https://feber.se Feber.se sv Tue, 23 Jul 2019 13:04:50 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) Netsu AB. All rights reserved. Feber <![CDATA[Beyond: Two Souls ute nu till PC]]> https://feber.se/spel/beyond-two-souls-ute-nu-till-pc/400069/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/400069/beyond_two_souls_ute_nu_till_p/ Mer interaktivt drama till folket!För en månad sedan släppte Quantic Dream en PC-version av Heavy Rain på Epic Games Store och nu har gängets andra interaktiva äventyr blivit tillgänglig för konsumtion på PC. Det handlar förstås om Beyond: Two Souls där vi får kontrollera Jodie Holmes som har någon sorts koppling till ett mystiskt väsen med fantastiska krafter. Jodie spelas av ingen mindre än Ellen Page och utöver Page medverkar även Willem Dafoe.

PC-versionen finns tillgänglig nu för 20 euro via Epic Games Store. Det finns även ett demo av spelet tillgängligt, om ni vill testa utan att pröjsa.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/beyond-two-souls-ute-nu-till-pc/400069/

Läs mer om beyond, two souls, pc, epic games store ]]>
Tue, 23 Jul 2019 13:00:00 +0200 https://feber.se/spel/beyond-two-souls-ute-nu-till-pc/400069/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[The Daily Show om A$AP-affären]]> https://feber.se/samhalle/the-daily-show-om-aap-affaren/400074/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/400074/the_daily_show_om_aapaffren/ Får han verkligen bygga IKEA i häktet?Att vi har häktat A$AP Rocky har knappast undgått någon, och rapporteringen har väl inte alltid var korrekt eller sansad. Hur som helst så har nu The Daily Show tagit upp affären och gör det på ett rätt roligt sätt.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/the-daily-show-om-aap-affaren/400074/

Läs mer om Asap Rocky, the daily show ]]>
Tue, 23 Jul 2019 12:42:00 +0200 https://feber.se/samhalle/the-daily-show-om-aap-affaren/400074/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Tested tar en titt på rekvisita på Comic Con]]> https://feber.se/film/tested-tar-en-titt-pa-rekvisita-pa-comic-con/400066/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/400066/tested_tar_en_titt_p_rekvisita/ Från Back to the Future, Gremlins och Forest GumpTested besökte San Diego Comic Con i helgen och passade på att besöka Prop Stores monter för att kika på lite filmrekvisita, som för övrigt auktioneras ut på Prop Stores hemsida.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/tested-tar-en-titt-pa-rekvisita-pa-comic-con/400066/

Läs mer om tested, norm chan, prop store ]]>
Tue, 23 Jul 2019 12:40:00 +0200 https://feber.se/film/tested-tar-en-titt-pa-rekvisita-pa-comic-con/400066/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Team Rocket dyker upp i Pokémon Go]]> https://feber.se/spel/team-rocket-dyker-upp-i-pokemon-go/400065/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/400065/team_rocket_dyker_upp_i_pokmon/ Fajtas mot onda tränare och vinn deras pokémons

Niantic har släppt en lite större uppdatering till sitt mobilspel Pokémon Go och från och med idag kan Pokémon Go-spelare börja fajtas med tränare från det ondskefulla Team Rocket-gänget.

Vid särskilt markerade så kallade pokéstops så kan spelarna utmana en tränare från Team Rocket och slåss mot tre av deras pokémons på liknande sätt som sedan tidigare kunnat fajtas med andra spelare i spelet. Vinner man över Team Rocket-medlemmen så får man även möjlighet att fånga en av deras onda versioner av traditionella pokémons. Dessa kan man sedan göra goda, "purify", vilket gör dem starkare och de förses även med en ny attack.

Ni kan kolla in hur man hittar pokéstops där man kan fajtas med Team Rocket samt hur dessa fajter går till i klippet här nedanför.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/team-rocket-dyker-upp-i-pokemon-go/400065/

Läs mer om pokemon go, team rocket, niantic ]]>
Tue, 23 Jul 2019 12:20:00 +0200 https://feber.se/spel/team-rocket-dyker-upp-i-pokemon-go/400065/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apple fortsatt intresserade av att köpa Intels modemdivision]]> https://feber.se/mobil/apple-fortsatt-intresserade-av-att-kopa-intels-modemdivision/400063/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/400063/apple_fortsatt_intresserade_av/ Vill Apple säga hejdå till Qualcomm för gott?Tidigare i är så blev det klart att Apple fortsatt kommer att köpa modemchip till sina iOS-prylar från Qualcomm och i samband med det så meddelade Qualcomms konkurrent Intel att man lägger ner utvecklingen av modemchip till mobiltelefoner.

Apples ursprungliga planer verkar ha varit att använda 5G-chip från Intel i nästa års iPhone men av någon anledning, antagligen tidsbrist, så förverkligades inte detta, något som tvingade Apple till en neslig reträtt från sitt patentkrig med Qualcomm. Detta på grund av att Qualcomm var den enda leverantören som kunde förse Apple med 5G-chip till iPhones, något som givetvis kommer att krävas i nästa års iPhone.

