https://feber.se Feber.se sv Thu, 06 May 2021 20:55:30 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) Netsu AB. All rights reserved. Feber <![CDATA[THPS 1+2 kommer till Switch 25 juni]]> https://feber.se/spel/thps-12-kommer-till-switch-25-juni/424710/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/424710/thps_12_kommer_till_switch_25_/ Skate or dieTHPS 1+2 är redan spelbart på massvis med olika plattformar, men spelet lyser fortfarande med sin frånvaro på Nintendo Switch. Nu har utvecklarna meddelat att spelet kommer rulla in på Nintendos hybridkonsol nästa månad, mer specifikt 25 juni.

Vad Switch-versionen kommer erbjuda är för tillfället okänt, men förhoppningsvis kommer det inte bli en allt för avskalad version av spelet. Det kommer definitivt ske någon form av grafisk nedgradering, men så länge det rullar i 60 fps och känns lika responsivt som sina syskon så kommer i alla fall jag vara nöjd.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/thps-12-kommer-till-switch-25-juni/424710/

Läs mer om tony hawks pro skater 1 and 2, thps, nintendo switch ]]>
Thu, 06 May 2021 20:00:00 +0200 https://feber.se/spel/thps-12-kommer-till-switch-25-juni/424710/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Vi kollar in nya Kia EV6]]> https://feber.se/bil/vi-kollar-in-nya-kia-ev6/424735/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/424735/vi_kollar_in_nya_kia_ev6/ Verkar riktigt lovande!Det är nu de kommer, de riktiga elbilarna. Och med riktiga så menar jag de som bygger på en plattform som liksom är gjord för elbilar och bara för elbilar. Volkswagens plattform MEB har vi tjatat om och nu är det dags för Hyundai/Kias plattform E-GMP att börja leverera på riktigt. Eller leverans blir det i september, men nu finns det en bil att kolla på i alla fall!

Kia och Hyundai är verkligen kompisföretag och de släpper varsin bil på plattformen i år, Hyundai med supersnygga Ioniq 5 och Kia med klart annorlunda EV6. Jag måste säga att båda dessa modeller är vågade och Kias version är nog den mest vågade. På bild har jag inte varit så övertygad om snyggheten, men i verkligheten gjorde den sig bättre. Jag är fortfarande lite tveksam till fronten, vad tycker ni om den?Som alltid med elbilar som byggs på plattformar för just elbilar blir det väldigt mycket mer innerutrymmen och så även här. på utsidan är detta inte en speciellt stor bil men på insidan är det väldigt gott om plats. Det är luftigt och härligt både fram och bak och man kan vara riktigt lång utan att det tar i varken vid benen eller huvudet.

Plattformen som EV6 bygger på är intressant framförallt för att den har snabbladdning (249 kW) och det är coolt att systemet kör på 800V, något som inte är så vanligt hos konkurrenterna i samma prisklass. Det gör att man kan snabbladda som sagt, men man kan också få till en riktig prestandabil, toppversionen kommer att klara 0 till 100 på 3,5 sekunder.

Men då blir det dyrt, GT-versionen med 585 hästar kostar 749.600 kronor men ska ha fått en hel del köpare redan! Instegsversionen har 228 hästar och bakhjulsdrift och kostar 569.900 kronor och mellan dem finns en hög med versioner (scrolla ner här för hela prislistan).

Provkörning och leverans väntas till september och det ska bli väldigt intressant att testa denna på riktigt, inte bara kika. För om Kia kan leverera hela vägen och inte bara flådig design och snabba 0-100-tider så har de nog en liten succé med denna.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/vi-kollar-in-nya-kia-ev6/424735/

Läs mer om kia, ev6 ]]>
Thu, 06 May 2021 19:37:00 +0200 https://feber.se/bil/vi-kollar-in-nya-kia-ev6/424735/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Forskare skapar hologram med hjälp av laser]]> https://feber.se/pryl/forskare-skapar-hologram-med-hjalp-av-laser/424719/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/424719/forskare_skapar_hologram_med_h/ Får animationer att sväva i luftenForskare på amerikanska Brigham Young University (BYU) har visat upp något som man kallar för en Optical Trap Display vilken kan visa små animerade hologram i vad man kallar för volymetriska skärmar.

Tekniken går ur på att en färgad laserstråle målar upp ett animationer och en annan osynlig laserstråle håller detta på plats vilket ger effekten av ett hologram. Det hela beskrivs som en "3D-skrivare för ljus" och professor Dan Smalleyfrån BYU säger om arbetet:

"Most 3D displays require you to look at a screen, but our technology allows us to create images floating in space — and they’re physical; not some mirage. This technology can make it possible to create vibrant animated content that orbits around or crawls on or explodes out of every day physical objects."

