https://feber.se Feber.se sv Thu, 05 Aug 2021 19:39:38 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) Netsu AB. All rights reserved. Feber <![CDATA[Microsoft petar in augustis spel i Game Pass]]> https://feber.se/spel/microsoft-petar-in-augustis-spel-i-game-pass/427817/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427817/microsoft_petar_in_augustis_sp/ Skate!Nu är det augusti och det betyder att Microsoft börjat langa in lite trevligheter i Game Pass-biblioteket. Och om man gillar bra spel så är augusti en svinbra månad med flera riktigt bra titlar, nya som gamla. Bland annat har Skate, Skate 3 och Curse of the Dead Gods lagts till idag och fler titlar kommer petas in fram till 17 augusti. Listan med titlar och när och var de blir tillgängliga har ni nedan.
Curse of the Dead Gods (Cloud, Console, and PC) – 5 augusti
Dodgeball Academia (Cloud, Console, and PC) ID@Xbox – 5 augusti
Katamari Damacy Reroll (Cloud, Console, and PC) – 5 augusti
Lumines Remastered (Cloud, Console, and PC) ID@Xbox – 5 augusti
Skate (Console) EA Play – 5 augusti
Skate 3 (Cloud) EA Play – 5 augusti
Starmancer (Game Preview) (PC) ID@Xbox – 5 augusti
Art of Rally (Cloud, Console, and PC) ID@Xbox – 12 augusti
Hades (Cloud, Console, and PC) ID@Xbox – 13 augusti
Microsoft Solitaire Collection: Premium Edition (PC) – 17 augusti


I vanlig ordning behövs det göras utrymme för titlarna och 8 augusti kommer GTA V försvinna från spelbiblioteket och 15 augusti ryker Ape Out, Crossing Souls, Darksiders Genesis, Don't Starve, Final Fantasy VII och Train Sim World 2020.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/microsoft-petar-in-augustis-spel-i-game-pass/427817/

Läs mer om microsoft, xbox, game pass ]]>
Thu, 05 Aug 2021 19:30:00 +0200 https://feber.se/spel/microsoft-petar-in-augustis-spel-i-game-pass/427817/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Disney visar upp lite mer av sin ljussabel]]> https://feber.se/film/disney-visar-upp-lite-mer-av-sin-ljussabel/427807/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/427807/disney_visar_upp_lite_mer_av_s/ Och lite andra balla grejer man tagit framDisney Parks har släppt ett nytt videoklipp där man visar upp lite av de grejer som Disneys kreativa studio Walt Disney Engineering utvecklat åt dem.

Vi får bland annat ta oss en ny titt på den realistiska ljussabel som Disney visade upp tidigare i år. Exakt vad Disney har för planer med ljussabeln har man inte avslöjat ännu. Många tror att den kommer att dyka upp på Disney Worlds stora Star Wars-satsning "Star Wars: Galactic Starcruiser", något som kanske gör det mindre sannolikt att den kommer gå att köpa för eget bruk.

Förutom ljussabeln så visas även lite olika robotar, saker som finns på Disney Worlds "Avengers Campus" samt lite annat upp i klippet som hittas här ovanför.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/disney-visar-upp-lite-mer-av-sin-ljussabel/427807/

Läs mer om disney, marvel, star wars, ljussabel, robotar, groot, disney world ]]>
Thu, 05 Aug 2021 19:00:00 +0200 https://feber.se/film/disney-visar-upp-lite-mer-av-sin-ljussabel/427807/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[JJ Abrams gör The Shining-spinoff]]> https://feber.se/film/jj-abrams-gor-the-shining-spinoff/427814/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/427814/jj_abrams_gr_the_shiningspinof/ Skräckserie som utspelas på Overlook HotelRegissören JJ Abrams är i full färd med att göra en tv-serie vilken kommer att bli en slags spinoff på den Stanley Kubricks klassiska Stephen King-rysare The Shining.

Tv-serien kommer att handla om Overlook Hotel, hotellet där alla hemskheter i The Shining utspelas. Serien sägs bestå av tio avsnitt men vad den kommer att handla om finns det än så länge inga uppgifter om.

Var Overlook kommer att sändas är än så länge oklart. Tidigare har det sagts att serien skulle visas på HBO Max. Nu verkar dock serien vara ute till försäljning och enligt Hollywood Reporter så kan den komma att köpas av Netflix.

Här ovanför hittas trailern till The Shining från 1980.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/jj-abrams-gor-the-shining-spinoff/427814/

Läs mer om jj abrams, the shining, overlook hotel, skräckserie, tv-serie, stephen king ]]>
Thu, 05 Aug 2021 18:30:00 +0200 https://feber.se/film/jj-abrams-gor-the-shining-spinoff/427814/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Xiaomi Mi Mix 4 presenteras 10 augusti]]> https://feber.se/mobil/xiaomi-mi-mix-4-presenteras-10-augusti/427812/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/427812/xiaomi_mi_mix_4_presenteras_10/ Dagen innan Samsung håller låda11 augusti kommer Samsung hålla låda och, enligt rykte, presentera en drös nya produkter som vikbara telefoner, nya true wireless-lurar och klockor. Dagen innan kommer mobilfesten rivstarta en skvätt då Xiaomi bestämt sig för att presentera sin kommande monstertelefon Mi Mix 4.