Apple verkar dock inte vara helt nöjda med det och nu har Wall Street Journal varit i kontakt med en källa som uppger att Apple och Intel har fört långt gående samtal om att Apple ska köpa Intels modemdivision, en affär som skulle kunna bli klar redan inom några veckor enligt WSJ:s uppgiftslämnare. Enligt samma källa diskuteras ett pris för Intels modemdivision på över en miljard dollar, något som kan betraktas som kaffepengar för Apple.

Apple sägs sedan tidigare ha anställt utvecklare för modemteknik så det skulle inte komma som någon överraskning om Apple förr eller senare börjar tillverka sina egna modemchip till iPhones och iPads. Huruvida så blir fallet återstår att se men jag misstänker att Apple gärna skulle vilja avsluta sitt samarbete med Qualcomm givet hur infekterad den mångåriga patenttvisten mellan de båda blev till slut.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/apple-fortsatt-intresserade-av-att-kopa-intels-modemdivision/400063/

Läs mer om apple, intel, uppköp, modem, qualcomm ]]>
Tue, 23 Jul 2019 12:00:00 +0200 https://feber.se/mobil/apple-fortsatt-intresserade-av-att-kopa-intels-modemdivision/400063/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Uber testar olika abonnemang]]> https://feber.se/samhalle/uber-testar-olika-abonnemang/400062/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/400062/uber_testar_olika_abonnemang/ Billigare taxi, gratis matleverans och 30 min elsparkcykel om dagenUber testar nu lite olika former av abonnemangsmodeller i San Fransisco och Chicago. Principen är att man betalar en fast summa varje månad och så får man en hög med saker. I exemplet så betalar man 25 dollar i månaden och då får man rabatt på taxiresor, gratis leverans med Uber Eats och så får man använda Ubers cyklar och elsparkcyklar upp till 30 minuter per dag.

Det verkar som att man är i en testfas och olika typer av abonnemang testas i olika städer. Tycker du att det vore intressant med olika former av "fast pris" för att använda taxi, elsparkcyklar och liknande?


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/uber-testar-olika-abonnemang/400062/

Läs mer om uber, abonnemang ]]>
Tue, 23 Jul 2019 11:40:00 +0200 https://feber.se/samhalle/uber-testar-olika-abonnemang/400062/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Bosch och Mercedes får godkänt med helt automatisk parkering]]> https://feber.se/bil/bosch-och-mercedes-far-godkant-med-helt-automatisk-parkering/400061/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/400061/bosch_och_mercedes_fr_godknt_m/ Slipp leta parkeringsplatsAtt leta parkering är verkligen något som jag inte kommer att sakna i framtiden. Redan 2017 visade Bosch och Mercedes upp en lösning där man helt enkelt lämnar av bilen vid entrén på Mercedes-Benz Museum och så parkerar bilen själv. Nu har man äntligen fått ok från myndigheterna att köra detta fullt ut, tills nu har det suttit med en säkerhetsförare vilket ju inte har varit tanken med projektet.

Det är alltså inte en nyhet rent tekniskt, men ett steg närmare en verklighet där detta faktiskt fungerar i vardagen.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/bosch-och-mercedes-far-godkant-med-helt-automatisk-parkering/400061/

Läs mer om bosch, daimler, mercedes, parkering ]]>
Tue, 23 Jul 2019 11:20:00 +0200 https://feber.se/bil/bosch-och-mercedes-far-godkant-med-helt-automatisk-parkering/400061/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Brittiska EU-medborgare får behålla sina .eu-domäner]]> https://feber.se/internet/brittiska-eu-medborgare-far-behalla-sina-eu-domaner/400060/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/400060/brittiska_eumedborgare_fr_behl/ Riskerade att bli av med dem i samband med BrexitEU-kommissionen har nu beslutat att EU-medborgare som bor i Storbritannien och som tidigare registrerat domännamn under EU:s toppdomän .eu kommer att få behålla dem, oavsett hur det går med höstens planerade så kallade Brexit.

Förra året lät det dock annorlunda. Då meddelade EU-kommissionen att man skulle dra tillbaka registreringen för de cirka 300.000 .eu-domäner som registrerats av brittiska företag, organisationer, myndigheter och privatpersoner som bodde i Storbritannien.

Med EU:s nya beslut gällande .eu så verkar det med andra ord som om personer som är medborgare i EU, till exempel svenskar, men bor i Storbritannien kan registrera nya .eu-domäner och behålla dem som man tidigare registrerat. Brittiska medborgare, som antagligen inte kommer att vara EU-medborgare efter höstens Brexit, kommer dock inte att kunna registrera nya eller behålla befintliga .eu-domäner.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/brittiska-eu-medborgare-far-behalla-sina-eu-domaner/400060/

Läs mer om storbritannien, brexit, eu, .eu, domäner ]]>
Tue, 23 Jul 2019 11:00:00 +0200 https://feber.se/internet/brittiska-eu-medborgare-far-behalla-sina-eu-domaner/400060/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Overwatchs nya hjälte är Sigma]]> https://feber.se/spel/overwatchs-nya-hjalte-ar-sigma/400059/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/400059/overwatchs_nya_hjlte_r_sigma/ En excentrisk astrofysikerBlizzard fortsätter bygga ut Overwatch-familjen med nya hjältar. Tidigare i år fick vi tillgång till healern Baptiste och snart verkar det vara dags att lägga vantarna på hjälte nummer 31. Sigma heter den kommande hjälten och han beskrivs som en excentrisk astrofysiker med förmågan att manipulera gravitationen, vilket låter rätt intressant.

