Android Facebook dränerar batteri med senaste uppdateringen

Android / Mjukvara

Så, senaste uppdateringen av den rätt så populära facebook-appen lider av en bugg. Den går aldrig ner i viloläge och suger ut batteri med väldans fart så länge den ligger i minnet.

Du berörs inte av buggen om du inte startat appen eller kört appen och den ligger kvar i minnet, lättast att se det är ju helt enkelt att hålla in hemknappen och se om du kan starta appen från snabbmenyn. Finns den i din lista på de sex senast använda apparna, är risken också stor att facebook ligger och drar batteri.

Skälet till det här enorma misstaget är att API-anropet partial_wake_lock används på ett allt för burdust sätt. Jag som inte kodar Android (ännu i vilket fall) vet till och med om att det inte är enligt konstens regler att göra på det här sättet. En partial_wake_lock ska i stort sett endast används när en app verkligen inte ska kunna petas undan av Android, som i fallet med en musikspelare till exempel. En musikspelare vill man kunna ha igång även när man låst telefonen, när man trycker på paus och kliver ur musikspelaren så ska partial_wake_lock stoppas, där med basta.

Varför facebook använt sig av det här API-anropet över huvud taget känns väldigt oklart, jag tippar på att de har en hel del nyanställda eller praktikanter på Android-appen, det är ju trots allt semestertider.

En rekommendation är att avinstallera appen tills en fix kommer eller se till att trycka ut den ur minnet genom att öppna ett gäng andra appar. Appkillers funkar ju för det här syftet men är ingenting jag själv rekommenderar folk att använda, de gör i praktiken större skada än nytta.

  tack Rickard P geekfor.me +

Google I/O Google I/O på tio minuter

Webb / Google

Igår drog Google I/O igång och för att dra igång allting ordentligt så höll gänget en 2,5 timmar lång presskonferens där de pratade om vad företaget kommer att satsa på i framtiden. The Verge har nu klippt bort allt strunt och klämt ihop hela presskonferensen till en tio minuter lång sammanfattning.

En liten förhandstitt på Android M hittar ni här nere.

youtube.com +

Tut i luren Canon 5D!

Foto / Canon

För tio år sedan, den 22 augusti 2005, presenterade Canon sin EOS 5D. Den hade då en fullformatssensor på 12.8 megapixel och kostade vid releasen ungefär 3300 dollar. Det var den första fullformatskameran som var lite mindre till storleken och smidigare i jämförelse med andra modeller. Priset var också betydligt lägre än exempelvis Canon 1DS Mark II vilket gjorde att fler fotografer hade råd att ta sig in på marknaden.

Nu tio år senare har flera efterföljare släppts och nya är på väg i år. EOS 5D Mark II släpptes 2008 med en sensor på 21.1 MP samt med möjlighet till videoinspelning i full HD. År 2012 kom Mark III med sin sensor på 22 megapixel och så sent som i år presenterades 5Ds och 5Ds R med en sensor på 51 megapixel. Dessutom förväntas Canon presentera sin Canon 5D Mark IV senare i år.

Nedan kan ni se en demonstration, från år 2006, av den första Canon 5D-kameran. Igår firade Canon själva kamerans födelsedag, så därför säger vi grattis Canon 5D till tio år på marknaden!

petapixel.com +

Svenska speltoppen vecka 21

Spel / Multiplattform

Multiformat (per plattform)
1.The Witcher 3: Wild Hunt (PS4)
2.The Witcher 3: Wild Hunt (PC)
3.The Witcher 3: Wild Hunt (XBO)
4.Farming Simulator 2015 (360)
5.Farming Simulator 2015 (PS3)
6.Grand Theft Auto V (PC)
7.Grand Theft Auto V (PS4)
8.Farming Simulator 2015 (PS4)
9.The Sims 4 (PC)
10.Project CARS (PS4)
11.Grand Theft Auto V (XBO)
12.FIFA 15 (PS4)
13.Minecraft (PS3)
14.Minecraft (360)
15.Mortal Kombat X (PS4)
16.Farming Simulator 2015 (XBO)
17.Wolfenstein: The Old Blood (PS4)
18.The Sims 4: Get to Work (PC)
19.Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (PS4)
20.Destiny (PS4)

Multiformat
1.The Witcher 3: Wild Hunt
2.Farming Simulator 2015
3.Grand Theft Auto V
4.Minecraft
5.FIFA 15
6.Project CARS
7.Lego Marvel Super Heroes
8.Mortal Kombat X
9.The Sims 4
10.Battlefield: Hardline
11.Wolfenstein: The Old Blood
12.Call of Duty: Advanced Warfare
13.Destiny
14.NHL 15
15.Just Dance 2015
16.Lego Batman 3: Beyond Gotham
17.The Sims 4: Get to Work
18.Far Cry 4
19.Final Fantasy X/X-2 HD Remaster
20.Diablo III: Reaper of Souls

www.dataspelsbranschen.se +
Läs mer...

State Zero med och utan ljudeffekter

Film / Kortfilm

Här är ett klipp från regissören Andreé Wallin där han visar hur några scener från hans dystopiska framtidsfilm "State Zero" ser ut med och utan tillagda ljudeffekter.

State Zero handar om ett dystopiskt framtidsscenario som utspelar sig i ett framtida Stockholm. Ni kan kolla in hela kortfilmen på den inlänkade artikeln nedan.

www.statezeromovie.com +

Nästa månads Games with Gold-erbjudande

Spel / Microsoft

I går meddelade Microsoft vilka spel alla Xbox Live Gold-prenumeranter får tillgång till under nästa månad. Xbox One-ägare kommer kunna ladda ner och spela Massive Chalice utan extra kostnad under hela juni månad. Till Xbox 360 kommer man kunna ladda ner Just Cause 2 under den första halvan av månaden och Thief under den andra halvan.

Man har än en gång förlängt tillgången till Pool Nation till Xbox One in i juni månad så om man nu missade att ladda ner det under de senaste två månaderna.

news.xbox.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen