https://spel.feber.se Feber.se sv Wed, 03 Mar 2021 16:40:57 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) Netsu AB. All rights reserved. Feber / Spel <![CDATA[The Last of Us Part 2 slår rekord i Bafta-nomineringar]]> https://feber.se/spel/the-last-of-us-part-2-slar-rekord-i-bafta-nomineringar/422109/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422109/the_last_of_us_part_2_slr_reko/ Ser ut att bli storvinnare med 13 nomineringarBritish Academy of Film and Television Arts har släppt nomineringarna för årets upplaga av Bafta Games Awards och det verkar som att Naughty Dog kommer vara tvungna att göra lite mer plats på prishyllan. The Last of Us Part 2 har sedan release kammat hem 261 årets spel-priser från diverse medier och har nu nominerats i 13 olika kategorier till Bafta Game Awards, vilket är nomineringsrekord för ett spel.

Bland annat har The Last of US Part 2 nominerats i kategorierna Best Game, Animation, Audio Achievement, Music, Technical Achievement samt en rad nomineringar i Performer in a leading role och Performer in a supporting role.

Oavsett om The Last of Us Part 2 kammar hem vinster i de olika kategorierna är det ett rätt bra år för Sony. Andra Playstation-titlar har också kammat hem en och annan nominering. Ghost of Tsushima har fått tio nomineringar, Spider-Man: Miles Morales har fått sju och Media Molecules Dreams har nominerats i sex kategorier. Ett annat spel som fått en hel del nomineringar är Hades med åtta nomineringar.

Bafta Game Awards kommer dra igång 25 mars och då får vi se hur det går för The Last of Us Part 2.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/the-last-of-us-part-2-slar-rekord-i-bafta-nomineringar/422109/

Läs mer om bafta, the last of us, part 2 ]]>
Wed, 03 Mar 2021 16:00:00 +0200 https://feber.se/spel/the-last-of-us-part-2-slar-rekord-i-bafta-nomineringar/422109/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Yuffie-DLC kommer bestå av två kapitel i FF 7: Remake]]> https://feber.se/spel/yuffie-dlc-kommer-besta-av-tva-kapitel-i-ff-7-remake/422091/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422091/yuffiedlc_kommer_best_av_tv_ka/ En fingervisning av hur långt tillägget kommer varaFörra veckan fick vi reda på att remaken av Final Fantasy 7 kommer få en liten remaster till PS5 i form av Final Fantasy 7: Remake Intergrade. Den nya versionen kommer med lite extra tjusig grafik samt möjlighet att lira med hög upplösning eller hög fps och spelare som köpt den tidigare versionen kommer kunna uppgradera till PS5-versionen utan extra kostnad.

Vid sidan av detta kommer spelet att byggas ut med DLC där vi kommer få spela som Yuffie. Hur stort tillägget kommer vara har varit okänt, men enligt japanska Game Watch kommer tillägget bestå av två kapitel. Grundversionen av spelet bestod av 18 kapitel och varje kapitel tog mellan 1-2 timmar att beta av. Släng på några bonusuppdrag och allmän utforskning på det och den totala speltiden för tillägget borde landa på runt 6-8 timmar. Detta är dock ren och skär killgissning och vi får se i sommar hur långt tillägget faktiskt kommer vara.

10 juni kommer FFVII Remake Intergrade och Yuffie-tillägget släppas.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/yuffie-dlc-kommer-besta-av-tva-kapitel-i-ff-7-remake/422091/

Läs mer om final fantasy 7, remake, intergrade, yuffie ]]>
Wed, 03 Mar 2021 12:00:00 +0200 https://feber.se/spel/yuffie-dlc-kommer-besta-av-tva-kapitel-i-ff-7-remake/422091/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Rust på ingång till konsol]]> https://feber.se/spel/rust-pa-ingang-till-konsol/422088/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422088/rust_p_ingng_till_konsol/ Signa upp för betatest nuRust är på ingång till konsol i form av Rust: Console Edition. Konsolversionen kommer ge spelare samma upplevelse som på PC, fast på Xbox One eller Playstation 4. När konsolversionen kommer släppas är för tillfället okänt, men innan dess vill utvecklarna Double Eleven och Facepunch ha vår hjälp med att betatesta de nya versionerna av spelet.

Via länken här nere till vänster har vi möjlighet att lägga en intresseanmälan till betatestet och det verkar som att betanycklar redan har börjat skickas ut. Just detta betatest kommer hålla på fram till 29 mars, men fler testsessioner lär köras i framtiden.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/rust-pa-ingang-till-konsol/422088/

Läs mer om rust, console edition, betatest ]]>
Wed, 03 Mar 2021 11:00:00 +0200 https://feber.se/spel/rust-pa-ingang-till-konsol/422088/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Kolla in Pokémon Go i mixed reality]]> https://feber.se/spel/kolla-in-pokemon-go-i-mixed-reality/422082/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422082/kolla_in_pokmon_go_i_mixed_rea/ Microsoft och Niantic visar upp demoUnder gårdagen presenterade Microsoft den nya mixed reality-plattformen Mesh på sin Ignite-konferens, något som vi skrev om lite tidigare idag. I samband med det visade Microsoft och Niantic upp ett demo på hur Niantics spel Pokemon Go skulle kunna se ut i mixed reality.

