https://feber.se Feber.se sv Sun, 17 Jan 2021 13:25:05 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) Netsu AB. All rights reserved. Feber <![CDATA[Pilotavsnittet för The Last of Us har fått en regissör]]> https://feber.se/film/pilotavsnittet-for-the-last-of-us-har-fatt-en-regissor/420383/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/420383/pilotavsnittet_fr_the_last_of_/ Kantemir Balagov heter han

I dag stod det klart att den ryska regissören Kantemir Balagov kommer regissera pilotavsnittet för HBO-serien The Last of Us som då är baserat på spelet med samma namn.

Kantemir är nog mest känd för filmen Beanpole från 2019 (trailer nedan) och har generellt en visuell stil som säkert kommer passa serien väldigt bra.

Något premiärdatum för serien finns inte ännu.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/pilotavsnittet-for-the-last-of-us-har-fatt-en-regissor/420383/

Läs mer om The Last of Us, HBO, Kantemir Balagov ]]>
Sun, 17 Jan 2021 13:00:00 +0200 https://feber.se/film/pilotavsnittet-for-the-last-of-us-har-fatt-en-regissor/420383/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apple sätter stopp för sidladdning på Apple Silicon]]> https://feber.se/mac/apple-satter-stopp-for-sidladdning-pa-apple-silicon/420387/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mac/art/420387/apple_stter_stopp_fr_sidladdni/ StörigtEn kul grej med Apple Silicon är att de kan köra iOS-appar så länge de är tillgängliga i Mac App Store. Men även appar som inte finns i den butiken har gått att köra på datorna genom sidladdning via verktyg som iMazing.

Men nu verkar det vara slut på det roliga då 9to5Mac rapporterar att det inte längre kommer vara möjligt att sidladda appar på M1 Macar, även om de finns tillgängliga på iOS. Ny kod i MacOS 11.2 beta förhindrar tydligen detta vilket innebär att utvecklare måste slänga upp sina appar i Mac App Store om de nu vill att de ska användas på dator. Det är ju inte alltid det finns motivation för utvecklarna att göra det och därför är det ju lite störigt att man inte kommer kunna göra det på egen hand längre.

Värt att nämna dock är att appar som man redan har sidladdat in på datorn innan denna uppdatering fortsätter att fungera enligt 9to5Mac.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mac/apple-satter-stopp-for-sidladdning-pa-apple-silicon/420387/

Läs mer om Mac, Apple, M1 ]]>
Sun, 17 Jan 2021 12:00:00 +0200 https://feber.se/mac/apple-satter-stopp-for-sidladdning-pa-apple-silicon/420387/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Cyberpunk 2077 började inte utvecklas förrän 2016]]> https://feber.se/spel/cyberpunk-2077-borjade-inte-utvecklas-forran-2016/420386/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/420386/cyberpunk_2077_brjade_inte_utv/ Förklarar en delSpeljournalisten Jason Schreier har gjort en ordentlig djupdykning i utvecklingen av Cyberpunk 2077. Han pratade med 20 nuvarande och före detta CD Projekt RED-anställda för att försöka reda ut hur släppet kunde bli så fel, framför allt då konsolversionerna.

Bland annat kom det fram att även om spelet tillkännagavs redan 2012 och fick en trailer 2013 började utvecklingen av spelet inte dra igång på allvar förrän under 2016. Då var det fortfarande inte heller helt klart om spelet skulle spelas ur ett förstapersons- eller tredjepersonsperspektiv.

Det nämns också att E3-demot från 2018 (klippet ovan) var nästan helt falskt då utvecklaren inte ännu kodat de underliggande spelsystemen och att mycket av det som visades i demot inte fanns i slutprodukten. Utvecklare som Jason talade med sa också att de kände att utvecklingen av demot var ett slöseri med tid, tid som borde ha gått för att utveckla själva spelet.

Under E3 2019 blev det klart att spelet skulle släppas den 16 april 2020 något som, enligt rapporten, förvånade många anställda då de internt ansåg att spelet var väldigt långt ifrån redo för släpp. Enligt några anställda så förväntade de sig inte att spelet skulle vara klart förrän 2022 och började internt skapa memes om att spelet skulle bli försenat.

Utvecklare pratade också om att de jobbade upp till 13 timmar om dagen fem dagar i veckan. En av dem som Jason pratade med sa att han hade vänner som förlorade sina familjer på grund av dessa enorma övertidstimmarna. En utvecklare sa också att när de sa till sin gruppledare att de inte ville jobba övertid, vilket chefen hade sagt var ok. Men att han då fick svaret att det var ok att inte jobba övertid men att någon av hans kollegor då måste jobba ännu mer för att kompensera för denna "förlorade" tid.

