m
Sonos Roam är en krånglig liten sötnos

Sonos Roam är en krånglig liten sötnos
Passar bäst i duschen

Pryl / Feature

Det är nog många som har önskat att Sonos ska släppa en lite mindre och portabel högtalare och nu är den här och dess namn är Roam. Men det tog väldigt lång tid innan vi kom på vilket sätt den ska användas på. Och Sonos har sin iver att göra en så avskalad produkt som möjligt fällt krokben på sig själva och sina användare.

TL;DR Sonos Roam är en mindre högtalare än man kan tro och med liten förpackning kommer litet, om än bra, ljud. Roam levererar en Sonos-upplevelse på gott och ont, hårdvaran är finfin och när det fungerar så är det härligt med Spotify Connect, Airplay 2 och bluetooth i samma förpackning. Men installation kräver wifi och en knapp för fyra olika funktioner gör Roger gråhårigare och smått galen.

Roam är Moves för tidigt födda lillasyskon


Hösten 2019 släppte Sonos Move, en högtalare som hade två liv. Dels var den en stationär högtalare som fungerade fint i Sonos-hemmet, men den gick också alldeles utmärkt att flytta i på balkongen eller i trädgården eftersom den gick på batteri. Och flyttade man sig bort från wifi-nätverket var det bara att växla till bluetooth med en knapptryckning och poppa vidare. Prislappen på 4500 kronor gjorde den dock lite knepig, för den pengen kunde man köpa en Sonos One och en riktigt, riktigt bra högtalare till balkongen eller trädgården. Storleken gjorde också att man inte direkt slängde ner den i ryggsäcken om man säger så, en Move väger in på tre kilo.

Längtan efter en mindre och billigare högtalare har nog funnits hos många Sonosvänner. Prislappen för Sonos Roam levererar där, den ligger på 1999 kronor (jämför priser). Visst är det mycket pengar för en liten högtalare, men wifi-funktioner, trevlig design och bra bygge gör att prislappen på pappret känns helt ok.

Roam är liten, kanske för liten


Problemet är att Sonos Roam är för liten. Det är verkligen en pluttig högtalare i stil med Bose Soundlink och Marshall Emberton. Faktum är att den är ännu mindre och framförallt lättare än de två, Roam väger bara 430 gram (Soundlink väger 680 gram och Emberton 700 gram). Det gör att den är supersmidig att ta med sig, den trekantiga formen gör att den lätt glider ner i ryggsäcken och 430 gram är i samma klass som mina AirPods Max, så det är verkligen ingen tung sak.

Men jag tror allt att Sonos fokuserade lite för mycket på litenheten.

Klart ljud - men basen är inte där


För även om högtalartillverkare blivit väldigt duktiga på att stoppa in mycket ljud i liten förpackning så har fysiken sina begränsningar. Det här är verkligen inte en högtalare att ta fram på festen, vare sig den är hemma eller på stranden. Den räcker helt enkelt inte alls till för det. Däremot fungerar den ypperligt och du och en vän har tagit fram iPaden på semestern och vill njuta av en film med lite bättre ljud. Eller i duschen. Eller på frukostbordet. Ni fattar, där man är få människor och ingen behöver överröstas och där volymen kan hållas låg.

Om du tror att det här är en Sonos One i portabelt format ska du tänka på. Roam låter betydligt mindre och till en början tyckte jag också att den lät betydligt sämre. Tricket för att få en njutbar upplevelse från Roam är som sagt att hålla volymen nere, då hänger basen med och man får ett riktigt trevligt ljud som är klart och välbalanserat. Om man däremot höjer volymen försvinner basen och på viss musik fungerar det fint, på annan blir det bara konstigt och dåligt. Låtar med mycket bas låter helt enkelt fel, det låter som att man har dragit ner basen till 1 och man får en upplevelse som är helt basfri. Det tar också bort lite av känslan av stort och rymligt ljud, som inte är detsamma som bra men ändå. Det är verkligen inget som är unikt för storleken på högtalare men bra att veta om du är sugen.

