Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
46.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Bebispandor tultar runt
Dagens sötaste video 
41.3°
+
Emmy Zettergren
0
Gungcampingstolen som låter dig se stjärnor
Eller bara råchilla 
80kg
+
Roger Åberg

HTC Legend

Försätter Hero i pension

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Engadget fick nyligen tag på en bild av HTC Legend samt lite specifikationer. Legend påminner en hel del om Hero till utseendet och specifikationerna spelar i samma liga.

Skärmen är lika stor men är av AMOLED-typ istället för TFT, upplösningen kommer med största sannolikhet att vara densamma.
Processorn har fått sig en liten knuff i hastighet (från Heros 528MHz till 600MHZ) men arkitekturen är densamma, vilket innebär att telefonen i runda slängar endast kommer vara 13% snabbare.
Man hittar även den allt vanligare "optiska musen" istället för den tidigare trotjänaren styrkulan. Om HTC jobbat fram ett sätt att ställa känsligheten på musen kan det ju bli en riktig hit.

På det hela taget ser Legend ut att bli en direkt ersättare till Hero, om den inte dyker upp i "budgetsegmentet" kommer jag bli förvånad då telefonen i mångt och mycket bygger på äldre hårdvara. Redan i dag kan man ju få en olåst android med en snapdragon-processor och större skärm för ca 3500:-, så man kan ju hoppas att HTC tar en titt bland sina konkurrenter innan de klistrar fast prislappen.