Kort efter denna artikel publicerades kom studiochefen för CD Project RED, Adam Badowski, ut med ett längre inlägg på Twitter där han bemötte några av punkterna. Bland annat att spelets E3-demo inte alls innehöll några falskheter dock nämnde han inget om de galna arbetstimmarna.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/cyberpunk-2077-borjade-inte-utvecklas-forran-2016/420386/

Läs mer om cyberpunk 2077, cd projekt red ]]>
Sun, 17 Jan 2021 11:00:00 +0200 https://feber.se/spel/cyberpunk-2077-borjade-inte-utvecklas-forran-2016/420386/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nytt premiärdatum för Godzilla vs. Kong]]> https://feber.se/film/nytt-premiardatum-for-godzilla-vs-kong/420382/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/420382/nytt_premirdatum_fr_godzilla_v/ Släpps redan den 26 marsDen kommande monsterfilmen Godzilla vs. Kong har nu fått ett nytt premiärdatum och det är den 26 mars. Det är nästan två månader tidigare än förväntat då det tidigare premiärdatumet var den 21 maj.

Precis som vi tidigare rapporterat kommer filmen ha premiär på streamingtjänsten HBO Max samtidigt som öppna biografer.

Vad Godzilla vs. Kong kommer ha för handling känns väl inte direkt relevant så länge vi får se dessa två monster slåss med varandra. Förutom Godzilla och King Kong kommer vi i filmen få se Millie Bobby Brown, Julian Dennison, Jessica Henwick, Kyle Chandler samt Alexander Skarsgård.

Någon ordentlig trailer finns inte än men en liten miniglimt kan man få i HBO Max-reklamen ovan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/nytt-premiardatum-for-godzilla-vs-kong/420382/

Läs mer om Godzilla vs. Kong, HBO Max, Warner Bros. ]]>
Sun, 17 Jan 2021 10:00:00 +0200 https://feber.se/film/nytt-premiardatum-for-godzilla-vs-kong/420382/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[WhatsApp skjuter upp sitt nya användaravtal]]> https://feber.se/internet/whatsapp-skjuter-upp-sitt-nya-anvandaravtal/420380/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/420380/whatsapp_skjuter_upp_sitt_nya_/ Med tre månaderFör någon vecka sedan uppdaterade den Facebook-ägda meddelandetjänsten WhatsApp sitt användaravtal och började kräva att deras användarna ska acceptera att deras data delas med Facebook om de vill fortsätta använda appen.

Detta gjorde vissa av tjänstens användare inte helt nöjda och ledde också till att meddelandetjänsterna Telegram samt Signal fick miljontals nya användare.

Hur som helst skulle detta användaravtal böra gälla från och med den 8 februari. Men WhatsApp skrev nyligen på sin officiella blogg att många av deras användare hade hört av sig att de är förvirrade vad som egentligen gäller. Därför har de nu bestämt sig för att senarelägga denna deadline för användaravtalet med tre månader.

De var också tydliga med att säga att alla meddelanden som skickas samt alla samtal som sker via WhatsApp fortfarande kommer vara totalsträckskrypterade och aldrig något som de kommer ta del av. De klargjorde också att de aldrig kan se din delade position och att de inte heller kommer dela dina kontakter med Facebook.

Du kan läsa hela blogginlägget via länken nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/whatsapp-skjuter-upp-sitt-nya-anvandaravtal/420380/

Läs mer om WhatsApp, Facebook, Android, iOS ]]>
Sun, 17 Jan 2021 09:00:00 +0200 https://feber.se/internet/whatsapp-skjuter-upp-sitt-nya-anvandaravtal/420380/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apple sägs designa om iMac]]> https://feber.se/mac/apple-sags-designa-om-imac/420378/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mac/art/420378/apple_sgs_designa_om_imac/ På tiden!Den här helgen dök det upp en hel klase med Apple-rykten vilket ju alltid är kul. Under gårdagen rapporterade vi bland annat om att de potentiellt hade en premiumtjänst på gång för podcasts samt en fingeravtrycksläsare för årets iPhones.

Den här helgen florerade också ryktet att Apple planerar att designa om sin iMac helt och hållet. Än en gång är det Bloomberg som skvallrar och skriver att Apple kommer ersätta Intel iMac-serien med två nya modeller (21,5 och 27 tum) med Apple Silicon. De skriver också att designen på dessa nya modeller kommer var mer lika Apples Pro Display XDR-skärmar än iMacen vi kan köpa i dag.

