ISO-jämförelse 5D vs D800

Foto / Hårdvara
Nikon D800 och Canon 5D Mk III börjar närma sig kunderna nu och då börjar vi få se testbilder på nätet. Sajten Imaging Resource har tagit uppställda testbilder med båda kamerorna på alla iso-inställningar möjliga och dessutom lagt upp alla bilder för hemladdning. Här ovan ser ni en jämförelse mellan de två kamerorna där jag har varit och petat lite i Photoshop.

Då kamerorna har olika upplösning så har jag istället för att klippa ihop två utsnitt med 100% inzoomning istället matchat inzoomningen vilket ger en mer korrekt jämförelse. Man ser ganska snabbt att Canon har en bättre iso-prestanda, något som inte heller var helt oväntat med tanke på pixelantalet. Dock så tycker jag Nikon-filen ser skarpare ut så man skulle nog kunna använda lite mer NR. Jag ska väl kanske även påpeka att detta är på iso 12 800, under det så är skillnaderna betydligt mindre. Den vänsta är Canon och den högra är Nikon.

Det ska bli väldigt intressant att testa dessa kameror!
www.imaging-resource.com +

Snubbe gripen för att ha dödat en dinosaurie i en uppsats

Video / Dumheter
En niondeklassare i en amerikansk skola blev både gripen och avstängd från sin skola efter att han i en skoluppgift hade beskrivit hur han skulle döda sin grannes dinosaurie.

Uppgiften bestod av att man i några få meningar skulle beskriva sig själv i form av något som skulle likna en statusuppdatering på Facebook. 16-årigen Alex Stone säger att han då skrev:
"'I killed my neighbor's pet dinosaur', and, then, in the next status I said I bought the gun to take care of the business."
Nu väntar åtal för förargelseväckande beteende för Stone som kommer att få återvända till sin skola på måndag.
  tack @LinusLarsson

www.foxcarolina.com +

ICA lanserar ehandel

Webb / Tjänster
Den stora matvarukedjan ICA säger till branschtidskriften Dagens Handel att man ämnar att kicka igång en ehandels-satsning under hösten.

Till Nyhetsbyrån Direkt säger ICA:s VD Per Strömberg att man troligtvis kommer att komma igång någon gång under november och man har tidigare sagt att ehandel skulle vara på gång under 2014:s andra halva.

Det kommer inte att ske någon riksomfattande lansering av ICA:s ehandel i år utan man säger att man kommer att testa sig fram under hösten och antagligen dra igång i stor skala under 2015.
www.dagenshandel.se +

Fiskare fångar haj, fisk äter upp den

Video / Djur
Klipp från Bonita Springs i Florida där några fiskare lyckas få en svartfenshaj på kroken men den blir de snabbt av med då en goliatgrouper tar tillfället i akt och snor åt sig hajen.
io9.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen