https://feber.se Feber.se sv Wed, 28 Jul 2021 14:09:23 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) Netsu AB. All rights reserved. Feber <![CDATA[I morgon är det betadags för Halo Infinite ]]> https://feber.se/spel/i-morgon-ar-det-betadags-for-halo-infinite-/427566/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427566/i_morgon_r_det_betadags_fr_hal/ För Halo Insider-folketI morgon kommer 343 Industries dra igång det första betatestet för flerspelardelen för Halo Infinite. Detta test kommer dra igång i morgon kväll klockan 23:00 och pågå fram till söndagen den 1 augusti. Inbjudningar har börjat skickas ut så man borde få veta om man får vara med och leka inom kort.

Det är dock endast folk som är med i Halo Insider som kommer få någon inbjudan denna gång. Om du inte fick någon inbjudan denna gång men vill ha chansen att delta i framtida betatest så kan du anmäla dig till Halo Insider-programmet via länken nedan.

Hur som helst kan man nog räkna med att få se massvis med gameplay från spelets flerspelardel under helgen.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/i-morgon-ar-det-betadags-for-halo-infinite-/427566/

Läs mer om Halo Infinite, Xbox, Windows, Microsoft ]]>
Wed, 28 Jul 2021 14:00:00 +0200 https://feber.se/spel/i-morgon-ar-det-betadags-for-halo-infinite-/427566/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Waze blir lite smartare efter ny uppdatering]]> https://feber.se/mobil/waze-blir-lite-smartare-efter-ny-uppdatering/427562/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/427562/waze_blir_lite_smartare_efter_/ Trafikappen kan varna för köer innan du ens satt dig i bilen

Den här artikeln har något inbäddat i sig, troligen ett videoklipp.
Se klippet.

Googles trafikapp Waze har släppt en lite lite större uppdatering som antagligen kan vara användbara för trafikanterna som förlitar sig på den.

I den nya uppdateringen kommer Waze redan på startsidan varna för trafikstockningar som kanske förkommer på de vägarna som användaren vanligtvis brukar köra. Appen kommer att rekommendera alternativa vägar om den anser att så krävs. Det kommer även att finnas förklaringar till varför Waze väljer en annan väg än den som användaren vanligtvis brukar köra.

Den nya versionen av Waze har redan börjar rulla ut till iOS och Android. Har du inte redan fått den så lär den dyka upp inom kort.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/waze-blir-lite-smartare-efter-ny-uppdatering/427562/

Läs mer om google, waze, trafikapp, trafik ]]>
Wed, 28 Jul 2021 13:30:00 +0200 https://feber.se/mobil/waze-blir-lite-smartare-efter-ny-uppdatering/427562/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En trailer för Cooking With Paris]]> https://feber.se/film/en-trailer-for-cooking-with-paris/427559/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/427559/en_trailer_fr_cooking_with_par/ Japp, den ParisNetflix är inte direkt rädda för att producera märkliga tv-serier och den kommande serien Cooking With Paris är väl ännu ett exempel på detta.

Serien baseras i grund på Råttatouille-citatet "Vem som helst kan laga mat". Ett uttalande som då testas genom att låta dokusåpastjärnan Paris Hilton laga diverse rätter åt hennes kändisgäster.

Seriens sex avsnitt har premiär den 4 augusti.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/en-trailer-for-cooking-with-paris/427559/

Läs mer om Cooking With Paris, Paris Hilton, Netflix ]]>
Wed, 28 Jul 2021 13:00:00 +0200 https://feber.se/film/en-trailer-for-cooking-with-paris/427559/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[BMW visar upp fraktcykeln Dynamic Cargo]]> https://feber.se/fordon/bmw-visar-upp-fraktcykeln-dynamic-cargo/427558/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/fordon/art/427558/bmw_visar_upp_fraktcykeln_dyna/ Eldrivet koncept som verkar najsBMW har visat upp den trehjuliga elcyklen Dynamic Cargo vilken man tänker sig skulle kunna fungera fint för olika typer av transporter på kortare sträckor i stadsmiljö.

Dynamic Cargo är försedd med ett batteri som ger den en räckvidd på 20 km men det går givetvis även att använda pedalerna om man vill ta sig längre än så. Det finns en rad olika tillbehör som gör det möjligt att frakta surfbrädor, barn och annat på den trehjuliga cykeln.

Dynamic Cargo är än så länge bara ett koncept. Huruvida BMW planerar att någon gång släppa den på marknaden återstår att se.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/fordon/bmw-visar-upp-fraktcykeln-dynamic-cargo/427558/

Läs mer om bmw, cyklar, elcyklar, fraktcyklar, koncept, dynamic cargo ]]>
Wed, 28 Jul 2021 12:30:00 +0200 https://feber.se/fordon/bmw-visar-upp-fraktcykeln-dynamic-cargo/427558/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ny trailer för Nine Perfect Strangers]]> https://feber.se/film/ny-trailer-for-nine-perfect-strangers/427557/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/427557/ny_trailer_fr_nine_perfect_str/ Miniserie om mindfullness-retreat som spårar urHär kommer ännu en trailer för Hulus rysardrama Nine Perfect Strangers som börjar sändas nästa månad.

I miniserien får vi se Nicole Kidman i rollen som Masha, en karismatisk kvinna som leder ett mindfullness-retreat med nio deltagare. Det verkar dock som om Masha inte bara har mindfullness i planerna för deltagarna och det hela ser ut att utveckla sig åt det lite rysligare hållet.

Nine Perfect Strangers börjar sändas på Hulu 18 augusti.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/ny-trailer-for-nine-perfect-strangers/427557/

Läs mer om nine perfect strangers, nicole kidman, trailer ]]>
Wed, 28 Jul 2021 12:00:00 +0200 https://feber.se/film/ny-trailer-for-nine-perfect-strangers/427557/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Föroreningar färgar sjö rosa i Argentina]]> https://feber.se/vetenskap/fororeningar-fargar-sjo-rosa-i-argentina/427553/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/427553/froreningar_frgar_sj_rosa_i_ar/ Industrier anklagas för att inte rena sina utsläppKlippet ovan visar bilder från Corfosjön i Argentina vilken har färgats rosa på grund av utsläpp från närliggande fiskindustrier.

Färgen på sjön tros ha uppstått på grund av att fiskindustrierna inte renat sina utsläpp, något som gjort att konserveringsmedlet natriumsulfit släppts ut i sjön och färgat denna rosa.

Enligt miljöchefen i Chubut-provinsen där Corfosjön ligger så ska den rosa färgen vara ofarlig och försvinna inom några dagar.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/fororeningar-fargar-sjo-rosa-i-argentina/427553/

Läs mer om argentina, föroreningar, rosa sjö, Corfosjön ]]>
Wed, 28 Jul 2021 11:30:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/fororeningar-fargar-sjo-rosa-i-argentina/427553/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Activison Blizzard-anställda planerar strejk i dag]]> https://feber.se/spel/activison-blizzard-anstallda-planerar-strejk-i-dag/427563/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427563/activison_blizzardanstllda_pla/ För att protestera mot ledningens hantering av sexuella trakasserierFör att visa sitt missnöje med hur Activision Blizzard-ledningen hanterat anklagelserna om sexuella trakaswserier planerar anställda på speljätten att strejka i dag. De anställda som planerar denna strejk kommer samlas utanför Blizzards entré för att kräver att ledningen ska införa nya regler som ska motverka den "grabbiga" kultur och istället säkerställa en inkluderande arbetsmiljö för alla anställda.

Strejken förväntas påbörjas 18:00 svensk tid och det återstår väl att se om den kommer ha någon effekt.

Activision Blizzard-bossen, Bobby Kotick, skickade dock natten till i dag ut ett brev till alla anställda där han skrev att företagets respons till stämningen har varit tondöv och att de kommer göra ett bättre jobb att lyssna på sina anställda i framtiden. Han skrev också att de ska forstätta undersöka varje anklagelse och att de inte kommer tveka att vidta avgörande åtgärder. Activison Blizzard ska nu också ha anlitat advokatfirman WilmerHale som omedelbart ska överse företagets policys.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/activison-blizzard-anstallda-planerar-strejk-i-dag/427563/

Läs mer om Activision Blizzard, Stämning ]]>
Wed, 28 Jul 2021 11:00:00 +0200 https://feber.se/spel/activison-blizzard-anstallda-planerar-strejk-i-dag/427563/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Del två i sagan om Polestar-konceptet]]> https://feber.se/bil/del-tva-i-sagan-om-polestar-konceptet/427564/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/427564/del_tv_i_sagan_om_polestarkonc/ Dags vid lermodellenPolestar är redo att hitta sin egen stil nu och för att peka ut den riktningen så tog man fram Polestar Precept. Helt enkelt ett koncept som visar hur framtidens Polestar-bilar kommer att se ut. Det här är del två i hur konceptet kom till och nu har vi börjat leka med lera.

Precept kanske kommer som riktigt bil någongång, men först ska Polestar 3 se dagens ljus. Del ett av den här serien, mer om konceptet och om Polestar 3 kan ni läsa nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/del-tva-i-sagan-om-polestar-konceptet/427564/

Läs mer om polestar, precept ]]>
Wed, 28 Jul 2021 10:32:00 +0200 https://feber.se/bil/del-tva-i-sagan-om-polestar-konceptet/427564/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Jobys eVTOL-plan har gjort en flygning på 250 kilometer]]> https://feber.se/fordon/jobys-evtol-plan-har-gjort-en-flygning-pa-250-kilometer/427555/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/fordon/art/427555/jobys_evtolplan_har_gjort_en_f/ Tror att det är längsta flighten som gjorts med den typen av flygplanDen amerikanska flygplanstillverkaren Joby Aviation skriver i ett pressmeddelande att man nu har genomfört en flygning på 154 miles (cirka 247 kilometer) med eldrivna VTOL-flygplan.

Joby tror att det är den längsta flygningen som genomförts med ett elektriskt flygplan som kan starta och landa vertikalt. Flygningen genomfördes genom att flygplanet flög elva varv på en förutbestämd rutt vid Jobys Electric Flight Base utanför Big Sur i Kalifornien. Totalt befanns sig flygplanet i luften en timma och 17 minuter.

Joby började utveckla elektriska VTOL-flygplan 2015 och har bland annat tagit in finansiering från Toyota och Intel. I slutet av förra året köpte Joby upp Ubers flygverksamhet Uber Elevate och man siktar nu på att dra igång en flygtaxi-tjänst med sina eVTOL-flygplan någon gång under 2024.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/fordon/jobys-evtol-plan-har-gjort-en-flygning-pa-250-kilometer/427555/

Läs mer om joby aviation, el-flygplan, evtol, rekord ]]>
Wed, 28 Jul 2021 10:30:00 +0200 https://feber.se/fordon/jobys-evtol-plan-har-gjort-en-flygning-pa-250-kilometer/427555/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Facebook startar division som ska bygga Metaverse]]> https://feber.se/internet/facebook-startar-division-som-ska-bygga-metaverse/427556/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/427556/facebook_startar_division_som_/ Framtidens virtuella megavärldFacebook Reality Labs skriver i ett inlägg på Facebook att de nu startar en division som ska bidra till utvecklingen av det som kallas för "Metaverse", en slags plattform som är tänkt att koppla samman en lång rad virtuella världar med varandra såväl som förlänga den virtuella verkligheten ut i den fysiska verkligheten.

Detta är något som sker efter det att Facebooks vd Mark Zuckerberg i en lång intervju med Casey Newton talat sig varm för Metaverse. I intervjun säger Zuckerberg bland annat om Metaverse:

"This is a big topic. The metaverse is a vision that spans many companies — the whole industry. You can think about it as the successor to the mobile internet. And it’s certainly not something that any one company is going to build, but I think a big part of our next chapter is going to hopefully be contributing to building that, in partnership with a lot of other companies and creators and developers. But you can think about the metaverse as an embodied internet, where instead of just viewing content — you are in it. And you feel present with other people as if you were in other places, having different experiences that you couldn’t necessarily do on a 2D app or webpage, like dancing, for example, or different types of fitness."

Huruvida Metaverse blir framtidens grej återstår att se men Zuckerberg är absolut inte ensam om att tro det. Epic Games vd Tim Sweeney har under en längre tid snackat om planer på att skapa ett framtida Metaverse och allt det inkluderar. Vill ni läsa in er lite mer på Metaverse så skrev riskkapitalisten Matthew Ball en längre artikel om detta förra året vilken hittas här. Tidigare i är släppte han uppdatering i nio delar som hittas här.

Apropå meta så kan ni ovan kolla in när Casey Newton intervjuas om när han intervjuade Mark Zuckerberg angående Metaverse.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/facebook-startar-division-som-ska-bygga-metaverse/427556/

Läs mer om facebook, metaverse, mark zuckerberg, virtuella världar, Facebook Reality Labs ]]>
Wed, 28 Jul 2021 10:00:00 +0200 https://feber.se/internet/facebook-startar-division-som-ska-bygga-metaverse/427556/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[HMD Global släpper tre nya Nokia-telefoner]]> https://feber.se/mobil/hmd-global-slapper-tre-nya-nokia-telefoner/427551/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/427551/hmd_global_slpper_tre_nya_noki/ Roberto Carlos approvesHMD Global har nu lanserat tre nya mobiler under Nokia-namnet där fokuset för samtliga ligger på tålighet.

Den första modellen är Nokia XR20 och den är så pass tålig att den är certifierad att tåla ett fall från 180 centimeter höjd. En annan trevlig grej är att man får byta skärmen gratis om man lyckas ha sönder den under första året. Glaset i den 6,67-tum stora skärmen är Gorilla Glass Victus så man får nog ta i lite om man ska ha sönder den, Vattentåligheten är IP68 vilket innebär att man borde kunna tappa den i vatten men att man inte ska simma med den. Inne i telefonen hittar man en Snapdragon 480, 4GB RAM, 64GB lagringsminne, en kamera på 48 megapixel, ett 4630 mAh-batteri som kan laddas trådlöst och stöd för 5G.

XR20 kostar 5 500 kronor men om man vill ha 6GM RAM och 128GB internminne så får du istället betala 6 300 kronor när den väl släpps under nästa vecka.

Den andra modellen är C30 vilket är en budgetlur med en 6,82-tum stor skärm och ett batteri på 6000 mAh respektive. Telefonen använder den avskalade Android-versionen Android Go och har en prislapp på 1 000 kronor.

