m

Black Ops IIII riktar in siktet mot Rainbow 6

Vi har pangat i nya Call of Duty

Spel / Feature

Activision har bjudit in oss till reveal-eventet för Call of Duty: Black Ops IIII i Los Angeles för att ta en titt på nymodigheterna. Till skillnad från tidigare spel i Call of Duty-serien så kommer inte Black Ops IIII komma med något singleplayer-läge, utan i stället fokuserar på att spelarna ska skapa egna stories i multiplayer-läget, zombie-läget och nya Battle Royale-läget.

Avsaknaden av ett dedikerat story-läge tycker jag är skittråkigt. Black Ops-serien har levererat en intressant berättelse och jag hade hoppats på att få se någon form av fortsättning. Utvecklarna Treyarch verkar inte hålla med. Folk som vill avnjuta en stabil berättelse får spela de tidigare Call of Duty-spelen eller vänta till nästa år då Activision, förhoppningsvis, kommer ge oss en ordentlig berättelse.

Vi fick varken testa zombieläget eller Battle Royale-läget under vår spelsession, men vi fick köra några rundor multiplayer, och för att leverera ett kort första intryck så kändes det riktigt bra. Specialist-klasserna levererade en varierad spelstil och det känns verkligen att Treyarch jobbat hårt med att förbättra känslan på vapnen.

Under vår session fick vi lira tre olika spellägen på tre olika banor. Mer specifikt traditionella Hardpoint där du måste hålla tre punkter på en karta samtidigt som du skjuter ner fiender på olika sätt och vis. Nya Conquest som och ett nytt spelläge och kan jämföras med Rush i Battlefield där ditt lag antingen ska attacker eller försvara två punkter på en karta. Till sist har vi ett Hardpoint-liknande spelläge där områden på kartan väljs ut slumpmässigt och du måste hålla punkten under en kort period för att få poäng.

Till skillnad från de senaste Call of Duty-spelen som utspelar sig i framtiden så är Black Ops IIII mer "boots on the ground", för att använda Activisions uttryck. Det betyder att du inte har möjlighet att dubbelhoppa eller springa på väggar för att röra dig runt på kartan. Jag är ett stort fan av Titanfall och älskar vertikaliteten i det spelet, men jag känner att Call of Duty-liren inte riktigt har fångat samma känsla i rörelsesystemet så det känns rätt bra att vertikaliteten har slopats i Black Ops IIII.

Fortsätter vi på back to the roots-tänket så har hälsosystemet gjorts om och du healas inte automatiskt efter en viss tid, utan du måste heala dig manuellt. Detta gör att du ständigt måste hålla ett öga på häslomätaren och göra ett beslut om du ska backa från striden och heala dig eller gå guns blazing och fortsätta lägga tryck på dina motståndare.

De nya specialistsystemet känns verkligen lovande. Vid release finns det tio stycken olika specialist-klasser som låter dig göra olika saker. Medic-klassen låter dig heala dina lagkamrater. Med Recon kan du med ett verktyg visa fiender på ett visst område på kartan. Torque kan sätta ut taggtråd för att blockera flaskhalsar. Andra klasser ger dig tillgång till granatkastare, eldkastare och sköldar. De olika klasserna är riktigt roliga att spela och levererar en varierad spelupplevelse. I början av varje runda får du och dina lagkamrater välja valfri specialist och två spelare kan inte köra samma, vilket kräver lite mer strategi i laget.

Utöver specialistklasserna så finns det möjlighet att välja valfri loadout som du kan pilla med helt själv för att ackompanjera valet av specialist. I vanlig Black Ops-ordning får du kitta dina loadouts precis hur du vill med ett 10-point-system. Vill du skippa sekundärt vapen och kitta primary-vapnet till fullo, så är det helt möjligt att göra det. Eller så du vill skippa perks och köra på två primary-vapen i stället.

Som sagt så fick vi endast testa multiplayer-läget och hur det är att lira nya zombies-läget och Battle Royale-läget Blackout är för tillfället oklart. Under morgondagen kommer de som fått lira zombies att få leverera sina åsikter om spelet i videoformat och vi kommer lägga upp deras åsikter om läget här på Feber.se.