När Sigma kommer bli tillgänglig för spelare är för tillfället okänt, men tills dess kan ni skåda Sigmas Origin Story-video.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/overwatchs-nya-hjalte-ar-sigma/400059/

Läs mer om overwatch, blizzard, sigma ]]>
Tue, 23 Jul 2019 10:40:00 +0200 https://feber.se/spel/overwatchs-nya-hjalte-ar-sigma/400059/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Kai W tar en titt på DJI Ronin SC]]> https://feber.se/pryl/kai-w-tar-en-titt-pa-dji-ronin-sc/400058/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/400058/kai_w_tar_en_titt_p_dji_ronin_/ Rätt stabil enhet!Förra veckan presenterade DJI en ny gimbal vid namn Ronin SC och Kai W har lagt vantarna på ett exemplar av enheten och berättar i en ny video vad han tycker om den.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/kai-w-tar-en-titt-pa-dji-ronin-sc/400058/

Läs mer om dji, ronin sc, kai w ]]>
Tue, 23 Jul 2019 10:20:00 +0200 https://feber.se/pryl/kai-w-tar-en-titt-pa-dji-ronin-sc/400058/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nintendo svarar på svajiga Joy-Con-kontroller]]> https://feber.se/spel/nintendo-svarar-pa-svajiga-joy-con-kontroller/400056/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/400056/nintendo_svarar_p_svajiga_joyc/ "Var vänlig kontakta support"Nintendo Switch släpptes för ett par år sedan och väldigt länge har spelare påpekat att joysticken på Joy-Con-kontrollerna har en tendens att registrera rörelser, trots att du inte rör dem. Nintendo har varit väldigt tysta om problemet väldigt länge, men nyligen startade en amerikansk advokatbyrå en grupptalan mot Nintendo och gänget behövde höra vittnesmål från användare för att stämningen skulle få något fäste. Detta har gjort att Nintendo äntligen svarat gällande Joy-Con-problemen.

Nintendos svar är rätt meh och gänget säger endast att folk som har problem bör kontakta support, men berättade inte något om framtida planer att lösa problemet.
“At Nintendo, we take great pride in creating quality products and we are continuously making improvements to them. We are aware of recent reports that some Joy-Con controllers are not responding correctly. We want our consumers to have fun with Nintendo Switch, and if anything falls short of this goal we always encourage them to visit http://support.nintendo.com so we can help.”

Att skicka folk till support verkar endast lösa problemet temporärt. Switch-ägare rapporterar om att de skickat in sina skenande kontroller till Nintendo och har fått ett par nya tillbaka, men efter ett par månader är svajet tillbaka.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/nintendo-svarar-pa-svajiga-joy-con-kontroller/400056/

Läs mer om nintendo, switch, joy-con ]]>
Tue, 23 Jul 2019 10:00:00 +0200 https://feber.se/spel/nintendo-svarar-pa-svajiga-joy-con-kontroller/400056/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Renault visar klassisk modell i ny tappning]]> https://feber.se/bil/renault-visar-klassisk-modell-i-ny-tappning/400054/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/400054/renault_visar_klassisk_modell_/ Renault 4 har blivit elektriskDen klassiska modellen Renault 4 har blivit lite modern. I alla fall i ett exemplar där Renault har tagit innehållet från elektriska versionen av Twizy och satt på ett klassiskt skal. Inget som kommer att bli verklighet, framförallt med tanke på dagens lagar och regler, men ändå en rolig grej.

Det är Renaults Classic-avdelning som har gjort och den visades upp på bilträffen 4L International.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/renault-visar-klassisk-modell-i-ny-tappning/400054/

Läs mer om Renault, renault 4, retro, e-plain ]]>
Tue, 23 Jul 2019 09:40:00 +0200 https://feber.se/bil/renault-visar-klassisk-modell-i-ny-tappning/400054/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apple ansöker om patent för mixed reality-headset]]> https://feber.se/pryl/apple-ansoker-om-patent-for-mixed-reality-headset/400053/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/400053/apple_ansker_om_patent_fr_mixe/ Som håller koll på hela ansiktetApple har än så länge inte hoppat på den våg av virtual och augmented reality som sköljt över världen de senaste åren men givetvis är det en utveckling som företaget håller koll på. Det har under en längre tid ryktats att Apple håller på att utveckla någon slags augmented reality-brillor och nu har det dykt upp en ny patentansökan från företaget som beskriver ett slags mixed reality-headset.

