13 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Parrot släppte sin Disco-drönare i går För 12 990 kronor
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Parrot släppte sin Disco-drönare i går

Under CES-mässan i år visade Parrot upp sin nya drönare Disco. Det som gjorde denna drönare lite extra speciell var det att den inte använder fyra propellrar för att flyga omkring utan den är istället formad som en ett flygplan med en ensam propeller på bakdelen. På framsidan finns en kamera på 14 megapixlar och i drönaren hittar man ett batteri som ska räcka till en flygtur på 45 minuter. Den är snabb också, upp till hela 80 kilometer i timmen kan den flyga.

Enligt Parrot själva så behöver man inte någon ha någon tidigare erfarenhet av att flyga för att styra Discon. Den lyfter och landar automatiskt samt så har den en smart autopilot som hjälper till att styra drönaren under flygningen. Landningen sköts också automatiskt med hjälp av autopiloten.

Med drönaren får man Parrots Cockpitglasses vilket är ett FPV-headset som visar videon från drönarens kamera. Drönaren, headsetet och den tillhörande kontrollen (Parrot Skycontroller 2) släpptes i går och kostar 12 990 kronor.

Pryl, Drönare, Parrot, disco

CES Parrot visar upp flygplansdrönaren Disco
Företagets första drönare med vingar

Parrot har visat upp en ny drönare under CES-mässan och till skillnad från tidigare flygande kameror så använder Disco en propeller tillsammans med ett par vingar. Fördelen med den nya designen är att Disco kan komma upp i 80 kmh när den flyger omkring och drönaren är utrustad med samma kamera som sitter på Parrot 2, så Disco kommer troligtvis kunna leverera rätt trevligt videomaterial. Disco har en batteritid på drygt 45 minuter, vilket är betydligt mer än vad Parrots tidigare drönare kunnat leverera, och har en räckvidd på två kilometer. Nedan ser ni en video där The Verge tar en titt på den nya drönaren. Tumnagel
42.7°
0
54.3° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
ons. 24 aug 2016, 09:30
Parrot släppte sin Disco-drönare i går För 12 990 kronor
54.3°
0