I klippet ovan kan ni kolla in några exempel på de hologram-animationer som forskarna på BYU än så länge lyckats skapa med sin Optical Trap Display.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/forskare-skapar-hologram-med-hjalp-av-laser/424719/

Läs mer om hologram, laser, hologramskärm ]]>
Thu, 06 May 2021 19:20:00 +0200 https://feber.se/pryl/forskare-skapar-hologram-med-hjalp-av-laser/424719/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En första trailer för V Rising]]> https://feber.se/spel/en-forsta-trailer-for-v-rising/424725/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/424725/en_frsta_trailer_fr_v_rising/ Nytt spel från svenska Stunlock StudiosSkövde-baserade Stunlock Studios har ett nytt spel på ingång och nu har gänget släppt en första teasertrailer för spelet. V Rising heter det och i det får vi ta kontroll över en vampyr som nyligen vaknat upp och måste leta rätt på människor att förslava, eller suga blod från, låsa upp nya förmågor och slåss mot, eller samarbeta med, andra människostyrda vampyrfärskingar.

V Rising har inget släppdatum ännu, men väntas börja betatestas senare i år.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/en-forsta-trailer-for-v-rising/424725/

Läs mer om v rising, stunlock ]]>
Thu, 06 May 2021 19:00:00 +0200 https://feber.se/spel/en-forsta-trailer-for-v-rising/424725/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Det blir inte mycket sömn i Awake]]> https://feber.se/film/det-blir-inte-mycket-somn-i-awake/424718/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/424718/det_blir_inte_mycket_smn_i_awa/ Kolla in trailern till ny katastroffilm på NetflixHär kan ni kolla in trailern till den kommande filmen Awake som kommer att börja sändas på Netflix nästa månad.

I filmen har världen råkat ut för någon katastrofisk händelse som gör att ingen längre kan sova samtidigt som alla världens elektriska prylar slutat fungera. Det verkar dock som om exsoldatens Jill (Gina Rodriguez) dotter Mathilda (Ariana Greenblatt) har kvar förmågan att kunna somna, något som gör dottern till ett eftertraktat byte bland världens forskare som försöker lösa världens sömnlöshet.

Awake börjar sändas på Netflix 9 juni.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/det-blir-inte-mycket-somn-i-awake/424718/

Läs mer om awake, sömnlöst, netflix, trött, katastroffilm ]]>
Thu, 06 May 2021 18:20:00 +0200 https://feber.se/film/det-blir-inte-mycket-somn-i-awake/424718/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Roccat presenterar nya tangentborden Magma och Pyro]]> https://feber.se/pc/roccat-presenterar-nya-tangentborden-magma-och-pyro/424722/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pc/art/424722/roccat_presenterar_nya_tangent/ Med RGB överalltRoccat har presenterat två nya tangentbord vid namn Magma och Pyro. Med Magma slår Roccat hårt på RGB-trumman och kör inte bara med individuellt upplysta knappar, utan har gjort så att hela plattan kan lysa upp i en och annan färg. Magma har mjukare membranbrytare och kommer även med handlovsskydd, vilket alltid uppskattas.

Pyro å andra sidan kommer med lite mer ordentliga mekaniska brytare, mer specifikt linjära brytare från TTC som har ett motstånd på 45 gram och slaglängd på 4 millimeter. Brytarna ska hålla för 50 miljoner klick.

Båda enheterna kommer dyka upp i butik 30 maj och priset för Magma kommer ligga på 649 kronor medan Pyro kommer kosta 1099 kronor.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pc/roccat-presenterar-nya-tangentborden-magma-och-pyro/424722/

Läs mer om roccat, magma, pyro ]]>
Thu, 06 May 2021 18:00:00 +0200 https://feber.se/pc/roccat-presenterar-nya-tangentborden-magma-och-pyro/424722/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Domedagen har kommit till Rainbow Six: Siege]]> https://feber.se/spel/domedagen-har-kommit-till-rainbow-six-siege/424727/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/424727/domedagen_har_kommit_till_rain/ Nytt spelläge att leka medTidigare i veckan så körde Ubisoft igång ett nytt tillfälligt spelläge för Rainbow Six: Siege. Detta spelläge heter Apocalypse Event och kommer vara tillgängligt fram till den 18 maj.

Apocalypse Event utspelar sig på Outback-kartan och där två klaner ska slåss genom att anfalla eller försvara behållare med växter som kan återuppliva växtlivet på jorden igen. De som försvarar kan flytta dessa behållare runt på kartan så de som attackerar måste hålla koll på det.

Som så ofta med sådana här event i spelet kommer det med ett gäng nya föremål som man kan slänga på sina favoritkaraktärer.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/domedagen-har-kommit-till-rainbow-six-siege/424727/

Läs mer om Rainbow Six: Siege, Ubisoft, Apocalypse Event ]]>
Thu, 06 May 2021 17:40:00 +0200 https://feber.se/spel/domedagen-har-kommit-till-rainbow-six-siege/424727/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Twitter börjar visa hela bilder i förhandstitten på mobiler]]> https://feber.se/internet/twitter-borjar-visa-hela-bilder-i-forhandstitten-pa-mobiler/424721/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/424721/twitter_brjar_visa_hela_bilder/ Så länge det endast är en bildTwitter sedan någon månad tillbaka testat att visa hela bilder i förhandstitten på mobiler i stället för att beskära bilden, vilket har visat sig vara lite problematiskt. Nu har Twitter börjat ge samtliga mobila användare tillgång till den nya förhandstitten, vilket betyder att större bilder kommer dyka upp i flödet. De större bilderna i förhandstitten gäller dock endast när en bild laddas upp och om fler bilder laddas upp i ett svep så blir det album med beskärda bilder precis som tidigare.