I patentansökan med titeln "Display System Having Sensors" beskriver Apple ett headset som med hjälp av sensorer och kameror skulle hålla koll på användaren omgivning samtidigt som sensorer inuti headset skulle hålla koll på vad användaren tittar på. Det beskrivs även hur headsetet skulle kunna innehålla andra sensorer som till exempel skulle kunna hålla koll på hur användare lutar sitt huvud samt rör på ögonbrynen, käken och andra delar av ansiktet. Det skulle med andra ord kanske kunna användas för extremt realistiska möten i virtuella världar som skapats för spel, videokonferenser eller annat.

Huruvida vi får se ett mixed reality-headset baserat på det här patentet eller kanske ett par augmented reality-glasögon från Apple är än så länge oklart. Många rykten säger dock att Apple har något på gång för den marknaden och att det kanske är något som kommer att presenteras nästa år.

Apple är inte kända för att åka längst fram i tåget när det gäller att släppa grejer inom nya produktsegment men när marknaden för något väl är någorlunda etablerad så brukar man ofta haka på. Inte helt sällan så kör man då också ofta om sina konkurrenter. Huruvida det är något Apple kommer att göra även inom VR/AR/MR-segmentet återstår att se.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/apple-ansoker-om-patent-for-mixed-reality-headset/400053/

Läs mer om apple, patent, mixed reality, augmented reality ]]>
Tue, 23 Jul 2019 09:20:00 +0200 https://feber.se/pryl/apple-ansoker-om-patent-for-mixed-reality-headset/400053/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[NOS4A2 får en andra säsong]]> https://feber.se/film/nos4a2-far-en-andra-sasong/400052/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/400052/nos4a2_fr_en_andra_ssong/ Mera monster och rysligheter

Under årets Comic-con i San Diego meddelade AMC att man har beställt en andra säsong av skräckserien NOS4A2, en serie vars första säsong avslutas med ett dubbelavsnitt nu på söndag 28 juli.

I serien får vi följa Vic McQueen (Ashley Cummings) som har en superkraft som hjälper henne att hitta saker som försvunnit. Det gör att hon hamnar i konflikt med den odödlige Charlie Manx (Zachary Quinto), en mycket ond snubbe som bor i "Christmasland" och livnär sig på själar från barn.

NOS4A2 kommer att bestå av tio avsnitt och kommer att börja sändas på AMC någon gång under nästa år. Här nedanför hittas en ny teaser för första säsongen av serien.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/nos4a2-far-en-andra-sasong/400052/

Läs mer om nos4a2, trailer, joe hill, monster, amc, sdcc2019 ]]>
Tue, 23 Jul 2019 09:00:00 +0200 https://feber.se/film/nos4a2-far-en-andra-sasong/400052/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[HomeKit och Airplay 2 till LGs tv-apparater nästa vecka]]> https://feber.se/pryl/homekit-och-airplay-2-till-lgs-tv-apparater-nasta-vecka/400051/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/400051/homekit_och_airplay_2_till_lgs/ Men bara 2019-modellernaUnder nästa vecka får LGs tv-apparater från 2019 äntligen stöd för HomeKit och Airplay 2. Uppdateringen som kommer heter 12.4 och ska enligt LG komma nästa vecka. Men det är som sagt bara maskiner av senaste modell som får denna rätt härliga uppdatering.

Här är listan med modeller som får detta:
- LG OLED (2019)
- LG NanoCell SM9X series (2019)
- LG NanoCell SM8X series (2019)
- LG UHD UM7X series (2019)


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/homekit-och-airplay-2-till-lgs-tv-apparater-nasta-vecka/400051/

Läs mer om lg, tv, homekit, airplay ]]>
Tue, 23 Jul 2019 08:40:00 +0200 https://feber.se/pryl/homekit-och-airplay-2-till-lgs-tv-apparater-nasta-vecka/400051/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apple har fixat Walkie Talkie-buggen i Apple Watch]]> https://feber.se/mac/apple-har-fixat-walkie-talkie-buggen-i-apple-watch/400050/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mac/art/400050/apple_har_fixat_walkie_talkieb/ Fixat i senaste watchOSIgår släppte Apple uppdaterade versioner av alla sina operativsystem. I samband med det fixades även buggen som gjorde att obehöriga eventuellt skulle kunna avlyssna konversationer som gjordes via Apple Watch Walkie-Talkie-funktion.

Det var i början av den här månaden som Apple meddelade att man hittat en säkehetslucka i Walkie-Talkie-funktionen på Apple Watch som gjorde att obehöriga eventuellt skulle ha kunnat lyssna på andras konversationer via funktionen. Apple uppgav då att man inte hade fått några indikationer på att någon faktiskt gjort det men inaktiverade Walkie-Talkie-appen tills vidare. Detta ska nu vara fixat i och med att Apple igår släppte watchOS 5.3.

