Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
28.0°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
45.3°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
88kg
+
Bobby Green

Ultrasnabb ny mobil från Huawei

Ascend D quad har en egenutvecklad fyrkärning processor

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Huawei släppte precis nyss en telefon vid namn Ascend D quad och nog verkar den imponerande, enligt Huawei så är det dessutom världens snabbaste mobiltelefon. Inuti sitter en egenutvecklad fyrkärning processor på 1,5 GHz som enligt de benchamark-tester Huawei visar upp är betydligt bättre än nuvarande konkurrenter. Den har även en 16-kärning(!) GPU som gör att grafiken verkar kunna bli riktigt grym jämfört med de aparater som Huawei jämför den mot, Transformer Prime och Galaxy nexus.

Telefonen har även noice canceling-teknik, Dolby 5.1 och annat kul. De menar även att batteriet på 1800 mAh ska räcka i två dagar tack vare deras egna batterisparteknik, något de verkligen skryter om på presskonferensen. Skärmen är 4,5 tum stor och har en upplösning på 1280 x 720 vilket betyder 330 ppi.

Kameran ligger på åtta megapixel, den kommer med Android 4.0 ICS och har 1GB RAM. Telefonen är 8,9 mm tjock och om man vill så kommer det även en version som är 2 mm tjockare och har ett batteri på 2500 mAh (då heter den XL).

Vad gäller design så ser den inte helt speciell ut, det är en ganska vanlig telefon som inte sticker ut tyvärr. Men det kanske specifikationerna väger upp?

Telefonen ska släppas globalt och först i Kina och Europa men inga datum eller priser nämns. Jag har nu pratar med Huawei och tredje kvartalet verkar bli lansering i Sverige.