Den nya förhandstitten har blivit tillgänglig för samtliga användare på appen till både iOS och Android.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/twitter-borjar-visa-hela-bilder-i-forhandstitten-pa-mobiler/424721/

Läs mer om twitter, bild, förhandsgranskning ]]>
Thu, 06 May 2021 17:20:00 +0200 https://feber.se/internet/twitter-borjar-visa-hela-bilder-i-forhandstitten-pa-mobiler/424721/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Kolla in X2000 nya bistrovagn]]> https://feber.se/fordon/kolla-in-x2000-nya-bistrovagn/424704/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/fordon/art/424704/kolla_in_x2000_nya_bistrovagn/ Kommer att börja rulla i höstSJ har designat om bistrovagnen i sina X2000-tåg och här kan ni kolla in en video som visar hur arbetet med det gick till.

SJ skriver i ett pressmeddelande att det enda man sparat från den nuvarande bistrovagnens design är vagnens rostfria skal, allt annat är utbytt. Vagnens caféplatser har bytts ut mot ståbord med eluttag. Detta har gjort att det även går att få in 16 sittplatser i vagnen, platser som SJ skriver kan lämpa sig för till exempel ett lag eller en skolklass som vill kunna umgås under resan.

Vidare har SJ:s nya bistrovagn försetts med nya ugnar vilket gör det möjligt att utöka menyn på tågen, det kommer bland annat att bli möjligt att grädda pizzor i de nya ugnarna. Även kassasystemet är utbytt till en snabbare version och det kommer nu även att bli möjligt att betala med Swish.

SJ:s nya bistrovagn på X2000-tågen kommer att ha premiär på sträckan Stockholm - Göteborg någon gång i höst.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/fordon/kolla-in-x2000-nya-bistrovagn/424704/

Läs mer om sj, x2000, järnväg, tåg, bistrovagn, restaurangvagn ]]>
Thu, 06 May 2021 17:00:00 +0200 https://feber.se/fordon/kolla-in-x2000-nya-bistrovagn/424704/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[NASCAR visar upp nästa generations bilar]]> https://feber.se/bil/nascar-visar-upp-nasta-generations-bilar/424720/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/424720/nascar_visar_upp_nsta_generati/ Kommer att dyka upp nästa årIgår presenterade NASCAR några nya modeller vilka kommer att börja användas i NASCAR:s racingliga under nästa år.

Det handlar om modifierade versioner av Toyota Camry, Ford Mustang samt Chevrolet Camaro vilka har möjlighet att förses med hybridmotorer. Andra förändringarna jämfört med den nuvarande generationens NASCAR-bilar är att de nya bilarna här bredare däck, större bromsar, en ny bakfjädring samt en kamera som ska hjälpa förarna att se vad som finns bakom dem.

De nya bilarna förväntas köra sitt premiärlopp på nästa års Daytona 500 vilket kommer att gå av stapeln 20 februari 2022. I klippet ovanför kan ni kolla in NASCARS egen presentation av bilarna och här nedan hittas bilder på de tre nya modellerna.
Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/nascar-visar-upp-nasta-generations-bilar/424720/

Läs mer om nascar, racerbilar, daytona 500 ]]>
Thu, 06 May 2021 16:40:00 +0200 https://feber.se/bil/nascar-visar-upp-nasta-generations-bilar/424720/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Forskare tar fram platta pastasorter]]> https://tjock.se/strupen/forskare-tar-fram-platta-pastasorter/424731/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/strupen/art/424731/forskare_tar_fram_platta_pasta/ Får sedan annan form när de kokas upp

Forskare på amerikanska Carnegie Mellon University har tagit fram en slags transformerpasta som kanske kan leda till att det blir enklare att förpacka och transportera pasta i framtiden.

Pastan är i sitt torra tillstånd helt platt, något som syns i övre delen av bilden ovan. När pastan sedan läggs i vatten och kokas upp så transformeras den till pastaformer som mer liknar traditionell pasta. Enligt forskarna så skulle förpackningarna till de platta pastasorterna bli 59% - 86% mindre än förpackningar med samma mängd traditionell pasta.