Apple släppte även uppdaterade versioner av sina andra operativsystem i form av iOS 12.4, HomePod 12.4, tvOS 12.4 samt macOS 10.14.6.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mac/apple-har-fixat-walkie-talkie-buggen-i-apple-watch/400050/

Läs mer om apple watch, walkie-talkie, integritet, avlyssning, bugg ]]>
Tue, 23 Jul 2019 08:20:00 +0200 https://feber.se/mac/apple-har-fixat-walkie-talkie-buggen-i-apple-watch/400050/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Huawei kan ha hjälpt Nordkorea att bygga 3G-nät]]> https://feber.se/samhalle/huawei-kan-ha-hjalpt-nordkorea-att-bygga-3g-nat/400049/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/400049/huawei_kan_ha_hjlpt_nordkorea_/ Har i så fall brutit mot internationella sanktioner mot landetWashington Post rapporterar att det av USA bojkottade kinesiska telekomföretaget Huawei kan ha varit inblandade i att försett Nordkorea med utrustning till deras 3G-nät.

Enligt Washington Posts uppgifter ska Huawei ha levererat grejer till ett kinesiskt företag som heter Panda International som i sin tur hjälpt Nordkoreas teleoperatör Koryolink att bygga upp landets 3G-nät. Eventuellt kan Huawei även ha gjort affärer med ytterligare ett företag som i sin tur gjort affärer med Nordkorea. Washington Post skriver:
"According to a 2008 contract, Panda would transport Huawei equipment to Dandong, a town in northeastern China known for cross-border trade. From there, it would be taken by rail into Pyongyang.

Internal documents show that Huawei has done business with a separate Chinese company, Dandong Kehua, which in November 2017 was sanctioned by the U.S. Treasury Department for exporting and importing goods to and from North Korea — trade seen by U.S. officials as financing Pyongyang’s nuclear and ballistic missile programs. Dandong Kehua has not publicly addressed the sanctions."

Huawei har förnekat att man har gjort några affärer med Nordkorea och säger att man inte har någon närvaro i landet. Hur det än ligger till med det så underlättar de här uppgifterna antagligen inte Huaweis eventuella framtid i USA och på andra delar av världsmarknaden.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/huawei-kan-ha-hjalpt-nordkorea-att-bygga-3g-nat/400049/

Läs mer om huawei, nordkorea, sanktioner, panda international ]]>
Tue, 23 Jul 2019 08:10:00 +0200 https://feber.se/samhalle/huawei-kan-ha-hjalpt-nordkorea-att-bygga-3g-nat/400049/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Slack snabbar upp sin desktop-app]]> https://feber.se/internet/slack-snabbar-upp-sin-desktop-app/400048/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/400048/slack_snabbar_upp_sin_desktopa/ 33 procent snabbare, hälften så mycket minneSlack är en riktigt bra tjänst men appen för Mac och Windows är väl kanske inte perfekt. Nu har man dock kommit en rejäl bit på vägen då man har byggt om dem från grunden och resultatet är att de är betydligt snabbare. Slack lovar nu att appen ska vara 33 procent snabbare att ladda, att den ska ta hälften så mycket minne och att gå med i samtal ska gå tio gånger snabbare.

Livet med dålig uppkoppling ska också bli bättre då mer innehåll cashas. Det betyder att även om du inte har uppkoppling så kan du läsa de senaste meddelandena. Om du inte redan har Slack på datorn kan du ladda ner här.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/slack-snabbar-upp-sin-desktop-app/400048/

Läs mer om slack, app ]]>
Tue, 23 Jul 2019 08:00:00 +0200 https://feber.se/internet/slack-snabbar-upp-sin-desktop-app/400048/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Taiwan och Japans flaggor utbytta i Top Gun: Maverick]]> https://feber.se/film/taiwan-och-japans-flaggor-utbytta-i-top-gun-maverick/400046/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/400046/taiwan_och_japans_flaggor_utby/ För att filmbolaget delvis är kinesiskt ägt?Förra veckan släppte Paramount Pictures den första trailern till den kommande actionfilmen Top Gun: Maverick och den har redan orsakat en del debatt i sociala medier och på andra ställen.

Anledningen till det är att några tittare upptäckt att Tom "Maverick" Cruise jacka inte längre pryds med Japans och Taiwans flagga, något som den gjorde i Top Gun från 1986. Istället för Japans och Taiwans flaggor syns nu några hittepå-flaggor i samma färgkombinationer som de numera borttagna flaggorna.

Det spekuleras nu om att Paramount Pictures, som ägs av amerikanska Viacom och kinesiska Tencent Pictures, har böjt sig för kinesiska krav om att ta bort de båda ländernas flaggor. Kina anser ju som bekant att Taiwan inte är något eget land och egentligen tillhör dem och Japan och Kina har väl i stort sett aldrig varit polare med varandra.

