Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
62.1°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Lexus lyfter CT 200h

Får som väntat en stor grill

Hej, jag är en val!
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Lexus

Som tidigare läckta broschyr-bilder kunde avslöja skulle den faceliftade versionen av Lexus CT 200h få ungefär samma nylle som sina syskon. Bilen är nu officiell och nu får alltså även minstingen en stor gapande grill.

Baken har också fått sig lite ny design i form av en ny kofångare, och man har lagt till nya fälgalternativ. Något mer kring lyftet får vi inte reda på, men vi kan nog räkna med att hybriddrivlinan är oförändrad och att det inte handlar om så mycket mer än lite kosmetika denna gång.

Bilen har premiär i Kina på Guangzhou Motor Show den 21 november.

Visa
Pressmeddelande
Fullhybriden Lexus CT 200h blir kaxigare

Lexus premiumkompaktbil CT 200h förnyas nu, både utvändigt och under skalet. Bland annat får också CT-modellen Lexus mycket karaktäristiska spindelgrill, och anknyter därmed tydligare till resten av modell­programmet. Även chassi och styrning har uppgraderats för att ge ännu mer distinkta köregenskaper.

Den förändring som syns tydligast med CT 200h är den ikoniska ”spindelgrillen”, som ger bilen ett självsäkert uttryck med en lägre visuell tyngdpunkt. Baktill får den en tydligare identitet, med en diffuser under stötfångaren och kaxigare, markerade linjer. Även fälgarna är nya, med en sportigare look.

Körmässigt märks den uppgraderade hjulupphängningen som ger en ännu tydligare kommunikation mellan väg och förare. Även drivlinan har uppgraderats för mer inspirerande köregenskaper.

Lexus CT 200h lanserades 2010 och är fortfarande marknadens enda premiumkompaktmodell med fullhybriddrift och klassledande lågt CO2-utsläpp.