Sist, men inte minst, lanserar man också en ny knapptelefon med Nokia 6310. Precis som telefonen som den är baserad på har den endast GSM-uppkoppling. Telefonen har en skärm på 2,8 tum och använder sig av Series 30-operativsystemet. Den är också rätt billig då den endast kostar 400 kronor.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/hmd-global-slapper-tre-nya-nokia-telefoner/427551/

Läs mer om Nokia, Connecting People, HMD Global ]]>
Wed, 28 Jul 2021 09:30:00 +0200 https://feber.se/mobil/hmd-global-slapper-tre-nya-nokia-telefoner/427551/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nintendo stänger ner Dr. Mario World]]> https://feber.se/spel/nintendo-stanger-ner-dr-mario-world/427552/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427552/nintendo_stnger_ner_dr_mario_w/ Dags att säga hejdå till Doktor Mario i mobilen

Nintendo har meddelat att man kommer att stänga ner mobilspelet Dr. Mario World i höst.

Pusselspelet Dr. Mario World släpptes för cirka två år sedan och ser inte ut att ha blivit någon hit bland mobilspelarna. Enligt data från SensorTower så var Dr. Mario World det av Nintendos mobilspel som gick allra sämst. Det har lett till att spelet nu blir det första mobilspelet som Nintendo tar bort från marknaden.

Dr. Mario World stängs ner 1 november och den virtuella diamant-valutan som används i spelet slutar säljas idag. Har ni aldrig spelet Dr. Mario World så kan ni kolla in vad ni missat i trailern här nedanför.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/nintendo-stanger-ner-dr-mario-world/427552/

Läs mer om nintendo, Dr. Mario World, mobilspel, hejdå ]]>
Wed, 28 Jul 2021 09:00:00 +0200 https://feber.se/spel/nintendo-stanger-ner-dr-mario-world/427552/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[United köper elektriska flygplan från svenska Heart Aerospace]]> https://feber.se/fordon/united-koper-elektriska-flygplan-fran-svenska-heart-aerospace/427547/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/fordon/art/427547/united_kper_elektriska_flygpla/ 100 styckenReuters rapporterar att det amerikanska flygblolaget United Airlines under gårdagen meddelade att de definitivt kommer köpa hundra stycken ES-19 elplan från svenska Heart Aerospace. Detta för att United ser en stor potential för batteridrivna flygplan för regionala rutter. Dessa flygplan ska då användas för korta stads- eller pendelturer där det annars inte är lönsamt att använda bränsledrivna flygplan.

"With a lower cost profile you can bring back more smaller markets than were possible with the higher cost of a jet-fueled aircraft,"

Flygplanen har plats för 19 passagerare och hur mycket de betalade för ordern är för tillfället okänt.

United räknar med att börja använda dessa flygplan under 2026.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/fordon/united-koper-elektriska-flygplan-fran-svenska-heart-aerospace/427547/

Läs mer om United, Flygplan, Elflygplan, Heart Aerospace ]]>
Wed, 28 Jul 2021 08:30:00 +0200 https://feber.se/fordon/united-koper-elektriska-flygplan-fran-svenska-heart-aerospace/427547/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Både intäkt och vinst ökar för Microsoft]]> https://feber.se/internet/bade-intakt-och-vinst-okar-for-microsoft/427550/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/427550/bde_intkt_och_vinst_kar_fr_mic/ Går framåt i de flesta segmentenMicrosoft postade igår resultatet för sitt fjärde kvartal och, precis som för de flesta av världens stora techföretag, så pekade siffrorna uppåt.

Under kvartalet hade Microsoft en intäkt på 46,2 miljarder dollar vilket är en ökning med 21 procent jämfört med samma tidsperiod förra året. Vinsten drog även den i väg och stannade på 16,5 miljarder dollar, en ökning med 47 procent jämfört med samma år.

De flesta av Microsofts segment fick se en ökad omsättning förutom Surface-segmentet som sjönk med 20 procent jämfört med samma period förra året samt Xbox-segmentet som minskade med 4 procent.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/bade-intakt-och-vinst-okar-for-microsoft/427550/

Läs mer om microsoft, resultat, kvartalsrapport ]]>
Wed, 28 Jul 2021 08:20:00 +0200 https://feber.se/internet/bade-intakt-och-vinst-okar-for-microsoft/427550/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Alphabet drog in 62 miljarder dollar under årets andra kvartal]]> https://feber.se/internet/alphabet--drog-in-62-miljarder-dollar-under-arets-andra-kvartal/427548/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/427548/alphabet__drog_in_62_miljarder/ Googles moderföretag fortsätter att dra in degGoogles moderföretaget Alphabet var ett av alla de stora techföretag som presenterade sin kvartalsrapport under gårdagen.

Alphabet hade under deras andra kvartal en intäkt på 61,9 miljarder dollar vilket var en ökning med 62 procent jämfört med samma period förra året. Vinsten steg från 7 miljarder dollar förra årets andra kvartal till 18,5 miljarder dollar för andra kvartalet 2021, en ökning med hela 165 procent.