På bilden här ovanför ser ni Mavericks jacka från 1986 till vänster och den nya versionen av jackan till höger. Paramount Pictures har själva valt att vara tysta tills vidare angående de saknade flaggorna på Mavericks jacka. Top Gun: Maverick har svensk premiär 17 juli 2020.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/taiwan-och-japans-flaggor-utbytta-i-top-gun-maverick/400046/

Läs mer om top gun, maverick, paramount, viacom, kina, censur, tencent, japan, taiwan, dingfeber ]]>
Mon, 22 Jul 2019 19:20:00 +0200 https://feber.se/film/taiwan-och-japans-flaggor-utbytta-i-top-gun-maverick/400046/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Microsoft investerar 1 miljard dollar i OpenAI]]> https://feber.se/pryl/microsoft-investerar-1-miljard-dollar-i-openai/400044/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/400044/microsoft_investerar_1_miljard/ AI-organisationen som grundades av Elon MuskMicrosoft meddelade idag att man kommer att bidra med 1 miljard dollar till organisationen OpenAI, en organisation som grundades av Elon Musk och Sam Altman 2015.

OpenAI har publikt mest pysslat med att utveckla artificiella intelligenser som har blivit riktigt duktiga på att spöa mänskliga StarCraft 2-spelare men det är bara en liten del av det man sysslar med. Organisationens övergripande mål är att utveckla en så kallad AGI (Artificial General Intelligence).

Till skillnad från de flesta av dagens specialiserade artificiella intelligenser är tanken bakom AGI att en AI ska kunna anpassa sig till att utföra olika uppgifter, oavsett vad dessa är, ungefär som en människa ibland måste anpassa sig för att kunna lära sig att utföra nya uppgifter. OpenAI:s vd Sam Altman säger i ett uttalande om samarbetet med Microsoft:
"The creation of AGI will be the most important technological development in human history, with the potential to shape the trajectory of humanity. Our mission is to ensure that AGI technology benefits all of humanity, and we’re working with Microsoft to build the supercomputing foundation on which we’ll build AGI. We believe it’s crucial that AGI is deployed safely and securely and that its economic benefits are widely distributed. We are excited about how deeply Microsoft shares this vision"
Rent konkret kommer Microsofts samarbete med OpenAI bestå av att Microsoft förser OpenAI med datorkraft de behöver via Microsofts molntjänst Azure. Dessutom kommer Microsoft att bli en så kallad "preferred partner" om OpenAI någon gång utvecklar en tjänst eller något annat som man har tänkt att sälja kommersiellt.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/microsoft-investerar-1-miljard-dollar-i-openai/400044/

Läs mer om microsoft, artificiell intelligens, openai, elon musk, agi ]]>
Mon, 22 Jul 2019 19:00:00 +0200 https://feber.se/pryl/microsoft-investerar-1-miljard-dollar-i-openai/400044/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Adam Savage visar upp Zorg Industries ZF-2]]> https://feber.se/film/adam-savage-visar-upp-zorg-industries-zf-2/400042/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/400042/adam_savage_visar_upp_zorg_ind/ Fungerande version av ZF-1 från Fifth ElementZorg Industries ZF-1 från The Fifth Element ligger troligtvis högt upp på mångas måste-ha-listor. Även på Adam Savages. Adam har dock den kunskap och förmåga som krävs för att bygga en fungerande version av vapnet och det är exakt vad som visas i videon ovan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/adam-savage-visar-upp-zorg-industries-zf-2/400042/

Läs mer om zorg industries, zf-1, fifth element, adam savage ]]>
Mon, 22 Jul 2019 18:40:00 +0200 https://feber.se/film/adam-savage-visar-upp-zorg-industries-zf-2/400042/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Tunnelbanan i Wien börjar lukta citron]]> https://feber.se/fordon/tunnelbanan-i-wien-borjar-lukta-citron/400041/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/fordon/art/400041/tunnelbanan_i_wien_brjar_lukta/ Test med parfymerade vagnar i kollektivtrafikenKollektivtrafiken i Wien har länge räknats till både den bästa och den mest prisvärda kollektivtrafiken i världen och nu kanske den blir ännu behagligare att färdas med. Åtminstone så länge man inte är parfymallergiker.

The Guardian skriver att Wiener Linien nu kommer att testa att parfymera en del av tunnelbanans vagnar med citrondoft. Detta är något man gör efter att ha man har fått klagomål på att det ibland, särskilt under sommarmånaderna, kan lukta en del svett och andra mindre trevligs sommardofter i tunnelbanans vagnar.

Förra veckan rapporterade vi att Wiener Linien tillsvidare har ställt sina självkörande bussar i garaget tills att man har utrett en mindre allvarlig olycka som en av dessa var med om i torsdags. Men det kanske inte gör så mycket när passagerare nu istället kan åka runt i citrondoftande tunnelbanevagnar.

