m

En rapport från Nintendos bås på Gamescom

Peter har fått spela

En rapport från Nintendos bås på Gamescom
Spel / Nintendo

Efter att ha smygstartat igår med presskonferenser så öppnades mässgolvet på Gamescom upp för pressen idag. Jag och Christopher har vandrat runt hela dagen och testat en hel bunta med spel.

Som många av er säkerligen vet är Nintendo en av mina favoriter och därför la jag rätt så stor del av dagen på att hänga i deras bås idag. I det här inlägget tänkte jag avlägga en liten rapport med intryck från de spel som jag fick spela där.

Först ut var Nintendos helt nya titeln Splatoon till Wii U. Ett spel som för första gången visades på E3 i juni och som ser ut att kunna bli riktigt bra. Det är en lagtävling där man kan spela upp till åtta personer samtidigt mot varandra med fyra personer i vardera lag. De olika lagen startar på varsin sida av en bana och så går det ut på spruta färg. Färglägg så mycket av banan som möjligt i ditt lags färg, samtidigt som du kan skjuta på motståndarlaget för att kamma hem mer poäng. Du kan också förvandla dig till en bläckfisk och glida i din egen färg för att snabbt ta dig framåt. För att sikta används en kombination av att tilta gamepaden och att röra den högra styrspaken för att styra kameran. En styrning som känns rätt ovan tycker jag och jag var inte riktigt bekväm med detta styrsätt. Dock fick jag reda på senare att man kan stänga av gyrkontrollen så det är ju bra att det finns en sån funktion. Det är kul med en helt ny spelserie från Nintendo och det känns verkligen som att det finns stor potential i det här spelet. Kul också att Nintendo satsar på onlinespelande vilket de inte varit särskilt framstående på tidigare.


Efter att ha kört Splatoon testade jag på Super Smash Bros till Wii U och egentligen finns det inte så mycket nytt att säga om det här spelet. Har du spelat de tidigare delarna i serien vet du vad du har att förvänta dig och det ser som alltid ut att vara riktigt välproppat med material. Många karaktärer hänger kvar sedan tidigare medan det också tillkommit en hel massa nya. En av mina favoriter bland de nya karaktärerna är Little Mac just på grund av hans snabbhet. En trevlig funktion är att man kommer kunna köpa till en liten dosa så att man kan köra med Gamecube-kontroller.

Jag testade också 3DS-versionen av Super Smash Bros och det känns riktigt bra även där. Dock tycker jag att karaktärerna på den lilla 3DS-skärmen är lite väl små. Man fick nästan hålla 3DS:en precis framför ögonen för att kunna se de olika karaktärerna men de kanske måste vara så små för alla karaktärer samt föremål ska få plats på de små skärmarna.

En av besvikelserna för min del i Nintendos bås var Hyrule Warriors. Det är en spinoff mellan Dynasty Warriors och Zelda och jag tyckte det kändes ganska tråkigt egentligen. Zelda-spelen har aldrig handlat om att döda mängder av fiender men i Hyrule Warriors är det nästan enbart ett sånt upplägg. Precis så är det ju i Dynasty Warriors och om man gillar den serien så kanske man också kommer gilla Hyrule Warriors men jag tycker bara det är så konstigt att ta två så olika spelserier och liksom trycka ihop dem i ett spel. Nja, jag blev inte jätteimponerad.

Nästa spel var Toad's Treasure Tracker till Wii U. Äntligen har Toad fått sitt helt egna spel och det bygger vidare på konceptet kring Toad-banorna i Super Mario 3D World. Det handlar om pussellösning och att hitta rätt väg för Toad att gå för att kamma hem stjänrnan som gömmer sig någonstans på banan. Det verkar vara en väldigt finurlig bandesign och de har dessutom utökat spelet med flera olika typer av banor. I en av banorna fick jag åka gruvvagn och sikta med hjälp av skärmen i handkontrollen och i en annan bana fanns en eldsprutande boss. Tummen upp för det spelet.

Det sista spelet jag tänkte skriva om i den här artikeln är Mario Maker. Precis som vi fick reda på under E3 så är det en baneditor så att du kan göra egna Mariospel antingen i gammal Nes-stil eller i New Super Mario Bros-stil. Det känns som att det finns potential i det här spelet men just nu tycker jag det mest verkar vara ett trevligt koncept. I demot jag fick spela fanns det bara en kort liten bana att jobba med och när man klarat den så fick man börja om igen. För att spelet ska bli roligt krävs det att man måste kunna bygga fler och mer varierande banor. Man måste också kunna dela med sig av sina banor online och lägga in olika typer av utmaningar att klara av. Så just det spelet kändes väldigt ofärdigt men förhoppningsvis fyller Nintendo på med bra mycket mer material än vad som finns ju nu. Det är ju ändå rätt lång tid kvar innan det släpps så jag är ändå hoppfull om att det kommer bli bra.

Ja, det var en snabb lite genomgång över min dag i Nintendos bås på Gamescom. Skriv gärna en kommentar eller två om vilka spel ni är mest intresserade av från Nintendo just nu.

Läs mer
Adidas Futurecraft Loop är helt återvinningsbara
Kan användas för att göra nya skor när de är uttjänta 
45.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Seth Everman visar hur Billie Eilish gjorde Bad Guy
Lite eftermiddagstrams 
41.3°
+
André Stray
0
USA vill stänga ute China Mobile från landet
Vill inte ha världens största mobiloperatör på sin hemmamarknad 
42.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook samlade in epostkontakter från 1,5 miljoner användare
Klantar till det när det gäller integritet igen 
19.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Netflix-chef lovar att börja visa tittarsiffror
Transparens ftw! 
46.6°
+
André Stray
0
Jessica Meir blir första svenskan i rymden
Åker till ISS i höst 
60.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Boeing börjar testflyga 737 MAX igen
Mjukvaran ska nu vara fixad 
29.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook bekräftar att man utvecklar smart assistent
Ny konkurrent till Siri, Alexa och Google Assistant? 
17.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ubisoft bjussar på Assassin's Creed Unity
Så att alla kan kolla in hur Notre-Dame såg ut 
58.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jaguar I-Pace är World Car of the Year 2019
Grattis igen! 
42.9°
+
Bobby Green
0
Storbritannien ska börja kolla ålder på de som vill kolla på nätporr
Man ska vara över 18 år för att kolla på porr 
30.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Samsung Galaxy Fold går sönder hos testare
Måndags-ex eller större problem? 
30.3°
+
André Stray
0
Ny teasertrailer för The Boys
Superhjälteserie från Seth Rogen och Evan Goldberg 
43.0°
+
André Stray
0
Colin Furze bygger eldriven trehjuling med 20 000 watt
Blir nog rätt snabb 
43.0°
+
Bobby Green
0
Notre-Dame kanske renoveras efter skisser från Assassin's Creed
Kyrkan är väldigt detaljerad i Assassin’s Creed Unity 
56.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Netflix börjar sända The Witcher i höst
Kolla in Henry Cavill som Geralt of Rivia 
48.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Folk fortsätter fippla med sina mobiler bakom ratten
Många sitter till och med och spelar 
25.8°
+
Bobby Green
0