En bra sak för ljudet är formen. Den kan stå upp men gör sig bäst liggandes. Trekantigheten gör då att ljudet skjuts uppåt och högtalaren träffar oftare rätt om den till exempel står på ett bord.

För klen hemma


Eftersom det trots allt är en wifihögtalare så är ju dessutom tanken att den faktiskt ska leva hemma och där är den alldeles för klen. Jag tänkte att det här är en perfekt högtalare för kidsen att ha på sina rum men ljudet är för litet för att göra dem nöjda, de är ju lite bashungriga om man säger så. Om man hade offrat lite av portabiliteten så hade man nog kunnat leverera ett ljud som faktiskt fungerade bättre både hemma och på vift. För mig hade gärna Roam fått växa till sig lite både i volym och vikt utan att någon hade blivit ledsen, då hade den nog varit lite otympligare i väskan men totalt sett varit med allround. Men vi får väl helt enkelt vänta på att Sonos släpper en högtalare som ligger mellan Move och Roam, kanske får vi se en Roam+ i framtiden?

En Sonos på utsidan och insidan


Hårdvaran är riktigt trevlig, som alltid med Sonos. Stilen känner vi igen, fronten har som vanligt en massa små hål men istället för metall så är Roam byggd av plast. Vilket faktiskt inte märks. Toppen och botten är klädda i gummi och på toppen finns fyra knappar. Dessa är plus, minus, play/pause och mikrofon av och på.

Enheten är vattentät och IP67-klassad så du kan både duscha med den och lägga den i vatten (ner till en en meter i 30 minuter) och det är verkligen grymt och ett stort plus. Överlag känns Roam riktigt stryktålig faktiskt och det lilla formatet gör den som sagt superenkelt att ta med.


Med får man en trevlig sladd, men ingen adapter. Trådlös laddare kostar extra.

Trevligt med trådlös laddning - men hur mycket batteri finns kvar?


Laddar gör man över USB-C (man får med sladd men ingen adapter) eller med trådlös laddning. Det senare är riktigt trevligt eftersom det bara är att ställa den på en trådlös laddare när den inte används, smart om man till exempel har en trådlös laddare för telefonen som Roam kan få bo på under dagen. Sonos säljer en laddare speciellt anpassad för Sonos Roam, men vilken qi-laddare som helst går bra.

Uselt är dock att man inte kan se på högtalaren hur det står till med batteriet eftersom det inte finns någon batteriindikator, så du har ingen aning om du kommer att kunna spela musik i en timme eller i tio. Sonos säger att den ska räcka i upp till tio timmar och här kommer det där med vikten och storleken in igen, det hade nämligen varit trevligt med längre speltid än så. Visst, är högtalaren fulladdad så är det ju tillräckligt, men lite mer batteri hade verkligen inte varit trist om man säger så. Snabbladdning finns inte, så om du glömt ladda den får du ha tålamod. Om du bara har en trådlös laddare får du vänta, länge. Sonos säger att det ska ta en timme att komma till 50 procent med sladd och två timmar med trådlöst.

Måste installeras på wifi


Bonusen med Roam jämfört med andra bluetoothhögtalare är ju att den inte bara är en bluetoothhögtalare utan också går att använda på wifi vilket gör att Spotify Connect och Airplay 2 finns. På en så här liten enhet är det väldigt ovanligt för att inte säga unikt. Väldigt trevligt! När Sonos presenterade Roam lovade de en helt sömlös upplevelse mellan wifi och bluetooth, men det var ett alldeles för stort löfte.

Vi börjar med installationen. Den sker precis som med andra Sonos-produkter att man skapar ett Sonos-system och lägger till produkterna. Har du redan ett Sonos-system är det bara att lägga till Roam. Det fungerar finfint, så länge du är vid ett wifi-nät. Om du är ute i det fria och vill dra igång din Roam kan du helt enkelt glömma det, Roam måste dras igång på ett nätverk. Inget du spontanköper på resan med andra ord.