Något släppfönster har dock ej angivits så den som lever får väl se.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mac/apple-sags-designa-om-imac/420378/

Läs mer om iMac, Mac, Apple, Bloomberg ]]>
Sun, 17 Jan 2021 08:00:00 +0200 https://feber.se/mac/apple-sags-designa-om-imac/420378/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apple kan ha en premiumtjänst för podcasts på gång]]> https://feber.se/mac/apple-kan-ha-en-premiumtjanst-for-podcasts-pa-gang/420377/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mac/art/420377/apple_kan_ha_en_premiumtjnst_f/ Där ser manThe Information rapporterar att Apple har planer på att lansera en premiumtjänst för podcasts. Denna idé är ju inte direkt något nytt då flera andra podcast-tjänster har eller planerar liknande grejer.

Om detta nu blir av för Apple så skulle det i så fall ge betalande användare tillgång till exklusiva podcasts och bonusmaterial. Tydligen ska de redan ha tagit kontakt med flertalet potentiella samarbetspartners.

När denna tjänst i så fall skulle kunna lanseras är oklart för tillfället.Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mac/apple-kan-ha-en-premiumtjanst-for-podcasts-pa-gang/420377/

Läs mer om Apple, Premium, Podcast ]]>
Sat, 16 Jan 2021 17:00:00 +0200 https://feber.se/mac/apple-kan-ha-en-premiumtjanst-for-podcasts-pa-gang/420377/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En trailer för Willy’s Wonderland]]> https://feber.se/film/en-trailer-for-willys-wonderland/420375/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/420375/en_trailer_fr_willys_wonderlan/ Filmen där Nicolas Cage slåss mot animatroniska djurI går fick vi den första trailern för den kommande filmen Willy’s Wonderland vilket är den något Five Nights at Freddy’s-inspirerade filmen som handlar om en vaktmästare som strider mot animatroniska djur i en övergiven restaurang.

I huvudrollen ser vi Nicholas Cage och man kommer kunna se den via diverse VOD-tjänsten från den 12 februari.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/en-trailer-for-willys-wonderland/420375/

Läs mer om Willy’s Wonderland, Nicolas Cage ]]>
Sat, 16 Jan 2021 16:00:00 +0200 https://feber.se/film/en-trailer-for-willys-wonderland/420375/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Peach’s Castle som GoldenEye-bana]]> https://feber.se/spel/peachs-castle-som-goldeneye-bana/420376/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/420376/peachs_castle_som_goldeneyeban/ Ja, varför inte?Ett gäng entusiaster har återskapat Peach’s Castle som GoldenEye 007-bana. Hela grejen är rätt ambitiös så det inte bara är en enkel flerspelarkarta utan även en med olika uppdrag om man vill spela själv.

Om du vill prova detta själv så kan hittar man instruktioner till emulatorn här och nedladdningen av filerna hittar man via länken nedan.

Lite mer gameplay från denna bana kan ses i klippet nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/peachs-castle-som-goldeneye-bana/420376/

Läs mer om Super Mario 64, GoldenEye 007 ]]>
Sat, 16 Jan 2021 15:00:00 +0200 https://feber.se/spel/peachs-castle-som-goldeneye-bana/420376/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Canon lanserar interaktiv sajt för sin CE-SAT-1-satellit]]> https://feber.se/vetenskap/canon-lanserar-interaktiv-sajt-for-sin-ce-sat-1-satellit/420373/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/420373/canon_lanserar_interaktiv_sajt/ Den som fotograferar jorden med en 5D Mark IIIFör dryga tre år sedan skickade Canon upp sin lilla satellit CE-SAT-1 som hade en modifierad 5D Mark III i sig. Satelliten tar bilder på jorden med hjälp av ett Cassegrain-teleskop och nu kan du få ett smakprov på hur dessa bilder ser ut.

Canon lanserade nämligen en interaktiv sajt där du kan hoppa mellan olika platser på jorden och ta bilder. Det är dock tyvärr endast färdiga bilder man kan leka med så tyvärr kan man inte kolla in vad grannen håller på med. Men hur som helst ger sajten en god inblick i hur denna relativt enkla satellit fungerar och hur bra bilder den faktiskt tar.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/canon-lanserar-interaktiv-sajt-for-sin-ce-sat-1-satellit/420373/

Läs mer om Canon, Satellit, Rymden ]]>
Sat, 16 Jan 2021 14:00:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/canon-lanserar-interaktiv-sajt-for-sin-ce-sat-1-satellit/420373/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Årets iPhone sägs få fingeravtrycksläsare]]> https://feber.se/mobil/arets-iphone-sags-fa-fingeravtryckslasare/420372/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/420372/rets_iphone_sgs_f_fingeravtryc/ Och kanske får vi i framtiden en med vikbar skärmBloomberg rapporterar att årets iPhone-modell kommer ha en fingeravtrycksläsare direkt i skärmen. Fingeravtrycksläsare är ju inte direkt något nytt Apple redan hade det i 2013 med sin iPhone 5S men relegerade också det några år senare för Face ID.

