m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
41.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Spoiler!
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
41.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Grim Fandango Remastered gratis på GOG.com
Ett av världens bästa spel för noll pengar! 
46.1°
+
André Stray
0
Gräddlikör med smak av Cognac
Den första på svenska marknaden 
91kg
+
Bobby Green

Nissan visar upp nya Juke

Med 370Z-styling

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nissan

Efter ett par teaserbilder presenterar Nissan nu en faceliftad version av Juke. Och den något udda designen på modellen har nu fått en dos av sportbilen 370Z i sig i form av snajdigare strålkastare och baklampor.

Under motorhuven ser det ut som förut - här sitter samma turbomatade dieselsnurra på 1.5 liter och 110 hästar. En ny turbobensinare på 1.2 liter och 115 hästar ersätter dock den gamla 1.6:an på 117 hästar. Förbrukningen med den nya 1.2:an ska ligga på 0.55 liter per mil. 1.6 DIG-T har fått mer vrid på låga varv och bjuder på 190 hästar och 240 Nm. Fyrhjulsdrift finns som tillval men endast till den sistnämnda motorn - men nytt är att den nu även kan fås med automatlåda.

Nya Juke börjar säljas till sommaren till ett ännu okänt pris.

Visa
Pressmeddelande
Nissan erbjuder spännande upplevelser med nya Nissan Juke

Betydelsefulla förändringar av Nissans pionjärversion av crossovern Juke kommer att ge ett försprång framför alla andra

Ny, effektiv och kompakt 1,2 DIG-T turboladdad bensinmotor
Spännande design förstärkt med nya stilgrepp som framhäver både premium- och den sportiga känslan
Förbättrad teknologi med avancerat NissanConnect
Nissan Safety Shield och Around View Monitor med fyra kameror som bland annat hjälper till vid parkering
Ett flexibelt och 40 % större bagageutrymme
Soltak som kan öppnas och Xenon-ljus
Säljstart sommaren 2014

När Nissan Juke lanserades för tre år sedan kom den med innovationer som skapade ett helt nytt marknadssegment. Nissan Qashqai öppnade upp för den första crossovern och Jukes spännande design och avancerad teknologi banade väg för en mer kompakt crossover.

Juke har lyckats att förena personlig stil, otroliga köregenskaper och elegant interiör och lämnat konkurrenterna långt bakom sig.

Nu är det dags för nästa kapitel i historien om Juke, helt i linje med Nissans ständiga utveckling av sina bilmodeller. Juke, som intagit positionen som den första och mest unika modellen på den växande marknaden för små crossovers, är nu ännu en gång beredd att visa upp sin auktoritet i det segment som den själv ha skapat.

Omfattande program för personalisering

Nya Juke har redan ryktet som trendsättare när det gäller design. Nu kommer den med en rad designförbättringar, nya motorer, ny utrustning och ett omfattande program för personalisering.
Ny design av fram- och bakparti med fokus på både premiumdetaljer och sportiga inslag samt en ny kompakt 1,2-liters turboladdad motor som ger ännu bättre prestanda, ekonomi och lägre utsläpp. En förnyad DIG-T-motor på 1,6 liter.

Förbättrad fyrhjulsdrift med Torque Vectoring System, nya lättmetallfälgar, avancerad utrustning med bland annat ett nytt ljudsystem, den senaste generationen av NissanConnect, Nissan Safety Shield, Nissans Dynamic Control-system, plus ett nytt öppningsbart glastak som tillval.

Förändringar i lastutrymmet har ger 40 % större lastkapacitet på versionen med tvåhjulsdrift. Det finns också stora möjligheter för ägarna att verkligen sätta sin egen prägel på sin Juke.
Det finns ett stort antal färger och interiörvarianter att välja mellan och många olika personaliseringspaket.

Extrema Juke Nismo RS

De mest spännande nyheterna från Nismo är förhandsvisningen av den nya, extrema Juke Nismo RS, en bil som kommer med mer styrka (218hk/160kW), kraftigare bromsar, styvare chassi och differentialbroms på versionen med tvåhjulsdrift. Alla fakta om Nismo RS-modellerna hittar du här.

