m
r
Mamma testar läskig VR - skyddar sig med hundens bak
Så kan det gå 
44.5°
+
Bobby Green
0
Snart säger Google Maps till när du ska gå av bussen
Yay! 
50.3°
+
Roger Åberg
0
The Room blir sångifierad
Det svänger ju 
81kg
+
Bobby Green

Qualcomm lanserar uppdaterad Snapdragon sent i år

Krigen om klockfrekvens har börjat, igen

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Det känns som att det var igår Snapdragon lanserades men det börjar redan närma sig året och det är dags för en uppdatering av systemchipet. Qualcomm har gått ut och sagt att en uppdaterad variant av Snapdragon, kallad QSD8672, kommer att lanseras sent i sista kvartalet i år för att börja säljas i mobiler och paddor i början på nästa.

Trevliga nyheter vi hittar om chipet är bland annat att de har fått till en tillverkningsteknik på 45nm som är relativt strömsnål mot vad vi hittat innan. Arkitekturella förändringar för strömspar-funktioner är gjorda för att individuella chip ska kunna gå ned i viloläge på ett bättre sätt än tidigare när de inte används vilket sparar mer ström.

Roligare saker som tillkommer med "Snapdragon 2.0" är en uppdaterad GPU som sägs vara 300% snabbare än sin föregångare på vissa områden. Processorkärnorna är numer två stycken, även om jag med 99,9% säkerhet kan säga att det kommer enkelkärniga och därmed mer batterisnåla versioner. Det är även en kostnadsfråga då man kan sälja chip med en defekt CPU-kärna som en enkelkärnig. Dessa CPU-kärnor kan nu i vilket fall också snurra i upp till 1,5 GHz vilket är en 50% ren höjning av prestanda per CPU.

Nya funktioner som tillkommer i chipen är uppspelning av 1080p och maximal skärmupplösning på 1440x900, vi ska med andra ord räkna med att få se en hel del paddor med det här chipet, då också förhoppningsvis dubbelkärnigt och fullt klockat.

Mamma testar läskig VR - skyddar sig med hundens bak
Så kan det gå 
44.5°
+
Bobby Green
0
Snart säger Google Maps till när du ska gå av bussen
Yay! 
50.3°
+
Roger Åberg
0
Ny trailer för Ready Player One
Har premiär 30 mars 
55.7°
+
André Stray
0
Ordentlig trailer för Alita: Battle Angel
Action från Robert Rodriguez och James Cameron 
51.2°
+
André Stray
0
Så här åker pristagarna till Nobelmiddagen
I flådiga Volvos 
48.6°
+
Roger Åberg
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.8°
+
Roger Åberg
0