Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
43.7°
+
Roger Åberg
0
Häng den här lampan på din iMac
Geni eller idioti? 
31.2°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
89kg
+
Roger Åberg

Uppdaterad Svenskar lägger över 11.5 miljoner på appar i månaden

Inte 26 som vi först trodde

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Mjukvara


Uppdaterad
Sedan vi publicerade denna artikel har gigaom uppdaterat sina siffror vilket gör att vi också gör det så klart.
Siffran 3.7 nerladdade appar i snitt är uppdragen till 4.8, men samtidigt så är genomsnittliga pengen neddragen från 10 dollar till 4.37 dollar.

Vilket gör att app-försäljningen per månad ligger på 250 miljoner dollar, 75 miljoner till Apple och 175 miljoner till utvecklarna.

Vilket ger december-siffror för Sverige på i snitt 30 kronor och en total försäljning på runt 11.5 miljoner kronor, varav ungefär 3.5 miljoner går till apple och runt 8 miljoner till utvecklare. Inte riktigt lika bisarra siffror, men ändå.

Originalartikeln
Gigaom.com har gjort en liten sammanställning av de siffror som finns runt AppStore och det är helt galna siffror. Alla siffror är inte helt officiella utan mycket är säkerligen uppskattningar och ihopplock av siffror från olika källor, men det ger ändå ett hum av hur framgångsrik AppStore är.

Enligt Gigaom så laddade vi AppStore-användare i snitt ner 3.7 appar per månad. En fjärdedel av dessa är betalappar och snittpriset totalt ska ligga på 2.59 dollar eller 10 dollar per månad och användare. Totalt ger det en månadsaffär på över 500 miljoner dollar varav 30% (165 miljoner dollar) går till Apple och resten (385 miljoner dollar) går till utvecklarna.

Mycket pengar! Men hur stort är det om man tittar på Sverige?

Min uppskattning är att det finns runt 300 000 iPhone-användare i Sverige, plus ungefär 75 000 iPod touch. Om vi lägger lika mycket här som i resten av världen (vi lägger säkerligen mer...) så lägger vi i snitt 70 kronor per användare och månad. Det är inte orimligt, ett spel a 49 kronor och två små-appar per månad.

Det betyder att bara svenska AppStore-användare la 26 250 000 kronor på appar i december! Helt sjukt. Marknaden för utvecklare i Sverige ligger då på dryga 18 miljoner kronor.

Nu läggs inte alla de pengarna på Svenska appar tyvärr, men får man en hit i Sverige med en svensk app så borde det ändå betyda en liten slant i fickan varje månad. Får man en hit internationellt så betyder det en rejäl slant.

Läs originalartikeln efter hoppet