Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Qualcomm lanserar uppdaterad Snapdragon sent i år

Krigen om klockfrekvens har börjat, igen

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Det känns som att det var igår Snapdragon lanserades men det börjar redan närma sig året och det är dags för en uppdatering av systemchipet. Qualcomm har gått ut och sagt att en uppdaterad variant av Snapdragon, kallad QSD8672, kommer att lanseras sent i sista kvartalet i år för att börja säljas i mobiler och paddor i början på nästa.

Trevliga nyheter vi hittar om chipet är bland annat att de har fått till en tillverkningsteknik på 45nm som är relativt strömsnål mot vad vi hittat innan. Arkitekturella förändringar för strömspar-funktioner är gjorda för att individuella chip ska kunna gå ned i viloläge på ett bättre sätt än tidigare när de inte används vilket sparar mer ström.

Roligare saker som tillkommer med "Snapdragon 2.0" är en uppdaterad GPU som sägs vara 300% snabbare än sin föregångare på vissa områden. Processorkärnorna är numer två stycken, även om jag med 99,9% säkerhet kan säga att det kommer enkelkärniga och därmed mer batterisnåla versioner. Det är även en kostnadsfråga då man kan sälja chip med en defekt CPU-kärna som en enkelkärnig. Dessa CPU-kärnor kan nu i vilket fall också snurra i upp till 1,5 GHz vilket är en 50% ren höjning av prestanda per CPU.

Nya funktioner som tillkommer i chipen är uppspelning av 1080p och maximal skärmupplösning på 1440x900, vi ska med andra ord räkna med att få se en hel del paddor med det här chipet, då också förhoppningsvis dubbelkärnigt och fullt klockat.