Utav Alphabets intäkter kom över 50 miljarder dollar, det vill säga runt 80 procent av Alphabets totala intäkter för kvartalet, från Googles olika annonstjänster.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/alphabet--drog-in-62-miljarder-dollar-under-arets-andra-kvartal/427548/

Läs mer om alphabet, google, resultat, kvartalsrapport ]]>
Wed, 28 Jul 2021 08:10:00 +0200 https://feber.se/internet/alphabet--drog-in-62-miljarder-dollar-under-arets-andra-kvartal/427548/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apple gör rekordvinst under sitt tredje kvartal]]> https://feber.se/mac/apple-gor-rekordvinst-under-sitt-tredje-kvartal/427546/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mac/art/427546/apple_gr_rekordvinst_under_sit/ iPhone stod för halva omsättningenApple presenterade igår sin kvartalsrapport för deras tredje kvartal och det ser ut att gå fortsatt bra för världens högst värderade publika aktiebolag.

Under kvartalet drog Apple in 81,4 miljarder dollar och en gjorde en vinst på 21,7 miljarder dollar. Av intäkterna stod iPhone för 39,6 miljarder dollar och sammanlagt hade Apple en intäktsökning på 36 procent jämfört med samma kvartal förra året. Vinsten var en ökning med 93 procent jämfört med samma period för ett år sedan.

Apples vd Tim Cook säger i en kommentar om resultatet för bolagets tredje kvartal:

"This quarter, our teams built on a period of unmatched innovation by sharing powerful new products with our users, at a time when using technology to connect people everywhere has never been more important. We’re continuing to press forward in our work to infuse everything we make with the values that define us — by inspiring a new generation of developers to learn to code, moving closer to our 2030 environment goal, and engaging in the urgent work of building a more equitable future."


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mac/apple-gor-rekordvinst-under-sitt-tredje-kvartal/427546/

Läs mer om apple, resultat, kvartalsrapport ]]>
Wed, 28 Jul 2021 08:00:00 +0200 https://feber.se/mac/apple-gor-rekordvinst-under-sitt-tredje-kvartal/427546/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nu kan du spela Microsoft Flight Simulator på Xbox]]> https://feber.se/spel/nu-kan-du-spela-microsoft-flight-simulator-pa-xbox/427543/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427543/nu_kan_du_spela_microsoft_flig/ Utan extra kostnad om du har Game PassI dag släppte Microsoft sitt Microsoft Flight Simulator på Xbox vilket ju är trevligt för alla som är sugna på att spela det där. Tydligen ska Xbox-versionen vara riktigt bra och erbjuda ett bra gränssnitt anpassat för kontrollen.

Så om du är sugen på att flyga lite flygplan på konsol så är det bara till att plocka hem det via länken nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/nu-kan-du-spela-microsoft-flight-simulator-pa-xbox/427543/

Läs mer om Microsoft Flight Simulator, Microsoft, Xbox ]]>
Tue, 27 Jul 2021 21:30:00 +0200 https://feber.se/spel/nu-kan-du-spela-microsoft-flight-simulator-pa-xbox/427543/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Jony Ive startar nytt klimatinitiativ ]]> https://feber.se/samhalle/jony-ive-startar-nytt-klimatinitiativ-/427541/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/427541/jony_ive_startar_nytt_klimatin/ Med Prins Charles och Royal College of ArtDen före detta Apple-designern Jony Ive har med Prinsen av Wales samarbetat på ett initiativ som ska få studenter från Royal College of Art att komma med designförslag som hjälper att hantera klimatförändringarna. Projektet som är döpt till Terra Carta Design Lab, är tänkt att få designstudenter att skapa högeffektiva och billiga lösningar för natur, människor och planet.

Projektet har som mål att skapa en gestaltning av ett koncept som demonstrerar hur design, konst, vetenskap och ingenjörskonst kan bidra till att hitta lösningar på klimatförändringarna. Projektet startades nu i lördags och ska pågå i 100 dagar. Finalister med de bästa idéerna ska tillkännages under FN:s klimatkonferens (COP26) i november och en vinnare ska utses 2022.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/jony-ive-startar-nytt-klimatinitiativ-/427541/

Läs mer om design, miljö, utbildning ]]>
Tue, 27 Jul 2021 21:00:00 +0200 https://feber.se/samhalle/jony-ive-startar-nytt-klimatinitiativ-/427541/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Konstgjorda hjärtan kanske närmare än man tror]]> https://feber.se/vetenskap/konstgjorda-hjartan-kanske-narmare-an-man-tror/427536/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/427536/konstgjorda_hjrtan_kanske_nrma/ Ska transplanteras i människa 2022När ett hjärta slutar fungera finns idag egentligen endast ett alternativ, att byta ut det till ett nytt från en donator. I framtiden kommer vi troligtvis kunna byta ut ett riktigt hjärta mot ett konstgjort, iallafall enligt den australienska uppfinnaren i den här videon.

