Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
44.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
48.6°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
92kg
+
Bobby Green

Google börjar sälja telefon för 530 dollar!

Presenteras 5 januari

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Någon har läckt material från säljmaterial för Googles, vart det verkar, kommande telefon Nexus One. En hel del intressanta saker har läckt ut, bland annat priset.

530 dollar kommer telefonen att kosta, och då är den inte låst till någon operatör. Det är ett helt ok pris för en lur som har allt man kan kräva av en telefon i dag i form av hårdvara (snabb processor, 5 MP kamera, GPS osv). Skärmen kommer att vara av AMOLED-typ och ha upplösningen 800×480 pixlar.

Dessutom kommer den att komma med Android 2.1 och är en ren och trevlig version av Android. Själva telefonen tillverkas av HTC.

Det verkar enligt materialet som Engadget har fått tag på att telefonen kommer att gå att beställa från utlandet. Slutpriset i hand här i Sverige borde hamna någonstans över 5000 kronor med frakt och allt.

Telefonen stödjer UMTS/HSDPA/HSUPA/GSM/EDGE vilket gör att den borde fungera här i Sverige.

Detta är oerhört spännande och väldigt viktigt för Android som plattform. Visst har HTC, Samsung och framförallt Motorola i USA börjar plöja en väg för Android men inget av dessa varumärken ligger i topp i folks huvuden. Om Google däremot går in och lägger sin kraft bakom detta så har Apple äntligen en riktig konkurrent!

Frågan är om detta stressar fram en ny och uppdaterad version av iPhone eller om vi får vänta tills i sommar för att lägga vantarna på denna.