Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.1°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
51.3°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

BMW X3 blir mer och mer lik storebror

Mini-suven får sig en facelift

Visa inte Bil-artiklar
Bil / BMW

Jag har flera gånger misstagit andra generationen BMW X3 för storebrorsan X5. Inte så mycket i nosen men definitivt bakifrån. X5 fick sig ganska så nyligen en facelift vilket gjorde att likheterna blev mindre. Men nu när BMW rullar ut en faceliftad version av X3:an är vi tillbaks på samma ställe igen - fast denna gång är det framifrån bilarna är lika.

Bilen får nya större strålkastare, ny biffigare grill, andra kofångare fram och bak, nya backspeglar med blinkers och ett helt gäng med nya lack- och fälgalternativ. På insidan har man gått lite varsammare fram och nytt är lite krom och högblanksvarta detaljer på instrumentpanelen och en nydesignad mugghållare mellan stolarna fram. I övrigt finns det lite nya färger på klädseln att välja mellan, ett nytt xLine-paket och en uppdaterad iDrive.

Förutom kosmetiska ingrepp så sker det även lite nytt under huven. Alla motorer har gjorts snålare och snålast av dem alla blir X3 sDrive18d som bara driver på bakhjulen och som nöjer sig med 0.5 liter per mil. Den motorn är på 150 hästar och har ett vrid på 360 Nm och till den kopplas en sexväxlad manuell låda. Starkast blir xDrive35d som har en turbomatad rak dieselsexa på 3.0 liter och 313 hästar.

När faceliftade X3 dyker upp i hallarna och vad det då kommer att stå på prislappen är oklart för tillfället.