för att vi ska kunna göra en acceptabel jämförelse bör vi ju välja ett spel som finns på flera plattformar.

Monsteras, du kanske vill dela med dig av en källa som i detalj beskriver alla licenskostnader i samband med utveckling av ett spel till PS3?
av Phillip, måndag 26 maj 2008 kl 19:12
Netzach
Walin:
"Jag tror att det är ytterst få människor med vett som seriöst anser att all datatrafik skall avlyssnas."

Jadu, det är inkompetenta politiker som röstar igenom lagarna, samma idioter som man dagligen stöter på i skola och på arbetsplatser, de kan nog komma på riktigt dåliga ursäkter för att få titta i dina brev så att du inte bryter lagar. Hur bildas misstankar angående piratkopiering? Använda mycket trafik? Typ som att man automatiskt skall betala inkomstskatt för taxiarbete om man kör ovanligt mycket bil? Det är knappast du som medborgare som skall bevisa din oskyldighet, bevisbördan skall alltid ligga åt det andra hållet.

"och dels bryta lagar enbart för att de anser att lagarna är helt sjuka"

Bra människor följer inte dåliga lagar. Sverige hade inte ens varit ett land om Gustav Vasa följde lagen en gång i tiden. ;-)

"det är ungefär som att jag skulle gå och bränna upp kåkar för att jag tyckte att de var fula och att jag stog över lagen"

Är det din kåk så får du bränna ner den hur mycket du vill, för vilken anledning du vill. Precis som du skall få göra vad du vill mot/med din egen kropp så länge du inte fysiskt skadar någon annan eller dennes egendom, annars är det inte längre du som äger din kropp.

"men att bryta de lagar som är stiftade av representanter för majoriteten av befolkningen"

Ingen representerar mig, för jag har inte givit bort min makt. Allt annat är totalitär kollektivism, och det bör varje person som inte är en hjärnlös drönare sätta sig emot. Eller anser du att någonting blir moraliskt korrekt bara för att det röstas igenom? Typ tvångssteriliseringar från vår egna demokratiska historia? Gruppvåldtäkt och mobbing är också två mindre trevliga vardagsexempel på vad som är fullt demokratiskt på temat "majoriteten bestämmer vad som är rätt".

Eller är det klassiskt fascistiska "makt skapar rätt" du åberopar? Djurplågeri går alldeles utmärkt att rättfärdiga med sådana befängda idéer.
av Netzach, måndag 26 maj 2008 kl 19:25
Netzach
"För övrigt passa din Hitler/Stalin-parallell väldigt bra in på piraterna"

Den liknelsen gjordes för att föra in perspektiv i sammanhanget; "bra" och "dåligt" är subjektivt och bestäms på individnivå. Så ja, den fungerar på både pirater och hästuppfödare.

"men kvaliteten kommer garanterat att sjunka ganska rejält."

Jo, för MTV och NRJ är bastioner av kvalitativt producerad kultur, eller? ;-)
av Netzach, måndag 26 maj 2008 kl 19:27
Bassee
Netzach: Hmm det verkar som att vi delar samma åsikt, fast endå inte.

Philip: Det kanske är relevant då den främsta orsaken till konsol exklusivitet är att utvecklare inte längre tjänar tillräckligt mycket pengar på att släppa spel till pc, de undgår därför piratkopieringen och släpper enbart till konsol, är det någon som svamlar så är det du.
av Bassee, måndag 26 maj 2008 kl 20:32
Phillip
Walin - Om de säljer så mycket bättre på konsol, varför är inte priset lägre?
av Phillip, måndag 26 maj 2008 kl 21:05
Bassee
Philip: Om jag skall vara ärlig så har jag ingen aning, kan mest troligen vara p.g.a. licensavgifter som någon nämnde samt att Blu-ray är dyrare än dvd (vilekt iofs enbart borde vara en marginell kostnad i det stora hela). Annars så är konsolägare/spelare oftast mer köpkraftiga och beredda att betala mer för sina spel då konsol spel alltid har kostat kring 600-700 kronor. Dock finns det även billigare (nya) konsolspel.