När eller om vi skulle kunna köpa transformerspasta som baseras på den här forskningen finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om det som forskarna kallar för "Morping Pasta"


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/strupen/forskare-tar-fram-platta-pastasorter/424731/

Läs mer om pasta, transformerspasta, spagetti ]]>
Thu, 06 May 2021 16:20:00 +0200 https://tjock.se/strupen/forskare-tar-fram-platta-pastasorter/424731/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ännu en trailer för A Quiet Place Part 2]]> https://feber.se/film/annu-en-trailer-for-a-quiet-place-part-2/424730/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/424730/nnu_en_trailer_fr_a_quiet_plac/ Har premiär 28 majVäntan är äntligen över för folk som suktat efter A Quiet Place Part 2. Filmen skulle egentligen ha premiär förra våren, men den planen satte pandemin käppar i hjulet på. Men 28 maj är det äntligen dags för premiär och för att bygga upp lite hype, och påminna om att filmen faktiskt kommer släppas, har produktionen släppt en ny trailer som ni kan kika på ovan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/annu-en-trailer-for-a-quiet-place-part-2/424730/

Läs mer om a quiet place 2, john krasinski ]]>
Thu, 06 May 2021 16:00:00 +0200 https://feber.se/film/annu-en-trailer-for-a-quiet-place-part-2/424730/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[IBM har skapat chip med 2nm-teknik]]> https://feber.se/pc/ibm-har-skapat-chip-med-2nm-teknik/424729/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pc/art/424729/ibm_har_skapat_chip_med_2nmtek/ Första gången någon har gjort det

IBM Research uppgav idag att man lyckats skapa chip baserade på 2nm-teknik, något som man är först i världen med.

Det innebär i korthet att man har lyckats trycka in fler transistorer på mindre yta. I det chippet IBM nu har utvecklat handlar det om att man har fått in 50 miljarder transistorer på en yta som motsvarar storleken på en nagel. IBM skriver i en pressrelease att man tror att deras 2nm-chip kan få 45 procent högre prestanda och 75 procent lägre energiförbrukning än chip som tillverkas med 7nm-teknik, den teknik som till exempel AMD och Qualcomm använder för de flesta av sina nuvarande chip.

IBM säger vidare att chip med 2nm-teknik till exempel skulle kunna ge mobiltelefoner upp till fyra gånger längre batterilängd än vad de har idag och leda till ordentliga prestandaökningar i till exempel laptops. IBM nämner inget om när vi eventuellt skulle kunna få se 2nm-chip i konsumentprodukter men sannolikt kan det nog dröja några år.

I videoklippet snackar IBM lite mer om sitt 2nm-chip.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pc/ibm-har-skapat-chip-med-2nm-teknik/424729/

Läs mer om ibm research, 2nm, nanometer, chip, världens första ]]>
Thu, 06 May 2021 15:40:00 +0200 https://feber.se/pc/ibm-har-skapat-chip-med-2nm-teknik/424729/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[EA visar prestandadata för Mass Effect: Legendary Edition]]> https://feber.se/spel/ea-visar-prestandadata-for-mass-effect-legendary-edition/424690/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/424690/ea_visar_prestandadata_fr_mass/ Och du kan göra ditt eget omslagOm man nu går igång på det här med prestanda så kan meddelade EA nyligen hur väl kommande Mass Effect: Legendary Edition kommer snurra på de olika plattformarna spelsamlingen kommer släppas på om en dryg vecka.

Som så många spel numera kommer även Mass Effect: Legendary Edition erbjuda två olika grafiklägen. Dessa är Favor Quality och Favor Framerate där det ena läget prioriterar grafik och där det andra prioriterar prestanda.

De äldre konsolerna PlayStation 4 och Xbox One kör 30 FPS respektive 60 FPS i 1080p medan mittenmodellerna Xbox One X samt PlayStation 4 Pro klarar 4K i 30 FPS eller 1440p med 60 FPS. De sistnämnda siffrorna gäller även Xbox Series S.

Vill man köra det i Windows så kan man maxa spelets FPS upp till 240 om man nu vill/kan det.

De nya konsolerna klarar dock lite mer. PlayStation 5 och Xbox Series X kan köra spelet med upp till 60 FPS i 4K. Men om man har en kompatibel tv så kan Xbox Series X även köra det med 120 FPS i 1440p.

EA har också slängt upp ett verktyg där du kan skapa ditt egna omslag för spelet. Du kan själv välja vilka karaktärer som du vill se mer eller mindre av på omslaget och du hittar verktyget här.

EA har också slängt upp en massa musik från spelet, några serietidningar och lite annat digitalt Mass Effect-tjohej som du kan ladda ner helt gratis fram till den 31 maj.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/ea-visar-prestandadata-for-mass-effect-legendary-edition/424690/

Läs mer om Mass Effect, EA, Bioware, Mass Effect Legendary Edition ]]>
Thu, 06 May 2021 15:20:00 +0200 https://feber.se/spel/ea-visar-prestandadata-for-mass-effect-legendary-edition/424690/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En liten teaser för S04 av Stranger Things]]> https://feber.se/film/en-liten-teaser-for-s04-av-stranger-things/424732/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/424732/en_liten_teaser_fr_s04_av_stra/ Inget premiärdatum ännu dockHär har vi en liten teaser för den fjärde säsongen av Netflix-serien Stranger Things.