Hur telefonen kommer bli får vi se, men enligt rykten kommer luren vara utrustad med Snapdragon 888, 12GB ram och 256GB lagring. Mi Mix 3 var en rätt intressant designad telefon där selfiekameran var gömd bakom skärmen och du kunde komma åt denna genom att dra ner skärmen. Nu när selfiekameror kan döljas bakom skärmen lär vi dock inte få någon sådan flådig mekanik.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/xiaomi-mi-mix-4-presenteras-10-augusti/427812/

Läs mer om xiaomi, mi mix 4 ]]>
Thu, 05 Aug 2021 18:00:00 +0200 https://feber.se/mobil/xiaomi-mi-mix-4-presenteras-10-augusti/427812/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Zool är snart tillbaka i Zool Redimensioned ]]> https://feber.se/spel/zool-ar-snart-tillbaka-i-zool-redimensioned-/427794/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427794/zool_r_snart_tillbaka_i_zool_r/ Ninjan från N-dimensionenDet gamla plattformsspelet Zool är på väg tillbaka med Zool Redimensioned. Spelet är en uppgraderad version av Zool till Mega Drive vilket i sin tur var en version av Amiga-spelet.

Spelet utvecklas av ett gäng unga utvecklare från Sumo Digital Academy för att ge dem lite spelutvecklingserfarenhet. De har fått hjälp av före detta Gremlin Graphics-utvecklare som då var med och utvecklade originalet från 1992.

Zool Redimensioned kan spelas med modern grafik och andra livskvalitets-förbättringar eller så kan man välja att köra det med den gamla Mega Drive-grafiken.

Zool Redimensioned släpps på Steam den 18 augusti.

Nu när Zool snart är tillbaka kan man väl inget annat än undra om något Flood Redimensioned är på tur.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/zool-ar-snart-tillbaka-i-zool-redimensioned-/427794/

Läs mer om Zool Redimensioned, Zool, Steam ]]>
Thu, 05 Aug 2021 17:30:00 +0200 https://feber.se/spel/zool-ar-snart-tillbaka-i-zool-redimensioned-/427794/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[A Plague Tale: Innocence nu gratis på Epic Games Store]]> https://feber.se/spel/a-plague-tale-innocence-nu-gratis-pa-epic-games-store/427818/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427818/a_plague_tale_innocence_nu_gra/ Speed Brawl ocksåIdag är det torsdag och det betyder att Epic Games bjuder på nya gratisspel. Den här veckan är det kvalitetsberättelse i form av A Plague Tale: Innocence som erbjuds samt det ösiga och actionspäckade 2D-racern Speed Brawl. Spelen är tillgängliga precis nu och ni behöver bara klicka på länken här nere till vänster för att hitta godsakerna. I vanlig ordning kommer spelen finnas tillgängliga till torsdag nästa vecka 17:00 och då kommer nya titlar erbjudas.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/a-plague-tale-innocence-nu-gratis-pa-epic-games-store/427818/

Läs mer om epic games, a plague tale, innocence, speed brawl ]]>
Thu, 05 Aug 2021 17:15:00 +0200 https://feber.se/spel/a-plague-tale-innocence-nu-gratis-pa-epic-games-store/427818/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Mac-mjukvaran Kid Pix finns nu på webben]]> https://feber.se/mac/mac-mjukvaran-kid-pix-finns-nu-pa-webben/427810/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mac/art/427810/macmjukvaran_kid_pix_finns_nu_/ Party like it's 1989

Kid Pix var ett gammalt Mac-program som skulle lära barn att rita saker på datorn med hjälp av lekfulla verktyg. Programmet släpptes till Mac någon gång under 1989 men har nu portats till webben av en snubbe vid namn Vikrum Nijjar.

Webbversionen har allt originalprogrammet och du kan prova Kid Pix direkt i webbläsaren via länken nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mac/mac-mjukvaran-kid-pix-finns-nu-pa-webben/427810/

Läs mer om Kid Pix, Rita ]]>
Thu, 05 Aug 2021 17:00:00 +0200 https://feber.se/mac/mac-mjukvaran-kid-pix-finns-nu-pa-webben/427810/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Starliners rymdfärd försenas ytterligare]]> https://feber.se/vetenskap/starliners-rymdfard-forsenas-ytterligare/427813/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/427813/starliners_rymdfrd_frsenas_ytt/ Oklart när det hela kan bli av nuDet verkar inte vara mycket som går Boeings, NASAs och United Launch Alliances väg nu för tiden när det kommer till att skicka Starliner till rymden.

Efter det att man i förrgår ställde in uppskjutningen av Starliner har man nu rullat tillbaka ekipaget, bestående av Starliner-kapseln och en Atlas V-raket från ULA, till ULA:s Vertical Integration Facility (VIF) för en inspektion av farkosten. Exakt hur lång tid denna inspektion kommer att ta finns det inga uppgifter om. Det finns heller inget nytt datum för Starliners uppskjut till den internationella rymdstationen ISS.

