m

Sony Blu-ray Mega Changer

Om du har 400 Blu-ray-skivor

Pryl / Övrigt

Sony har flera gånger visat upp Blu-ray-växlare på till exempel IFA-, CES- och CEDIA-mässorna men nu verkar det som om det snart är dags att släppa ut dem på marknaden.

Enligt SonyInsider handlar det om de två modellerna BDP-CX960 och BDP-CX7000ES som klarar av att hantera 200 respektive 400 stycken Blu-ray-skivor. Undrar om det ens är någon i Sverige som har så många Blu-ray-skivor?

Ytterligare specifikationer samt exakt releasedatum saknas än så länge. Och priset? Inte helt säkert ännu men SonyInsider spekulerar om att priset på BDP-CX7000ES landar runt 2 300 dollar.

RSS 16 kommentarer till artikeln
pnilz
Eller så fixar dom en nerladdningstjänst så man slipper plastskivor anno 1980.
av pnilz, fredag 22 maj 2009 kl 14:12
Wille Wilhelmsson
Word på det pnilz.
av Wille Wilhelmsson, fredag 22 maj 2009 kl 14:28
dnl
Det var en bökig lösning på ett skapat problem det.
av dnl, fredag 22 maj 2009 kl 14:34
Björn_
Pappa hade 25-cd-växlare på 90-talet. Det var mycket jobb att hålla reda på vad som låg i och inte. Svårt att se målgruppen för denna, knappast det största problemet att byta skiva efter 2h film. Släng i en hårddisk och låt eländet rippa diskarna.
av Björn_, fredag 22 maj 2009 kl 18:10
Daniel
Detta måste vara det mest deprimerande jag sett på hela året?

Det är som att Volvo skulle sätta ratten i bagageluckan för att sedan installera en kamera i grillen så att man ser vart man kör.

Sony, NI ÄR IDIOTER!
av Daniel, fredag 22 maj 2009 kl 19:12
Press play on tape
400 skivor är ändå 20 TB data. Ganska dyrt fortfarande att ha på disk, utrymmeskrävande, och jobbigt att tanka ner 50GB Bluray DL.Jämfört med priset på en film så är hårddiskar billiga. Det går 20 filmer per TB disk, så med priser på 250 kr/film kostar innehållet 5 000 spänn medan disken kostar 1 000. Att fylla med 400 skivor kostar 100 000 kr. Rätt orimlig prissättning.
av Press play on tape, fredag 22 maj 2009 kl 20:56
Tiny
Fan vad negativa alla var här då? Är jag den ende som inte tänker ha en separat CD-spelare och en separat DVD-spelare när jag skaffar Bluray? Köp en sån här och langa in alla dina Bluray, alla(?) dina DVD och fyll upp med CD - klart! -- @Björn: Fast din pappas CD-växklare var knappast kopplad till en TV så man kunde bläddra runt bland skivorna där... -- @Daniel: Fin liknelse om den hade nåt med saken att göra - tänk innan du bekräftar din egen idioti. -- @Dorian: Så lät det när Sony lanserade samma maskin fast för 400 DVD när det formatet var nytt - "Ingen har väl 400 DVD-skivor heller..." -- Att maskinen är så pass dyr har säkert en hel del att göra med att det står "ES" på den.
av Tiny, fredag 22 maj 2009 kl 23:26
mjölkis
Är jag den enda som har problem med att logga in? Tog typ 17 försök innan den registrerade det.

Tiny: Jag har så svårt att se att den mekanisk disc loader skulle kunna bläddra runt bland filmerna än om de låg på en hårddisk. Har du nånsin sett en jukebox byta låt/skiva snabbare än en dator?
av mjölkis, lördag 23 maj 2009 kl 01:53
mjölkis
Nice att ni har fixat radbrytning igen!
av mjölkis, lördag 23 maj 2009 kl 01:53
Daniel
@Tiny:

Den här prylen är en lösning till ett problem som inte borde finnas överhuvudtaget.