I teasern får vi se Hawkins National Laboratory igen vilket är laboratoriet som Eleven flydde från. Teasern antyder att vi kanske får se lite mer från labbet hon kommer från eller att kanske Dr. Brenner är fortfarande vid liv och hittar på nya rackartyg.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/en-liten-teaser-for-s04-av-stranger-things/424732/

Läs mer om Stranger Things, Netflix, Teaser ]]>
Thu, 06 May 2021 15:15:00 +0200 https://feber.se/film/en-liten-teaser-for-s04-av-stranger-things/424732/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Xiaomi Mi 11i, Mi 11 Lite och Mi 11 Ultra släpps 19 maj]]> https://feber.se/mobil/xiaomi-mi-11i-mi-11-lite-och-mi-11-ultra-slapps-19-maj/424716/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/424716/xiaomi_mi_11i_mi_11_lite_och_m/ Xiaomi spikar svensk releaseXiaomi presenterade Mi 11i, Mi 11 Lite och Mi 11 Ultra i slutet av mars och nu har mobiljätten meddelat när dessa telefoner kommer bli tillgängliga i vårt avlånga land. Lansering kommer ske 19 maj och om man vill vara säker på att få ett exemplar av enheterna så är det möjligt att förboka någon av modellerna från och med idag.

Mi 11i är en variant av Mi 11 som kommer med platt skärm i stället för att ha välvda skärmkanter som Mi 11 har. Annars är det mer eller mindre samma telefon med Snapdragon 888, 6,67 tum stor AMOLED-panel, dubbla högtalare med Dolby Atmos-stöd och ett batteri på 4250mAh. Mi 11 Lite är som namnet kanske avslöjar en light-version av Mi 11 och skeppas med Snapdragon 732G med 5G-modem och en ordentlig uppsättning kameror med en huvudsensor på 64MP

Värstingen av de tre är Mi 11 Ultra som bland annat kommer med Samsungs nya kamerasensor GN2 och toppar för tillfället Dx0Marks kameratest med 143 poäng. Vidare är telefonen utrustad med en andra display bredvid kameran på baksidan som kan användas för att se vad klockan är eller underlätta för att rama in selfies. Ultran kommer säljas i en begränsad upplaga, så om man är ute efter den bästa mobilkameran på marknaden just nu så gäller det att vara snabb på köpknappen.

Priserna hittar ni här:
Mi 11i: 6990 kronor
Mi 11 Lite: 4490 kronor
Mi 11 Ultra: 12990 kronorLäs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/xiaomi-mi-11i-mi-11-lite-och-mi-11-ultra-slapps-19-maj/424716/

Läs mer om xiaomi, mi 11, ultra ]]>
Thu, 06 May 2021 15:00:00 +0200 https://feber.se/mobil/xiaomi-mi-11i-mi-11-lite-och-mi-11-ultra-slapps-19-maj/424716/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Rejtrejsat Super Mario 64]]> https://feber.se/spel/rejtrejsat-super-mario-64/424712/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/424712/rejtrejsat_super_mario_64/ Ser ju nästan modernt utDigital Foundry har tagit sig en djupdykning i den den senaste alfan av den inofficiella Windows-portningen av Super Mario 64. Denna version av spelet har fått nya karaktärsmodeller samt stöd för ray-tracing som gör att spelet börjar se ganska modernt ut.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/rejtrejsat-super-mario-64/424712/

Läs mer om Super Mario 64, Winows, ray-tracing ]]>
Thu, 06 May 2021 14:40:00 +0200 https://feber.se/spel/rejtrejsat-super-mario-64/424712/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Vivino får fortsätta sälja vin på nätet]]> https://feber.se/samhalle/vivino-far-fortsatta-salja-vin-pa-natet/424715/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/424715/vivino_fr_fortstta_slja_vin_p_/ Vinner tvist mot SystembolagetPatent- och marknadsdomstolen har nu sagt sitt i tvisten mellan Systembolaget och den danska vintjänsten Vivino. Domstolen anser inte att Vivinos vintjänst bryter mot Systembolagets ensamrätt på alkoholförsäljning i Sverige.

Rådmannen Linda Kullberg säger i en kommentar till domstolens beslut:

"Det så kallade privatinförselundantaget infördes år 2008, efter att dåvarande EG-domstolen ansett att den svenska alkohollagstiftningen stred mot EG-rätten.
Det har återkommande lyfts fram att det är otydligt hur rätten till privatinförsel förhåller sig till den växande e-handeln för alkoholdrycker. Domstolen har nu haft anledning att pröva frågan om sådan e-handel som Vivino ägnar sig åt är tillåten och har kommit fram till att så är fallet."


Systembolaget kommer nu att få betala Vivinos rättsgångskostnader som ligger på runt 3 miljoner kronor. Domen kan överklagas till Patent- och marknadsöverdomstolen men huruvida Systembolaget kommer att göra det finns det än så länge inga uppgifter om.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/vivino-far-fortsatta-salja-vin-pa-natet/424715/

Läs mer om vivino, systembolaget, twist, alkohol, vin på nätet, vin-app ]]>
Thu, 06 May 2021 14:20:00 +0200 https://feber.se/samhalle/vivino-far-fortsatta-salja-vin-pa-natet/424715/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Släpptrailer för Resident Evil: Village]]> https://feber.se/spel/slapptrailer-for-resident-evil-village/424717/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/424717/slpptrailer_fr_resident_evil_v/ I morgon är det dags!I morgon släpps Resident Evil: Village till Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One och Xbox Series X/S. För att fira detta släppte Capcom i dag en sådan där släpptrailer och den kan du kolla in ovan.