I demot så visar Niantics grundare och vd John Hanke upp en Pokémon Go-version där han kollar in pokémons med hjälp av Microsofts HoloLens-glasögon. Han visar även hur man kan mata pokémons i mixed reality och gör sig även redo för att strida med en annan spelares pokémon. Hanke säger själv om demot:

"While this demo is not intended for consumer use, it offers an early glimpse into the future evolutions in both software and hardware. We’ve only scratched the surface. We know the years ahead to be filled with important achievements which will serve as waypoints in AR’s journey to become a life-changing computing platform."

Det hela är som sagt ett demo och det finns inga uppgifter om eller när vi skulle kunna få se något sånt här lanseras på riktigt.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/kolla-in-pokemon-go-i-mixed-reality/422082/

Läs mer om microsoft, niantic, mesh, ignite, pokemon go, hololens, mixed reality ]]>
Wed, 03 Mar 2021 09:20:00 +0200 https://feber.se/spel/kolla-in-pokemon-go-i-mixed-reality/422082/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Epic Games köper upp Fall Guys-utvecklarna]]> https://feber.se/spel/epic-games-koper-upp-fall-guys-utvecklarna/422083/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422083/epic_games_kper_upp_fall_guysu/ För en okänd summaEpic Games har bestämt sig för att shoppa lite spelstudior igen och den här gången är det Fall Guys-utvecklarna Mediatonic som köpts upp. Eller mer specifikt Mediatonics ägare Tonic Games Group. Hur mycket Epic betalade för bolaget är för tillfället okänt, men med tanke på Fall Guys explosionsmässiga popularitet förra året så lär priset ha landa på en och annan miljon dollar.

Vad som kommer hända med Fall Guys i framtiden är oklart, men troligtvis lär arbetet med spelet pågå som vanligt. Något vi kan vänta oss är crossplatform-stöd i Fall Guys, vilket har implementerats väl i Epic Games andra titlar.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/epic-games-koper-upp-fall-guys-utvecklarna/422083/

Läs mer om fall guys, epic games, mediatonic, tonic games group ]]>
Wed, 03 Mar 2021 08:20:00 +0200 https://feber.se/spel/epic-games-koper-upp-fall-guys-utvecklarna/422083/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apex Legends slår spelarrekord på Steam]]> https://feber.se/spel/apex-legends-slar-spelarrekord-pa-steam/422044/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422044/apex_legends_slr_spelarrekord_/ Är det femte mest spelade spelet

Det verkar som att Apex Legends fått en ordentlig nytändning. Jag har själv inte riktigt varit pepp på att lira de senaste säsongerna, men med den åttonde säsongen har speltimmarna ökat markant. Och samma verkar gälla för en drös spelare på Steam. Spelet släpptes i Valves digitala butik i höstas och nyligen slog spelet sitt egna rekord i spelare med 198.235 spelare som lirade samtidigt. Spelarboosten har lett till att spelet numera är ett av de mest spelade spelen på Steam för tillfället och ligger på en stabil femteplats efter det omåttligt populära Valheim samt jättarna PUBG, Dota 2 och CS:GO.

Huruvida spelets popularitet håller sig återstår att se, men lirar man spelet på PC kan man i alla fall vara glad att det för tillfället finns en hel del andra spelare att spela med och mot. Och det är ju alltid trevligt.

Bonusvideo nedan med trailer för Switch-versionen av Apex Legends som släpps 8 mars.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/apex-legends-slar-spelarrekord-pa-steam/422044/

Läs mer om apex legends, respawn, steam ]]>
Tue, 02 Mar 2021 20:20:00 +0200 https://feber.se/spel/apex-legends-slar-spelarrekord-pa-steam/422044/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ratchet & Clank nu gratis för alla PS-spelare]]> https://feber.se/spel/ratchet--clank-nu-gratis-for-alla-ps-spelare/422045/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422045/ratchet__clank_nu_gratis_fr_al/ Lira en av plattformens bästa plattformsäventyr!Sony har tidigare meddelat att Ratchet & Clank från 2016, som släpptes vid sidan av filmen med samma namn, kommer bli gratis i samband med Play at Home-initiativet. Nu har spelet blivit tillgängligt i Playstation-butiken och för att lägga vantarna på det behöver ni bara klicka på länken här nere till vänster.

På tal om Playstation och gratisspel så är det även första tisdagen i månaden, vilket betyder att månadens PS Plus-spel kommer bli tillgängliga för prenumeranter. Den här gången är det Final Fantasy VII Remake, Farpoint, Remnant: From the Ashes och Maquette som kommer bli tillgängligt. Destruction AllStars kommer även vara tillgängligt månaden ut.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/ratchet--clank-nu-gratis-for-alla-ps-spelare/422045/

Läs mer om ratchet and clank, insomniac ]]>
Tue, 02 Mar 2021 19:20:00 +0200 https://feber.se/spel/ratchet--clank-nu-gratis-for-alla-ps-spelare/422045/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En första trailer för Aliens: Fireteam]]> https://feber.se/spel/en-forsta-trailer-for-aliens-fireteam/422065/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422065/en_frsta_trailer_fr_aliens_fir/ PvE-shooter i Aliens-universumetAliens-universumet har en hel del potential som spel, vilket vi bland annat fått se i Alien: Isolation. Nu har ett nytt spel i Alien-universumet presenterats och det går under namnet Aliens: Fireteam. Det är en tredjepersons-shooter med fokus på co-op och överlevnad som utspelar sig efter händelserna i Alien 3. I spelet får vi ta kontroll över en trupp Colonial Marines som får besöka olika planeter för att ta sig an diverse hot som xenomorphs och androider i fyra olika kampanjer med tre uppdrag i vardera.

