Microsoft presenterar Surface Book 2
Kommer i 13,5" och 15" 
42.3°
+
André Stray
0
Hejdå John Dunsworth
Trailer Park Boys-skådespelare död vid 71 års ålder 
32.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
95kg
+
Roger Åberg

Lär dig göra dina bilder flytande

Aka: Lär dig photshopverktyget liquify

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

Ett photoshopverktyg som används massor i skönhetsvärlden men ofta kan få en hel del skit är "liquify" eller på svenska "gör flytande". Det är verktyget som först och främst används för att minska midjor, forma om läppar och annan skönhetsretusch. Själv brukar jag alltid få skit när jag har använt mig av det för att fixa till småsaker i porträtt jag tagit. Det roliga är dock att det endast händer om jag visar att jag använt mig av det, så länge ingen vet så tänker de inte på det.

Det handlar förstås om att det finns många som tycker det är fel att ändra på hur någon ser ut. Jag kan dock inte riktigt förstå det stora hatet från vissa, redan när avtryckaren trycks ned har fotografen gjort sin bild av hur någon ser ut och ändringarna man kan göra med bildvinkel och ljus är inte små de heller. Jag brukar se på det såhär: Folk brukar ofta tycka de blir fula på bild eftersom de har en annan bild av sig själva än vad som fastnar på en tvådimensionell bild. Därför är det fotografens jobb att få bilden att se ut som personen i fråga tror/tycker/verkligen ser ut.

Hur som, det var bara en lång utläggning inför denna photoshop-tutorial av Sean Armenta där han väldigt bra går igenom just verktyget liquify. Mycket nöje!