Bonusklipp nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/slapptrailer-for-resident-evil-village/424717/

Läs mer om Resident Evil: Village, Capcom, Resident Evil ]]>
Thu, 06 May 2021 14:00:00 +0200 https://feber.se/spel/slapptrailer-for-resident-evil-village/424717/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Studio Klassiker släpper sin podcast på kassettband]]> https://feber.se/bil/studio-klassiker-slapper-sin-podcast-pa-kassettband/424711/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/424711/studio_klassiker_slpper_sin_po/ Var inget aprilskämt

Första april släppte bildtidningen Klassiker nyheten om att man skulle släppa sina podcast på kassettband, något som många då uppfattade som ett aprilskämt. Tydligen var det inte det och skulle man vara sugen på att lyssna på podcast i sin bilbandspelare eller annan bandspelare så är detta nu alltså möjligt.

"Studio Klassiker på kassett volym 1" går nu att köpa för 199 kronor i Klassikers webbshop på länken nedan. Kassettbandet är är 90 minuter lång och innehåller utdrag ur tidigare sända poddar, bland annat vikten av rätt nyckelring, första biltidningsminnet och fotografers oförmåga att bli överraskade skriver Klassiker.

Skulle ni föredra att lyssna på Studio Klassiker i traditionellt podcast-format så hittas samlingssidan för deras podcasts här.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/studio-klassiker-slapper-sin-podcast-pa-kassettband/424711/

Läs mer om studio klassiker, klassiker, klassiska bilar, kassettband, podcast ]]>
Thu, 06 May 2021 13:40:00 +0200 https://feber.se/bil/studio-klassiker-slapper-sin-podcast-pa-kassettband/424711/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Hur är det att ha George Clooney som rumskamrat?]]> https://feber.se/video/hur-ar-det-att-ha-george-clooney-som-rumskamrat/424723/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/video/art/424723/hur_r_det_att_ha_george_cloone/ Lite eftermiddagstramsVissa rumskamrater är roligare en andra, men hur är det att bo med en megakändis? Ganska påfrestande, i alla fall enligt videon ovan.

Klippet ovan gjordes i samband med Omaze där man kan tävla om att hänga med George och hans fru i ett par dagar i Italien och om man vill kasta in sin hatt i ringen så har ni länken här nere till ert förfogande.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/video/hur-ar-det-att-ha-george-clooney-som-rumskamrat/424723/

Läs mer om george clooney, omaze ]]>
Thu, 06 May 2021 13:27:00 +0200 https://feber.se/video/hur-ar-det-att-ha-george-clooney-som-rumskamrat/424723/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[OnePlus 6 och 6T får Android 11 via LineageOS]]> https://feber.se/mobil/oneplus-6-och-6t-far-android-11-via-lineageos/424708/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/424708/oneplus_6_och_6t_fr_android_11/ Kör Custom ROM om du inte pallar vänta på officiell uppdateringSitter du på en OnePlus 6 eller 6T och är less på att vänta på att OnePlus ska släppa ny Oxygen OS-uppdatering som uppdaterar telefonen till Android 11? Då har vi goda nyheter då du inte längre behöver vänta på OnePlus. Custom ROM:en LineageOS har rullat ut till de tre år gamla enheterna och ger dig möjlighet att ta del av vad Android 11 har att erbjuda, om du orkar pilla med custom ROMs förstås.

Utöver att erbjuda alla flådigheter Android 11 kommer med levererar LineageOS lite exklusiva funktioner som mer omfattande gränssnittsinställningar, förbättrad musikspelare och inspelningsmöjligheter.

Ni hittar det ni behöver för att flasha telefonerna till Lineage OS 18.1 här: OnePlus 6 och OnePlus 6T. Info om hur man installerar hittar ni här: Installera Lineage OS.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/oneplus-6-och-6t-far-android-11-via-lineageos/424708/

Läs mer om oneplus, 6, 6t, android 11, lineageos ]]>
Thu, 06 May 2021 13:20:00 +0200 https://feber.se/mobil/oneplus-6-och-6t-far-android-11-via-lineageos/424708/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ryanair ska börja flyga från Arlanda]]> https://feber.se/fordon/ryanair-ska-borja-flyga-fran-arlanda/424714/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/fordon/art/424714/ryanair_ska_brja_flyga_frn_arl/ 21 destinationer till höstenTill hösten ska Ryanair börja flyga från Arlanda till 21 olika destinationer. Förutom ett gäng inrikesrutter kommer man också erbjuda flyg till London, Milano, Thessaloniki, Banja Luka och Alicante.

Ryanair själva har som mål att ha Arlanda som bas istället för den man hade på Skavsta. Trots denna nya satsning från Arlanda kommer Ryanair fortsätta flyga från från Stockholm via både Skavsta och Arlanda.