Det betyder också att högtalaren inte går att hantera genom appen om du inte är hemma på ditt nätverk, så då är det bara att glömma att ställa in EQ till exempel. Även batterinivån kan du glömma. Om du kommer till ett annat Sonosnätverk så ska du kunna koppla in högtalaren på detta, men detta har jag inte lyckats med.

Man kan använda Roam som en multiroom-högtalare, när man vid wifi då, eller para ihop två Roam till ett stereopar. Men även stereofunktionen kräver wifi och är något som inte fungerar med bluetooth.

En extra krånglig bluetoothhögtalare


Men tillbaka till det där med sömlösheten. På Sonos Move finns en knapp för att växla mellan wifi och bluetooth och jag hade fått bestämma så hade Sonos haft den knappen även på Roam. Då hade man enkelt kunnat slå över till bluetoothläget och använt den som en ren bluetoothhögtalare om man hade velat det. På baksidan av Roam finns en knapp som används för att starta den, starta om den, slå på bluetoothläget och sätta igång bluetoothparningen och detta gör man genom att hålla in den kort, lite längre, ännu lite längre eller riktigt länge. Som ni förstår är det upplagt för trubbel.

Om högtalaren är kopplad till en enhet via bluetooth är det smått omöjligt att komma in i parningsläge utan att bli galen. Det enklaste sättet är att slå av bluetooth helt på den enheten som är parad, då går det att para en ny enhet. Men på de flesta andra högtalare så håller man inne knappen länge för att börja para, men då stängs den istället av. Om du inte har lusläst manualen fattar du ingenting.

Det är helt enkelt sjukt ologiskt och frustrerande. Och hade löst sig med en enkel liten knapp, en knapp som Sonos valde att inte lägga till för att man ville göra det enkelt för användarna. Så fel de hade.


Kolla så liten!

Sonos säger som sagt att den ska växla mellan lägena av sig själv men det har för mig varit väldigt random att det har fungerat. Men lika ofta har det inte fungerat och jag har två gånger hamnat i något konstig läge där det helt enkelt inte gick att stänga av enheten alls.

Visst kan det vara så att jag är en idiot och gör fel. Visst kan det vara så att mjukvaran fortfarande är lite buggig. Men om man gör en produkt som säljs på premissen att det bara ska fungera fungerar varken buggig mjukvara eller att skylla på att användarna inte förstår produkten. Det skulle ju vara enklare, inte klurigare.

Så för mig levererar den här varken hemma eller på rymmen. Hade den levererat överallt hade det varit en geniprodukt som var två saker samtidigt men nu gör den mig mest besviken och frustrerad.

Mikrofon som kan lyssna på kommandon men inte mer


En knapp som däremot finns är mikrofonknappen på toppen. Med denna slår man på och av mikrofonen för de smarta assistenterna Alexa eller Google Assistent. Jag är inget fan av assistenter men är du det så kanske denna funktion är trevlig. Tyvärr så har enheten mikrofoner, men du kan inte använda dem för att till exempel köra Zoom-möten med lite bättre ljud. Varför man har byggt in mikrofoner som inte kan användas är väldigt oklart.

Är Sonos Roam något för dig?


Om du är på jakt på en liten högtalare men litet ljud så är det här en mycket god kandidat. Prislappen ligger på 1999 kronor och det är den verkligen värd med tanke på tekniken i den. Det är faktiskt väldigt skönt att ha en liten högtalare som även kan köra Spotify Connect och Airplay 2 och det är inte många konkurrenter som klarar det. Du måste nog dock gilla Sonos och främst ha den hemma för att det här ska vara en hit, om du mest vill ha en blåtandshögtalare så finns det andra alternativ. Och vill du ha ljud med lite styrka, leta efter en högtalare som är en modell större.