Ökad efterfrågan

Förändringarna och utökningen av modellprogrammet kommer att bidra till en ökad efterfrågan på Nissan Juke, den näst mest populära bilmodellen i Europa, och kanske till och med överträffa de fantastiska framgångar som storebror Qashqai har uppnått.

Juke är bästsäljaren bland premiummodeller i B-segmentet och utklassar alla sina konkurrenter, även de tyska toppmärkena. Det är inte bara ingångsmodellerna, som har hjälpt Juke att nå toppen. Den motor som sålt bäst hittills är bensinmotorn på 1,6 liter.

Toppversionen Tekna svarar för mer än en tredjedel av alla sålda bilar.

Köparna har också attraherats av ett bra utbud av specialversioner - särskilt Shiro och de avancerade n-tec-modellerna. Sportversionen Nismo har bidragit med spännande körupplevelser och ökad bredd av modellutbudet.

Byggs i Europa

Totalt har Juke sålts i 420 000 exemplar. Bara under 2013 såldes den populära modellen i 135 000 exemplar och med lanseringen av den nya versionen kommer försäljningen att öka ytterligare. Samtliga modeller av Juke, som säljs i Europa, byggs också i Europa. Tillverkningen sker på Nissans avancerade fabrik i Sunderland i England. På fabriken arbetar man treskift för att klara efterfrågan.

Typiskt för Nissan är att Juke har lockat ett stort antal köpare som inte tidigare har ägt en Nissan. 85 % av alla bilarna som har sålts i Europa har köpts av personer som inte tidigare har ägt en Nissan. Det gör Juke till den bilmodell som attraherar flest nya Nissankunder och är den bilmodell som överlägset utklassar genomsnittsbilen inom B-segmentet, i Europa, när det gäller att locka till sig köpare som väljer att gå från större till mindre bilar.

"Vi överraskade med Qashqai, den första crossovern, och vi har även gjort det på nytt med Juke. Juke är ännu djärvare än Qashqai och riktar sig till en yngre publik. De förändringar som vi har gjort med nya Juke kommer att förstärka detta ytterligare och befästa Nissan position som det ledande varumärket på crossovermarknaden", säger Guillaume Cartier, Senior Vice President, Sales and Marketing för Nissan i Europa.

Säljstart för nya Nissan Juke är sommaren 2014.
Snubbe är på bilutställning och dissar allt
Många sjuka bilar här 
33.4°
+
Bobby Green
0
Spoiler!
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
41.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Grim Fandango Remastered gratis på GOG.com
Ett av världens bästa spel för noll pengar! 
46.1°
+
André Stray
0
Så här är det att flyga första klass med eget rum
Hmm, duger för mig! 
34.7°
+
Roger Åberg
0
Kod förhindrar rattsurfande
Ger sajter en fartspärr 
47.6°
+
Bobby Green
0
Nintendo har krängt 10 miljoner Switch
Bra där! 
46.8°
+
André Stray
0
Trump vill sätta människor på månen
Som ska bygga en bas där 
47.6°
+
Roger Åberg
0
Utrotningshotad Goeldisapa född
Både föräldrar och unge mår bra 
49.5°
+
Bobby Green
0
Pepsi har beställt 100 stycken Tesla Semi
Kommer att frakta både läsk OCH chips 
53.5°
+
Bobby Green
0
Volvo XC60 årets bil i Japan
Honda N-box tog kei car-klassen 
54.2°
+
Roger Åberg
0
Snart kommer man kunna förköpa appar i App Store
Äntligen! 
28.8°
+
Roger Åberg
0
Synaptics massproducerar Clear ID FS9500
Kan läsa fingeravtryck bakom display 
47.7°
+
André Stray
0
Så snabbt brinner en uttorkad julgran
Se till att vattna! 
45.6°
+
Roger Åberg
0
Nästa Battlefield-spel ryktas bli Bad Company 3
Bästa EA-nyheten på år! 
53.6°
+
André Stray
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.8°
+
Roger Åberg