Det är b.l.a Sony själva som har sett till att vi är bundna till idiotiska lagringsformat så som plastskivor istället för att skippa mellanhanden och köra allt digitalt, så som vi redan borde ha gjort för fem år sedan. Varav min liknelse med att sätta ratten i bagageluckan.
av Daniel, lördag 23 maj 2009 kl 02:39
ironfredde
Alltså detta är overkill. dock så gillar jag att köpa filmer och ha dem i fysisk form. Det är väl ungefär som varför folk får sina foton framkallade, varför inte ha alla på datorn. Dock så är bluräj-filmer lite för dyra. Att de inte fattar att billigt = mycket sålda ex = mer pengar totalt, det är ett mysterium. Samma sak som jag läste att windows 7 skulle bli det dyrast os vid lansering, kontra xp och vista, det är ju också retarded. Tack för mig
av ironfredde, lördag 23 maj 2009 kl 10:50
Tiny
@Daniel:
Du är inte bunden till nåt lagringsformat alls - idiotiskt eller inte. Köp du 10 st 2TB-diskar, ett chassi och en fjärrkontroll om du vill. Men konspirationsteorierna om hemelektronikföretagen kan du väl skippa, va?

För fem år sedan var för övrigt de absolut största hårddiskarna på marknaden på 400GB och mindre än en tredjedel av alla hushåll kunde få bredband öht - klart *alla* skulle ladda ned film och spara på hårddisken med de förutsättningarna... Suck.
av Tiny, lördag 23 maj 2009 kl 22:05
Gnibbles
Men hallå. Hur många har ens 400st DVD skivor idag Tiny? Inte ens mitt filmfreak till kusin har så många filmer etc.
av Gnibbles, lördag 23 maj 2009 kl 23:57
Daniel
Och för fem år sedan fanns knappt HD, vilket skulle innebära att vi skulle försöka få spara rippade DVD-filmer så skulle vi få plats med bra över 500 filmer på en hårdisk med 400 GB. Dessutom ser jag inte varför det skulle vara så totalt omöjligt för privatpersoner att lagligt ladda ner film, när vartenda nätpirat redan har gjort det sen den första datorn kunde spela upp film. Jämförelsevis kan jag säga att det tar ungefär tre timmar att ladda ner en motsvarande DVD-film över en 0,5 Mbit/s-lina. 12 minuter att ladda ner samma film över en 8 Mbit/s-lina, och 4 minuter över en 24 Mbit/s-lina.

För det andra är det en enorm skillnad mellan det maximala lagringsutrymmet på en Bluray och vad som faktiskt behövs. En film i 1080p rippad i .h264 (då utan extra material och liknande) tar upp mellan 8 och 10 GB. Detta innebär att för att lagra 400 filmer skulle det behövas maximalt 4 TB, vilket också skulle kosta avsevärt mindre än den här mackapären gör (hårddiskutrymmet skulle kosta mellan 2 000 och 4 000 kr enligt pricerunner).

Sony är ett av de företagen som huvudsakligen utvecklade både DVD och Bluray och är dessutom ett mycket inflytelserikt mediaföretag för både film och musik (Sony är ett av de fyra huvudsakliga företagen som ingår i RIAA). De bär ansvaret för att vi har de tveksamma kopieringsskydd på diskarna som gör det omöjligt för andra företag och privatpersoner att göra i princip något alls med skivorna även om man betalar de löjligt dyra licenskostnaderna.
av Daniel, söndag 24 maj 2009 kl 03:17
Tiny
Gnibbles,
Fler än man kan tro. Jag är inte riktigt där själv än, men snart så. Sedan är det faktiskt så att spelaren funkar även om den inte är proppfull - om du har 300 skivor (dvs 150 "2-disc special edition" vilket inte känns riktigt lika svindlande, eller?) idag så är det väl trevligt att veta att den rymmer nästa års inköp också?

Daniel,
Du är medveten om att du sågar nyttan med en Bluray-växlare med att du fick plats med långt över 500 DivX-filmer på en HD? Känns som din jämförelse tog en höger- istället för en vänstersväng nånstans...

Personer som är beredda att pröjsa de extra tusenlappar som det kostar för en ES-spelare är gissningsvis inte så sugna på att titta på nedkomprimerad film strippad från dts-ljud, kommentatorspår och extramaterial - de betalar premium för att få en lösning som är både smidig och välljudande. Kan du inte vara snäll och skriva att Audi och BMW är idioter (glöm inte Caps Lock) eftersom de gör bilar som kostar mer fastän de inte kan frakta fler personer än en Hyundai?