Min poäng hade dock inget som helst att göra med priset på spel, utan snarare att utvecklare har börjat överge pc som plattform för att helt övergå till ps3 samt xbox för att på så sätt kunna leva på vinsten från det de producerar då de slipper den massiva piratkopieringen av pc-spel.
av Bassee, måndag 26 maj 2008 kl 21:20
Phillip
Först säger du att utan piratkopiering skulle vi slippa höjda priser.
Då drar jag jämförelsen att PC-spel alltid är billigare än konsoll trots att de säljs i mindre upplaga och kan piratkopieras i större utsträckning. Då börjar du snacka om att det finns speltillverkare som bara gör spel till konsol för att de tjänar mer pengar... (Ja, de tar ju mer betalt och man kan inte pirata i samma utsträckning)
När jag ber dig motivera prisskillnaden så citat "har du ingen aning".

Vem är det som svamlar nu?

Snälla kan du inte svamla lite mera och berätta när vi kommer få uppleva din verklighetsfrånvända fantasivärld där programvara som inte går att pirata är billigare än på plattformen där den _går_ att pirata.

Och för övrigt är det _någon_ här inne som kan producera en vettig länk där vi kan få ta del av licenskostnaderna för att ta fram ett PS3-spel?

Eller vad sägs om lite länkar till forskning som pekar på att all piratkopierad mjukvara är direkt förlorad försäljning?
av Phillip, måndag 26 maj 2008 kl 21:36
Tiny
Samuel,
Lyckta dörrar – med "c".
av Tiny, måndag 26 maj 2008 kl 21:51
Bassee
Philip: Du måste se det från ursprungs perspektivet: Konsolspel har alltid varit dyrare än pc-spel av diverse orsaker, dock har priserna sjunkit från att ligga kring 700 kr till 500kr enbart under de senaste åren, medan pc-spel har gått från att kosta 300kr till ibland uppåt 600kr, och då pratar vi självfallet om priserna på nysläppta spel... Om du påstår att den nuvarande piratkopiering inte skadar spelutvecklingen till pc och på så sätt "tvingar" utvecklare att gå över till enbart konsol måste du vara hyfsat ignorant...

Vidare känner jag ingen som lyssnar på mindre musik än vad de gjorde för några år sedan, snarare tvärtom, dock köper de mindre cd-skivor (från att ha legat på kanske 20 per år till 2 per år). Visst ni pirater anser antagligen att mina vänner har fått ta del av en större bit av det som produceras, visst jag håller med er, det må vara bra för oss konsumenter i det korta loppet, men om några år lär situationen vara en helt annan.
av Bassee, måndag 26 maj 2008 kl 21:51
invisigoth@com
Äntligen!
av invisigoth@com, måndag 26 maj 2008 kl 23:24
tiggr
Ps3 lincenskostnaderna är hyfsat hemliga vad jag vet, det varierar från företag till företag. Bara en sån sak att man måste böna och be om att få utvecklingskit kan väl visa lite om hur det ligger till där. Nintendo skall dock vara värst i de sammanhangen.

Den största anledningen till att PC-spelmarknaden krymper har med att göra att det är mycket enklare som utvecklare att göra spel till en homogen teknisk plattform, inte piratkopiering.

En sån sak som att det numera krävs runt 150-200 pers i 3-5 år för att göra ett A-listespel är anledningen till att spelföretag väljer ett "säkrare" kort, speciellt då konsolerna ligger i hyfsad synk med teknikutvecklingen på PC-sidan.

Intäkter för PC-spel kommer förändras, det är bara modellerna som det är fel på. Topplistan är döende.