Men enligt Bloomberg är fingeravtrycksläsaren något som kommer att komma tillbaka dock inte som Face ID-ersättare utan som komplement. Som vi nämnde ovan så påstår rapporten att fingeravtrycksläsaren kommer vara direkt på skärmen vilket ju numera är ganska standard på andra telefoner med denna teknologi.

I samma rapport skriver Bloomberg också att Apple håller på att testa vikbara skärmar och antyder att detta kan vara en indikation på att Apple också kan erbjuda en vikbar telefon i framtiden.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/arets-iphone-sags-fa-fingeravtryckslasare/420372/

Läs mer om Apple, iPhone, fingeravtrycksläsare ]]>
Sat, 16 Jan 2021 13:00:00 +0200 https://feber.se/mobil/arets-iphone-sags-fa-fingeravtryckslasare/420372/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En trailer för S02 av For All Mankind]]> https://feber.se/film/en-trailer-for-s02-av-for-all-mankind/420370/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/420370/en_trailer_fr_s02_av_for_all_m/ Den där rymdserien på Apple TV+Här har vi en trailer för den andra säsongen av Ronald D. Moores rymdserie For All Mankind. Serien utspelar sig i en kontrafaktisk historia där rymdkapplöpningen bara fortsatte och ledde till seriösa konflikter.

For All Mankind återvänder till Apple TV+ den 19 februari.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/en-trailer-for-s02-av-for-all-mankind/420370/

Läs mer om Apple TV+, For All Mankind, Apple, Joel Kinnaman ]]>
Sat, 16 Jan 2021 12:00:00 +0200 https://feber.se/film/en-trailer-for-s02-av-for-all-mankind/420370/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Reasonance visar upp trådlös tv]]> https://feber.se/pryl/reasonance-visar-upp-tradlos-tv/420371/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/420371/reasonance_visar_upp_trdls_tv/ Xorosho!Den ryska startupen Reasonance visade under CES upp en tv som är helt trådlös. Det innebär alltså inga sladdar för något, inte ens ström.

Tvn som Reasonance visade upp var väl inte direkt jättevacker men det är ju en prototyp trots allt. Strömmen skickas mellan en sändaren och mottagare som man kan ha upp till en meters avstånd mellan. Men som man kan se i klippet ovan är det nog inget någon just nu vill ha istället för dagens tunna apparater. Men teknik förbättras ju alltid med tiden så kanske är detta en lösning vi kan se ett antal år i framtiden.

Reasonance har redan patent på tekniken i Ryssland och har ansökt om patent runtom i världen.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/reasonance-visar-upp-tradlos-tv/420371/

Läs mer om Reasonance, Ryssland, TV ]]>
Sat, 16 Jan 2021 11:00:00 +0200 https://feber.se/pryl/reasonance-visar-upp-tradlos-tv/420371/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Dramat i Knutby blir dokumentärserie]]> https://feber.se/film/dramat-i-knutby-blir-dokumentarserie/420369/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/420369/dramat_i_knutby_blir_dokumentr/ Knutby: I blind troKnutby: I blind tro är en kommande dokumentärserie i sex avsnitt av Anton Berg, Martin Johnson (båda från podcasten Spår) och Henrik Georgsson. Under dessa sex avsnitt ska vi få oss en bättre bild av vad som egentligen hände den där januarinatten 2004 när en ung kvinna mördades och hennes granne skottskadades.

Knutby-fallet kom att bli ett av de största brottsfallen i svensk historia men trots erkännanden samt fällande domar har mycket förblivit osagt, outrett och många pusselbitar har saknats. Efter att församlingen upplöstes har flera tidigare medlemmar vittnat om den fysiska och psykiska misshandel de utsatts för, vilket ledde fram till rättegången i fjol.

Knutby: I blind tro kommer sändas på HBO Nordic någon gång under våren 2021.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/dramat-i-knutby-blir-dokumentarserie/420369/

Läs mer om Knutby, HBO Nordic, Knutby: I blind tro ]]>
Sat, 16 Jan 2021 10:00:00 +0200 https://feber.se/film/dramat-i-knutby-blir-dokumentarserie/420369/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Huawei vill identifiera uigurer]]> https://feber.se/samhalle/huawei-vill-identifiera-uigurer/420368/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/420368/huawei_vill_identifiera_uigure/ Har ansökt om patent för detFörra året blev det känt att Huawei hade tagit fram teknik som skulle kunna användas för så kallad rasprofilering. Den tekniken skulle kunna användas för att identifiera uigurer vilket är den etniska minoriteten i Kina som förtrycks av landets myndigheter. Huawei så då att det enbart handlade om ett test och lovade då att ändra sin patentansökan.