Att skjuta upp farkoster till ISS kräver att det finns lediga platser både på startbanan på Cape Canaveral och en plats där farkosten kan docka på ISS. Framöver ser det rätt så tajt ut med detta och ArsTechnica skriver att Starliner bör skjutas upp som senast i mitten av den här månaden för att uppskjutningen inte ska sammanfalla med andra farkoster som är på väg till ISS.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/starliners-rymdfard-forsenas-ytterligare/427813/

Läs mer om rymden, iss, starliner, boeing, ula, oft-2, cst-100 ]]>
Thu, 05 Aug 2021 16:30:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/starliners-rymdfard-forsenas-ytterligare/427813/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[OS-finalen i fotboll får ny tid och plats]]> https://feber.se/film/os-finalen-i-fotboll-far-ny-tid-och-plats/427822/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/427822/osfinalen_i_fotboll_fr_ny_tid_/ Du slipper gå upp klockan 04:00 inattMindre än ett dygn innan det var dags för Sveriges damer att spela OS-final i fotboll meddelade ledningen för OS i Tokyo att man nu byter båda tid och plats för finalen.

Tanken var att finalen skulle spelas klockan 11:00 lokal tid på Tokyo Stadium. Istället kommer matchen att spelas klockan 21:00 på Yokohama Stadium, cirka en timmas bilväg från Tokyo. I finalen kommer Sverige att möta Kanada som besegrade USA i sin semifinal. USA vann för övrigt tidigare idag bronsmedalj efter att vunnit över Sveriges semifinal-motståndaren Australien.

Det här innebär att Sveriges damer slipper spela i stekande sol i den 30-gradiga hettan i Tokyo samt att de svenskar som vill se matchen live inte behöver stiga upp klockan 04:00 inatt för att göra det. Istället drar matchen igång klockan 14:00 svensk tid imorgon vilket kanske kan bli en skön start på helgen för alla fotbollsintresserade.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/os-finalen-i-fotboll-far-ny-tid-och-plats/427822/

Läs mer om olympiska spelen, fotboll, tokyo, yokohama ]]>
Thu, 05 Aug 2021 16:10:00 +0200 https://feber.se/film/os-finalen-i-fotboll-far-ny-tid-och-plats/427822/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[TikTok börjar testa Stories som försvinner efter 24 timmar]]> https://feber.se/mobil/tiktok-borjar-testa-stories-som-forsvinner-efter-24-timmar/427809/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/427809/tiktok_brjar_testa_stories_som/ Gör som alla andraDen kinesiska sociala-medietjänsten TikTok har nu börjat testa så kallade "Stories" på ett antal marknader rapporterar flera källor.

Precis som med Snapchat, Instagram Stories och liknande funktioner handlar det om temporära inlägg som försvinner 24 timmar från användarens flöde 24 timmar efter de publicerats. En talesperson för TikTok säger till Variety om att de nu testar inlägg som försvinner efter dygn:

"We’re always thinking about new ways to bring value to our community and enrich the TikTok experience. Currently we’re experimenting with ways to give creators additional formats to bring their creative ideas to life for the TikTok community."

Ni hittar lite skärmdumpar på TikTok Stories i den inbäddade tweeten här nedanför.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/tiktok-borjar-testa-stories-som-forsvinner-efter-24-timmar/427809/

Läs mer om tiktok, stories, bytedance, sociala medier ]]>
Thu, 05 Aug 2021 16:00:00 +0200 https://feber.se/mobil/tiktok-borjar-testa-stories-som-forsvinner-efter-24-timmar/427809/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Kinesiskt propagandanätverk avslöjat]]> https://feber.se/samhalle/kinesiskt-propagandanatverk-avslojat/427821/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/427821/kinesiskt_propagandantverk_avs/ Spred lögner på olika sociala medie-nätverkOrganisationen Centre for Information Resilience (CIR) har släppt en rapport där man säger sig ha identifierat ett kinesiskt propagandanätverk som genom ett hundratal sociala medie-konton försökt sprida desinformation.

Inläggen som spridits via de fejkade kontona på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube har bland annat attackerat Guo Wengui, en kinesisk företagsmagnat som lever i exil och är en uttalad kritiker till Kinas ledning. Dessutom har även forskaren och visselblåsaren Li-Meng Yan och Donald Trumps före detta strateg Steve Bannon förekommit i påverkanskampanjer från propagandanätverket.

Nätverket verkar främst ha försökt skapa opinion mot USA i olika frågor och spridit information där USA bland annat pekas ut för att inte bry sig om mänskliga rättigheter, något som Kina själva ofta får en hel del uppmärksamhet för. Ira Hubert, analytiker på företaget Graphika som tidigare i år avslöjade ett kinesiska propagandanätverk på YouTube säger om den nya rapporten från CIR:

"The network put out a steady mix of anti-US content, for example cheering US 'defeat' ahead of its withdrawal from Afghanistan and painting the US as a poor ally whose aid to India was inadequate during some of its worst months battling Covid."

Huruvida propagandanätverket är skapat på uppdrag av den kinesiska staten har CIR inte kunnat avgöra. Budskapen som spridits har dock haft likheter med sådant som ofta sprids av kinesiska medier skriver BBC.

De cirka 350 fejkade kontona som anses ha ingått i nätverket ska delvis ha varit konton som kapats från legitima användare såväl som konton som skapats med fejkade personuppgifter. De flesta av dessa ska nu vara raderade efter att CIR delat sin rapport med plattformarna där kontona verkade.