Battlefield heroes är ett bra exempel på spel som kommer fungera oavsett piratkopiering. Det är gratis.
av tiggr, måndag 26 maj 2008 kl 23:27
Phillip
Walin, precis jag ska betala mer pengar för samma spel på konsolsidan för att det alltid har varit så av "diverse orsaker" (Vad nu det är för orsaker?). Jag skulle säga att du är duktigt ignorant om du går omkring och tror att priserna skulle sjunka på spel för att det inte gick att piratkopiera. En värld utan piratkopiering och plattformsoligopol skulle vara saftiga incitament för alla giriga publiceringsföretag att höja priserna till bristningsgränsen.
av Phillip, tisdag 27 maj 2008 kl 07:41
Bassee
Philip: Har du någonsin hört talas om sambandet mellan efterfrågan och utbud? Priserna skulle mest troligen vara lägre på pc-spel ifall fler köpte istället för att tanka hem från tpb (då priserna på pc-spel var betydligt lägre innan piratkopiering började breda ut sig, likaså priset för cd-skivor och filmer.), du verkar dock se piratkopiering som en konkurrent till vanlig fösäljning, men tro mej det är helt omöjligt att konkurera med ett gratis och olagligt alternativ så vidare man inte vill:

1: Ge bort sin produkt till alla (och därmed gå med brakförlust samt slänga bort x antal års arbete)
2: Göra spelet gratis men inför massvis med reklam.
3: Göra som Blizzard och inför en månadskostnad så att vi konsumenter får betala 1200kr/år för att spela ett spel dom få timmarna man har tid/ork med det i veckan...

Visst jag håller med er, dagens affärsmodell för spel, musik och film funkar inte, visst Spel/skiv/filmbolagen borde lansera en ny typ av affärsmodell, men att ladda ner för att man inte gillar den nuvarande situationen är som att jag skulle tanka bilen utan att betala för att jag tycker att "bensinskatten" på diesel är alldeles för hög.

Vissa av er påstår att branchen för musik/film/spel skulle funka även ifall vi blev av med de stora jättarna. Men då kan ni ju ta en titt på Radiohead som la ut sitt album och så fick man sätta pris efter egen smak (eller välja att inte betala överhuvudtaget), dom la ner sitt tappra försök enbart någon vecka efter releasen då det visade sig att genomsnittspriset som folk betalade enbart var någon enstaka krona - med andra ord förlorade de pengar på varje såld cd-skiva...

En lösning som är på frammarch från branchen är införandet av reklam i allt, och då menar jag inte i liten skala. Hur kul kommer det vara om några år då all film/musik/spel är gratis men är helt uppbyggda på reklam. Filmen Cast Away är antagligen bara en försmak på vad som komma skall, snar får vi väl se filmer så som "Jakten på den försvunna Coca Cola Burken"...
av Bassee, tisdag 27 maj 2008 kl 10:47
Krull
Äh, skivor känns väldigt mycket 1900-tal. Själv lyssnar jag nästan enbart på LastFM och Spotify. Skitbra grejer där jag slipper betala, reklamen betalar respektive kommer betala artisterna som ligger på tjänsterna och jag faktiskt får hjälp med att hitta ny musik jag borde tycka om.

Där har vi lagliga produkter som kan konkurrera med de olagliga dito som alla blir glada av. Förutom de långsamma jättarna som inte har fattat ett skit än och ger oss DRM och låsta skivor för 200 spänn.
av Krull, tisdag 27 maj 2008 kl 10:59
Phillip
Walin - "Priserna skulle mest troligen vara lägre på pc-spel ifall fler köpte istället för att tanka hem från tpb" - Precis som på PS3 då eller?