Spelet låter lite som Left 4 Dead fast med utomjordingar, fast med möjlighet att forma vår spelupplevelse relativt fritt. Spelare välja karaktärer i olika klasser med unika förmågor och under spelets gång levlar vår karaktär upp och spelare får tillgång till fler vapen, förmågor och lite kosmetiska prylar. Enligt utvecklarna Cold Iron kommer det finnas 30 olika vapen med 70 olika vapen-moddar och tillägg.

Aliens: Fireteam släpps i sommar till PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/en-forsta-trailer-for-aliens-fireteam/422065/

Läs mer om aliens, fireteam ]]>
Tue, 02 Mar 2021 18:00:00 +0200 https://feber.se/spel/en-forsta-trailer-for-aliens-fireteam/422065/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Sinking City-utvecklarna: Köp inte Steam-versionen]]> https://feber.se/spel/sinking-city-utvecklarna-kop-inte-steam-versionen/422052/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422052/sinking_cityutvecklarna_kp_int/ Hävdas vara crackad version som säljsBerättelsen om The Sinking City-strulet är nästan mer intressant än spelet i sig. Under utvecklingen av spelet hade Frogware lovats pengar från distributören Nacon för att ha nått vissa milstolpar, men utvecklarna fick aldrig någon kosing. Detta ledde till osämja mellan de två bolagen och läget blev inte bättre då Nacon det kommande året vägrat betala royaltypengar till Frogware. Osämjan ledde till att spelet plockades bort från samtliga digitala butiker, förutom där Frogware själva står som distributör.

Det hela fick en lite oväntad twist när spelet dök upp på Steam i slutet av förra veckan och Frogware står som utvecklare och Nacon som distributör. Denna version av spelet verkar dock vara en piratkopierad version av spelet som Nacon crackat och lagt upp i Valves butik utan Frogwares godkännande. I ett ordentligt inlägg om situationen, samt i en video, berättar Frogware vad som hänt och lägger fram bevis som pekar på Nacons fulspel. Bland annat skrivs detta:
“To be clear this is hacking and when hacking has the purpose to steal a product and make money with it, it’s called piracy or counterfeiting. In order to achieve this goal, programmers with serious skills need to be involved. This is not DIY work by inexperienced people, this is done by programmers who know [the] Unreal engine well.”

Frogware ber, inte helt oväntat, fans av studions titlar att inte köpa Steam-versionen av spelet, utan i stället hoppa över till Frogwares hemsida och köpa det därifrån.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/sinking-city-utvecklarna-kop-inte-steam-versionen/422052/

Läs mer om sinking city, frogware, nacon ]]>
Tue, 02 Mar 2021 16:20:00 +0200 https://feber.se/spel/sinking-city-utvecklarna-kop-inte-steam-versionen/422052/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[PixelJunk Raiders ute nu till Stadia Pro]]> https://feber.se/spel/pixeljunk-raiders-ute-nu-till-stadia-pro/422031/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422031/pixeljunk_raiders_ute_nu_till_/ Och lite annat smått och gottIgår rivstartades mars och det betyder att nya spel blev tillgängliga för Stadia Pro-prenumeranter. Den här gången är det fyra titlar som kommer kunna norpas av Pro-prenumeranter och huvudakten är nya actionäventyret PixelJunk Raiders där vi får utforska en stor värld, puckla på monster av olika slag och rädda diverse överlevare. Av trailern och gameplayvideor att döma så ser det rätt färgglatt och underhållande ut, så om man är Pro-prenumerant så är det nog värt att ta en ordentligare titt på.

PixelJunk Raiders är inte allt Pro-prenumeranter får tillgång till, utan Stadia-spelare kommer även kunna lägga vantarna på AVICII Invector, PAC-MAN Mega Tunnel Battle och Reigns från och med idag.

Spelen hittar ni i Stadia-butiken.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/pixeljunk-raiders-ute-nu-till-stadia-pro/422031/

Läs mer om google, stadia, pro, pixeljunk raiders ]]>
Tue, 02 Mar 2021 11:00:00 +0200 https://feber.se/spel/pixeljunk-raiders-ute-nu-till-stadia-pro/422031/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nästa Need for Speed skjuts upp till 2022]]> https://feber.se/spel/nasta-need-for-speed-skjuts-upp-till-2022/422028/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422028/nsta_need_for_speed_skjuts_upp/ Criterion får assistera med årets Battlefield i ställetFörra året blev det känt att EA stuvar om i Need for Speed-utvecklingen en aning. Efter att äntligen ha hittat sin identitet och levererat ett riktigt vasst Need for Speed-spel fick Göteborgsbaserade Ghost Games lämna över ansvaret till Criterion och det planerades att Criterion skulle släppa ett nytt Need for Speed-spel under året.