Bonusklipp nedan.
Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/fordon/ryanair-ska-borja-flyga-fran-arlanda/424714/

Läs mer om Ryanair, Arlanda, Skavsta ]]>
Thu, 06 May 2021 13:00:00 +0200 https://feber.se/fordon/ryanair-ska-borja-flyga-fran-arlanda/424714/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Sverige får ny lag för skönhetsingrepp]]> https://feber.se/samhalle/sverige-far-ny-lag-for-skonhetsingrepp/424709/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/424709/sverige_fr_ny_lag_fr_sknhetsin/ Specialiskompetens krävs för skönhetsoperationer, botox och annatSveriges riksdag har klubbat igenom ett beslut som innebär att Sverige kommer att få en ny "Skönhetslag", en lag som kommer att reglera estetiska injektioner och kirurgi kring olika skönhetsingrepp.

I korthet går den nya lagen ut på att skönhetsoperationer enbart kommer att få utföras av läkare och tandläkare med relevant specialistkompetens. Vidare kommer bara legitimerade sjuksköterskor, tandläkare och läkare få utföra trådlyft, fillers- och botoxinjektioner enligt den nya lagen. Inga ingrepp får heller genomföras på patienter som är under 18 år gamla. Socialminister Lena Hallengren (S) säger om den nya lagen:

"Det här stärker patientskyddet. Man ska känna sig trygg med att den som utför ingreppet har rätt medicinsk specialistkompetens och skulle någonting gå fel så omfattas man av patientförsäkringen som man gör i annan vård."

Den nya skönhetslagen kommer att börja gälla 1 juli och ni kan läsa mer om den i faktarutan här nedanför.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/sverige-far-ny-lag-for-skonhetsingrepp/424709/

Läs mer om juridik, lagar, skönhetslag, plastikoperationer, botox, fillers, trådlyft ]]>
Thu, 06 May 2021 12:40:00 +0200 https://feber.se/samhalle/sverige-far-ny-lag-for-skonhetsingrepp/424709/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Sony Xperia Pro på ingång i Sverige]]> https://feber.se/mobil/sony-xperia-pro-pa-ingang-i-sverige/424706/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/424706/sony_xperia_pro_p_ingng_i_sver/ Kan bli din för 25 laxSony presenterade monstertelefonen Xperia Pro i januari och företaget har nu meddelat att proffsluren kommer börja säljas i Sverige, samt Tyskland, Storbrittannien och hos våra nordiska grannar. Telefonen kommer dyka upp i butik i mitten av maj och rekommenderat pris ligger på 24.990 kronor.

Xperia Pro är mer eller mindre en upphottad version av Xperia 1 II och är utrustad med en 6,5 tum stor OLED-panel med 4K-upplösning samt Snapdragon 865, 12GB ram, 256GB lagring och ett batteri på 4000mAh. Telefonen kommer dock med lite unika funktioner som gör den rätt användbar för fotografer av olika slag. Enheten kommer bland annat med en HDMI-ingång som låter dig använda telefonen som en extern skärm till kameror samt stabil koppling till Sonys Alpha-kameror via ethernet eller USB som låter dig snabbt ladda upp bilder från kameran till FTP-server via telefonen. Xperia Pro kommer även med Network Visualizer-funktion som ger dig ett lättförståelig översikt över nätverket, vilket ska underlätta vid livesändningar av olika slag.Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/sony-xperia-pro-pa-ingang-i-sverige/424706/

Läs mer om sony, xperia, pro, europa ]]>
Thu, 06 May 2021 12:20:00 +0200 https://feber.se/mobil/sony-xperia-pro-pa-ingang-i-sverige/424706/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En trailer för Benedetta]]> https://feber.se/film/en-trailer-for-benedetta/424689/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/424689/en_trailer_fr_benedetta/ Erotiskt drama med lesbiska nunnorDen nederländska regissören Paul Verhoeven är tillbaka med ett nytt erotiskt drama med filmen Benedetta. Verhoeven är sannolikt mest känd för filmer som Robocop, Starship Troopers och På blodig mark men också så klart Basic Instinct.

Filmen är baserad på en bok av Judith C. Brown som i sin tur ska vara baserad på historiska händelser. Filmen handlar om en nunna som heter Benedetta som har religösa och erotiska visioner. Hon drar igång en kärleksaffär med annan nunna något som inte är helt uppskattat av 1400-talets värderingar.

Benedetta har premiär under sommaren.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/en-trailer-for-benedetta/424689/

Läs mer om Benedetta, Paul Verhoeven ]]>
Thu, 06 May 2021 12:00:00 +0200 https://feber.se/film/en-trailer-for-benedetta/424689/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apple trycker in mer annonser i App Store]]> https://feber.se/mobil/apple-trycker-in-mer-annonser-i-app-store/424707/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/424707/apple_trycker_in_mer_annonser_/ Kände väl att det var en lämplig tidpunkt att göra det nuBBC rapporterar att Apple har börjat lägga in fler annonser i sin app-butik App Stores sökfunktion. Tidigare har annonsköpare bara kunnat köpa annonsplatser i App Stores sökresultat men nu kommer det även att bli möjligt för annonsörer att köra reklam direkt när en användare går till App Stores sökfunktion.