Läs mer
34.7°
0

Sonos Roam är en krånglig liten sötnos

Passar bäst i duschen

Spelkult kollar in Marvel Champions
Ett av de högst rankade kortspelen på Boardgamegeek

Våra vänner borta på Spelkult bestämde sig för att kolla in Marvel Champions: The Card Game från Fantasy Flight Games. Spelet är ett av de högst rankade kortspelen på spelsajten Boardgamegeek och spelkult ville väl se in rankingen är befogad eller ej. Du kan kolla in hela unboxingen och en genomgång av spelreglerna i klippet ovan. Det Spelkult gillade med spelet var att det går snabbt att spela, inte kräver så mycket plats och att informationen korten är tydlig. Saker som de inte gillade var att spelet lätt kan bli dyrt i längden med alla expansioner och extra kort som behövs om man ska spela det med fler än två spelare. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Varför ser man aldrig kameran i speglar?
Många olika trick för att få bort den

Här bjuds på ett rätt intressant klipp där någon går igenom ett gäng filmscener där man känner att man kanske borde se kameran men inte gör det. Tumnagel
39.1°
+
Frode Wikesjö
0

Kina bötfäller Alibaba
En saftig mångmiljardbot

Kinesiska tillsynsmyndigheter har dömt näthandelsjätten Alibaba att betala 18,2 miljarder yuan (23,7 miljarder kronor). Det är ju galet mycket pengar det och fyra procent av Alibabas försäljning under 2019. Boten är också nästan tre gånger så högt som den tidigare högsta företagsboten som Qualcomm råkade ut för under 2015. Anledningen till boten är för tillsynsmyndigheten anser att Alibaba har missbrukat sin dominerande ställning på marknaden genom att förbjuda säljare som använder Alibaba lägga upp sina varor på konkurrerande tjänster. Alibaba kommer inte bestrida boten och nämner i ett pressmeddelande att de accepterar sanktionen med ödmjukhet. Det råder så klart spekulationer att denna bot är ett personligt straff mot Alibabas ägare Jack Ma som sägs ha hamnat lite i kläm med landets myndigheter. Tumnagel
36.6°
+
Frode Wikesjö
0

En första trailer för WWE 2K22
Kan det bli något vettigt denna gång?

Under nattens första kväll av Wrestlemania passade 2K på att annonsera sitt nya spel WWE 2K22. Spelserien tog som bekant en paus förra året vilket kanske var lika bra då kvalitén på senare tid har varit under all kritik. Om WWE 2K22 lyckas bli vettigt återstår att se men faktumet att Cesaro, även om han som vanligt får stryk, är med i första teasern bådar ju gott. Tumnagel
36.5°
+
Frode Wikesjö
0

Logitech slutar tillverka Harmony-fjärrkontroller
Ännu en era avslutas

Logitech meddelade i veckan att man inte längre kommer tillverka några fler Harmony-fjärrkontroller. Detta var väl inte helt oväntat då Logitech generellt varit väldigt tysta kring Harmony-serien på sistone. Det kommer så klart fortfarande vara möjligt att köpa enheterna i butiker men när alla dem tagit slut kommer de inte fyllas på med nya. Logitech planerar att fortsätta stödja Harmony-communityn med supportsidor, garantier och tillgång till mjukvara. Tumnagel
34.1°
+
Frode Wikesjö
0

En teaser för S06 av Legends of Tomorrow
Wille jublar

Tro det eller ej så är det snart dags för den sjätte säsongen av Legends of Tomorrow att ha premiär och nyss fick vi en första teaser för denna säsong. Som bekant slutade förra säsongen på en saftig cliffhanger där Sara Lance kidnappades av tidsresande utomjordingar. Legenderna kommer också få en ny medlem denna säsong i form av Esperanza "Spooner" Cruz som spelas av Lisseth Chavez. Den sjätte säsongen av Legends of Tomorrow har premiär på den amerikanska tv-kanalen CW den 2 maj. Tumnagel
36.6°
+
Frode Wikesjö
0