EA har nu ändrat planerna och nästa bilspel i Need For Speed-serien kommer inte släppas förrän nästa år och i stället ska Criterion fokusera på att assistera DICE med nästa del i Battlefield-serien. I ett uttalande till Polygon säger Laura Miele, chief studios officer på EA, detta:
“There’s no way we would have made a decision like this without including [Criterion] and discussing this with them first, and the impact that they could have on Battlefield, They’ve worked on [Star Wars] Battlefront, they’ve worked on Battlefields, and they have a really tight, close collaborative partnership with DICE. I’m really confident that this is going to be a pretty positive win for them.”

Detta är förstås lite tråkigt för folk som suktat efter ett Criterion-utvecklat bilspel, men brumbrum-hungern kommer ändå stillas under året. EA köpte nyligen upp Codemasters för en ordentlig slant och utvecklarstudion kommer släppa ett ordentligt bilspel under årets gång.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/nasta-need-for-speed-skjuts-upp-till-2022/422028/

Läs mer om need for speed, criterion, battlefield, dice ]]>
Tue, 02 Mar 2021 10:00:00 +0200 https://feber.se/spel/nasta-need-for-speed-skjuts-upp-till-2022/422028/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Hur man gör rörelse roligt i spel]]> https://feber.se/spel/hur-man-gor-rorelse-roligt-i-spel/422003/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422003/hur_man_gr_rrelse_roligt_i_spe/ Lite kvällsnörderiAtt få ett riktigt bra flow i rörelsefokuserade spel är rätt oslagbart. Men vad är det som gör att det känns så härligt? Mark Brown från Game Maker's Toolkit har släppt en ny video och den här gången pratas det om just rörelser i spel.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/hur-man-gor-rorelse-roligt-i-spel/422003/

Läs mer om game maker's toolkit, speldesign, mark brown, rörelse ]]>
Mon, 01 Mar 2021 19:00:00 +0200 https://feber.se/spel/hur-man-gor-rorelse-roligt-i-spel/422003/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Mortal Shell kommer till PS5 och Xbox Series X/S 4 mars]]> https://feber.se/spel/mortal-shell-kommer-till-ps5-och-xbox-series-xs-4-mars/422012/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422012/mortal_shell_kommer_till_ps5_o/ Upplev spelet i 4K/60fpsMortal Shell släpptes till PS4, Xbox One och PC i augusti och nu har det spikats att spelet även kommer till nästa, eller nuvarande, konsolgeneration. Mortal Shell: Enhanced Edition heter den nya versionen och erbjuder grundspelet fast med lite tjusigare grafik. Mer specifikt kommer next gen-versionen köras med 4K-upplösning och mer detaljerade texturer samt rulla i 60 fps.

4 mars kommer den nya versionen bli tillgänglig och äger man spelet sedan innan så är next gen-uppgraderingen gratis, så länge man lirar på samma plattformsfamilj.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/mortal-shell-kommer-till-ps5-och-xbox-series-xs-4-mars/422012/

Läs mer om mortal shell, enhanced edition ]]>
Mon, 01 Mar 2021 17:00:00 +0200 https://feber.se/spel/mortal-shell-kommer-till-ps5-och-xbox-series-xs-4-mars/422012/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Star Wars Squadrons på ingång till EA Play]]> https://feber.se/spel/star-wars-squadrons-pa-ingang-till-ea-play/422008/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/422008/star_wars_squadrons_p_ingng_ti/ Och även Game Pass UltimateStar Wars Squadrons släpptes i höstas och erbjöd spelare en ordentlig multiplayerupplevelse med diverse flygbara farkoster från Star Wars-universumet. Nu har EA bestämt sig för att göra spelet lite mer lättillgängligt och kommer nu i mars lägga till Squadrons i EA Play-biblioteket. Givetvis kommer prenumeranter av EA Play kunna lägga vantarna på spelet, men detta betyder även att spelet kommer bli tillgängligt för prenumeranter av Xbox Game Pass Ultimate.

Specifikt när spelet kommer dyka upp på EA Play är oklart, men mer info lär dyka upp inom kort.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/star-wars-squadrons-pa-ingang-till-ea-play/422008/

Läs mer om star wars, squadrons, ea, motive, ea play ]]>
Mon, 01 Mar 2021 15:00:00 +0200 https://feber.se/spel/star-wars-squadrons-pa-ingang-till-ea-play/422008/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Terraria kommer till Google Stadia trots allt]]> https://feber.se/spel/terraria-kommer-till-google-stadia-trots-allt/421995/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421995/terraria_kommer_till_google_st/ Strul med utvecklarens Google-konto är löstFör några veckor sedan meddelade Terraria-utvecklaren Andrew Spinks att han var lite less på Google efter att hans Google-konto låsts utan förklaring. I samma veva meddelade Spinks att på grund av detta kommer den kommande Stadia-porten av Terraria inte släppas som planerat. Nu verkar berättelsen ha fått ett lyckligt slut och Stadia-porten av Terraria kommer släppas som planerat. På Terraria-forumet
“After a month of pushing (and with the immense support of our fans), Google finally reached out and was able to provide a lot of transparency around the situation and to restore access to all of our accounts. Due to the hard work the Stadia team has put in - as well as our partners at 505 Games - we have decided that we will allow the upcoming launch Terraria on Google Stadia to proceed. The Terraria Stadia build is based on the DR Studios 1.4.0.5 (latest) build, and is currently at Google for certification review.”

