Northvolts batteritillverkning hamnar i Skellefteå och Västerås
Ryktena stämde 
43.5°
+
Wille Wilhelmsson
Kolla in världens första flytande vindkraftpark
Är det här framtiden? 
43.1°
+
Emmy Zettergren
Geordan och hans far har en Venturi 260 APC
Häftig sportbil från Frankrike 
80kg
+
Bobby Green

Sony Ericsson släpper nya lurar

Xperia Play, Xperia Neo och Xperia Pro

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Mobile World Congress har dragit igång och lanseringarna kommer nu att hagla. Sony Ericsson släppte som väntat playstationmobilen Xperia Play vilken ni kan läsa mer om i tidigare artiklar här och här samt se presentationen i videoform här.

Här är en snabb sammanfattning:
Telefonen har kamera med fem megapixel, fyratumsskärm, utdragbar spelkontroll, 1GHz-processor, ska klara av att uppdatera skärmen 60 gånger i sekunden, Android 2.3 samt tillgång till Playstation Suite. Telefonen kommer i mars och vill ni veta vad för roliga spel som kommer till den så hittar ni dessa under en av länkarna ovan.

Sony Ericsson släppte dock ett par till telefoner, Xperia neo och Xperia pro. Båda telefonerna kör Android 2.3 och Sony bombar sos med ord som Bravia Engine och Exmor R som båda är tekniker från andra sonyavdelningar (tv respektive foto).

Båda telefonerna har en 3,7 tum stor pekskärm med en upplösning på 854 x 480 pixlar, hdmi, 320 mb minne och processor på 1 GHz. Skillnaden är som troligtvis de flesta av er redan gissat, pro-versionen har utdragbart tangentbord.

Neo ska dyka upp i slutet av kvartal ett och Pro i slutet av andra kvartalet (känns aningen sent om den ska vara pro). Inga priser har nämnts.

  tack Tack alla som tipsat! sonyericsson.com +