Ovan och nedan hittas lite bilder som spreds av det kinesiska propagandanätverket.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/kinesiskt-propagandanatverk-avslojat/427821/

Läs mer om kina, propaganda, desinformation ]]>
Thu, 05 Aug 2021 15:45:00 +0200 https://feber.se/samhalle/kinesiskt-propagandanatverk-avslojat/427821/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apex Legends snittar 13 miljoner spelare i veckan ]]> https://feber.se/spel/apex-legends-snittar-13-miljoner-spelare-i-veckan-/427808/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427808/apex_legends_snittar_13_miljon/ EA levererar rätt stabila spelarsiffrorEA levererade lite färska siffror och passade på att ge världen lite uppdatering gällande hur många som lirar gratisspelet Apex Legends. Under säsong 9 som pågått från början av maj och avslutades nyligen snittade spelet på 13 miljoner aktiva spelare i veckan, vilket är rätt imponerande och visar att spelet lever och frodas. EA meddelade även att de slagit nytt rekord med dagliga spelare under säsongen, men levererade inga specifika siffror.

Apex Legends är inte den enda av EA:s spelserier det går bra för. 31 miljoner exemplar av FIFA 21 har sålts och Mass Effect: Legendary Edition överträffade prognoserna.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/apex-legends-snittar-13-miljoner-spelare-i-veckan-/427808/

Läs mer om Apex legends, respawn ]]>
Thu, 05 Aug 2021 15:30:00 +0200 https://feber.se/spel/apex-legends-snittar-13-miljoner-spelare-i-veckan-/427808/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Google presenterar nya Nest-kameror]]> https://feber.se/pryl/google-presenterar-nya-nest-kameror/427819/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/427819/google_presenterar_nya_nestkam/ Håll koll på det smarta hemmetGoogle har presenterat lite nya övervakningskameror i sin Nest-serie vilka riktar sig till dem som vill kunna hålla koll på vad som händer i och utanför sitt smarta hem.

Det handlar bland annat om en ny version av Google Nest Doorbell, en batteridriven ringklocka med inbyggd kamera. Förutom ringklockan släpper Google tre nya Google Nest Cam. Google Nest Cam with floodlight är försedd med rörelsesensorer och strålkastare som lyser upp till exempel trädgårdem om någon går in på den. De övriga två kamerorna är nya versioner av Googles traditionella Nest-kameror där en är försedd med batteri och kan användas både inomhus och utomhus medan den som kopplas in på elnätet är tänkt att användas inomhus.

Nya Google Nest Doorbell kostar 2200 kronor, Google Nest Cam with floodlight kostar 3450 kronor, Google Nest Cam med batteri kostar 2300 kronor medan den traditionella Google Nest Cam kostar 1050 kronor. Ni hittar bilder såväl som några videoklipp på Googles nya Nest-kameror här nedanför.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/google-presenterar-nya-nest-kameror/427819/

Läs mer om google, nest, övervakningskameror ]]>
Thu, 05 Aug 2021 15:20:00 +0200 https://feber.se/pryl/google-presenterar-nya-nest-kameror/427819/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[My Friend Pedro: Ripe for Revenge ute nu till mobila enheter]]> https://feber.se/spel/my-friend-pedro-ripe-for-revenge-ute-nu-till-mobila-enheter/427820/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427820/my_friend_pedro_ripe_for_reven/ Svenskutvecklat pang pang i mindre formatIdag släpps det svenskutevcklade mobilspelet My Friend Pedro: Ripe for Revenge till iOS och Android. Spelet är precis som storasyskonet My Friend Pedro ett ösigt actionspel med fokus på rörelse, fast anpassat för en mindre skärm. I spelet får vi ta kontroll över din vän Pedro när han ska rädda sin familj, vilket tar honom igenom 37 nya banor där vi är tvungna att planera tillvägagångssätt för att ta kål på fiender på ett effektivt och snyggt sätt för att få snorhög poäng.

Länk till spelet har ni här nere till vänster.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/my-friend-pedro-ripe-for-revenge-ute-nu-till-mobila-enheter/427820/

Läs mer om my friend pedro, ripe for revenge, devolver digital ]]>
Thu, 05 Aug 2021 15:15:00 +0200 https://feber.se/spel/my-friend-pedro-ripe-for-revenge-ute-nu-till-mobila-enheter/427820/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[HBO Max börjar satsa på podcasts]]> https://feber.se/film/hbo-max-borjar-satsa-pa-podcasts/427806/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/427806/hbo_max_brjar_satsa_p_podcasts/ Kommer bland annat köra exklusiv Batman-podcast i sin appStreamingtjänsten HBO Max har inlett en satsning på podcasts vilket gör att de börjar konkurrera med till exempel Spotify och Apple, två giganter som sedan tidigare satsat mycket på podcasts.

HBO Max kommer bland annat att få ensamrätt att köra den kommande podcasten Batman: The Audio Adventures i sin app. I Batman: The Audio Adventures kommer lyssnarna att få följa dramatiserade berättelser om Batmans äventyr där Jeffrey Wright spelar Batman och Rosario Dawson spelar Batwoman.

Spotify har sedan tidigare inlett ett samarbete med DC Comics som inneburit att även de sänder en del superhjälte-podcasts, bland annat är tanken att man ska börja sända podcasten Batman Unburied någon gång i år.
Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/hbo-max-borjar-satsa-pa-podcasts/427806/

Läs mer om hbo max, batman, dc comics, podcast ]]>
Thu, 05 Aug 2021 15:00:00 +0200 https://feber.se/film/hbo-max-borjar-satsa-pa-podcasts/427806/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Snart kanske det går att se hur du ser ut bakom VR-headset]]> https://feber.se/pryl/snart-kanske-det-gar-att-se-hur-du-ser-ut-bakom-vr-headset/427804/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/427804/snart_kanske_det_gr_att_se_hur/ Facebook experimenterar liteFacebook Reality Labs har utvecklat en teknik som gör det möjligt att projicera en ansiktsbild av någon som använder ett VR-headset direkt på headsetet framsida.