Specifikt när Terraria till Stadia kommer släppas är för tillfället okänt, men oavsett är det trevligt att Stadia-spelare också kommer få ta del av den moderna klassikern.Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/terraria-kommer-till-google-stadia-trots-allt/421995/

Läs mer om terraria, google stadia, re-logic ]]>
Mon, 01 Mar 2021 12:00:00 +0200 https://feber.se/spel/terraria-kommer-till-google-stadia-trots-allt/421995/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Microsoft börjar testa 1080p-video i xCloud]]> https://feber.se/spel/microsoft-borjar-testa-1080p-video-i-xcloud/421985/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421985/microsoft_brjar_testa_1080pvid/ Dags att komma ikapp andra spelstreamingtjänster?Microsoft xCloud är en rackarns trevlig spelstreamingtjänst som prenumeranter av Xbox Game Pass Ultimate för tillfället har tillgång till. Prenumeranter har möjlighet att lira en rad olika titlar från Game Pass-biblioteket på sina Android-enheter, vilket gör spelstreamingtjänsten till en av de bättre på marknaden. Även om tillgången till spel är rätt viktigt så lämnar xCloud lite att önska på upplösningsfronten.

Spelströmmen rullar för tillfället i 720p på mobila enheter, men det verkar som att 1080p-ström är på ingång. Enligt Windows Central har Microsoft börjat testa 1080p-ström i xCloud, vilket förhoppningsvis betyder att spelström i högre upplösning kommer bli tillgängligt för vanliga dödliga inom kort. Anledningen till att xCloud hittills endast erbjudit 720p-ström beror på att Microsoft använder Xbox One-arkitektur för att leverera spel till våra telefoner. Microsoft kommer dock uppgradera servrarna med Xbox Series X-liknande hårdvara någon gång senare i år, vilket inte bara kommer låta oss spela i högre upplösning utan även ta del av snabbare laddningstider.

Hur som helst. När Microsoft börjar låta spelare lira i 1080p på mobiler är för tillfället okänt, men det verkar i alla fall vara på ingång.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/microsoft-borjar-testa-1080p-video-i-xcloud/421985/

Läs mer om microsoft, xbox, xcloud ]]>
Mon, 01 Mar 2021 09:00:00 +0200 https://feber.se/spel/microsoft-borjar-testa-1080p-video-i-xcloud/421985/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[E3 blir ett digitalt event i år]]> https://feber.se/spel/e3-blir-ett-digitalt-event-i-ar/421971/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421971/e3_blir_ett_digitalt_event_i_r/ Inte helt oväntat kanskeVi har tidigare rapporterat om att organisationen som anordnar den stora spelmässan E3, Entertainment Software Association (ESA), inte skulle anordna någon fysisk mässa i år heller på grund av den pågående pandemin. Istället ryktades det om att det skulle hållas ett digitalt jippo även i år något som nu verkar vara bekräftat tack vare ett dokument från Los Angeles turismutveckling, Board of Los Angeles Convention and Tourism Development Commission.

De publicerade nämligen en lista med vilka mässor som kommer hållas i staden i år och där ser man klart och tydligt att E3:s fysiska event är instället för 2021.

Nu är väl detta kanske årets minst oväntade nyhet med tanke på världssituationen just nu.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/e3-blir-ett-digitalt-event-i-ar/421971/

Läs mer om e3, esa, spelevent ]]>
Sun, 28 Feb 2021 11:00:00 +0200 https://feber.se/spel/e3-blir-ett-digitalt-event-i-ar/421971/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Valve uppdaterar Remote Play Together]]> https://feber.se/spel/valve-uppdaterar-remote-play-together/421967/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421967/valve_uppdaterar_remote_play_t/ Så man kan spela med folk som inte har Steam-kontonValve har uppdaterat sin Remote Play Together-funktion på Steam så folk nu kan spela med sina vänner över nätet utan att de behöver ha något Stam-konto. Istället skickar man bara en länk till folk som man vill leka med och vipps är man igång. Den inbjudna spelaren måste dock ha Steam Link som ju finns tillgängligt på datorer och mobila enheter.

Funktionen hittas i den senaste betaklienten av Steam. Just nu har man begränsat spelsessionerna till att man enbart kan bjuda in en spelare som inte har något Steam-konto men det får man väl anta ökar när funktionen lämnar betan.