Hjärt- och kärlsjukdomar, specifikt hjärtsvikt, är idag den vanligaste dödsorsaken hos både män och kvinnor. Ett av företagen i videon har skapat ett konstgjort hjärta som är planerat att transplanteras i en människa redan nästa år. Ett annat företag, Carmat, har fått godkännande från EU och tillverkar nu hjärtan för kommersiell försäljning.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/konstgjorda-hjartan-kanske-narmare-an-man-tror/427536/

Läs mer om medicin, hjärtforskning ]]>
Tue, 27 Jul 2021 20:30:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/konstgjorda-hjartan-kanske-narmare-an-man-tror/427536/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Instagram blir privat som standard för användare under 16 år]]> https://feber.se/internet/instagram-blir-privat-som-standard-for-anvandare-under-16-ar/427538/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/427538/instagram_blir_privat_som_stan/ Ska gå att ändra tillbaka till offentlig profilInstagram har i ett blogginlägg idag berättat att man från och med nu kommer att göra nya konton från användare under 16 år (18 i vissa länder) privata som standard. Det ska dock fortfarande vara möjligt för användarna att ändra tillbaka till en offentlig profil.

I mars rapporterade Buzzfeed om att företaget jobbade på en app för användare under 13 år (vilket är den nuvarande åldersgränsen). Detta möttes med stark kritik från flera håll. Trots det jobbar man vidare på en app för användare under 13 år. Instagrams Karina Newton säger:
“[We're in] deep consultation with experts in child development and privacy advocates... [to meet the]...needs of families and youth.”

Företaget meddelar också att de under de kommande veckorna kommer att sluta tillåta annonsörer att rikta reklam till användare under 18 år, förutom baserat på ålder, kön och plats. Dessa ändringar ska gälla på Instagram, Facebook och Messenger.Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/instagram-blir-privat-som-standard-for-anvandare-under-16-ar/427538/

Läs mer om instagram, Facebook ]]>
Tue, 27 Jul 2021 20:00:00 +0200 https://feber.se/internet/instagram-blir-privat-som-standard-for-anvandare-under-16-ar/427538/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Vilka bakterier finns i tunnelbanan?]]> https://feber.se/vetenskap/vilka-bakterier-finns-i-tunnelbanan/427535/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/427535/vilka_bakterier_finns_i_tunnel/ Mest bakterier från vår hud tydligenI denna video från Wired får vi se resultatet av en studie där forskare har svabbat flera objekt på tunnelbanor runt om i världen för att se vad för bakterier som finns bland oss. Tunnelbanan ska tydligen vara ett relativt säkert ställe när det kommer till vilka bakterier vi kommer i kontakt med. De vanligaste bakterierna kommer från vår egen hud. Intressant är att bakterierna på tunnelbanan har en lägre antibiotikaresistens än de i jorden eller våra magar.

Dr. Christopher Mason som är med i videon är professor i genomfysiologi och biofysik vid Weill Cornell Medicine.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/vilka-bakterier-finns-i-tunnelbanan/427535/

Läs mer om tunnelbana, bakterier ]]>
Tue, 27 Jul 2021 19:30:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/vilka-bakterier-finns-i-tunnelbanan/427535/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Forskare hittar vattenånga på Ganymede]]> https://feber.se/vetenskap/forskare-hittar-vattenanga-pa-ganymede/427534/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/427534/forskare_hittar_vattennga_p_ga/ Med hjälp av data från superteleskopet HubbleEtt forskarlag lett från svenska KTH har analyserat data som NASA:s teleskop Hubble samlat in om Jupiters, och solsystemets, största måne Ganymede och genom det hittat tidigare förekomster av vattenånga i Ganymedes atmosfär.

Upptäckten gjordes genom att forskarna jämförde UV-ljus på bilder som fotograferats av Hubbles Space Telescope Imaging Spectrograph mellan 1998 och 2010 samt data som samlats in av Hubbles Cosmic Origins Spectrograph 2018. NASA skriver om upptäckten:

"Ganymede's surface temperature varies strongly throughout the day, and around noon near the equator it may become sufficiently warm that the ice surface releases (or sublimates) some small amounts of water molecules. In fact, the perceived differences in the UV images are directly correlated with where water would be expected in the moon's atmosphere."

Forskare tror att det finns mer vatten under Ganymede istäcke än vad det finns sammanlagt i jordens oceaner. 2022 kommer ESA:s JUICE-uppdrag (JUpiter ICy moons Explorer) lämna jorden och undersöka förekomsten av vatten närmare på Jupiters månar. Går allt enligt tidsplan så kommer JUICE att vara framme vid Jupiter någon gång under 2029.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/forskare-hittar-vattenanga-pa-ganymede/427534/

Läs mer om rymden, planeter, månar, Ganymede, hubble, superteleskop ]]>
Tue, 27 Jul 2021 19:00:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/forskare-hittar-vattenanga-pa-ganymede/427534/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Gears of War-utvecklare leker med Unreal Engine 5]]> https://feber.se/spel/gears-of-war-utvecklare-leker-med-unreal-engine-5/427527/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/427527/gears_of_warutvecklare_leker_m/ Fina grejerGears of War-utvecklaren The Coalition släppte under gårdagen några teknikdemon i Unreal Engine 5 för att visa vad Epics spelmotor kan göra på Xbox Series X|S.

