Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.5°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.2°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
77kg
+
Bobby Green

Yxig form på Lexus nya koncept

Har LF-NX världens största grill?

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Lexus

För ett tag sedan fick vi en bild av Lexus som visade en arg strålkastare på en ny konceptbil. Nu presenteras resten av bilen, och det ser nästan ut som något från Transformers.

Bilen kallas för LF-NX och det finns inte en enda mjuk linje så långt ögat kan nå. Storleken ska vara mindre än RX och den här skulle kanske kunna bli en mer crossover-liknande modell från Lexus som kan konkurrera med modeller som Audi Q5 och Ranger Rover Evoque.

Under det vassa skalet ska samma drivlina som sitter i modellen ES sitta, vilket innebär ett hybrid-system bestående av en 2.5-liters fyra som får hjälp av en elmotor. I detta fall driver bilen bara på framhjulen, men Lexus säger att det kan komma fyrhjulsdrift också när bilen väl är klar för produktion.

Vad tycker ni om den?

Visa
Pressmeddelande
Världspremiär för nytt crossover-koncept från Lexus

På bilsalongen i Frankfurt premiärvisar Lexus konceptbilen LF-NX, en kompakt crossover-modell som också är utrustad med en ny version av fullhybriddrift, speciellt utformad för SUV-bilar.

Lexus LF-NX har en mycket distinkt och kraftfull exteriör design, som bygger vidare på Lexus formspråk L-finesse. Fronten domineras av Lexus karaktäristiska ”spindelgrill”, mycket uttrycksfulla strålkastare och separata varselljus samt en tydlig vertikal gränslinje mellan stötfångare och framskärm.

Från sidan kännetecknas LF-NX av kraftfullt markerade hjulhus med svarta skärmbreddare, klassisk Lexus-form på sidorutorna och en slank, sluttande taklinje som för tankarna till en kupé. Frontens vertikala linjespel går igen även bak, med en kraftfull linje som går ner från bakljusen utefter bakskärmen och också bidrar till en bra aerodynamik.

Interiören är tydligt förarorienterad med en övre displayzon och en nedre zon för reglage, med touchkontroller och pekskärm för att styra bilens olika funktioner.

Konceptbilen är lackerad i ”Brushed Metal Silver” som ger intryck av att karossen är fräst ur ett stycke solid metall, ett formelement som även går igen i interiördetaljer.