Jag förstår inte vad lagligt/olagligt nedladdat kom in i diskussionen - tog jag upp det?

Du missade sedan andra halvan av mitt aber. För fem år sedan hade drygt två tredjedelar av Sveriges hushåll modem (i bästa fall) - hur lång tid (till x kr/minut) tog det för dem att ladda ned en film (en DVD-film - inte din DivX-skit som inte gick att spela upp i en typisk stationär DVD-spelare för "Svensson")? Svenne Banan var *inte* mogen att gå ifrån fysiska lagringsmedia för fem år sedan.

Visst. Sony är jättedumma. Bojkotta dem du och bojkotta de andra tre också när du ändå håller på.
av Tiny, söndag 24 maj 2009 kl 22:44
J.Olander
Lyxproblem, bara att ha skivorna nära PS3:an så är detta löst. Men det finns säkert en marknad.
av J.Olander, måndag 25 maj 2009 kl 18:20
Kommentera artikelnNepal har fördubblat antalet vilda tigrar på nio år
Hoppas fler länder gör samma sak 
46.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu slutar Stockholm med papper i parkeringautomater
Allt blir digitalt 
42.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Pryltjuvar snabbt gripna efter klantig stöld
Pro tip. Sno inte GPS-sändare 
42.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Det verkar bli Comcast som köper Sky
Fox och Disneys bud räckte inte till 
34.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Disneys VD anser att det kanske har blivit för mycket Star Wars
Ska bli lite lugnare på Star Wars-fronten framöver 
46.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Danmark fixar körkort i mobilen
På sikt ska alla danska id-kort digitaliseras 
51.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebooks ryktas visa upp Portal nästa vecka
Första prylen för smarta hemmet från Facebook 
24.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Eric Schmidt förutspår att Internet delas i två delar till 2028
En "amerikansk" del och en "kinesisk" del 
22.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
WHO: Alkohol ansvarigt för fem procent av världens dödsfall
1 av 20 dör på grund av alkohol 
31.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rykte Blir Apples streaming-tjänst en barnkanal?
Apple vill inte ha sex och våld i sin kommande tv-tjänst 
13.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Japan har landat på asteroiden Ryugu
Två av deras farkoster genomförde en lyckad landning i helgen 
50.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Cancersjuk kille fick spela Super Smash Bros. Ultimate
Fick testa demo av Nintendos kommande spel på sin dödsbädd 
56.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kina blockerar Twitch
För att minska spelandet i landet? 
23.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
OnePlus rullar ut Oxygen OS 9.0 till OnePlus 6
Baseras på Android 9 Pie 
43.6°
+
André Stray
0
Tommy Wiseau har laddat upp hela The Room på Youtube
Grattis världen! 
50.9°
+
André Stray
0
Telltale stänger ner butiken
Sparkar 90 procent av arbetsstyrkan 
21.2°
+
André Stray
0
Det här är Mars Base Alpha
Verklighet 2028? 
53.9°
+
Roger Åberg
0
Sandviks självkörande lastare försöker att inte krossa glas
Kör genom labyrint 
60.4°
+
Bobby Green
0
Trent Reznor och Atticus Ross komponerar Watchmen-serien
Intressant! 
43.4°
+
André Stray
0
Huawei gav bort powerbanks till köande iPhoneköpare
Tänkte att det skulle komma till användning 
85.1°
+
Roger Åberg
0
Bytons elbilar lanseras i Europa 2020
Crossovern är först ut 
43.7°
+
Bobby Green
0
Saknar du magnetlåsningen på Apples nyare datorer?
Då finns lösningen här 
43.4°
+
Bobby Green
0
Nu kan artister ladda upp musik direkt på Spotify
Slipper gå via partners 
64.7°
+
Roger Åberg
0
Världens sämsta pappa arresterad för Nintendo Switch-stöld
Skickade in sin unge i spelautomat 
51.1°
+
André Stray
0
Inbound visar upp en elektrisk sparkcykel
Verkar ytterst kompetent 
42.7°
+
Roger Åberg
0
Motorcykel rejsar mot F1-bil och jetplan
Spoiler i videons text 
44.0°
+
Bobby Green
0