De visade både spelmiljöer och spelkaraktärer där bara ansiktet använder 31 000 polygoner. De kallar teknikdemot för Alpha Point och om det är indikation om vad deras nästa spel blir är oklart för tillfället.

Hur som helst är det ju väldigt tekniskt fokuserat men går man igång på sådant så kan man se presentationen i sin helhet bland klippen nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/gears-of-war-utvecklare-leker-med-unreal-engine-5/427527/

Läs mer om Unreal Engine 5, Epic Games, Teknikdemo, The Coalition ]]>
Tue, 27 Jul 2021 18:30:00 +0200 https://feber.se/spel/gears-of-war-utvecklare-leker-med-unreal-engine-5/427527/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Lego släpper nya Marvel-figurer]]> https://feber.se/pryl/lego-slapper-nya-marvel-figurer/427529/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/427529/lego_slpper_nya_marvelfigurer/ Verkar vara lite av ett lotteri vad som finns i påsen tyvärrSnart kommer Lego släppa lite nya samlarfigurer baserade på karaktärer från Marvels universum. Bland figurerna hittas till exempel karaktärer från tv-serierna Wandavision, The Falcon and the Winter Soldier och Loki.

"LEGO Minifigures Marvel Studios" kommer att säljas styckvis i påsar som inte avslöjar vad som finns inuti. Det gör det hela till lite av ett lotteri för den som är intresserad av att samla på sig samtliga tolv figurer. Det går dock antagligen att känna igenom påsen vilka en del av figurerna som finns i påsen är.

LEGO Minifigures Marvel Studios släpps 1 september och påsarna, innehållande en figur var, kommer att kosta 49 kronor styck.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/lego-slapper-nya-marvel-figurer/427529/

Läs mer om lego, marvel, legofigurer, marvelfigurer ]]>
Tue, 27 Jul 2021 18:00:00 +0200 https://feber.se/pryl/lego-slapper-nya-marvel-figurer/427529/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Spotify lanserar en sektion med nysläppta grejer]]> https://feber.se/internet/spotify-lanserar-en-sektion-med-nyslappta-grejer/427525/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/427525/spotify_lanserar_en_sektion_me/ Så du inte missar nya grejer från artister och podcasts du följerSpotify kommer snart att rulla ut en ny "Whats new"-sektion i sina appar till iOS och Android, något som gör det lite enklare för oss användare att hålla koll på när det släpps nya grejer som vi kanske kan vara intresserad av.

Den nya sektionen kommer att visas som en ikon högst upp till höger i appen, en ikon som förses med en blå prick om det finns något nysläppt som kanske kan vara av intresse. Under sektionen kommer det att listas nya grejer från artister och podcasts som användaren valt att följa via följar-funktionen som finns sedan tidigare i Spotify.

Spotifys nya "Whats new"-funktion kommer att uppdateras i realtid och börja rulla ut till Spotifys iOS- och Android-appar de kommande veckorna.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/spotify-lanserar-en-sektion-med-nyslappta-grejer/427525/

Läs mer om spotify, whats new, podcast ]]>
Tue, 27 Jul 2021 17:30:00 +0200 https://feber.se/internet/spotify-lanserar-en-sektion-med-nyslappta-grejer/427525/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Kraftigt minskad tjuvjakt i Namibia]]> https://feber.se/vetenskap/kraftigt-minskad-tjuvjakt-i-namibia/427522/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/427522/kraftigt_minskad_tjuvjakt_i_na/ Lägsta antalet noshörningar dödade på flera årNyhetsbyrån Reuters rapporterar att tjuvjakten på noshörningar och elefanter har minskat kraftigt det senaste året.

Under året som gått har nio noshörningar fallit offer för tjuvjägare vilket är den lägsta siffran på åtta år. Under samma tid har tjuvjägare dödat fyra elefanter vilket är även det är en minskning. Det kan jämföras med 2015 och 2016 då 95 noshörningar respektive 101 elefanter dödades av tjuvjägare.

Anledningen till att tjuvjakten minskat i Namibia uppges bero på att utökat samarbete mellan polis, djurvårdare och allmänheten.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/kraftigt-minskad-tjuvjakt-i-namibia/427522/

Läs mer om namibia, afrika, tjuvjakt, elefanter, noshörningar, djurfeber ]]>
Tue, 27 Jul 2021 17:00:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/kraftigt-minskad-tjuvjakt-i-namibia/427522/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ny trailer för Ghostbuster: Afterlife]]> https://feber.se/film/ny-trailer-for-ghostbuster-afterlife/427532/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/427532/ny_trailer_fr_ghostbuster_afte/ Har premiär i höstHär kommer en andra trailer för Ghostbusters: Afterlife, en film som ursprungligen skulle haft premiär för ett år sedan.