Med Remote Play Together är det möjligt att spela titlar som endast har stöd för lokal multiplayer med vänner över nätet. Funktionen kräver inte att alla äger speltiteln i fråga, utan det räcker med att den som anordnar spelsessionen äger ett spel, sedan är det möjligt för fler att vara med och leka.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/valve-uppdaterar-remote-play-together/421967/

Läs mer om Remote Play Together, Valve, Steam, Coop ]]>
Sun, 28 Feb 2021 08:00:00 +0200 https://feber.se/spel/valve-uppdaterar-remote-play-together/421967/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En trailer för Final Fantasy VII Ever Crisis ]]> https://feber.se/spel/en-trailer-for-final-fantasy-vii-ever-crisis-/421962/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421962/en_trailer_fr_final_fantasy_vi/ Episodisk återberättelse av Final Fantasy VII-saganFinal Fantasy VII Ever Crisis är ett kommande mobilspel för alla som tycker att Final Fantasy VII Remake innehåller alldeles för många nymodigheter.

Spelet är nämligen en något mer traditionell nyversion av Final Fantasy VII med turodningsbaserade strider samt grafik mer likt originalet.

Spelet kommer släppas kapitelvis och det är inte enbart handlingen från Final Fantasy VII som kommer vara med. Även handlingarna från Before Crisis, Advent Children och Dirge of Cerberus ska täckas i Final Fantasy VII Ever Crisis.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/en-trailer-for-final-fantasy-vii-ever-crisis-/421962/

Läs mer om Final Fantasy VII Ever Crisis, Square Enix, Final Fantasy VII ]]>
Sat, 27 Feb 2021 15:00:00 +0200 https://feber.se/spel/en-trailer-for-final-fantasy-vii-ever-crisis-/421962/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Spela Dying Light]]> https://feber.se/spel/spela-dying-light/421959/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421959/spela_dying_light/ Gratis på Steam just nuAtt säga att Dying Light är ett riktigt bra spel är inte direkt något jättekontroversiellt uttalande. Jag bruka säga det själv med jämna mellanrum men eftersom jag ofta inte ens litar på mig själv så har man ju all rätt i världen att vara skeptisk när jag gör ett sådant uttalande. Den här helgen har du dock chansen att själv avgöra om detta zombiespel är något att ha eller inte.

Spelet är nämligen sex år gammalt nu och det firar Techland genom att göra spelet gratis att spela på Steam de närmsta två dagarna.

Om man nu gillar spelet och får för sig att köpa spelet är priset nu också kraftigt nedsatt under denna period.

Du hittar Dying Light via länken nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/spela-dying-light/421959/

Läs mer om Dying Light, Steam, Windows ]]>
Sat, 27 Feb 2021 10:00:00 +0200 https://feber.se/spel/spela-dying-light/421959/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Musiken för Final Fantasy VII Remake finns nu på Spotify]]> https://feber.se/spel/musiken-for-final-fantasy-vii-remake-finns-nu-pa-spotify/421929/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421929/musiken_fr_final_fantasy_vii_r/ Och Apple MusicDet fenomenala soundtracket till Final Fantasy VII Remake finns från och med i dag officiellt på Spotify, Apple Music samt ett gäng andra liknande tjänster. Soundtracket lyckades verkligen skapa trevliga alternativa versioner av originalspelets musik, väl värda att lyssna på igen helt enkelt.

Soundtracker innehåller hela 156 spår och kan som sagt hittas på de flesta musikstreamingtjänsterna.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/musiken-for-final-fantasy-vii-remake-finns-nu-pa-spotify/421929/

Läs mer om Final Fantasy VII Remake, Spotify, Apple Music ]]>
Fri, 26 Feb 2021 20:00:00 +0200 https://feber.se/spel/musiken-for-final-fantasy-vii-remake-finns-nu-pa-spotify/421929/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Stardew Valley nu tillbaka på Playstation Store]]> https://feber.se/spel/stardew-valley-nu-tillbaka-pa-playstation-store/421939/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421939/stardew_valley_nu_tillbaka_p_p/ Äntligen!Stardew Valley släpptes för fem år sedan till PC och sedan dess har spelet släppts till en rad andra plattformar. I slutet av förra sommaren försvann dock spelet från Playstation Store i Europa och detta berodde på lite strul när det kommer till spelets åldersgräns. Spelet har kunnat lirats som vanligt om man köpt spelet innan det plockades bort, men nya spelare har fått stå utan. Nu, ett halvår senare, verkar allting vara löst och spelet har återvänt till den europeiska Playstation-butiken.

Är ni sugna på att lägga vantarna på spelet, vilket kan vara bra om det blir strul i framtiden, så har ni länk till spelet på Playstation-butiken här nere till vänster. Priset ligger på 148 kronor.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/stardew-valley-nu-tillbaka-pa-playstation-store/421939/

Läs mer om stardew valley, concernedape, playstation store ]]>
Fri, 26 Feb 2021 19:00:00 +0200 https://feber.se/spel/stardew-valley-nu-tillbaka-pa-playstation-store/421939/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Bravely Default 2 ute nu till Switch]]> https://feber.se/spel/bravely-default-2-ute-nu-till-switch/421938/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421938/bravely_default_2_ute_nu_till_/ Mer klassiskt JRPG till folket!Som rubriken redan avslöjat så har Bravely Default 2 släppts till Nintendo Switch och kan köpas via Nintendos eShop. Spelet är ett regelrätt klassiskt JRPG, på gott och ont, där vi får utforska en ny värld med nya karaktärer. I spelet får vi träffa sjöfararen Seth som måste med sina nyfunna vänner åka världen runt för att leta rätt på fyra kristaller för att rädda världen.

