m

Prylar på MacWorld Expo 2008

Som inte kommer från Apple

Pryl / Övrigt

Häromdagen var vi ju och kollade in Apples Keynote samt tallade en hel del på MacBook Air och de nya produkterna som presenterades då.

De här senaste två dagarna har vi vandrat omkring på MacWorld och kollat in vad mässan har att erbjuda i övrigt. Självklart är det en faslig massa mjukvara till Mac som visas upp men då jag inte kör Mac själv kändes det mindre intressant och jag fokuserade på hårdvaran som visades upp.

Givetvis fanns det fodral och dockor till iPod och iPhone i mängder men vi hittade även lite andra prylar. Hoppa vidare under "Läs mer" för att ta del av lite av de grejerna som fanns. Och det handlar absolut inte bara om Mac-relaterade grejer så även ni som inte kör Mac kanske kan hitta något roligt.

Parat Solutions presenterade de här batteriladdarna till iPods vilken säkert känns som ett givet köp om du har runt 15 till 30 iPods liggande som du skulle vilja ladda samtidigt. Skämt å sido. Den tänkta målgruppen är skolor, museum och liknande.

Med iRecord spelar man enkelt in sina tv-program eller musik direkt på en iPod, extern hårddisk eller USB-minne. Runt 200 dollar styck kostar de.

Det drällde som sagt om iPod-dockar och här är en av de lite snyggare. WestaLifes Ladybug har inbyggd subwoofer och drivs på det vanliga nätet eller fyra stycken AAA-batterier. Runt 120 dollar kommer grundmodellen att kosta.

Jag fick för första gången se lagringsroboten Drobo och NAS:en DroboShare på riktigt som jag tidigare nämnt i några artiklar.

Ett enhands-tangentbord från FrogPad.

EA:s kommande "Leka Gud"-spel Spore som jag tror kan bli riktigt grymt.

Dansande USB-skrivbordskamrater samt en Panik-USB-knapp nedan.

Ytterligare en iPod-docka. Lite udda utseende.

Högtalarna Audioengine 5 som har inbyggd laddare för iPod, WiFi-stöd och inbyggd förstärkare. Runt 350 dollar paret kostar de.

Macworld Napping Lounge var ett skönt ställe där man kunde smita in och vila i en slags kokonger när man kände sig lite trött. Kokongerna kommer från MetroNaps

En uppvärmd dyna att ha framför tangentbordet för att värma upp handlederna. Den kändes ganska så skön att använda men jag hade föredragit om den drevs via USB. Som det är nu så måste man koppla in den på vanliga nätet. En ThermalRest kostar cirka 60 dollar.

Hoodman är för dem som använder datorn ute i solen eller helt enkelt inte vill att personen bredvid ska se skärmen. De finns i flera storlekar och kostar cirka 35 dollar.

En lite maccigt designad kortläsare. Progear-G5 klarar av 28 stycken olika minneskortsformat och kostar cirka 40 dollar.

MacWorld Expos antagligen meningslösaste produkt. Eller?

Motivlackade externa hårddiskar från Western Digital.

Vi kollade in mac-tableten Modbook från Axiotron som tydligen är redo för marknaden nu.

De flesta klagomål jag har hört från iPhone-användare har handlat om batteritiden. Nu kommer dock företaget FastMac med ett tillbehör de döpt till "iV" vilket ger iPhonen 24 timmars taltid eller 21 timmars videokollnings-tid. Som bonus har man även byggt in en ficklampa på baksidan som även går att använda som "blixt" när man fotar i dålig belysning. 80 dollar styck kostar de. Inte de snyggaste grejerna i världen men säkerligen väldigt användbart för iPhones-ägare.

En iPod-docka med tillhörande högtalare som ser ut som en gammal jukebox. En Jukebox Station kostar 600 eller 700 dollar beroende på om man vill ha enfärgad eller trefärgad belysning.

Smart batteriladdare för iPods från Griffin. Perfekt för familjen om många i hushållet har iPods eller iPhones. 70 dollar får man ge för en PowerDock.

En mus där man flyttat scrollhjulet så att detta istället kontrolleras via tummen.

LapDome är ytterligare en produkt för att utomhusanvändare ska kunna se skärmen i solljus. Den är formad som ett tält och känns lite corny. Men, men...

Gefen visade upp en mäng med kablar och switchar för diverse ändamål. Här kan ni bland annat se lite HDMI-switchar samt deras trådlösa fyraportars USB-hub.