Ett årskort i Wiens kollektivtrafik kostar 365 euro, motsvarande cirka 3850 kronor, vilket kan jämföras med ett årskort på SL, Stockholms Länstrafik, som kostar 9310 kronor.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/fordon/tunnelbanan-i-wien-borjar-lukta-citron/400041/

Läs mer om wien, österrike, tunnelbana, citron, parfym, kollektivtrafik ]]>
Mon, 22 Jul 2019 18:20:00 +0200 https://feber.se/fordon/tunnelbanan-i-wien-borjar-lukta-citron/400041/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Trailer för A Beautiful Day in the Neighborhood]]> https://feber.se/film/trailer-for-a-beautiful-day-in-the-neighborhood/400040/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/400040/trailer_fr_a_beautiful_day_in_/ Feel good-rulle med Tom HanksEn första ordentlig trailer har släppts för A Beautiful Day in the Neighborhood som är baserad på den verkliga berättelsen om vänskapen mellan barnprogramledaren Fred Rogers och den cyniske journalisten Tom Junod. Fred Rogers spelas av Tom Hanks och Junod, som i filmen heter Lloyd Vogel, spelas av Matthew Rhys.

A Beautiful Day in the Neighborhood har premiär 22 november i USA.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/trailer-for-a-beautiful-day-in-the-neighborhood/400040/

Läs mer om A Beautiful Day in the Neighborhood, Tom hanks ]]>
Mon, 22 Jul 2019 18:00:00 +0200 https://feber.se/film/trailer-for-a-beautiful-day-in-the-neighborhood/400040/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nu åker Indien till månen]]> https://feber.se/vetenskap/nu-aker-indien-till-manen/400038/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/400038/nu_ker_indien_till_mnen/ Chandrayaan-2 lämnade jorden idagI skuggan av de stora rymdnationerna USA, Ryssland och Kina så har Indien etablerat sig som en av världens främsta rymdnationer och deras nästa mål är månen.

Idag skickade den indiska rymdstyrelsen ISRO (Indian Space Research Organisation) upp den obemannade farkosten Chandrayaan-2 vars destination är månen. Farkosten skulle egentligen skjutits upp från jorden redan förra veckan men efter lite tekniskt strul så flyttades det fram tills idag. Uppskjutningen, vilken ni kan se runt fem minuter in i klippet ovan, rapporteras ha gått bra och Chandrayaan-2 är nu på väg att lägga sig i omloppsbana runt jorden.

Efter att ha legat 23 dygn i omloppsbana runt jorden ska Chandrayaan-2 glida vidare mot månen och istället lägga sig i omloppsbana runt den. Senare är tanken att Chandrayaan-2 ska landa på månens sydpol där den ska analysera saker den hittar där.

Skulle Chandrayaan-2 lyckas mjuklanda på månen kommer man att bli den fjärde nationen efter USA, Ryssland (Sovjetunionen) och Kina som lyckas med det. Tidigare i år försökte Israel och det privata företaget SpaceIL genomföra en liknande mjuklandning men det gick tyvärr inget vidare och farkosten kraschade istället mot månens yta.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/nu-aker-indien-till-manen/400038/

Läs mer om rymden, månen, indien, isro, Chandrayaan 2 ]]>
Mon, 22 Jul 2019 17:40:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/nu-aker-indien-till-manen/400038/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[LinusTechTips testar 8K-gaming igen]]> https://feber.se/pc/linustechtips-testar-8k-gaming-igen/400039/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pc/art/400039/linustechtips_testar_8kgaming_/ Med 60FPS!För en tid sedan försökte LinusTechTips-gänget spela på en 8K-skärm och resultatet blev sådär. Skärmen såg tjusig ut, men gänget kunde inte klättra över 30Hz, vilket är rätt risigt att spela på. Sharp såg videon och bestämde att assistera Linus och gänget genom att leverera en snäppet vassare 8K-panel som ska vara lite bättre att lira på.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pc/linustechtips-testar-8k-gaming-igen/400039/

Läs mer om linustechtips, datapc, 8k ]]>
Mon, 22 Jul 2019 17:20:00 +0200 https://feber.se/pc/linustechtips-testar-8k-gaming-igen/400039/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[AI Portraits gör målningar av bilder]]> https://feber.se/pryl/ai-portraits-gor-malningar-av-bilder/400035/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/400035/ai_portraits_gr_mlningar_av_bi/ Gör dina selfies lite mera konstnärligaAtt redigera och manipulera bilder med olika tekniker för artificiell intelligens har vi sett några exempel på genom åren och här kommer ytterligare ett sådant.

AI Portraits är en tjänst som gör om bilder så att dessa ser ut som målningar som skulle kunnat ha skapats av mer eller mindre talangfulla konstnärer. Man använder sig av AI-tekniken GAN och har lärt upp de båda neurala nätverken som fajtas om att skapa den bästa bilden med bilder på tusentals målningar, allt från tavlor från tidig renässans till nutida konstverk.