Age of Empires IV släpps till hösten
Direkt på Xbox Game Pass för PC

Under gårdagen höll Microsoft ett litet minijippo för kommande Age of Empires IV som utvecklas av Relic Entertainment. Bland annat meddelade man då att spelet kommer släppas under hösten till Windows via Steam samt Windows Store och vara tillgängligt för dem som kör Xbox Game Pass för PC. Detta realtidsstrategispel kommer innehålla kampanjer för fyra olika civilisationer som du då ska ta genom fyra olika tidsåldrar. En ny grej för spelet är möjligheten att gömma trupper i skogen för att ligga i bakhåll vilket ju låter spännande. En trailer för spelet kan beskådas ovan och hela jippot kan ses i sin helhet nedan. Tumnagel
40.8°
+
Frode Wikesjö
0

Så här ser det ut när man åker genom Musks tunnel
Den under Las Vegas

Tidigare i veckan fick pressen provåka Elon Musks kollektivtrafik som tar passagerare genom tunlar under Las Vegas. Denna tunnel befinner sig tolv meter under jorden och är sammanlagt ungefär 2,5 kilometer lång med tre stop. Tanken är att det i dessa tunlar ska köra ett stadigt flöde med Teslas som körs autonomt. Bilarna ska också rymma upp till 16 personer. Men just nu är det inte så sexigt då bilarna under denna pressdag var helt vanliga Teslas som kördes av riktiga människor med en fart på runt 55 Km/h Vid full kapacitet är det tänkt att denna loop ska kunna transportera 4 400 i timmen. Om det blir så återstår att se när denna tunnel öppnas upp inom några månader. Under juni månad kommer det hållas en större konferens i Las Vegas och då blir det spännande att om det här är en vettig investering från Las Vegas sida eller ej. Tumnagel
35.2°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in trailern för Together BnB
Märkligt snuskpellespel

Together BnB är ett kommande spel där du som spelare driver ett bed and breakfast och spenderar din vardag med att ta pervobilder på kvinnliga gäster samt skjuta vilddjur med pistoler för att få rätt på vad som häde med din bror som mystiskt försvunnit. Together BnB is a 3D Real-Time first-person love adventure PC Game. You will be playing the main character James, whose older brother owns a BnB. James was forced to take over the management of the BnB since his brother mysteriously disappeared. Besides searching for his brother through various clues, as a deputy manager, James also has to assist the beautiful tenants of the BnB, satisfy them and help them achieve their goals... Trailern för spelet kan kollas in ovan och sammanfattar verkligen denna märkliga kombination. Tumnagel
38.9°
+
Frode Wikesjö
0

Nästa Star Trek-film har premiär under 2023
Långt kvar tills dess ju!

Även om det var fem år sedan vi sist fick se en ny Star Trek-film på bio får vi vänta ett tag till på att vi får se en till. Paramount har nämligen bestämt sig för att inte släppa nästa Star Trek-film förrän den 9 juni 2023. Vad filmen kommer handla om och vem som står för manuset är för tillfället oklart. Tidigare rapporter kring denna film har bland annat sagt att Quentin Tarantino eller Noah Hawley var ansvariga för manuset men det verkar inte längre vara fallet. Det är också oklart vilken tidslinje filmen kommer utspela sig men antagligen återvänder de till Kelvin-tidslinjen igen. Tumnagel
40.3°
+
Frode Wikesjö
0

Michael Reeves leker med Spot
Gör så den kissar öl

Michael Reeves har fått leka lite med roboten Spot från Boston Dynamics. Självklart använde han sin tid och kunskap för att göra det mest praktiska en sådan här robot kan göra, nämligen att kissa öl. Tumnagel
41.2°
+
Frode Wikesjö
0

Längre gameplay-trailer för The Day Before
Det där Last of Us-liknande MMO-spelet

Här bjuds vi på en längre trailer för spelet The Day Before vilket är ett kommande MMO-spel som utspelar sig i ett USA som drabbats av en dödlig pandemi. Infekterade människor har blivit köttsugna zombies och de som överlevde drabbar samman över de få resurser som är kvar. När spelet släpps är för tillfället okänt, men länk till spelet på Steam har ni här nere till vänster och där kan ni wishlista för att hålla er uppdaterade. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