Man kallar tekniken för "reverse passthrough VR" och på bilderna ovan och nedan kan ni se exempel på hur detta ser ut på experimentella VR-headset. Tekniken använder sig av kameror inuti i VR-headset som filmer användarens ansikte och sedan skickar detta vidare till skärmen eller skärmarna som finns på headsetet framsida.

Det här skulle kanske kunna vara användbart när VR-användare inte är inne i VR-upplevelser och indikera för omvärlden att användarna ser och hör vad som sker i den verkliga världen. Det kanske även skulle ge dem som kommunicerar med någon som använder ett VR-headset en trevligare(?) upplevelse då de kan få en slags ögonkontakt med användaren.

Facebook Reality Labs kommer att visa upp lite mer av sina experimentella reverse passthrough VR-headset under den stora datorgrafik-mässan SIGGRAPH som drar igång nästa vecka. Tills dess kan ni även kolla in ett demoklipp med det hela här nedanför.
Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/snart-kanske-det-gar-att-se-hur-du-ser-ut-bakom-vr-headset/427804/

Läs mer om virtual reality, vr-headset, facebook ]]>
Thu, 05 Aug 2021 14:30:00 +0200 https://feber.se/pryl/snart-kanske-det-gar-att-se-hur-du-ser-ut-bakom-vr-headset/427804/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En trailer för actionfilmen Kate]]> https://feber.se/film/en-trailer-for-actionfilmen-kate/427796/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/427796/en_trailer_fr_actionfilmen_kat/ Pang pang i JapanHär har vi den fösta trailern för Kate vilken är en kommande actionfilm från Netflix. I huvudrollen ser vi Mary Elizabeth Winstead (Huntress i Harley Quinn: Birds of Prey) som dödar en massa Yakuza-medlemmar för att reda ut vem som förgiftade henne.

Meticulous and preternaturally skilled, Kate is the perfect specimen of a finely tuned assassin at the height of her game. But when she uncharacteristically blows an assignment targeting a member of the yakuza in Tokyo, she quickly discovers she’s been poisoned, a brutally slow execution that gives her less than 24 hours to exact revenge on her killers. As her body swiftly deteriorates, Kate forms an unlikely bond with the teenage daughter of one of her past victims.

Förutom Mary Elizabeth Winstead kan man också se Woody Harrelson och Jun Kunimura i filmen som är regisserad av Cedric Nicolas-Troyan.

Kate har premiär den 10 september.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/en-trailer-for-actionfilmen-kate/427796/

Läs mer om Kate, Netflix ]]>
Thu, 05 Aug 2021 14:00:00 +0200 https://feber.se/film/en-trailer-for-actionfilmen-kate/427796/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Facebook förbättrar inställningsmenyn i appen]]> https://feber.se/mobil/facebook-forbattrar-installningsmenyn-i-appen/427805/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/427805/facebook_frbttrar_instllningsm/ Inte lika meckigt att hitta inställningarFacebooks inställningsmeny har alltid varit lite svåranvänd då den varit underligt uppbyggt och saker som borde vara lättillgängliga var gömda bakom massvis med menyer. Nu har Facebook styrt upp läget och släppt en uppdatering som inte bara fräschar upp inställningsmenyn, utan gör den betydligt mer lättnavigerad. Mer specifikt har antalet kategorier minskat rejält och funktioner är inte lika undangömda som de varit tidigare.

Uppdateringen har släppts till Android, iOS, mobilwebben och Facebook Lite.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/facebook-forbattrar-installningsmenyn-i-appen/427805/

Läs mer om facebook, app, inställningar ]]>
Thu, 05 Aug 2021 13:30:00 +0200 https://feber.se/mobil/facebook-forbattrar-installningsmenyn-i-appen/427805/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[PSVR2-detaljer påstås ha läckt ut]]> https://feber.se/spel/psvr2-detaljer-pastas-ha-lackt-ut/427801/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427801/psvr2detaljer_psts_ha_lckt_ut/ Från Sonys egna utvecklarkonferensTidigare i veckan sägs Sony ha visat upp det kommande VR-headsetet för PlayStation 5 under en konferens för utvecklare.

Rapporter från denna konferens säger att detta headset går under kodnamnet Next-gen VR (NGVR) och dess kotroller ska inte enbart kunna känna av om man håller fingrarna på kontrollen utan även hur lång ut man sträcker sina fingrar. Sony ska också ha nämnt att de eftersträvar att erbjuda något form av VR-stöd i framtida större spelsläpp likt vad Resident Evil 7 gjorde.

