Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har knappt körts 
45.5°
+
Roger Åberg
0
Mängder med nytt innehåll på gång till Netflix
80 originalfilmer och 30 animeserier 
43.6°
+
Emmy Zettergren
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
92kg
+
Roger Åberg

Pixlr-o-matic retrofierar dina bilder på Facebook

En Hipstamatic för webben och Facebook

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

Pixlr är en skön svenskutvecklad tjänst som låter dig bildbehandla direkt i webbläsaren, en tjänst jag använt flitigt när Photoshop funnits på den datorn jag jobbat vid.

Nu i dagarna har de lanserat en ny tjänst som både fins som webb-app samt Facebook-app. Den nya appen heter Pixlr-o-matic och japp, det är en hipstamatic- med mera-kopia.

Du laddar upp en bild, tar en webbkamera-bild eller väljer en från ditt Facebook-konto för att sedan manipulera den i tre steg. Först lägger du på ett allmänt filter, sedan en ytterligare ovanpåliggande effekt som exempelvis ljusläckage för att till sist välja en ram.

Efter det så får du välja om du vill spara bilden på Facebook, datorn eller imm.io. Tyvärr finns ingen möjlighet att direkt få in den i Pixlrs vanliga editor för vidare redigering. Tråkigare ändå är att man i Pixlr inte direkt kan skicka vidare en bild till Pixlr-o-matic.

Överlag tycker jag effekterna håller hyfsad kvalitet men inte mer, dock fungerar det hela väldigt simpelt så det väger upp om man vill leka lite med bilder innan man slänger upp dem på Facebook.