Zombies-läget kommer för övrigt med tre stycken olika äventyr vid namn IX, Voyage of Despair och Blood of the Dead, vilket borde göra fans av zombieläget rätt nöjda. I zombieläget kommer spelare också få möjlighet att justera sina egna spelscenarios. Bland annat kommer du kunna välja svårighetsgrad, skada på dina vapen, zombiesarnas hastighet. Spelare som inte vill eller kan spela zombieläget med vänner kommer kunna avnjuta läget med bottar.

Battle Royale-läget Blackout låter för övrigt riktigt intressant. Du kommer ha möjlighet att spela med flertalet olika karaktärer som medverkat i Black Ops-serien samt karaktärer från zombies-läget. Activision håller locket på gällande spelläget, men har berättat att kartan kommer vara 1500 gånger större än den klassiska banan Nuke Town. Hur många spelare som kommer få slåss mot varandra är ingenting vi vet för tillfället.

Något som är trevligt för PC-spelare är att Black Ops IIII kommer vara riktigt väloptimerat för PC. Beenox står för utvecklingen av PC-versionen och spelet kommer ha i stöd för 4K, HDR, ultrawide-skärmar och förstås uncapped framerate. Den här gången kommer Call of Duty-spelet inte vara tillgängligt på Steam, utan kommer endast vara spelbart via Battle.net.

Det var länge sedan jag blev sugen på att lira Call of Duty, men för tillfället känner jag suget att få spela mer av Black Ops IIII. Att det inte finns något story-läge svider en aning, men jag har en känsla av att spelare ändå kommer spendera flertalet timmar i de olika spellägena när spelet väl släpps. Vi får se om jag har samma tankar om Black Ops IIII efter att Battlefield V presenteras nästa vecka.

Som vanligt: Har ni några frågor om spelet så är det bara att plita ner dem i kommentarsfältet så ser jag till att svara till min bästa förmåga.

Call of Duty: Black Ops IIII kommer släppas 12 oktober till PC via Battle.net, PS4 och Xbox One.

Läs mer
Telia döms att blockera The Pirate Bay
Och tre andra piratsiter 
32.1°
+
Roger Åberg
0
Sherlock-skapare jobbar på Dracula-serie
Åt Netflix och BBC 
43.0°
+
André Stray
0
Red Dead Redemption 2-storyn ryktas vara över 60 timmar lång
Många lär sjukskriva sig 26 oktober 
57.3°
+
André Stray
0
Rykte Jaguar kan bli ett elbilsmärke inom tio år
Kanske ändrar inriktning 
45.3°
+
Bobby Green
0
Kamera-appen i Pixel-lurar får stöd för extern mic
Ljudkvaliteten kommer ikapp videokvaliteten 
42.4°
+
André Stray
0
Japan har det bästa passet
Svenskt pass är helt okej med 
44.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi flyttar annonserna en smula
Hoppas att ni tycker att det är ok! 
32.9°
+
Roger Åberg
0
Gående ska hålla till vänster på gång- och cykelbanor
Nya regler börjar gälla idag 
56.7°
+
Bobby Green
0
Nu kan du ha en svävande måne hemma
Lysande! 
46.6°
+
Roger Åberg
0
Uppdaterat Swish ligger nere
Ingen kan betala 
25.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Mica är Magic Leaps virtuella assistent
Mycket realistisk AI-assistent 
47.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Spela NES-spel på retrokonsolen Pyua
Hyllning till Nintendo från Love Hultén 
47.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hejdå Iron Fist
Netflix lägger ner Marvel-serie efter två säsonger 
51.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebooks spelportal släppt i betaversion till Android
Vill konkurrera med Twitch på alla plan 
24.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jony Ive hoppar av framtidskonferens i Saudiarabien
Efter påstått journalistmord 
72.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Opener börjar sälja VTOL-planet BlackFly nästa år
Larry Page tredje företag för framtidens flygmaskiner 
41.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
29 miljoner konton drabbade av Facebooks dataläcka
14 miljoner lite mer än de andra 
22.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rykte Jaguar F-Type får turbomatad V8:a från BMW
Och fyra säten 
42.1°
+
Bobby Green
0
Adam Savage smyger runt på New York Comic Con
Låtsas vara astronaut 
43.0°
+
André Stray
0
EA verkar vilja satsa på remaster av Command & Conquer
För att fira 25-årsdagen 
59.0°
+
André Stray
0
True Detective återvänder 14 januari
Peppen! 
51.8°
+
André Stray
0
Klassiska Porsche 930 får F1-motor
Nu snackar vi 
45.5°
+
Bobby Green
0