Headset sägs få två OLED-skärmar med 2000 x 2040 pixlar för varje öga vilket då blir 4K-upplösning sammanlagt. Headsetets Synfält ska också vara 110 grader vilket är tio grader mer än nuvarande PSVR.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/psvr2-detaljer-pastas-ha-lackt-ut/427801/

Läs mer om PlayStation 5, Sony, PlayStation VR ]]>
Thu, 05 Aug 2021 13:00:00 +0200 https://feber.se/spel/psvr2-detaljer-pastas-ha-lackt-ut/427801/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Asmongold tycker till om Final Fantasy XIV: A Realm Reborn]]> https://feber.se/spel/asmongold-tycker-till-om-final-fantasy-xiv-a-realm-reborn/427800/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427800/asmongold_tycker_till_om_final/ Lite lunchnörderiStreamern Asmongold har lagt en och annan timme på World of Warcraft, men nyligen bestämde han sig för att vända blicken mot Final Fantasy XIV: A Realm Reborn för att se vad det massiva multiplayerspelet hade att erbjuda. Nu har han släppt en ny video där han levererar sina åsikter om spelet. Och som han säger ungefär i mitten av videon efter han spoilat halva berättelsen: If you didn't want spoilers, you're probably already mad.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/asmongold-tycker-till-om-final-fantasy-xiv-a-realm-reborn/427800/

Läs mer om final fantasy xiv, a realm reborn, asmongold ]]>
Thu, 05 Aug 2021 12:30:00 +0200 https://feber.se/spel/asmongold-tycker-till-om-final-fantasy-xiv-a-realm-reborn/427800/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Snart kan du boka rum på Star Wars-hotell]]> https://tjock.se/passet/snart-kan-du-boka-rum-pa-star-wars-hotell/427811/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/passet/art/427811/snart_kan_du_boka_rum_p_star_w/ Men det kommer inte att bli billigt

Disney har släppt lite mer information som deras interaktiva hotellsatsning "Star Wars: Galactic Starcruiser" som kommer att öppna på Walt Disney World Resort utanför Orlando, Florida nästa år.

Det handlar om en reseupplevelse där gästerna inte bara bor på hotellet utan även kan delta i diverse Star Wars-relaterade aktiviteter ombord på "rymdkryssaren". Disney skriver om vad som inkluderas om man bokar in sig på "Star Wars: Galactic Starcruiser":

"Every Star Wars: Galactic Starcruiser vacation package includes a two-night stay in a well-appointed cabin or suite, meals (excluding alcoholic and specialty beverages) and the opportunity to live your Star Wars story through exclusive experiences, missions and activities. The vacation adventure also includes entry to Star Wars: Galaxy’s Edge—as well as the rest of Disney’s Hollywood Studios—for your planetary excursion to Batuu. Valet parking is also included."

Vistelsen på "Star Wars: Galactic Starcruiser" riktar sig dock inte till budgetresenärer. Ett dubbelrum för två personer kostar 4809 dollar, motsvarande cirka 41.300 kronor. För tre personer i ett rum blir kostnaden 5299 dollar (ca 45.600 kronor) och vill man vara fyra i ett rum kostar det 5999 dollar (ca 51.700 kronor).

Här nedan hittas en trailer för vad som väntar dem som bokar in sig på "Star Wars: Galactic Starcruiser".


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/passet/snart-kan-du-boka-rum-pa-star-wars-hotell/427811/

Läs mer om Star Wars Galactic Starcruiser, hotell, disney, Walt Disney World Resort ]]>
Thu, 05 Aug 2021 12:00:00 +0200 https://tjock.se/passet/snart-kan-du-boka-rum-pa-star-wars-hotell/427811/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[New York International Auto Show ställs in]]> https://feber.se/bil/new-york-international-auto-show-stalls-in/427799/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/427799/new_york_international_auto_sh/ För andra året i radBilmässan New York Auto Show har i år än en gång valt att gång ställa in årets mässa helt och hållet. Precis som förra året så flyttade man mässan från våren till augusti månad men precis som då så löper coronaviruset forfarande amok vilket då har gjort att man valt att inte genomföra mässan.

Detta så klart för att man vill ha en säker miljö för alla som deltar på mässan vilket man då inte kan göra med dagens coronasiffror.

Over the past few weeks, and especially within the last few days, circumstances have changed making it more difficult to create an event at the high standard that we and our clients expect.

Bilar som Jeep Grand Cherokee 4xe förväntades att visas upp på mässan så det återstår väl att se hur dessa bilar kommer presentras istället.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/new-york-international-auto-show-stalls-in/427799/

Läs mer om New York International Auto Show, Bilmässa, Bil, Mässa ]]>
Thu, 05 Aug 2021 11:30:00 +0200 https://feber.se/bil/new-york-international-auto-show-stalls-in/427799/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Amazon skjuter upp New World-släppet till 28 september]]> https://feber.se/spel/amazon-skjuter-upp-new-world-slappet-till-28-september/427797/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427797/amazon_skjuter_upp_new_worldsl/ Utvecklarna behöver mer tid för att finputsaAmazons kommande MMO New World skulle egentligen släppas 31 augusti, men utvecklarna har nu meddelat att de behöver lite mer tid för att finputsa upplevelsen. I stället siktar utvecklarna på att släppa spelet 28 september. Anledningen till detta är att en hel del feedback har trillat in i samband med det stängda betatestet och den extra tiden kommer användas för att fixa buggar, förbättra stabiliteten och göra New World till en allmänt bättre upplevelse.
Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/amazon-skjuter-upp-new-world-slappet-till-28-september/427797/

Läs mer om amazon, new world ]]>
Thu, 05 Aug 2021 11:00:00 +0200 https://feber.se/spel/amazon-skjuter-upp-new-world-slappet-till-28-september/427797/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[iOS 15 kan fixa linsbländning på fotografier]]> https://feber.se/mobil/ios-15-kan-fixa-linsblandning-pa-fotografier/427803/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/427803/ios_15_kan_fixa_linsblndning_p/ Slipp gröna punkter på dina bilderApple ser ut att utvecklat mjukvaran till iPhones kamera i kommande iOS 15 så att denna nu kan fixa till så kallad linsbländning på fotografier.