Men nu skriver analysfirman IPVM i en ny rapport att Huawei har tagit patent på teknik som ska kunna känna igen uigurer. Patenten som lämnats in ska känna igen raser generellt och uigurerna anges specifikt som en av folkslagen som kan kunna identifieras igen med hjälp av tekniken.

Även kinesiska Megvii har tagit fram teknik som ska kunna känna igen uigurer.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/huawei-vill-identifiera-uigurer/420368/

Läs mer om Huawei, Megvii, Kina, uigurer ]]>
Sat, 16 Jan 2021 09:00:00 +0200 https://feber.se/samhalle/huawei-vill-identifiera-uigurer/420368/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Schackmästare snackar finalmatchen i Queen's Gambit]]> https://feber.se/spel/schackmastare-snackar-finalmatchen-i-queens-gambit/420358/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/420358/schackmstare_snackar_finalmatc/ Lite eftermiddagsnörderi med Magnus CarlsenNorska stormästaren i schack, Magnus Carlson, har gjort en video tillsammans med Netflix där han kommenterar händelser i schackserien The Queen's Gambit, som för tillfället går att se på Netflix. Mer specifikt hamnar finalmatchen mellan Beth Harmon och Vasily Borgov under luppen.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/schackmastare-snackar-finalmatchen-i-queens-gambit/420358/

Läs mer om queen's gambit, magnus carlsen, netflix ]]>
Fri, 15 Jan 2021 20:00:00 +0200 https://feber.se/spel/schackmastare-snackar-finalmatchen-i-queens-gambit/420358/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[IO Interactive snackar berättelsen i Hitman-serien]]> https://feber.se/spel/io-interactive-snackar-berattelsen-i-hitman-serien/420357/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/420357/io_interactive_snackar_berttel/ Sista delen i World of Assassination-trilogin släpps på onsdagPå onsdag är det dags att kasta oss in i mördarsimulatorn Hitman 3. Spelet kommer avsluta berättelsen i World of Assassination-trilogin som drog igång med rebooten av Hitman 2016. IO Interactive har släppt en ny video om just berättelsen i trilogin och i den får vi reda på hur det varit att bygga världen kring 47:s äventyr.

20 januari släpps Hitman 3 till PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Stadia och Switch.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/io-interactive-snackar-berattelsen-i-hitman-serien/420357/

Läs mer om hitman 3, io interactive ]]>
Fri, 15 Jan 2021 19:00:00 +0200 https://feber.se/spel/io-interactive-snackar-berattelsen-i-hitman-serien/420357/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Första bilderna från nya Mortal Kombat-filmen]]> https://feber.se/film/forsta-bilderna-fran-nya-mortal-kombat-filmen/420364/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/420364/frsta_bilderna_frn_nya_mortal_/ Med Joe Taslim som Sub-ZeroEW slängde nyss upp de första bilderna från den nya Mortal Kombat-filmen som ska ha premiär på HBO Max den 16 april. På bilden ovan kan man se Joe Taslim som Bi-Han (om sen blir Sub-Zero) och via länken nedan hittar man fler bilder på karaktärer som Liu Kang, Scorpion, Kano samt Sonya Blade.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/forsta-bilderna-fran-nya-mortal-kombat-filmen/420364/

Läs mer om Mortal Kombat, HBO Max ]]>
Fri, 15 Jan 2021 18:40:00 +0200 https://feber.se/film/forsta-bilderna-fran-nya-mortal-kombat-filmen/420364/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Trailer för I Care a Lot]]> https://feber.se/film/trailer-for-i-care-a-lot/420363/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/420363/trailer_fr_i_care_a_lot/ Rosamund Pike lurar äldreI thrillerkomedin I Care a Lot får vi träffa Marla Grayson som spelas av Rosamund Pike. Hon livnär sig på att lura äldre genom att få domare att utse henne till deras förmyndare. Men det blir lite svettigt när det visar sig att hennes senaste offer är kopplad till en väldigt mäktig gangster. I rollerna ser vi även Eiza González, Dianne Wiest och Peter Dinklage. Kommer till Amazon Prime den 19 februari.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/trailer-for-i-care-a-lot/420363/

Läs mer om I Care a Lot, trailer, Rosamund Pike, film ]]>
Fri, 15 Jan 2021 18:20:00 +0200 https://feber.se/film/trailer-for-i-care-a-lot/420363/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ecurie Ecosse återskapar Jaguar C-Type]]> https://feber.se/bil/ecurie-ecosse-aterskapar-jaguar-c-type/420354/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/420354/ecurie_ecosse_terskapar_jaguar/ Vacker kärra!