Ghostbusters: Afterlife är en efterföljare till de första två Ghostbusters-filmerna som släpptes 1984 respektive 1989 och ska inte ha någon direkt koppling Ghostbusters-rebooten som kom 2016. I filmen får vi följa en familj som tillsammans med barnens lärare börjar jaga spöken. Familjemedlemmarna spelas av Carrie Coon, Finn Wolfhard och Mckenna Grace medan Paul Rudd spelar läraren.

Förutom den nya familjen dyker även originalskådespelarna Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver och Ernie Hudson upp i den nya filmen. Ghostbusters: Afterlife regisseras även av Jason Reitman som är son till Ivan Reitman som regisserade de första två Ghostbusters-filmerna.

Går allt som det ska så kommer Ghostbusters: Afterlife gå upp på biograferna 11 november.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/ny-trailer-for-ghostbuster-afterlife/427532/

Läs mer om ghostbuster, afterlife, trailer ]]>
Tue, 27 Jul 2021 16:30:00 +0200 https://feber.se/film/ny-trailer-for-ghostbuster-afterlife/427532/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Här är Nothings hörlurar Ear-1]]> https://feber.se/pryl/har-ar-nothings-horlurar-ear-1/427533/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/427533/hr_r_nothings_hrlurar_ear1/ Första produkten från Carl Peis nya företag

Det har nu gått ett lite mer än ett halvår sedan OnePlus-grundare Carl Pei startade sitt nya företag Nothing. Idag presenterade företaget sin första produkt vilket vi sedan tidigare kände till skulle bli ett par hörlurar som fått namnet Ear-1.

Nothing har tagit hjälp av svenska Teenage Engineering till både designen av hörlurarna såväl som ljuddesignen från dessa. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering och har tillsammans med sitt laddfodral en batteritid på 34 timmar.

Nothings Ear-1 kommer att börja säljas i en begränsad upplaga via Nothings webbplats 31 juli för 99 dollar. 17 augusti kommer de även att dyka upp på andra försäljningsställen.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/har-ar-nothings-horlurar-ear-1/427533/

Läs mer om nothing, hörlurar, carl pei, ear-1, Teenage Engineering ]]>
Tue, 27 Jul 2021 16:00:00 +0200 https://feber.se/pryl/har-ar-nothings-horlurar-ear-1/427533/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Tesla Semi kommer inte att släppas i år]]> https://feber.se/bil/tesla-semi-kommer-inte-att-slappas-i-ar/427531/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/427531/tesla_semi_kommer_inte_att_slp/ Svårt att få fram batterier till jätteteslanDet verkar som om Teslas trailerdragare Tesla Semi dras med ytterligare förseningar och antagligen inte kommer att släppas på markanden i år.

Det är TechCrunch som rapporterar att Tesla under ett aktieägare-samtal i samband med presentationen av företagets resultat uppgav att släppet Tesla Semi kommer att försenas ytterligare. Huvudanledningen till förseningen uppges vara att Tesla har svårt att få fram batterier till modellen.

Tesla Semi presenterades 2017 och det var då sagt att den skulle släppas på marknaden 2019. Sedan dess har detta flyttats fram flera gånger och senaste budet verkar vara att modellen lanseras på marknaden någon gång under nästa år.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/tesla-semi-kommer-inte-att-slappas-i-ar/427531/

Läs mer om tesla, semi, förseningar, lastbilar ]]>
Tue, 27 Jul 2021 15:30:00 +0200 https://feber.se/bil/tesla-semi-kommer-inte-att-slappas-i-ar/427531/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Även ullhandskrabban hotar västkustens ekosystem]]> https://feber.se/vetenskap/aven-ullhandskrabban-hotar-vastkustens-ekosystem/427520/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/427520/ven_ullhandskrabban_hotar_vstk/ "Ullig men inte gullig"Det är inte bara den asiatiska blåskrabban som börjat härja och förstöra det lokala ekosystemen på Västkusten. Länsstyrelsen i Västra Götaland varnar nu att den kinesiska ullhandskrabban också hotar det lokala ekosystemet. Denna invasiva krabba lever i både i havs- samt sötvatten kan förstöra fiskeredskap och gräva gångar som kan förstöra strandkanter samt flodbankar. Den kan också sprida sjukdomar och framförallt parasiten lungmask som kan infektera människor samt hundar.

Precis som med blåskrabban ska man inte släppa tillbaka denna krabba om man fångar den utan man ska meddela Länsstyrelsen och döda den.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/aven-ullhandskrabban-hotar-vastkustens-ekosystem/427520/

Läs mer om KRabba, Djurfeber, Krabburgare ]]>
Tue, 27 Jul 2021 15:00:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/aven-ullhandskrabban-hotar-vastkustens-ekosystem/427520/?utm_source=rss&utm_medium=feed