Nedan har ni lite recensioner av spelet som släpptes igår och via länken här nere till vänster har ni spelets Metacritic-sida. För att sammanfatta åsikterna erbjuder Bravely Default 2 samma härliga JRPG-upplevelse som föregångarna, men om man inte är ett fan av grindiga rollspel kanske det är bäst att skippa köp.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/bravely-default-2-ute-nu-till-switch/421938/

Läs mer om bravely default 2, nintendo switch ]]>
Fri, 26 Feb 2021 18:00:00 +0200 https://feber.se/spel/bravely-default-2-ute-nu-till-switch/421938/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Pokémon Diamond och Pearl får remakes]]> https://feber.se/spel/pokemon-diamond-och-pearl-far-remakes/421954/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421954/pokmon_diamond_och_pearl_fr_re/ Brilliant Diamond och Shining Pearl släpps senare i årPokémon körde en liten jubileumsshow idag och presenterade en rad Pokémon-relaterade nyheter. Bland annat fick vi reda på att Pokémon Diamond och Pearl som släpptes initialt 2007 till Nintendo DS kommer att få en ordentlig remake och släppas till Nintendo Switch i slutet av 2021.

Brilliant Diamond och Shining Pearl heter de nya versionerna och kommer praktiskt taget erbjuda samma gameplay som originalversionerna, men spelets grafik har uppdaterats rejält. Utöver det väntar vi även att de nya versionerna av spelen kommer med livskvalitetsuppdateringar. Mer om de nya versionerna lär vi få veta närmare release.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/pokemon-diamond-och-pearl-far-remakes/421954/

Läs mer om pokemon, brilliant diamond, shining pearl ]]>
Fri, 26 Feb 2021 17:20:00 +0200 https://feber.se/spel/pokemon-diamond-och-pearl-far-remakes/421954/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Pokémon Legends Arceus presenterat]]> https://feber.se/spel/pokemon-legends-arceus-presenterat/421955/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421955/pokmon_legends_arceus_presente/ Tar spelaren till feodala JapanPokémon Company under en liveström presenterat ett sprillans nytt Pokémon-spel vid namn Pokémon Legends Arceus. Spelet är utvecklat av Gamefreak och kommer erbjuda spelare en helt ny, men ändå lite familjär, spelupplevelse. I stället för att utspela sig i modern tid får vi resa tillbaka till feodala Japan och den fiktiva Sinnoh-regionen som vi får utforska fritt och fånga fickmonster av olika slag. I stället för att kasta Pokébollar i strider som i de vanliga Pokémon-spelen får vi i stället smyga oss på frigående monster och försöka pricka dessa med bollar i realtid. Det hela känns lite som en kombination av Pokémon och Horizon: Zero Dawn, helt enkelt.

Som spelets titel avslöjar är gudalika fickmonstret Arceus en central punkt i spelets berättelser. Pokémon Legends Arceus kommer släppas någon gång nästa år till Nintendo Switch och innan dess lär vi få se mer av den lite mer actionspäckade Pokémon-upplevelsen.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/pokemon-legends-arceus-presenterat/421955/

Läs mer om Pokémon Legends, Arceus ]]>
Fri, 26 Feb 2021 16:40:00 +0200 https://feber.se/spel/pokemon-legends-arceus-presenterat/421955/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Square Enix visar upp Final Fantasy VII: The First Soldier]]> https://feber.se/spel/square-enix-visar-upp-final-fantasy-vii-the-first-soldier/421934/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421934/square_enix_visar_upp_final_fa/ Battle Royale-spel för mobilenFinal Fantasy VII: The First Soldier är ett kommande mobilspel från Square Enix. Spelet är av Battle Royale-typ där då en viss mängd spelare slåss om att vara de sista kvar på slagfältet.

Spelet utspelar sig 30 år före händelserna i Final Fantasy VII Remake och man spelar som diverse Shinra-soldater. Som spelare har man ett antal olika förmågor som man kan använda för att ta kål på motståndarna.

Något släppdatum finns ej men det lär väl dyka upp en beta för spelet under våren någon gång.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/square-enix-visar-upp-final-fantasy-vii-the-first-soldier/421934/

Läs mer om Final Fantasy VII: The First Soldier, Square Enix ]]>
Fri, 26 Feb 2021 16:00:00 +0200 https://feber.se/spel/square-enix-visar-upp-final-fantasy-vii-the-first-soldier/421934/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Bungie skjuter upp The Witch Queen till nästa år]]> https://feber.se/spel/bungie-skjuter-upp-the-witch-queen-till-nasta-ar/421932/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421932/bungie_skjuter_upp_the_witch_q/ Ingen stor Destiny 2-expansion i år alltsåBungie meddelade under gårdagen att The Witch Queen-expansionen för Destiny 2 inte kommer att släppas i år. Istället planerar de släppa det någon gång under 2022.