Ecurie Ecosse är ett skotskt racingstall som grundades av David Murray och Wilkie Wilkinson i Edinburgh 1952. Stallet är mest känt för att ha vunnit Le Mans 24-timmars två år i rad - 1956 och 1957. Nu presenterar de en återskapad version av klassikern Jaguar C-Type som kommer att byggas i sju stycken exemplar. Chassiet och karossen kommer att byggas för hand och under huven kommer det att sitta en rak sexa från Jaguar. Den har borrats upp till 4,2 liter och ska ge runt 300 hästar. Större bromsar kommer att monteras för att kunna stoppa den snabba bilen lite bättre.

En bil är klar hittills och det är den vi ser här. När resterande ska vara klara och vad de kostar framgår inte just nu. Läs mer på länken nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/ecurie-ecosse-aterskapar-jaguar-c-type/420354/

Läs mer om Ecurie Ecosse, Jaguar, Jaguar C-Type, återskapad ]]>
Fri, 15 Jan 2021 18:00:00 +0200 https://feber.se/bil/ecurie-ecosse-aterskapar-jaguar-c-type/420354/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ubisoft skjuter upp släppet av Riders Republic]]> https://feber.se/spel/ubisoft-skjuter-upp-slappet-av-riders-republic/420344/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/420344/ubisoft_skjuter_upp_slppet_av_/ Vi får vänta lite till på det radikala extremsportspeletUbisofts nya extremsportspel från Steep-utvecklarna skulle egentligen släppas 25 februari, men Ubisoft meddelar att dessa releaseplaner skrotats. Något nytt släppdatum har vi inte fått, men spelet verkar i alla fall komma någon gång senare i år. Anledningen bakom uppskjutet är att utvecklarna vill lägga ner mer tid på att göra spelet roligare för spelarna, vilket är en klar fördel. Spel ska ändå vara kul, liksom.

Riders Republic verkar för övrigt bli ett riktigt underhållande extremsportspel där upp mot 50 spelare kan spela tillsammans och delta i en rad olika aktiviteter, göra coola stunts och tävla mot varandra i race av olika slag.

Riders Republic kommer släppas senare i år till PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S och Stadia.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/ubisoft-skjuter-upp-slappet-av-riders-republic/420344/

Läs mer om riders republic, ubisoft, mmo, steep ]]>
Fri, 15 Jan 2021 17:40:00 +0200 https://feber.se/spel/ubisoft-skjuter-upp-slappet-av-riders-republic/420344/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Pixla i 3D IRL]]> https://feber.se/pryl/pixla-i-3d-irl/420356/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/420356/pixla_i_3d_irl/ Voxla med Pixio!Pixio är små magnetiska kuber i olika färger som låter dig bygga pixelsaker i det så kallade verkliga livet. Eller voxelsaker kanske man ska säga, eftersom en pixel i 3D heter voxel. Det hela är inte speciellt komplicerat utan man får helt enkelt låta fantasin flöda och bygga det som man tycker är roligt.

Själva systemet är inte nytt men nu går det att köpa även i Sverige. Det finns ett gäng storlekar på lådorna och de innehåller från 50 bitar (som kostar 199 kronor) till 800 bitar (som kostar 2999 kronor) (jämför priser).

Vill man ha lite inspiration och hjälp så finns det att hämta i appen där det finns en massa förslag och beskrivningar.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/pixla-i-3d-irl/420356/

Läs mer om pixio, pixlar ]]>
Fri, 15 Jan 2021 17:20:00 +0200 https://feber.se/pryl/pixla-i-3d-irl/420356/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Bumble plockar bort politikfilter för att motverka "misskötsel"]]> https://feber.se/mobil/bumble-plockar-bort-politikfilter-for-att-motverka-misskotsel/420359/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/420359/bumble_plockar_bort_politikfil/ Efter att folk som deltog i Kapitoliumattacken hängdes utAnvändare av dejtingappen Bumble har haft möjlighet att lägga till politisk läggning i sina profiler för att ge användare möjlighet att komma i kontakt med likasinnade. Bumble har nu valt att temporärt plocka bort denna funktion och motiverar det hela med att de vill "motverka misskötsel". Detta efter att den användes av vissa för att identifiera användare som deltog i attacken mot Kapitolium förra veckan och hängde antingen ut dessa i sociala medier eller vidarebefordrade informationen till FBI.

I ett uttalande till Mashable skriver Bumble detta om den temporära ändringen:
Bumble prohibits content that encourages any illegal activity including terrorism and the incitement of violence. Additionally, the spreading of misinformation, such as the certified results of the U.S. Election, is prohibited.
On January 6, we immediately ensured that our hate speech scanning and protocols addressed the attack on the U.S. Capitol and began removing any insurrection-related content from our platform. If we see anything that would suggest someone has or is in the process of committing a potentially criminal act we will take appropriate steps with law enforcement.