Traditionellt sett så har porträttmålare sällan eller aldrig porträtterat leende personer vilket gör att resultaten från AI Portraits blir som de blir. Gänget bakom tjänsten skriver om detta:
"Portrait masters rarely paint smiling people because smiles and laughter were commonly associated with a more comic aspect of genre painting, and because the display of such an overt expression as smiling can seem to distort the face of the sitter. This inability of artificial intelligence to reproduce our smiles is teaching us something about the history of art."
AI Portraits tjänst verkar för tillfället vara något överbelastad men är den uppe och rullar så kan ni testa att fixa egna konst-selfies på länken här nedanför.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/ai-portraits-gor-malningar-av-bilder/400035/

Läs mer om airportraits, selfies, konstnärer, konst, gan, artificiell intelligens ]]>
Mon, 22 Jul 2019 17:00:00 +0200 https://feber.se/pryl/ai-portraits-gor-malningar-av-bilder/400035/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Microsoft visar upp lite mer av Holoportation]]> https://feber.se/pryl/microsoft-visar-upp-lite-mer-av-holoportation/400034/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/400034/microsoft_visar_upp_lite_mer_a/ Låt hologrammen presentera saker på ett annat språkFör lite över tre år sedan demonstrerade Microsoft vad som kanske kommer att bli framtidens videosamtal och under Microsofts Inspire-konferens förra veckan visade man upp lite mer av det.

Med hjälp av ett HoloLens-headset och tillhörande programvara så demonstrerar Microsoft Azure-chefen Julia White demonstrerade vad Microsoft kallar för "Holoportation". Det innebär att en person kan framträda som ett hologram under en presentation samtidigt som personen genomför detta på en helt annan plats. Dessutom har Microsoft lagt till funktioner så att det går att få hologrammet att tala på ett annat språk med presentatörens egen röst.

Ni kan kolla in ett exempel i klippet ovan där hologrammet av White snackar japanska, en översättning som sker från hennes engelska i stort sett i realtid.
Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/microsoft-visar-upp-lite-mer-av-holoportation/400034/

Läs mer om microsoft, mixed reality, holoportation, hologram, augmented reality ]]>
Mon, 22 Jul 2019 16:40:00 +0200 https://feber.se/pryl/microsoft-visar-upp-lite-mer-av-holoportation/400034/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Klipp från Genndy Tartakovskys Primal]]> https://feber.se/film/klipp-fran-genndy-tartakovskys-primal/400033/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/400033/klipp_frn_genndy_tartakovskys_/ Från skaparen av Samurai JackI samband med San Diego Comic Con passade Adult Swim på att leverera lite nytt material från Samurai Jack-skaparen Genndy Tartakovskys nya serie Primal. I det nya klippet får vi se en rätt brutal skildring av dinosauriejakt.

Primal kommer ha premiär på Adult Swim senare i höst.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/klipp-fran-genndy-tartakovskys-primal/400033/

Läs mer om Genndy Tartakovsky's Primal, adult swim ]]>
Mon, 22 Jul 2019 16:20:00 +0200 https://feber.se/film/klipp-fran-genndy-tartakovskys-primal/400033/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ingen Ray Tracing i Wolfenstein: Youngblood vid release]]> https://feber.se/spel/ingen-ray-tracing-i-wolfenstein-youngblood-vid-release/400032/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/400032/ingen_ray_tracing_i_wolfenstei/ Kommer släppas senareNvidia har för tillfället en ordentlig kampanj tillsammans med Bethesda där de erbjuder Wolfenstein: Youngblood till samtliga köpare av RTX-kort. I kampanjen lyfter Nvidia fram hur tjusig nazistmördarsimulatorn kommer se ut med Ray Tracing-effekter av olika slag, men Machine Games har nu meddelat att RTX-stöd inte kommer vara tillgängligt vid release. Till GamesBeat säger spelets exekutiva producent Jerk Gustafsson detta:
“We’re working together with Nvidia on that, but ray tracing won’t be available at launch. The engineers at Nvidia are still hard at work getting that solution to look as good as possible for the game, and the date is still to be determined. But from what we’ve seen so far, it’ll be good.”

När RTX-stöd kommer bli tillgängligt i Youngblood är som sagt okänt, men förhoppningsvis kommer det inte dröja allt för lång tid efter release innan gänget släpper sådant stöd.

Wolfenstein: Youngblood kommer släppas 26 juli till PC, PS4, Xbox One och Nintendo Switch.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/ingen-ray-tracing-i-wolfenstein-youngblood-vid-release/400032/

Läs mer om wolfenstein, youngblood, machine games, ray tracing ]]>
Mon, 22 Jul 2019 16:00:00 +0200 https://feber.se/spel/ingen-ray-tracing-i-wolfenstein-youngblood-vid-release/400032/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Första banan i GoldenEye 007 klarad med ett piano]]> https://feber.se/spel/forsta-banan-i-goldeneye-007-klarad-med-ett-piano/400031/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/400031/frsta_banan_i_goldeneye_007_kl/ Imponerande!Att spela spel med diverse föremål i stället för handkontroll är ingenting nytt, men det är alltid underhållande att se när folk testar underliga saker. Youtubern Jackson Parodi har släppt en video där han visar hur det set ut att spela det klassiska Nintendo 64-spelet GoldenEye 007 med ett stycke piano.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/forsta-banan-i-goldeneye-007-klarad-med-ett-piano/400031/

Läs mer om goldeneye, 007, nintendo 64, piano ]]>
Mon, 22 Jul 2019 15:40:00 +0200 https://feber.se/spel/forsta-banan-i-goldeneye-007-klarad-med-ett-piano/400031/?utm_source=rss&utm_medium=feed