Stor modell av Mustangen från Gone in 60 seconds
Bygg Eleanor på 27 månader

Eleanor från filmen Gone in 60 seconds är troligen en av de allra mest kända film-bilarna. Nu finns den som smått gigantisk metallmodell som mäter 58 centimeter lång. Den säljs av några som heter Die-cast club och det lär bli en dyr historia att få ihop den. Det tar också 27 månader. Varje månad får man nämligen fyra kit som kostar 120 kronor styck ungefär. Dessa bygger man sedan ihop och när 27 månader har gått så har man byggt ihop bilen. Låter det dyrt? Det är det, prislappen totalt blir 13.000 spänn. Aj. Men kanske ett roligt och långt projekt. Tumnagel
39.6°
+
Roger Åberg
0

Premiärdatum för nästa Indiana Jones-film
29 juli 2022

Under gårdagen meddelade Disney att nästa Indiana Jones-äventyr har premiär den 29 juli 2022. Harrison Ford återvänder som bekant för huvudrollen och kommer bland annat få sällskap av Phoebe Waller-Bridge. John Williams kommer också att återvända för att ge filmen lite musik. Tumnagel
44.4°
+
Frode Wikesjö
0

De första 16 minuterna från Diablo 2: Resurrected
Från den pågående alfan

Som bekant pågår det just nu ett tekniskt alfatest för Diablo 2: Resurrected. Folket från IGN har fått lägga vantarna på det och bjuder här på spelets första 16 minuter. Nedan kan man också spana in ett klipp där man jämför den gamla grafiken med den nya. Tumnagel
43.1°
+
Frode Wikesjö
0

Därför är miles per gallon idioti
Vänd på det!

Amerikanarna kan en del saker, men mått har de verkligen inte fått rätt. Extra knäppt blir det när man vänder på saker och här förklarar Engineering Explained varför miles per gallon är ren och skär idioti jämfört med liter per mil. Tumnagel
50.3°
+
Roger Åberg
0

Trailer för Sons of Sam: A Descent Into Darkness
Var seriemördaren Son of Sam verkligen ensam om morden?

David Berkowitz är sannolikt en av USA:s mest kända seriemördaren och gick i media bland annat under namnet "Son of Sam" under sin mordturné i New York mellan 1976 - 1977. I Netflix senaste truecrime-dokumentär Sons of Sam: A Descent Into Darkness spekuleras det om att Berkowitz kanske inte ensam begick de sex mord och tio knivskärningar som han senare dömdes för. Det här är en teori som framför allt lanserats av den nu avlidne journalisten och författaren Maury Terry, som även skrivit boken "The Ultimate Evil: An Investigation Into Americax27s Most Dangerous Satanic Cult". Sons of Sam: A Descent Into Darkness består av fyra delar och de kommer att börja sändas på Netflix 5 maj. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Farväl LG!
Mr Mobile säger hej då

LG har väl aldrig varit bäst men några riktigt bra släpp har de allt gjort. De senaste åren har man släppt en hel del konstiga men uppfriskande modeller men inga riktiga succéer och i veckan berättade man att man slänger in handduken. Mr Mobile har letat i förrådet och går här igenom en hög av de modeller som LG släppt genom åren. Tumnagel
37.9°
+
Roger Åberg
0

DMX är död
Legendarisk rappare blev 50 år

Tidigare i veckan lades Earl Simmons, aka DMX, in på sjukhus efter en hjärtattack orsakad av en överdos. Nu nås vi av nyheten att inte klarade sig ur detta utan nu bekräftats avliden. DMX hade en unik stil och var kanske mest känd för låten X Gonx27 Give It to Ya från soundtracket till filme Cradle 2 the Grave, men störst var han nog på 90-talt. Earl Simmons blev 50 år gammal. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av snoopdogg (@snoopdogg) Tumnagel
53kg
+
Roger Åberg