Bumble meddelar att de plockat bort flera användare som deltog i attacken av Kapitolium från tjänsten. Företaget ska även justerat sin AI för att hitta och ta bort innehåll som promotat upproret på något sätt och att användare som lagt upp sådant upprepade gånger kommer bannas från tjänsten.

I samband med detta har användare kritiserat beslutet då de anser att Bumble gjort detta för att skydda terrorister.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/bumble-plockar-bort-politikfilter-for-att-motverka-misskotsel/420359/

Läs mer om bumble, politikfilter ]]>
Fri, 15 Jan 2021 17:00:00 +0200 https://feber.se/mobil/bumble-plockar-bort-politikfilter-for-att-motverka-misskotsel/420359/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nissan visar nytt rullande kontor]]> https://feber.se/bil/nissan-visar-nytt-rullande-kontor/420349/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/420349/nissan_visar_nytt_rullande_kon/ Data loss i en NV350

Nissans senaste koncept är inte någon flådig rymdinspirerad elbil utan ett rullande kontor. Man har tagit en NV350 och gjort om den till en "Office Pod" där man ska kunna hänga och diska undan dagens arbete. På insidan finns ett skrivbord och en stol och hela paketet går att skjuta ut bakåt från bilen om man skulle vilja ta in lite mer av omgivningen och inte bara häcka inne. När man har jobbat klart kan man istället ta sig en våning upp, till taket, där det finns en vilstol och ett parasoll att fälla upp.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/nissan-visar-nytt-rullande-kontor/420349/

Läs mer om Nissan, Nissan NV350 Caravan Office Pod Concept, kontor, koncept ]]>
Fri, 15 Jan 2021 16:40:00 +0200 https://feber.se/bil/nissan-visar-nytt-rullande-kontor/420349/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Swebbtv permanent borta från Youtube]]> https://feber.se/internet/swebbtv-permanent-borta-fran-youtube/420361/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/420361/swebbtv_permanent_borta_frn_yo/ Så kan det gå om man sprider konspirationsteorierInnan årsskiftet stängde Youtube ner Swebbtv och det ser ut som att Youtubes borttagning är permanent. Swebbtv ska ha försökt överklaga Youtubes beslut, men Emanuel Karlsten har varit i kontakt med en källa på Google, med insyn i processen, som berättar att Google gett slutgiltigt avslag.

Bakom beslutet ligger det att Swebbtv, som beskrivs som högerextrem av stiftelsen Expo, upprepade gånger brutit mot Youtubes innehållsregler. Via kanalen har det publicerats videor om konspirationsteorier samt videor med desinformation om coronaviruset och vaccin, vilket Youtube satt ner foten för rejält den senaste tiden.

Swebbtv lever för övrigt vidare på egen plattform där de är fria att yttra sig utan att behöva förhålla sig till Youtubes innehållsregler.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/swebbtv-permanent-borta-fran-youtube/420361/

Läs mer om swebbtv, youtube ]]>
Fri, 15 Jan 2021 16:20:00 +0200 https://feber.se/internet/swebbtv-permanent-borta-fran-youtube/420361/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Evangelion: 3.0+1.0 försenas igen]]> https://feber.se/film/evangelion-3010-forsenas-igen/420341/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/420341/evangelion_3010_frsenas_igen/ Men attans dåAnimestudion Khara har än en gång senarelagt premiärdatumet för Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time. Denna gång är det Japans nya coronanödläge som är boven i dramat. Eftersom smittspridningen ökat i flera regioner kommer biograferna stängas ner vilket då krockar med det tidiga premiärdatumet som var den 23 januari.

Något nytt premiärdatum har ej angivits ännu men Japans nödläge ska ta slut den 7 februari så studion bakom filmen letar nu efter ett nytt premiärdatum någon gång efter det.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/evangelion-3010-forsenas-igen/420341/

Läs mer om Neon Genesis Evangelion, Evangelion, Anime, Rebuild of Evangelion, Evangelion: 3.0+1.0 ]]>
Fri, 15 Jan 2021 16:00:00 +0200 https://feber.se/film/evangelion-3010-forsenas-igen/420341/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nu kan du byta batteri i Sonos Move]]> https://feber.se/pryl/nu-kan-du-byta-batteri-i-sonos-move/420347/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/420347/nu_kan_du_byta_batteri_i_sonos/ Kostar 849 kronorEn Sonos Move har ju ett batteri i sig men någon gång kommer det att bli dåligt. Sonos själva säger att den ska klara 900 laddningar vilket betyder tre års aktivt och hårt användande, troligen mer. Men när batteriet har gjort sitt så vill man ju inte slänga hela produkten och därför har Sonos nu börjat sälja ett paket med ett batteri och lite verktyg.