Det innebär att iPhone-användare framöver kanske kan slippa de små grönfärgade punkter som ibland kan dyka upp på bilder man tar under vissa förhållanden. Som synes på bilderna ovan så har linsbländningen (inringat) försvunnit från den ursprungliga bilden efter det att den efterbehandlats av iPhones Image Signal Processor (ISP).

iOS 15 rullar för tillfället i betaversion och kommer att släppas publikt till iPhone senare i höst.Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/ios-15-kan-fixa-linsblandning-pa-fotografier/427803/

Läs mer om ios 15, linsbländning, lens flare, iphone ]]>
Thu, 05 Aug 2021 10:45:00 +0200 https://feber.se/mobil/ios-15-kan-fixa-linsblandning-pa-fotografier/427803/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[A Clockwork Orange släpps på 4K HDR Blu-ray]]> https://feber.se/film/a-clockwork-orange-slapps-pa-4k-hdr-blu-ray/427788/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/427788/a_clockwork_orange_slpps_p_4k_/ Stanley Kubricks klassiker kommer i nytt format den 20 septemberA Clockwork Orange är en film. Regisserad av en person, Stanley Kubrick. Den kom under 1970-talet. Den spelades in på film med en kamera som tar många bilder i rad. Bilderna spelas sedan upp i en snabb hastighet. Det ger intrycket att bilderna rör sig på sig, precis som när du ser saker hända i verkligheten med dina ögon. Ögonen som är placerade i ditt huvud och är anslutna till din hjärna, som också finns i ditt huvud, som också kallas kranium eller skalle.

Filmen får nu alltså ett nysläpp i form av en Blu-ray med 4K och HDR. Den nya versionen av filmen ska ha arbetats på av Warner Bros. Motion Picture Imaging tillsammans med Kubricks högra hand Leon Vitali. Jag har lyckats hitta filmen hos Cdon och Discshop. Releasedatum är 20 september.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/a-clockwork-orange-slapps-pa-4k-hdr-blu-ray/427788/

Läs mer om blu-ray, film, 4k hdr ]]>
Thu, 05 Aug 2021 10:30:00 +0200 https://feber.se/film/a-clockwork-orange-slapps-pa-4k-hdr-blu-ray/427788/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Cirka 30 vattenskoterförare bötfällda efter ny lagstiftning]]> https://feber.se/samhalle/cirka-30-vattenskoterforare-botfallda-efter-ny-lagstiftning/427802/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/427802/cirka_30_vattenskoterfrare_btf/ Efter att polisen fått nya möjligheter att bötfälla på platsSveriges Radio rapporterar att cirka 30 personer bötfälldes under förra månaden efter att polisen fått nya möjligheter att bötfälla förare av vattenskotrar direkt på plats.

Från och med 1 juli har polisen möjlighet att bötfälla vattenskoterförare direkt om de anser att förarna betett sig hänsynslöst under sin framfärd. Mikael Olofsson från Sjöpolisen i Stockholm säger till Ekot att han personligen trodde att det skulle bli fler bötfällningar under månaden. Att så inte blev fallet tror han beror på att information om den nya lagen spridit sig snabbt bland vattenskoterförare.

De flesta av böterna utfärdades av Sjöpolisen i Stockholm och Göteborg skriver Ekot.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/cirka-30-vattenskoterforare-botfallda-efter-ny-lagstiftning/427802/

Läs mer om vattenskoter, böter, polisen ]]>
Thu, 05 Aug 2021 10:15:00 +0200 https://feber.se/samhalle/cirka-30-vattenskoterforare-botfallda-efter-ny-lagstiftning/427802/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ghost of Tsushima: Legends släpps som fristående spel]]> https://feber.se/spel/ghost-of-tsushima-legends-slapps-som-fristaende-spel/427795/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427795/ghost_of_tsushima_legends_slpp/ 200 pix för att leka samuraj med vännerGhost of Tsushima släpptes för ett år sedan och spelet var en rackarns trevlig upplevelse som verkligen inte behövdes byggas ut med något. Sedan överraskade Sucker Punch under hösten med att släppa ett multiplayer-läge vid namn Legends där du och tre andra spelare fick slåss mot horder av fiender samt ta del av en raid. Nu har utvecklarna meddelat att Legends kommer släppas som fristående spel och folk som inte vill ta del av den fenomenala storyn kommer kunna lägga vantarna på Legends för runt 200 kronor från och med 3 september.

Inte nog med att spelläget kommer bli tillgängligt som fristående titel, utan det kommer även byggas ut med nya godsaker. Bland annat Rivals där två lag får slåss mot horder av fiender för att få valutan Magatama, vilket kan spenderas på att försvåra för motståndarlaget att kasta förbannelser på fiendelaget, skjuta med Hwacha-kanoner och lite annat smått och gott. När ett lag spenderat nog med Magatama låser du upp den sista vågen fiender och det lag som klarar denna våg först vinner rundan.