Ja, just det, vi hade ett Macfeber-meetup här i San Francisco igår kväll med. Det var jag plus två andra macfeber-läsare. Det blev tapas på Cha-cha-cha i stadsdelen the Mission som följdes av fest på nattklubben Club Six i crack-kvarteren och sen avslutade vi det hela på den enormt stora irländska puben Fooleys. STORT! :)

Läs mer
RSS 20 kommentarer till artikeln
t K
"Motivlackade externa hårddiskar från Seagate. "

De är från Western Digital.
av t K, fredag 18 januari 2008 kl 05:41
Wille Wilhelmsson
Ah, miss av mig t K. Uppdaterar artikeln. tack!
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 07:16
OzzieWild
LOL hur var det att klubba i crackkvarteren?
av OzzieWild, fredag 18 januari 2008 kl 07:59
Ola Carlsson
Jag tänkte på en grej Wille (som kanske besvarats i någon annan artikel)

Du har ju sagt att du ska köpa en mac när de släpper en ultraportabel. Hur blir det? Är det så att du redan har beställt en Macbook air?
av Ola Carlsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:03
Husak
Snälla! Skicka en macsnubbe nästa gång. Inte för att vara sådan, men Wille säger ju själv att han inte är intresserad av macmjukvara, det hade varit roligare om Roger åkte till MacWorld, han är ju liksom macsnubbe....
av Husak, fredag 18 januari 2008 kl 08:25
Wille Wilhelmsson
Nej, Ola, jag har inte beställt en ännu. Jag kan säga att jag hade hoppats på ngt med en lite mindre skärm men är som jag tidigare skrivit rätt imponerad av att apple har lyckats få in en 13 tums skärm i en maskin med samma vikt som min nuvarande (fujitsu siemens) har och den har bara en en 10-tums skärm.

Det är inte helt omöjligt att det blir en Air för mig. Jag kan tycka att den är lite för dyr dock. Men jag återkommer nog i den här frågan. :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:28
Wikander
"Självklart är det en faslig massa mjukvara till Mac som visas upp men då jag inte kör Mac själv kändes det mindre intressant och jag fokuserade på hårdvaran som visades upp. "

Hur kan du få skriva och jobba för macfeber om du inte kör mac själv, och finns det ingen bättre lämpad på macfeber som isf kör mac och som kan kolla på mjukvaran också. Och varför (ursäkta uttrycket) i helvete kör du inte mac???


av Wikander, fredag 18 januari 2008 kl 08:31
Wille Wilhelmsson
OzzieWild, det var rätt lugnt. Macfeber-läsaren Johan körde oss dit i sin bil och sen tog vi taxi där ifrån. Man såg en del rätt trasiga människor när vi stod i kön till club 6 men när vi väl kom in var det bara galore! :)

Jag försökte få med mig Roger Husak men det funkade inte rikgit. Vi ska dock göra vårt bästa tills nästa år! Och vem vet, nästa är kanske jag med är "macsnubbe". :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:32
Wille Wilhelmsson
Wikander, jag var primärt här för CES-mässan i las vegas förra veckan och tog Macworld-mässan lite mer som en bonus då den ändå var i närheten. Vi (feber) har inte riktigt samma budget som många andra så det är inte helt lätt att skicka folk kors och tvärs över världen för att täcka in mässor. Men vi gör vårt bästa! :)

Sen hoppas jag givetvis att macfeber-redaktörerna hemma i Sverige gör sitt bästa för att ge er nyheter om ny och intressant programvara. Jag var som sagt där mest för prylarna.
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:39
kak
"OzzieWild
LOL hur var det att klubba i crackkvarteren?"

Ha, ha, ha!
Mycket crap bland mactillbehören måste jag säga.
av kak, fredag 18 januari 2008 kl 08:42
Wille Wilhelmsson
eh, jag var där awakeFromNib, såg du inte fotot överst i den här artikeln. Det var där Drobo var, bland annat. :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 10:07
Arru
Jag håller med många andra kommentarer, har verkligen inget mot Wille men det blev lite för mycket crappy USB-grejjor och för lite program, marknaden för mac-exklusiva program håller ju äntligen på att ta fart igen! Lite som att åka på en vinmässa och sen bara prova alla smakerna på läskautomaten i entrén…
av Arru, fredag 18 januari 2008 kl 10:13
sandholm
LapDome LapDome LapDome som jag har sökte efter något liknande, jobba som fotograf och att se vad man har på skärmen är ett hel€#"e ibland även med de huvor som man har, dock ser denna uta att täcka upp väldigt bra. Om två veckor ska jag fota vid eiffeltornet och då ska den testas.

tackar ;)
av sandholm, fredag 18 januari 2008 kl 10:18
Wille Wilhelmsson
haha, ja, true Arru, men som jag sa ovan så hoppas jag att de riktiga Macfeber-redakörerna tar hand om de nya intressanta programvarorna. Jag var nöjd över att se att Sphore kommer till Mac då det är ett spel jag följt sedan Tokyo Game Show 2006.
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 10:20
Arru
En sajt som har lite mer relevant bevakning av MacWorld expo detta år är Ars Technica, kolla:
av Arru, fredag 18 januari 2008 kl 10:21
Voj:D
Det är en longlasting dröm att någongång kunna åka till MacWorld och bland annat se Steve. Det enda som oroar mig lite är risken att övertrasera kreditkortet :D. Sååå mycket prylar jag vill ha.
av Voj:D, fredag 18 januari 2008 kl 11:42
Allan Rubin
oj,om det var en av de snyggaste ipod dockorna så vill jag se de som var fula
av Allan Rubin, fredag 18 januari 2008 kl 14:21
zatrat
Wille, jag gillar dej!
Jag tycker det var skitbra att INTE skicka en macskalle. Respekt!
av zatrat, fredag 18 januari 2008 kl 16:38
p2d
Värst vad alla ska klaga på stackars Wille... Jag tycker han gjorde en kanoninsats att överhuvudettaget åka till Macworld..