Ett byte verkar inte vara raketforskning direkt och paketet kostar 849 spänn.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/nu-kan-du-byta-batteri-i-sonos-move/420347/

Läs mer om sonos, sonos move ]]>
Fri, 15 Jan 2021 15:40:00 +0200 https://feber.se/pryl/nu-kan-du-byta-batteri-i-sonos-move/420347/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Capcom spikar datum för Resident Evil-show]]> https://feber.se/spel/capcom-spikar-datum-for-resident-evil-show/420348/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/420348/capcom_spikar_datum_fr_residen/ Dags att snacka med om Resident Evil Village?I samband med förra årets digitala version av E3 fick vi reda på att ett sprillans nytt Resident Evil-spel var på ingång med undertiteln Village. Sedan dess har det varit lite sparsmakat med information om det kommande spelet, men vi har i alla fall fått några väldigt intressanta trailers. Nu har Capcom meddelat att de kommer hålla ett dedikerat Resident Evil-event nästa vecka och kommer då leverera massvis med Resident Evil-relaterade nyheter, vilket förhoppningsvis betyder att vi kommer få reda på när vi kommer få lägga vantarna på Village.

Capcoms Resident Evil-show kommer dra igång 21 januari klockan 23:00 och vi kommer väl tjonga upp videolänken här på Feber innan eventet och skriva om vad som visades dagen efter.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/capcom-spikar-datum-for-resident-evil-show/420348/

Läs mer om resident evil, village, capcom ]]>
Fri, 15 Jan 2021 15:20:00 +0200 https://feber.se/spel/capcom-spikar-datum-for-resident-evil-show/420348/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Moflin är ett mekaniskt husdjur med AI]]> https://feber.se/pryl/moflin-ar-ett-mekaniskt-husdjur-med-ai/420331/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/420331/moflin_r_ett_mekaniskt_husdjur/ Problem med tribblarna?Moflin är ett litet mekaniskt husdjur som kan vara emotionell och utvecklas som riktiga djur via sin artificiella intelligens samt sensorer. Med hjälp av dessa lär den sig hur den ska reagera i diverse situationer. Det gör den via en emotionell karta (se bild nedan) som AI:n navigerar med hjälp av all data som den tar in.Via ett i princip oändligt antal kombinationer av olika ljudläten ska den kunna kommunicera med sin ägare om hur den mår. Det gör också att varje Moflin får en egen personlighet och identitet.

Dessa tribblar finansieras till viss del via Kickstarter där du kan köpa en för ungefär 3 300 kronor. Moflin vann också Best of Innovation Award inom robotik på CES 2021 i veckan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/moflin-ar-ett-mekaniskt-husdjur-med-ai/420331/

Läs mer om The Trouble with Tribbles ]]>
Fri, 15 Jan 2021 15:00:00 +0200 https://feber.se/pryl/moflin-ar-ett-mekaniskt-husdjur-med-ai/420331/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Chris Evans kan återvända som Captain America i MCU]]> https://feber.se/film/chris-evans-kan-atervanda-som-captain-america-i-mcu/420346/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/420346/chris_evans_kan_tervnda_som_ca/ Sägs ha fått en rätt bra dealAvengers: Endgame var inte bara ett avslut för Phase Three i Marvel Cinematic Universe, filmen var också slutpunkten för karaktärerna Iron Man och Captain America. Nu verkar det som att den sistnämnda karaktären, eller i alla fall Steve Rogers, vara på väg tillbaka till filmuniversumet. Enligt Deadline ska Chris Evans vara i förhandlingar med MCU-gänget om att reprisera sin roll som Steve Rogers i ett kommande Marvel-projekt, men specifikt vad det betyder är för tillfället okänt. Kanske en rom-com med Peggy Carter?

Chris Evans har kommenterat detta via Twitter och verkar ta nyheten med en axelryckning, men det kan vara så att Evans bara spelar med i Marvels vanliga hemlighetsmakeri. Överraskningar är roligare när man inte vet allt, liksom. Hur som helst. Det är inte officiellt förrän det är officiellt, så i vanlig ordning är det bäst att ta ryktena med en nypa salt.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/chris-evans-kan-atervanda-som-captain-america-i-mcu/420346/

Läs mer om marvel, mcu, captain america, chris evans ]]>
Fri, 15 Jan 2021 14:40:00 +0200 https://feber.se/film/chris-evans-kan-atervanda-som-captain-america-i-mcu/420346/?utm_source=rss&utm_medium=feed