Din jämförelse med bensin är kraftigt haltande då det skulle betyda att macken hade mindre bensin att sälja efter din stöld. Så är inte fallet med piratkopiering. Bara för att jag bränner ut fjorton kopior av COD4 betyder det inte att det finns fjorton kopior mindre till försäljning.
av Phillip, tisdag 27 maj 2008 kl 12:14
Bassee
Philip: Nej men det betyder att de som skapat Call of Duty 4 kan sälja 14 exemplar/kopior mindre och på så sätt inte går med lika stor vinst, eller rent av med förlust ifall alla skulle göra som dej. - Därav tycker jag att bensinmacken som exempel funker ypperligt, enda skillnaden är att jag skulle sno en fysisk vara och inte rättigheterna till den, vilket iofs är i princip samma sak när vi talar om kulturellmedia. OCh när vi endå är inne på din bana av hyffsat underliga argument så vill jag bara fråga ifall du tycker att det är ok att tanka hem CoD4 för att sedan sälja 14 ex för 100kr/st? Det finns ju trotsallt kvar lika många ex. i butikerna som kan säljas samtidigt som jag inte (enligt dig/er) minskar försäljningen och på så sätt inte skadar bolaget/n bakom spelet utan enbart tjänar ihop 1400kr...

Nej, detta får bli mitt sista inlägg i debatten om illegal fildelning, det finns ingen anledning att sitta och argumentera med personer som saknar all form av moraliskt/logiskt/rationellt tänkade, utan jag har insett att det är lika lönlöst som att försöka argumentera med någon som tror på kommunismen (vilket jag iofs skulle vilja likställa med den "ideologin" om att allting man vill ha (läs uppehovsrättsskyddat material) skall vara gratis - då de båda skadar de som gör rätt för sig och arbetar hårt i samhället, att fildela är ungefär lika illa som att leva på bidrag samtidigt som man enbart ligger hemma och latar sig, medan vi andra får slita hårt för att kunna försörja våra familjer.) Så tack och adjö, jag antar att det är skönt att bli av med en av de få som fortfarande har kvar lite moral.
av Bassee, tisdag 27 maj 2008 kl 15:53
Phillip
Walin - "Nej men det betyder att de som skapat Call of Duty 4 kan sälja 14 exemplar/kopior mindre och på så sätt inte går med lika stor vinst, eller rent av med förlust ifall alla skulle göra som dej."

Då gör du ett antagande att de fjorton personerna verkligen skulle ha köpt spelet om det inte gick att piratkopiera. Kan du vara så god och hänvisa till forskning som visar att all piratkopierad mjukvara är direkt förlorad försäljning?

Nej, det är inte ok att sälja piratkopior, men jag har å andra sidan aldrig hävdat det.

Jag har över huvud taget aldrig tagit en ståndpunkt i piratkopieringsfrågan. Jag har ställt mig på konsumentens sida vilket är en jävla skillnad. Varför ska jag behöva betala mer för samma spel på konsolsidan? Hur kan man stifta lagar utan logisk förankring i vetenskap och samhällets normer?

Ska du sitta och snacka om moral? Vems moral är det vi pratar om här? Företagens eller konsumenternas? Har du kanske tankat bilen, köpt en lägenhet eller handlat köttfärs på ICA den senaste tiden? Det är ett faktum att vi som konsumenter blir blåsta av giriga jävla företag dagligen. Vad får egentligen en mäklare för straff som sysslat med lockpriser och kanske lurat till sig hundratusentals kronor i fejkbud och liknande? Vad är det som händer med handlarna som lurat på oss gammal köttfärs?

Det här är den FÖRSTA gången någonsin som konsumenten lyckats lura de stora giriga företagen och då ska det genast stiftas lagar hit och dit. Idag betalar vi till exempel en avgift till stim för varje brännbar dvd och cd-skiva. Så när jag köper en skiva för att bränna backup på alla mina foton som jag tar så har musikbranschen lurat till sig pengar de inte gjort sig förtjänta av. Var är moralens väktare där?
Får jag då helt plötsligt bränna piratkopierad musik eftersom jag betalat avgiften eller?

När företagen slutar med kartellverksamhet och andra listiga sätt att lura konsumenterna då kommer jag stödja antipiratlagar direkt. Tills dess kanske vi ska införa lagar så vi kan avlyssna alla företags internkom
av Phillip, tisdag 27 maj 2008 kl 17:40
Phillip
mitt inlägg kapades, tack för det pcfeber....