Anledningen till det är helt enkelt att de inte hinner göra klart expansionen innan årets slut. Corona-grejen har självklart satt en del käppar i hjulen men de vill också att denna expansion ska lägga en ny stabil grund för spelets framtid.

Finally, and the most important reason, we are proud to be uncompromising when it comes to our commitment to the health of our teams. With COVID-19 keeping us away from the office, and the large amount of work on our plates, we needed to move the date in order to make sure that both this year’s updates and The Witch Queen were both delivered at the quality we strive for, and on a schedule that made sense for everyone involved.

När under 2022 expansionen ska släppas har man ej sagt ännu men det lär vi väl få reda på förr eller senare.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/bungie-skjuter-upp-the-witch-queen-till-nasta-ar/421932/

Läs mer om Destiny 2, Bungie, The Witch Queen ]]>
Fri, 26 Feb 2021 15:00:00 +0200 https://feber.se/spel/bungie-skjuter-upp-the-witch-queen-till-nasta-ar/421932/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Final Fantasy VII Remake kommer till PlayStation Plus nästa månad]]> https://feber.se/spel/final-fantasy-vii-remake-kommer-till-playstation-plus-nasta-manad/421941/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421941/final_fantasy_vii_remake_komme/ Inget man kan uppgradera till PlayStation 5 dockDen japanska PlayStation-affären antyder att Final Fantasy VII Remake kommer släppas till PlayStation Plus under nästa månad. Tydligen kommer det vara en del av PS Plus Instant Game Collection dock kommer, inte helt oväntat, just den versionen av spelet inte gå att uppgradera till PlayStation 5-versionen som släpps senare i år.

Inom kort borde PlayStation berätta vilka spel som kommer till PlayStation Plus nästa månad.

UPPDATERING:
Nu vet vi vilka spel som kommer till PlayStation Plus nästa månad och de är:
Final Fantasy VII Remake
Farpoint
Remnant: From the Ashes
Maquette


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/final-fantasy-vii-remake-kommer-till-playstation-plus-nasta-manad/421941/

Läs mer om Final Fantasy VII Remake, PlayStation ]]>
Fri, 26 Feb 2021 13:20:00 +0200 https://feber.se/spel/final-fantasy-vii-remake-kommer-till-playstation-plus-nasta-manad/421941/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Monster Hunter Rise kommer även till PC]]> https://feber.se/spel/monster-hunter-rise-kommer-aven-till-pc/421926/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421926/monster_hunter_rise_kommer_ven/ PC-versionen väntas släppas i början av 2022Monster Hunter Rise kommer släppas till Nintendo Switch om en månad och vi har tidigare trott att spelet skulle vara en exklusiv titel för Nintendo Switch, men så verkar inte fallet vara. Nu har det blivit känt att utvecklarna har planer att även släppa spelet på PC, vilket lär göra fans av Monster Hunter World rätt glada. Specifikt när PC-versionen kommer släppas är för tillfället okänt, men release kommer ske någon gång i början av 2022.

Ovan och under har ni för övrigt lite nytt gamplay från spelet samt lite förhandstittar.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/monster-hunter-rise-kommer-aven-till-pc/421926/

Läs mer om monster hunter rise, nintendo switch, pc ]]>
Fri, 26 Feb 2021 13:00:00 +0200 https://feber.se/spel/monster-hunter-rise-kommer-aven-till-pc/421926/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Sony organiserar om JAPAN Studio]]> https://feber.se/spel/sony-organiserar-om-japan-studio/421924/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/421924/sony_organiserar_om_japan_stud/ Så fokus ligger kring Astro's Playroom-utvecklaren Team ASOBII veckan började det gå rykten om att Sony skulle stänga ner sin japanska spelstudio JAPAN Studio. Studion ligger bakom PlayStation-klassiker som Jumping Flash!, Alundra, Devil Dice, Vib-RIbbon, Ape Escape, Siren, LocoRoco, Patapon, Rogue Galaxy, Afrika, Gravity Rush och Knack. På senare tid har de dock inte tryckt ut allt för många klassiker och mest producerat spel i samarbete med andra spelstudios så som Bloodborne och Demon's Souls som utvecklades i samarbete med FROM Software samt Bluepoint Games.

Ett undantag är dock ASOBI Team inom JAPAN Studio som på senare tid har varit ganska framgångsrika med sina Astro Bot-spel.

Hur som helst har Sony nu bestämt sig för att organisera om JAPAN Studio kring just Team ASOBI.

In an effort to further strengthen business operations, SIE can confirm PlayStation Studios JAPAN Studio will be re-organized into a new organization on April 1. JAPAN Studio will be re-centered to Team ASOBI, the creative team behind Astro's PLAYROOM, allowing the team to focus on a single vision and build on the popularity of Astro’s PLAYROOM.

Sannolikt innebär det fler Astro-spel i framtiden vilket ju inte är en dålig grej så länge de håller samma kvalité som Astro's Playroom.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/sony-organiserar-om-japan-studio/421924/

Läs mer om Sony, Japan Studio ]]>
Fri, 26 Feb 2021 12:00:00 +0200 https://feber.se/spel/sony-organiserar-om-japan-studio/421924/?utm_source=rss&utm_medium=feed