Dessutom tycker jag det är lite kul att få en PC-användares syn på macworld. Alla andra siter har ju gott med nyheter kring mjukvara till exempel..

Dock hoppas jag att Wille köper en Air och kan rapportera från Macworld som "riktig" mac-användare nästa år!

Kom igen nu Wille! Köp Macbook Air.. Det finns ingen anledning att vänta och du vet att du vill ha en! Roger: Säg till honom ;)
av p2d, fredag 18 januari 2008 kl 17:28
Wikander
Ok, tack Wille Wilhelmsson då förstår jag. Tack för ditt svar. Men jag har fortfarande lite svårt att förstå varför du kör PC. ;P


av Wikander, söndag 20 januari 2008 kl 10:18
Kommentera artikelnInte råd med en iPhone Xs? Här är mobilerna du har råd med!
Vi har kollat in det mer rimliga utbudet 
43.7°
+
Roger Åberg
0
Nu är macOS Mojave släppt
Den mörka versionen av macOS 
42.7°
+
Roger Åberg
0
Forskare vill bygga murar i havet för att förhindra issmältning
Kan det rädda Arktis glaciärer? 
42.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Volkswagens kommande elbil ska vara för alla
I.D. Neo ska kosta under 250.000 kronor 
59.7°
+
Bobby Green
0
Ytterligare rykte pekar på Netflix-producerad Diablo-serie
Stay awhile and listen 
49.5°
+
André Stray
0
Här är världens äldsta djur
Dickinsonia levde för 558 miljoner år sedan 
41.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kolla in världens första självkörande bil
Gled omkring för sig själv redan 1968 
41.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Bethesda lät döende 12-åring spela Fallout 76
Fint! 
58.2°
+
André Stray
0
Det blir verkligen ingen diesel i en Porsche i framtiden
Yihaaa! 
50.3°
+
Roger Åberg
0
Trailer för Operation Finale
Oscar Isaac går på nazistjakt 
43.7°
+
André Stray
0
Tut i luren - 10 år sedan första Android-luren släpptes
Operativsystemet som idag dominerar mobilmarknaden 
47.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Devil May Cry 5 får mikrotransaktioner
Köp Red Orbs för riktiga pengar 
17.5°
+
André Stray
0
En första titt på säsong 22 av South Park
Nya säsongen drar igång i veckan 
49.2°
+
André Stray
0
Kingsman 3 har premiär november 2019
Matthew Vaughn skriver och regisserar 
43.8°
+
André Stray
0
Nepal har fördubblat antalet vilda tigrar på nio år
Hoppas fler länder gör samma sak 
72.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kojima Productions visar lite mer Death Stranding
Ny trailer med Troy Baker! 
43.2°
+
André Stray
0
Nu slutar Stockholm med papper i parkeringautomater
Allt blir digitalt 
54.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ny trailer för Bumblebee
Verkar vara Transformerfilmen vi väntat på 
45.1°
+
André Stray
0
Bragi stämmer OnePlus
För användandet av varumärket Dash 
30.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Pryltjuvar snabbt gripna efter klantig stöld
Pro tip. Sno inte GPS-sändare 
50.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Det verkar bli Comcast som köper Sky
Fox och Disneys bud räckte inte till 
31.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Disneys VD anser att det kanske har blivit för mycket Star Wars
Ska bli lite lugnare på Star Wars-fronten framöver 
55.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Danmark fixar körkort i mobilen
På sikt ska alla danska id-kort digitaliseras 
63.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebooks ryktas visa upp Portal nästa vecka
Första prylen för smarta hemmet från Facebook 
21.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Eric Schmidt förutspår att Internet delas i två delar till 2028
En "amerikansk" del och en "kinesisk" del 
20.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
WHO: Alkohol ansvarigt för fem procent av världens dödsfall
1 av 20 dör på grund av alkohol 
29.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rykte Blir Apples streaming-tjänst en barnkanal?
Apple vill inte ha sex och våld i sin kommande tv-tjänst 
11.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Japan har landat på asteroiden Ryugu
Två av deras farkoster genomförde en lyckad landning i helgen 
51.9°
+
Wille Wilhelmsson
0