Tills dess kanske vi ska införa lagar så vi kan avlyssna alla företags internkommunikation så vi kan säkerställa att de inte försöker blåsa oss konsumenter.....NEJ JUST DET....vi konsumenter har ju inga snitsiga lobyister och advokater som för våran talan. Så du kan ju sluta försöka spela martyr och inse att det inte är oss det är fel på, det är dina hjärntvättade argument.
av Phillip, tisdag 27 maj 2008 kl 17:49
scoutledaren
märks att fler och fler tycker illa om thepiratebay ...
av scoutledaren, tisdag 27 maj 2008 kl 22:24
Press play on tape
Liknelsen med Imperiet är ganska intressant då det dels handlar om en "ond" totalitär makt, och dels handlar om ett överdrivet klonande/kopierande av stormtroopers.
av Press play on tape, söndag 01 juni 2008 kl 12:27
Kommentera artikelnSandviks självkörande lastare försöker att inte krossa glas
Kör genom labyrint 
51.3°
+
Bobby Green
0
Huawei gav bort powerbanks till köande iPhoneköpare
Tänkte att det skulle komma till användning 
69.0°
+
Roger Åberg
0
Bytons elbilar lanseras i Europa 2020
Crossovern är först ut 
41.1°
+
Bobby Green
0
Saknar du magnetlåsningen på Apples nyare datorer?
Då finns lösningen här 
41.9°
+
Bobby Green
0
Nu kan artister ladda upp musik direkt på Spotify
Slipper gå via partners 
59.4°
+
Roger Åberg
0
Världens sämsta pappa arresterad för Nintendo Switch-stöld
Skickade in sin unge i spelautomat 
49.2°
+
André Stray
0
Inbound visar upp en elektrisk sparkcykel
Verkar ytterst kompetent 
41.7°
+
Roger Åberg
0
Motorcykel rejsar mot F1-bil och jetplan
Spoiler i videons text 
42.7°
+
Bobby Green
0
Har ni fått er iPhone eller Apple Watch?
Eller har ni struntat i att köpa? 
25.8°
+
Roger Åberg
0
PC-version av Red Dead Redemption 2 inte helt utesluten
Hopp finns kvar 
44.5°
+
André Stray
0
Ford visar lastbil för framtiden
Självklart eldriven och självkörande 
41.2°
+
Bobby Green
0
3,3 miljoner exemplar av Spider-Man sålda på 3 dagar
Poppis lir, det där 
42.9°
+
André Stray
0
Ny teaser för Daredevil
Tredje säsongen släpps 19 oktober 
41.9°
+
André Stray
0
Stäng enkelt av wifi, på riktigt, i iOS
Shortscuts är räddaren 
42.4°
+
Roger Åberg
0
TESS har hittat sin första exoplanet
Säg hej till Pi Mensae c 
43.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Satellit fångar rymdskrot med nät
Lyckat test av RemoveDEBRIS 
46.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Red Dead Redemption 2 är det närmaste vi kommer Westworld
Vi har lirat Rockstars kommande westernspel 
60.9°
+
André Stray
0
Så här gjordes de nya urtavlorna till Apple Watch 4
Ambitiöst! 
42.5°
+
Roger Åberg
0
Trailer för andra säsongen av Big Mouth
Hormonmonstren återvänder 5 oktober 
41.0°
+
André Stray
0
NASA planerar att använda måndamm som byggnadsmaterial
Ska vi bo i jordhyddor på månen? 
43.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Instagram börjar testa georestriktioner
Värt 
33.3°
+
André Stray
0
Svensk spelutvecklarskola näst bäst världen
En fjäder i hatten för FutureGames 
49.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kuben i Fortnite: Battle Royale har äntligen stannat
Loot Lake är nu en stor studsmatta 
31.0°
+
André Stray
0