Att Apple valt att introducera det här alternativet just nu tror flera bedömare beror på att annonsörer har fått svårare att spåra användare via iOS i och med att Apple släppte iOS 14.5 för två veckor sedan. Jamie MacEwan som arbetar på analysföretaget Enders Analysis säger:

"Apple probably anticipates increased demand for exposure on the App Store. That's because Apple's iOS privacy changes have made other options less attractive."

Än så länge har det inte dykt upp några annonser under sök-tabben i App Store för mig. Här ovanför kan ni kolla in hur en annons ser ut i sökresultatet på App Store.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/apple-trycker-in-mer-annonser-i-app-store/424707/

Läs mer om apple, app store, annonser, annonsspårning, ios 14.5 ]]>
Thu, 06 May 2021 11:40:00 +0200 https://feber.se/mobil/apple-trycker-in-mer-annonser-i-app-store/424707/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Humble Bundle backar med nya fördelningen]]> https://feber.se/spel/humble-bundle-backar-med-nya-fordelningen/424698/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/424698/humble_bundle_backar_med_nya_f/ Köpare får fortsätta ha kontroll över var pengarna gårFör några veckor sedan meddelade Humble Bundle att de kommer göra lite ändringar på sin hemsida. Bland annat kommer sidan så lite mer modernt gränssnitt och planen var även att skrota reglagen där köpare kunde själva välja hur pengarna skulle fördelas mellan Humble Bundle, utvecklarna och välgörenhet. Med ändringen skulle man endast kunna välja två fördelningar där antingen 5 eller 15 procent gick till välgörenhet.

Beslutet möttes med en hel del kritik och detta har lett till att Humble Bundle kommer behålla möjligheten för köparna att justera var deras pengar ska gå.

Den nya designen kommer implementeras någon gång under de kommande veckorna.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/humble-bundle-backar-med-nya-fordelningen/424698/

Läs mer om humble bundle, fördelning ]]>
Thu, 06 May 2021 11:20:00 +0200 https://feber.se/spel/humble-bundle-backar-med-nya-fordelningen/424698/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nytt premiärdatum för Loki]]> https://feber.se/film/nytt-premiardatum-for-loki/424687/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/424687/nytt_premirdatum_fr_loki/ Det är den 9 juni som gäller nuHär har vi några snabba klipp från den kommande tv-serien Loki som ska börja visas på Disney+ nästa månad.

I Loki får vi följa antihjälten efter händelserna i Endgame när han använder Tesseract, även känd som den blå kuben, för att resa runt i tiden och ställa till med rackartyg. Serien kommer bestå av sex avsnitt, men räds icke om ni tycker det låter lite. En andra säsong av serien har redan spikats och kommer någon gång i framtiden.

Det var tidigare sagt att det första avsnittet av Loki skulle ha premiär den 11 juni men det har ändrats till den 9 juni istället.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/nytt-premiardatum-for-loki/424687/

Läs mer om Loki, Disney+, Marvel ]]>
Thu, 06 May 2021 11:00:00 +0200 https://feber.se/film/nytt-premiardatum-for-loki/424687/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Disqus anses ha brutit mot Norges GDPR-lag]]> https://feber.se/samhalle/disqus-anses-ha-brutit-mot-norges-gdpr-lag/424703/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/424703/disqus_anses_ha_brutit_mot_nor/ Kan få böter på över 25 miljoner kronorDen norska dataskyddsmyndigheten Datatilsynet, motsvarigheten till Sveriges Integritetsmyndigheten, anser att kommenteringssystemet Disqus har brutit mot Norges GDPR-lag och nu riskerar miljonböter för det.

Datatilsynet anser att Disqus ägnat sig åt olaglig spårning av användare som använt systemet på sju norska sajter, varav en tillhör det statliga radiobolaget NRK vilka upptäckt spårningen. Datatilsynet skriver:

"According to the NRK, Disqus conducted unlawful tracking of visitors to Norwegian websites using the Disqus plugin. Their data were then disclosed to third party advertising partners. The NRK further wrote that this happened because Disqus was unaware that the GDPR applied in Norway, which Disqus’ parent company Zeta Global confirmed in an interview."

Datatilsynet anser att det handlar om ett allvarlig brott mot GDPR-lagen och skriver att man planerar att utfärda böter på 25 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 25,4 miljoner svenskar kronor, mot Disqus ägare Zeta Global. Beslutet är dock inte taget ännu och Disqus har till den 31 maj att inkomma med sina synpunkter i ärendet.

Som säkert de flesta av er läsare känner till så är Disqus även det system som används för att kommentera här på Feber.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/disqus-anses-ha-brutit-mot-norges-gdpr-lag/424703/

Läs mer om disqus, kommenteringssystem, norge, datatilsynet, gdpr, zeta global ]]>
Thu, 06 May 2021 10:40:00 +0200 https://feber.se/samhalle/disqus-anses-ha-brutit-mot-norges-gdpr-lag/424703/?utm_source=rss&utm_medium=feed