Själva uppdateringarna kommer läggas till i spelet 20 augusti, vilket är samtidigt som Director's Cut-versionen släpps.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/ghost-of-tsushima-legends-slapps-som-fristaende-spel/427795/

Läs mer om ghost of tsushima, legends, sucker punch ]]>
Thu, 05 Aug 2021 10:00:00 +0200 https://feber.se/spel/ghost-of-tsushima-legends-slapps-som-fristaende-spel/427795/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Disney visar upp sin Joe Biden-robot]]> https://feber.se/pryl/disney-visar-upp-sin-joe-biden-robot/427793/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/427793/disney_visar_upp_sin_joe_biden/ Tar plats i Walt Disney World Hall of PresidentsIgår visade Disney upp sitt senaste tillskott bland amerikanska presidenter som finns representerade i deras så kallade "Hall of Presidents" på Walt Disney World i Orlando, Florida.

Det handlar om en så kallade animatronik-robot som kan röra sin överkropp samtidigt som den "talar" förinspelade meddelanden. Biden-roboten har fått en framträdande plats bland samlingen presidenter och syns längst fram med några av USA:s mest kända presidenter genom tiderna.

Roboten som efterliknar USA:s förre president Donald Trump har efter det att "BidenBot" gjort premiär intagit en lite mer undanskymd plats i det bakre ledet av presidenter. Ni kan kolla in BidenBot, TrumpBot och de andra robot-presidenterna i klippet här ovanför.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/disney-visar-upp-sin-joe-biden-robot/427793/

Läs mer om robotar, animatronik, joe biden, president, disney ]]>
Thu, 05 Aug 2021 09:30:00 +0200 https://feber.se/pryl/disney-visar-upp-sin-joe-biden-robot/427793/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Svenska Embracer Group köper ytterligare sju spelstudior]]> https://feber.se/spel/svenska-embracer-group-koper-ytterligare-sju-spelstudior/427792/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427792/svenska_embracer_group_kper_yt/ Bland annat Duke Nukem-skaparna 3D RealmsEmbracer Group fortsätter omfamna spelutvecklare runt om i världen. Nu har bolaget meddelat att ytterligare sju spelstudior har köpts upp och lagts under Embracers olika dotterbolag. Mer specifikt handlar det om 3D Realms, Ghost Ship Games, Slipgate Ironworks, Force Field, Easy Trigger, Digixart och Crazy Labs. Utöver detta har även ett merchbolag vid namn Grimfrost köpts upp, vilket lär användas för att kränga Valheim-merch då de fokuserar på vikingaprylar av olika slag. Den totala prislappen landade på 315 miljoner dollar.

3D Realms och Slipgate Ironworks kommer nu jobba under Saber Interactive, Force Field och Digixart går till Koch samt Ghost Ship Games och Easy Trigger hamnar under Coffee Stain.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/svenska-embracer-group-koper-ytterligare-sju-spelstudior/427792/

Läs mer om embracer group, 3d realm, Ghost Ship Games ]]>
Thu, 05 Aug 2021 09:00:00 +0200 https://feber.se/spel/svenska-embracer-group-koper-ytterligare-sju-spelstudior/427792/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Facebook stänger av forskare som granskar tjänsten]]> https://feber.se/internet/facebook-stanger-av-forskare-som-granskar-tjansten/427791/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/427791/facebook_stnger_av_forskare_so/ Anser att forskarna bröt mot myndigheters reglerFacebook har stängt av kontona för ett antal forskare från New York University efter att dessa granskat hur Facebook används för att sprida desinformation om bland annat covid-19.

De nu avstängda forskarna har bland annat utvecklat verktyget Ad Observer, en plugin som låter Facebook-användare dela med sig av information om vilka annonser som Facebook visar för dem. Detta anser Facebook strider mot den amerikanska myndighetens FTC regler som reglerar hur användardata från Facebook får delas.

Många bedömare anser att Facebooks hänvisning till FTC:s regler är skitsnack då dessa är framtagna för att reglera hur Facebook delar användarnas data, inte hur användarna själva väljer att dela denna. Laura Edelson, en av de nu avstängda forskarna, säger:

"Facebook is silencing us because our work often calls attention to problems on its platform. Worst of all, Facebook is using user privacy, a core belief that we have always put first in our work, as a pretext for doing this."

I sitt arbete med att granska Facebooks annonser har forskarna flera gånger hittat annonser som bryter mot Facebooks egna regler, bland annat genom att sprida desinformation om covid-19. Facebook har fått motta massiv kritik för att forskarna nu stängts av från tjänsten och Jessica González från organisationen Free Press säger till Gizmodo:

"Unfortunately this is only the latest in a series of brazen Facebook maneuvers to hide how its business model is harming people and our democracy. It’s unacceptable. Facebook has dodged civil rights leaders, activists, shareholders, academics and even lawmakers who are trying to hold the company accountable for its hate and lie profiteering and other abuses. As we fight the pandemic, attacks on our democracy and white supremacy we need more of the type of research the NYU Cybersecurity and Democracy team was conducting, not more self-interested tactics from Facebook."


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/facebook-stanger-av-forskare-som-granskar-tjansten/427791/

Läs mer om facebook, desinformation, vaccin, ad observer ]]>
Thu, 05 Aug 2021 08:30:00 +0200 https://feber.se/internet/facebook-stanger-av-forskare-som-granskar-tjansten/427791/?utm_source=rss&utm_medium=feed