Dave Grohl släpper boken The Storyteller
Lyssna på ett utdrag från den här

Musikern Dave Grohl, som spelat i både Nirvana och Queens of the Stone Age såväl som grundat det egna bandet Foo Fighters, släpper i höst boken "The Storyteller". I boken kommer Grohl att dela med sig av sin historia och saker han upplevt under sin uppväxt och karriär i några av världens mest kända rockband. Han skriver själv om "The Storyteller". "A collection of memories of a life lived loud. From my early days growing up in the suburbs of Washington, DC, to hitting the road at the age of 18, and all the music that followed, I can now share these adventures with the world, as seen and heard from behind the microphone. Turn it up!" Dave Grohls "The Storyteller" släpps i både textbok- och ljudboksformat 5 oktober. Ni kan lyssna på ett utdrag där Grohl läser lite ur boken själv här ovanför. Tumnagel
102kg
+
Wille Wilhelmsson

MSCHF återkallar Lil Nas X djävulsskor
Efter uppgörelse med Nike

Företaget MSCHF som i slutet av förra månaden släppte skomodellen "Satan Shoes" tillsammans med Lil Nas X återkallar nu dessa. Det är något man gör efter det att Nike stämt MSCHF då Satans Shoes var baserade på Nike Air Max 97 och försedda med Nikes klassiska Swosh-logga. Då samtliga av de 666 paren av Satan Shoes sålde slut på rekordtid innebär återkallningen av skorna att MSCHF erbjuder sig att köpa tillbaka skorna från köparna till butikspriset 1018 dollar efter uppgörelsen med Nike. Nike säger i ett uttalande om uppgörelsen med MSCHF: "If any purchasers were confused, or if they otherwise want to return their shoes, they may do so for a full refund. Purchasers who choose not to return their shoes and later encounter a product issue, defect or health concern should contact MSCHF, not Nike." En advokat för MSCHF uppger att man gått med på uppgörelsen med Nike då företaget anser att man redan uppnått sitt syfte med skorna, ett syfte som advokaten säger var: "With these Satan Shoes — which sold out in less than a minute — MSCHF intended to comment on the absurdity of the collaboration culture practiced by some brands, and about the perniciousness of intolerance." De köpare som lyckades få tag på ett par Satan Shoes lär sannolikt inte heller sälja tillbaka dem till MSCHF för inköpspriset. Skorna har redan börjat säljas på eBay och där gick ett par nyligen för 5000 dollar medan en auktion som fortfarande pågår är uppe i närmare 7800 dollar för ett par. Tumnagel
82kg
+
Wille Wilhelmsson

I dag är det gin och tonic-dagen
Hur blandar du din?

Gin och tonic är ju rackarns gott och en drink som är väldigt enkel att få helt ok. Sen kan man nörda ihjäl sig hur mycket som helst men frågan är om det lönar sig. Lite bra gin, lite bra tonic och lite gurka brukar räcka för mig. Min bästa gin och tonic har jag druckit på en hotelbar i Amsterdam. När drack du en riktigt bra GT och hur gör du för att få den så där riktigt bra. Nedan får ni se en annorlunda version på GT. Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg

Massive Attacks Blue Lines fyller 30 år
En till klassiker

Dagens andra klassiker blir Massive Attack och deras platta Blue Lines som numera är 30 år gammal. Plattan måste väl räknas som en av de moderna klassikerna. Hängde man i skivaffärer kring 1991 var det här ett självklart köp och det var nog också uppföljarna Protection och Mezzanine. Bandets bas har väl varit 3D (Robert Del Naja), Daddy G (Grant Marshall) och Tricky (Adrian Thaws) men har hela tiden använt massor av gästartister, som Shara Nelson här ovanför i Unfinished Sympathy. Tumnagel
94kg
+
Roger Åberg

The Avalanches-platta firar 20 år
Klassiker remixas

The Avalanches platta Since I left you är en riktig klassiker och nu firar den 20 år. För att fira det så kommer gruppen att släppa en ny version av plattan i juni som innehåller remixar av Stereolab, MF DOOM, Leon Vynehall, Black Dice, Carl Craig, och Sinkane. Just nu har man släppt en remix som ni kan höra nedan, resten kommer alltså senare. Man släppte även förköp på en vinylversion med fyra skivor igår, men den tog slut direkt. Tumnagel
95kg
+
Roger Åberg

Liseberg öppnar upp som promenadpark
Om man vill besöka Liseberg utan att åka något

Liseberg meddelade idag att man kommer att öppna upp nöjesfältet som promenadpark för att fler ska kunna få uppleva våren på Liseberg trots de rådande pandemi-restriktionerna. Det innebär att parken kommer att vara öppen för besökare även utanför ordinarie öppettider. Då kan besökarna knalla runt på Liseberg och kolla in trädgårdar, planteringar och lekplatser men att inga åkattraktioner kommer att vara igång. Andreas Andersen, vd på Liseberg, säger om initiativet till att öppna upp Liseberg som promenadpark: "Med en så kraftig begränsning av antalet gäster som restriktionerna medför ser vi att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid." Liseberg planerar att öppna upp någon gång i vår men något exakt premiärdatum är än så länge inte spikat. Det kommer att vara gratis att besöka Liseberg under förmiddagar när nöjesfältet kommer att fungera som promenadpark. Tumnagel
159kg
+
Wille Wilhelmsson

Så gjorde Moby nya versionen av Porcelain
Reprise Version

Porcelain är en av Mobys mest kända låtar och nu har Moby spelat in en ny version av den. Den här gången är den inte alls elektronisk utan med orkester och hela rasket. Med på sång är också Jim James. Ovan kan ni ser Moby berätta om hur den nya versionen kom till och nedan kan ni lyssna på den och se originalvideon. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

Netflix arrangerar Snabba Cash-konsert
Med Timbuktu, Silvana Imam och andra

Igår hade Netflix svenska tv-serie Snabba Cash premiär och i morgon kommer Netflix att köra en digital "Snabba Cash"-konsert för att uppmärksamma det. På konserten kommer 1.Cuz, Greekazo, Mwuana, Timbuktu, Silvana Imam, Lilla Namo, Erik Lundin, Stor samt Linda Pira att uppträda. Förutom musikuppträdanden kommer även Evin Ahmad, Alexander Abdallah, Dada Fungula Bozela och Ayan Ahmed tillsammans med Snabba Cash regissör Jesper Ganslandt dyka upp på eventet. De kommer bland annat berättar om skapandet av serien i intervjuer ledda av konferencier Amie Bramme Sey. Netflix "Snabba Cash – The Music Event" släpps den 9 april kl 19:00 på Netflix YouTube-kanal vilken hittas på länken här nedanför. Tumnagel
-120kg
+
Wille Wilhelmsson

Adidas nya sneakers går att pimpa med lego-bitar
Om du vill ha lite färggladare ränder

Förra året inledde Adidas och Lego ett samarbete och nu har de släppt en ny modell som de båda tagit fram tillsammans. Den nya modellen baseras på Adidas Ultraboost DNA-modell vilken har försetts med designelement från Lego. Skorna levereras även med lite legobitar som användaren kan använda för att designa om de tre Adidas-ränderna som finns på varje skos sida. Adidas Ultraboost DNA X Lego började säljas på Adidas sajt klockan 10:00 i morse och kostar cirka 1700 kronor. Tumnagel
-8kg
+
Wille Wilhelmsson

Rolex släpper ny generation av Explorer II

Rolex modell Explorer II är en mix av deras Explorer och GMT-Master II och släpptes första gången 1971. Senaste generationen visades upp 2011 och nu är det dags igen för en ny generation, så här tio år senare. Uppdateringen är en finputsning och den största förändringen är egentligen att den nu syns bättre i mörkret, man har nämligen uppdaterat materialet som lyser i mörkret och det ska lysa klarare och längre än tidigare. Tumnagel
84kg
+
Roger Åberg

Marcus snickrade sin egen soffa
Kopia av en dyr klassiker

Norrgavels träsoffa av rak modell är en riktigt snygg sak, men också väldigt dyr. Säkert värd pengarna och hantverket, men 31.400 kronor är ändå en slant. Marcus Carlsson tyckte att det var en bättre och roligare idé att snickra ihop den, så det gjorde han. På vardagsrumsgolvet. Tumnagel
105kg
+
Roger Åberg